- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sony SS-WS300-as mély-sugárzom, amiből szeretnék aktív hangfalat, valaki tudna segíteni, ehhez milyen erősítőt kellene hozzá?
-
trippla
tag
Sziasztok
Összekötöttem erősítőmet a PC alaplapi hangkártyájának analóg kimeneteivel, de mindegyiknél búgás tapasztalható. Próbáltam jó és gagyi kábellel, de mindkettőnél hasonló a tapasztalat.
Alaplap: Gigabyte GA-H87-HD3 LGA1150
Erősítő: Harman Kardon AVR 355Ha az erősítőt más eszközzel kötöl össze(telefon), akkor nincs ez a folyamatos búgás. Ez egy komolyabb hangkártyával elkerülhető lehet? Érdemes beruháznom? Mi más lehet a probléma?
-
zsoika
addikt
válasz
kriszwells #497 üzenetére
Akkor vidd vissza, mivel garanciális! És igen lehet ,hogy máris elengedte, mert manapság már kispórolják az ólmot a forraszanyagból.....ettől rideg és törékeny lesz.
A zúgás attól lehet szerintem ,hogy zavart szed össze a gépből(Pl. a táp miatt) ...árnyékolt vezeték megoldja a problémát. Az is lehet ,hogy eleve a hangkártya szedi össze a zavart és küldi ki. -
kriszwells
aktív tag
Mindössze 3 hetes a készülék, máris elengedte volna? Az a vicc, hogy kis papírt is mellékeltek, hozzá, hogy Quality Check...
Az meg mitől lehet, hogy ha a gépbe dugom be a jack kimentet, akkor erős az alap zúgása, ha telefonra dugom akkor szinte semmi sincs. Akár a hangkártyába, akár az alaplapi hangkártyába akár a gép elején lévő csatlakozóba.. -
zsoika
addikt
válasz
kriszwells #493 üzenetére
Szia! Érdemes lenne újraforrasztani(ha belső a hiba) , valószínűleg elengedte/eltört a forraszanyag és bekapcsolás után melegedve eltávolodik a paneltól.
-
bot1978
senior tag
Össze lehet kötni két végerősítő kimenetét vagy tönkremegy?
Adott egy tranzisztoros végerősítő, amit stereo zenehallgatásra használok. Ugyanebben a szobában szeretnék 5.1-et is és ilyenkor a két hangfalat (amin egyébként zenét hallgatok) befognám frontnak, viszont zenét továbbra sem az 5.1-es erősítővel szeretnék hallgatni, mert az vacak. Jobb lenne ha mindkét végfok rá lenne kötve a két hangfalra.
Mivel a hangfalon dupla csatlakozó van rá tudom kötni mindkét erősítőt. Kérdés hogy az egyik erősítő kimeneti jele jelent e akkora feszültséget használat közben, amit nem szerencsés egy standby módban lévő erősítő kimenetére ráengedni. Vajon kinyírja e egyik a másikat?
Szóval rá kell e mókolnom a hangfal hátára valami kapcsolót vagy nem? Ha más nem, akkor kapcsoló lesz, mert nem fogom mindig kötögetni… -
Mikisys
őstag
válasz
kriszwells #493 üzenetére
Csatlakozó, vezeték, vagy esetleg belső hiba.
Nem kellene az erősítőt ugráltatni, az biztos, hogy nem tesz jót neki.
Ha nem értesz hozzá, akkor vidd szervizbe, vagy szakemberhez, aki megjavítja, ha szükséges.Üdv!
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! Beszereztem egy Skytronic 103.100 erősítőt a PC-mhez a hangfalakhoz, hogy a régi hifit lecseréljem mert elromlott. Viszont az a problémám, hogy fogja magát és bal hangfalról elmegy a hang, csak a jobboldali szól. Ilynekor ki kell kapcsolni, legtöbb esteben visszajön, de hamar megint elmegy. Ha kicsit megemelem az erősítőt kb 1-2 centire és visszaejtem úgyis visszajön a hang, de ezt nem nagyon szeretném. Mi lehet a gond? Valami érintkezési hiba vagy belül valami nem jó? Köszi!
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném! Van egy hangvezérelt led rendszerem. Az alábbi vezérlő visz iaz egészet: TQ MUSIC 2 RF Controller
Általában gépről/mobilról megy a zene, és egy házimozira van rákötve. a bekötés jack 3,5-ön van, mivel a vezérlés ezt támogtaja. Sajnos hatalmas a minőség és hangveszteség. inkább hangveszteség. a házimozi még bőven bírná erővel de a gép is és házimozi is maxon. kisebb problémám tehát hogy plusz hangerőnövelés mivel lehetne elérhető?
SZintén kisebb problémám hogy ha kikapcsolo ma zenét, vagy kihúzo ma kábelt a gépből őrült mód gerjed vagy nem is tudom mit csinál a házimozi, fülhasogató búgás. ez ellen mti lehet tenni, nicns valami kütyü amit a gép és jack közé rakok és megszűri ezt a zajt?
VISZONT. Legnagyobbproblémám hogy ugye a hangvezérlés nem működik teljesen megfelelően. gép házimozi hangvezérlés úgy van egybekötve hogy van egy Y csatlakozó a három között. szépen működi kamúgy, csak játszani kell vele. pl gépről/mobiról csak 50% tekerhetem fel a hangerőt hogy a vezérlés ne veéreljen túl. ha e fölé megyek a ledek túlgondolják a dolgot, és max fényerőn világítanak. túl sok feszültséget kapnak, és nem villognak, csak égnek. ezt úgy tudtam sak megoldani hogy a házimozit maxra húzom a gépen meg csak 50% a hangerő. de a már eleve eléggé halk maximum, maximum beállítást ezt mégjobban elrontja. tehát erre keresném a fő választ, hogy nincs e valami előerősítő vagy valami amivel plus hangerőt adhatnék a háimozira, vagy amivel megoldhatnám hogy hangosabban menjen a zene. újra a házimozi ennek a kb 5x bírja, hallottam már
Előre is kösz a választ! -
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az Infinity Studio Monitor 225-ről milyen véleményen vagytok? Jó hangfal pár? Szépen szól stb..?
-
jeni
félisten
Hello!
Hol találok boltot vagy javítóst aki a Jamo Studió 180 előlapi takaró kárptit tartót kicserélné vagy megragasztaná? Több darabra tört. Maga a háló nem szakadt ki vagy szét. -
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Aktív hangfalak és aktív mélynyomó összekötésére szeretnék segítséget kérni!
Aktív hangfalpár:
[link]Aktív mélynyomó:
[link]Átlagfelhasználó vagyok, így úgy gondoltam, hogy mivel a hangfalamnak van SUB OUT-ja, illetve a mélynyomónak is van RCA bemenete, így ezt összekötve a hangfal mély hangját a mélynyomó fogja szolgálni. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a hangfalam mélye is szól és valamit kiad a mélynyomó is ebből, de nagyon gyenge.
Hogyan lehetne ezt megoldani?
Előre is köszi a válaszokat! -
Xelo
addikt
sziasztok! az lenne a kérdésem hogy olyan 50.000 Ft-ig milyen sztereó hangfalpárt ajánlanátok jó hanggal és erős méllyel? filmnézésre, zenehallgatásra lesz használva. előre is köszi
-
Hack3er
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy JVC RX150 négy oldalas erősítőm ami 8ohm-os, jelenleg egy darab 4ohm-os hangfal van rákötve (házelőtt rádióhallgatásra) árthat e kisebb impedanciás hangfal az erősítőnek? -
YhunYkx84
újonc
Jó estét mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni házimozi ügyben gépre kötve. Az elképzelésem a következő: van egy Kenwood KRF-V5070D erősítőm ami optikával van összekötve (DTS miatt). Van 5db hangfalam 5csatornás az erősítő így ez jó. Az aktív mély még beszerzés alatt, mert az előzőt a hirtelen sok áramingadozás elküldte oda. Szeretném ha 5.1be nézek filmet az úgy szóljon, ha csak sima mezei MP3 -at, akkor is szóljon mind a 6hangfal, (tudom,h az MP3 csak 2.0!) ha DTS hangsáv van akkor az annak megfelelően szóljon. Sok a kérdésem, mert nem tudom,h alapból jó -e az erősítő beállítása vagy az MP3 okozza ezt a "víz alatti" effektust? Esetleg program kérdése lenne a megoldás? Remélem kapok segítő szavakat. Szép estét!
-
krisz67
tag
Nemtudom mennyire tartozik ide, de majd meglátjuk!
Szeretnék vásárolni egy erősítőt és pár hangfalat, ám én ezekhez kicsit se értek...Mit ajánlanátok, erősítőként, meg hangfalakként, a kezdéshez?
Konkrétabbat nemigen tudnék írni, de minnél olcsóbban szeretnék kijönni, kellene hangfal is meg erősítő is, gépre szeretném ráduni, és azon csak 1db 3.5"es jack van, de tudok hangkártyát is szerezni ha kell.
Annyi kikötésem lenne, mivel olyan zenét hallgatok, így adja a basszust ahogy csak lehet és ne legyen se "doboz" hangja és ne is torzítson.
Mire lenne szükségem?
Köszi szépen
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Foglalkozik itt vki erősítő javítással? -
Potrien
senior tag
Bocsánat, lehet nem jó helyre írok,de nem találtam topicot.
a laptopomhoz szeretnék valami olcsó, de elfogadhatóan szóló hangszóró párt, vagy hangszóró párt, mélynyomóval.
nem muszály,hogy nagyon hangos legyen, csak néha hallgatnák rajta zenét, főleg youtube-on.
idáig egy hp 2,1compact speaker system-em volt, de sajnos tönkrement. -
válasz
TheZukker #475 üzenetére
Gyere át ide. Legyen benne a kérdésedben a MAX összeg, a hallgatási körülmények, szobaméret stb. A zene stílusát írtad, az OK. Természetesen 40k-ból használtan és eléggé belépőszinten lehet megoldani, de szerintem tudnak linkelni egy-két meghallgatásra érdemes cuccot.
(Ha tudsz, egy kicsit tolj felfelé a kereteden, kibővülne a megvásárolható eszközök köre, jobb hangot kaphatsz, nagyobb élmény lesz zenét hallgatni.
)
-
TheZukker
tag
Sziasztok.
Nem tudom jó helyen járok-e, de a kérdésem a következő: 30-40000 forintig létezik olyan hangfal+erősítő kombináció, ami főleg klasszikus hangszerekkel játszott zene lejátszására megfelelne?
Ez lenne az első ilyen "szettem", eddig fejhallgatót űztem, épp ezért nem akarok rá sokat költeni.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Szerk: tudom, hogy a megfelelés egy szubjektív fogalom, ár/érték arány szempontjából keresem a legjobbat.
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy egy Pioneer VSX-S500 -ban milyen típusu encoder van? Szállítás közben letört..
Honnan tudnék pótalkatrészt rendelni hozzá?
-
Tóth Balázs
újonc
Sziasztok!
Onkyo TX-SR500E erősítőhöz hány Ohm -os és Watt -os hangfal passzol?
Continuous Average Power output (FTC)
All channels: 65 watts per channel min. RMS at 8 ohms, 2 channels driven from 20 Hz to 20 kHz with no more than 0.08% total harmonic distortion.Continuous Power output (DIN) 85 watts × 2 at 6 ohms
Maximum Power output (EIAJ) 115 watts × 2 at 6 ohms
Dynamic power output:
160 watts × 2 at 3 ohms
125 watts × 2 at 4 ohms
85 watts × 2 at 8 ohmsEhhez az erősítőhöz 4, 6, 8 vagy 4-8 ohmos (ilyeneket láttam) hangfalpár való, és min/max hány wattosak (pl 40/50W, 75/100W, stb)?
Előre köszi
-
Gasparius
aktív tag
Hali!
Van egy pár SAL 2610F - Pz / Pn: 250 / 150 W - hangfalam, amik alól az erősítő már nagyjából tönkremegy.Az én esetemben a három közül melyik jobb vétel:
Yamaha A-S201 69900 Ft (2x60W)
Cambridge Audio Topaz AM10 61650 Ft (2x50W) leginkább ehhez húz a szívem
Pioneer A-10 59900 Ft (2x50W)Tudom, tudom, hogy ezernyi jobb van, de ennyi pénzem van sajna rá mindössze.....
gyorsan kéne, mert karácsonyra meg kéne jönnie...
Köszi!
-
Tomacko
őstag
válasz
normen82 #462 üzenetére
Személyes véleményem az, hogy az elmúlt 10-15 év hangtechnika, hangdoboz gyártás terén (ide most a trendi, tucat, közízlésnek megfelelőket értem) inkább csak vissza fejlődés volt és ahogy előttem írták, leginkább az árak fejlődtek felfelé
Talán az elmúlt pár évben elindult valami újra... De én igazából csak műkedvelő vagyok, aki sok felé meg fordul kis hazánkban
Szóval majd hozzáértőbb hobbisták meg mondják a "tutit"
-
Mikisys
őstag
válasz
karpetya87 #460 üzenetére
Villanyszerelési üzletekben kapható, többtagú darabolható, többnyire műanyag, de sokféle van belőle.
Meg kell nézni, hátha valamelyik megtetszik.Üdv!
-
normen82
tag
Köszönöm válaszod!
Annak idején 55.000.- HUF volt az ára.
Igazság szerint teljesen meg vagyok elégedve a hangzásával,csak azt nem tudom hogy fejlődött-e valamit
a hangtechnika kb. 10 év alatt.
Ezalatt a felhasznált anyagok minőségét értem,olcsóbbak lettek-e az akkor még drágábbnak számító minőségibb alkatrészek,amivel némileg lehetne javítani a hangzáson. -
Tomacko
őstag
válasz
normen82 #459 üzenetére
Szia.
Nem ismerem a SUB dobozokat, az árát nézve, jelenleg 30k körül van az új ebből. A PC-s 2.0, 2.1 hangdobozos topikban azt mondják mindig, hogy ebben az árban nem nagyon kell keresgélni manapság jó hangot. Ez az árszint ma az alap belépő kategória a SUB világában.
Remélem evvel kicsit tudtam segíteni, mégha nem is ismerem a dobozt amiről szó van, de te nyilván tudod milyen szintet képvisel, így nagyjából tudsz viszonyítani, hogy megéri-e a mai belépő szintet választanod a jelenlegi helyett.
-
karpetya87
csendes tag
Köszi.
Hát ez sajnos nehezen szétszedhető, mint írtam is, például a kábel bele van ragasztva a fadoboz aljába.
Tudnál küldeni egy linket ilyen sorkapocsról?
Köszi -
normen82
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Magnat motion sub300a típusú subwooferem.
Nem mai darab.
Érdemes-e lecserélnem egy új típusra márkától függetlenül,vagy ebben az árkategóriában ne számítsak hangminőségben javulásra!? -
Mikisys
őstag
válasz
karpetya87 #457 üzenetére
Ha könnyen szétszedhető, akkor talán érdemes kicserélni a vezetéket 1,5mm2 keresztmetszetűre és csatlakozóval megoldani a további bekötését.
Ha nehéz szétszedni, akkor pedig a dobozból kijövő végére kell minél közelebb egy sorkapcsot felszerelni, levágva a kábelt, majd a sorkapcsot felcsavarozni a doboz hátulján. Onnan tovább bármilyen hangszórókábel cserélhető, vagy próbálható.Üdv!
-
karpetya87
csendes tag
Sziasztok,
Úgy döntöttem itt is megkérdezem.
Van egy Sony mini hifi-m/music centerem, és a kérdésem az, hogy ennek a hangzásán lehetne-e javítani azzal, ha a gyári cérnavékony hangfalkábeleit vastagabbra cserélem? Sima sodort rézdrótra gondolok, semmi xtra.
Ehhez kapcsolódóan másik kérdésem, hogy mivel a hangfalból csak úgy "kijön" alul a kábel, gondolom bele van ragasztva, hogy egyáltalán van-e értelme szétszedni? Valaki esetleg szedett már szét ilyet? Köszi -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Karácsonyra készülök jobb minőségű hangfalat venni.A kiszemeltek:
Castle Knight 2
Boston Acoustics A26
Tangent Spectrum X5Tudom,hogy a Castle a legjobb,de érdekelne a véleményetek a többiről is!Bostonról olvastam jót,de Tangentről semmit.Egy Tangent Amp 200 erősítőm van.Hozzá kellene.
Asszem volt itt az oldalon egy látogatottabb topik is témában,de nem találom...Thx!
-
Mikisys
őstag
Az internet használatot ma már nehéz kikerülni, nagyon sok minden csak ott érhető el.
Sok más ember sem beszél, vagy olvas idegen nyelveken, de az adatokból, táblázatból már némi gondolkodással kiszűrhető az érdekes, értékes információ.
Tessék beírni a keresőbe a típust, majd elindítani a keresést és megnézni a rengeteg megjelenő oldalt.
Általában a néhány elsőből már kiderülnek az adatok, amik érdekelhetnek.Üdv!
-
FRayal
csendes tag
Sziasztok!
Találtam a garázsban egy rég elfeledett SONY TA-F117R erősítőt, kipróbáltam egy kis vacak hangfallal működik tehát gondoltam csinálok belőle egy zenehallgatós rendszert. Nem nagyon találtam semmit róla a neten ( külföldi oldalakt nem nézek mert nem tudok semmilyen idegen nyelven). Valakinek valami tippe hogy mennyit bírhat? Egy Pioneer CS-3070-et tudnék olcsóbban szerezni, tehát főleg az érdekelne azt ki tudná-e hajtani rendesen.Köszi Szépen!
-
l3v3e
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Bestbuy játékok
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest