- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Számomra érthető. Már van egy sokrétegű app. A Simple. A strandbelépőtől kezdve szinte mindent tudsz vásárolni. Inkább ebbe rakták bele az NFC-t mint a SmartBank appba.
SmartBank = netbank azaz utalás, díjnet számla fizetés, csekkfizetés(még soha nem működött), kártya letiltás/limit módosítás. Azaz a számlával kapcsolatos dolgokat tudja.
Simple = sokrétegű fizető/vásárlási app.
Regisztráció nem egyenlő a digitalizációval. Regisztrációnál a valós kártya adatok kerülnek rögzítésre. Digitalizáláskor viszont a valós kártya adatokhoz készít a rendszer egy digitális kártyát ami kizárólag digitális formában létezik.viktorhu
Kártya regisztrálás 100Ft-ban kerül. De ez csak próbaterhelés azaz ideiglenes zárolás. Így ellenőrzik le, hogy valós kártya e. Ha igen akkor 1-2nap elteltével ez a 100Ft visszakerül a számlára. -
A-tech
csendes tag
Na nekem meg is érkezett a k&h app frissítés, benne az NFC-s fizetéssel, jupíj! Ma igyekszem kipróbálni.
-
Kbali
nagyúr
-
tomp
félisten
válasz Csocsesz75 #1186 üzenetére
Múlthónapban volt ez a játék. Gondolom ma történt meg a nyertesek értesítése.
-
tomp
félisten
Én is nyertem 5ezret.
Ahogyan tapasztalom már teljesen elfogadott lett a telefonos fizetés. Nem csodálkoznak, nem ráncolják a homlokukat. Sőt ha kezemben van a telefon már a kasszás kérdi, hogy paypass e. -
tisvol
aktív tag
Kaptam az OTP-től valami SMS-t, hogy a Simple alkalmazásból indított fizetsémmel nyertem 5000 Ft-ot. Gázom sincs mi ez, de úgy legyen
Üdv:T.
-
Martin97
aktív tag
Nálam rendben üzemel.
Mikor kezdenek elfogyni a tokenek fizetés után kiírja mikor megjelenik a kártya képe, hogy már csak x fizetési lehetőség maradt. Ekkor amint netre csatlakozok megnyitom az alkalmazást, rámegyek a kártyára ami után letölti a tokeneket.
Terminálnál legtöbbször első érintésre működik. Az első két hét óta a telón kívül nincs nálam semmi backup lehetőség. Még egyszer nem jártam úgy, hogy ne tudjak fizetni. (Kop-kop) 🙂 -
k5.20
senior tag
A simple nálam ezt éppen nem csinálta még, de amiért nem szeretem:
fizetéskor feloldom a készüléket - ujjlenyomat - majd érintem.
Ezután, és ennek ellenére MINDIG kér egy újabb érintést, amikor a fizetés megtörténik.
Hiába kerestem bármit a beállításokban, erre nem találtam megoldást.
A simple nálam ezért nem annyira nyerő.A gránitnál: feloldás, 1 érintés - "oszt joccakát".
(bár itt az van beállítva, hogy zárolt állapotban is lehessen vele fizetni, de ez eddig nem működött, mindig fel kell oldanom - igaz, az utolsó frissítés óta nem próbáltam) -
sepyi
aktív tag
Semmi üzenetet nem kaptam. Két kártya van hozzáadva. Mindkét kártyán látszott az érintéses fizetés. Egy óra múlva megpróbáltam Tacskóba óvatosan volt már nálam pénz, de ott is tokenek letöltése. Forgott a kerék de nem történt semmi. Tehát mégegyszer: ránézésre nem volt hiba. A megoldás aztán az alkalmazás újratelepítése volt, de valljuk be egy pénztárban állva ez nem opció. És igen! Az alkalmazás állandóan fut a háttérben. A tokenek letöltéséhez kapcsolódnia kell egy szerverre. Nem gondolom, hogy óriási gond lenne, ha a szerver ellenőrizné hogy az érintéses fizetésre minden feltétel adott-e? Ha nem, akkor értesítene az állapotsávon. Mivel az Nfc-t úgyis be kell kaocsolni észre venném ha nem stimmel valami. Vagy...tényleg csinálni kellene valamit hogy 99%-ban működjön. Jah! Az ellenőrzés alatt nem azt értem, h fizetés előtt két másodperccel, hanem pl-ul ha felildom a telefont vagy óránként mittudomén, nem vagyok programozó, de azért ha nem kapoj meg egy emalilt nehogy már a pc-t kelljen magammal vinnem. Morcis vagyok Na!
[ Szerkesztve ]
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
dptrsk
addikt
Az nem opció, hogy kasszához állás előtt belépsz az appba és rányomsz a kártyára?
Ha tokenek kellenek kiirja, nem pakolsz a szalagra. ki-be jelentkezés megoldja, ha nem tud tokenizálni, velem is megesett ilyen, ezért én mindig sorbanállás előtt "tesztelem".
Esetleg backupnak egy virtuális Simple kártya, amit feltöltesz, ha a sima nem megy. Most ingyenes a prepaid kártya, erre pont jó.Sajnos amíg ennyi gond van a Simple Appos fizetéssel, addig nálam ott a fizikai backup kártya.
GránitPay-t simán használnám backup kártya nélkül, arra nem volt panasz mikor használtam. -
LouiS22
veterán
-
sepyi
aktív tag
Szép Napot!
Tegnap használtam a Simplét.(amúgy hónapok óta gond nélkül, mióta az Amex MC bonus lett.) Nem volt vele soha gondom és úgy belenyugodtam ebbe, hogy nem hordok magammal se kp-t se kártyát. Nos tegnap fizettem a Lidl-be pöccre ment. Átmegyek az Obiba, hát tokenek letöltése üzenet. Életemben nem láttam még, annál is inkább, mert 24 órát lóg a telefon a neten.Persze nem tudta letölteni a tokeneket. Megszégyenülve Obiból ki. Ne mondjátok, hogy vigyem magammal a kártyát, mert a kártya a páromnál volt. A társkártya meg pénzbe kerül. Ne mondjátok, hogy vigyek magammal kp-t, mert pont nem akarok több tízezerrel szaladgálni. Ezért találták ki a kártyát. Inkább azt mondjátok meg, hogy miért nincs ebben az appban egy olyan funkció, ami monjuk üzenetet küldene az állapotsávra(ha az appban be van állítva az érintéses fizetés)hogy érintéses fizetés nem elérhető. Aztán majd kiderítem, hogy frissítési gond vagy tokenhiány vagy fiókból kilépés a probléma.De ott állsz a pénztárnál és kurva kellemetlenül érzed magad.
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
Huroq
senior tag
Kérdeztem az Apple Pay -el kapcsolatban az OTP -t és azt mondták, hogy határidőt nem tudnak mondani, de nem rajtuk múlik a bevezetés, hanem az Apple -től.
Nem tudom minek kell történnie a háttérbe, de remélem jövőre már elérhető lesz. -
nutfile
aktív tag
válasz TheMajor66 #1163 üzenetére
hát ez szvsz baromira nem így működik és nem mindegy, hogy gyűrű vagy teló.
simple feltöltőkártyás részt hagyjuk.
simple( by OTP), gránit pay, stb. pedig az adott bank által kibocsátott, digitalizált kártyával működik.
gyűrűre nem tudod digitalizálni.
nálunk minden a mastercard-ra épül.külföldön sem nagyon terjedt még el a megoldás.
a Kerv gyűrű gyakorlatilag egy prepaid kártya...
2016-tól vana visa-nak van saját nfc ring prototípusa (2016-os olimpiára hozták ki, nem 3 éve...), de sose jelent meg hivatalosan és úgy tudom ez is prepaid volt a sportolóknak.
meg van 1-2 nem igazán működő kickstarteres megoldás
pl. nfcring.com is ezt írja eldugva:
Q Can I use my ring for contactless payments?
A: If you create your own method then yes but we don’t provide a mechanism to do this.szóval ha tudsz olyat, ami nem prepaid és külföldön működik, akkor kérlek oszd meg velünk, hátha működésre tudjuk bírni itthon is.
-
viktorhu
veterán
A simple nem lemásolja a kártyát, hanem egyszer használatos kártyákat készít (tizesével tölti le az otp-től). A gyűrű ilyet nem tud. Esetleg ha olyan app lenne hozzá, amitől a gyűrű nfc-jét a telefon saját külső nfc-ként látná, pl. bluetooth kapcsolaton, talán akkor tudna a simple app rajta keresztül fizetni.
-
Kbali
nagyúr
Alkalmazáson belül írj nekik, hogy fejlesszék ki ezt a lehetőséget.
-
eami
veterán
a Simple a bank saját cége, nyilván ott tudja garantálni / kontrollálni a technikai feltételeket a kívánt biztonsági szinten, ráadásul ott sem az otthon / zsebedben lévő kártyával fizetsz a terminálnál hanem egy ideiglenesen (10 használatra) generált virtuális kártyával.
-
tomp
félisten
A gyűrűnek nagyobb a kockázata. Ha leveszed valaki ellopja és már fizethet is vele. Telefonnál nem. Hiába lopják el ha nem tudják feloldani a képernyőzárat, nincs fizetés.
Hiába tudnád elmenteni a gyűrűre az OTP-s kártya NFC chip adatai akkor sem menne. Mivel a bank+MC rendszere ellenőrzi, hogy az adatok egy ellenőrzött és jóváhagyott chipről származnak e. Ha nincs benne a MC rendszerében akkor nem fog menni.
Simple esetén is megadod a kártya adatokat és az alapján készül egy teljesen más adatokkal rendelkező digitalizált "kártya". Itt is ha csak szimplán az OTP rendszere digitalizálna MC jóváhagyása nélkül akkor nem menne a fizetés.
Itthon a GránitPay és Simple a MC rendszerét használják. Azaz a MC-nál kellene érdeklődni a gyűrű miatt. -
TheMajor66
tag
Nem nem nem.....A Simple alkalmazás használatakor a telót érintem a terminálhoz, a kártya meg otthon van....tehát megy a dolog, teljesen mindegy, hogy teló vagy okos gyűrű, a technikai része megvan már 3 éve. A Simple-vel ugyan nem kártya beolvasással kellett a telóra juttatni a kártya adatait, hanem kézzel kellett az app-ba beírni + a 3 jegyű kódot. Ilyen alkalmazás kellene, és meg van oldva. (na meg ilyen esetben a bank jóváhagyása is talán, mert a Simple esetében kellett a digitalizálásnál). Google-ban olvass csak utána, évek óta működik gyűrűvel, csak úgy tűnik a mi kis országunk nem fejlődik...ez mindkettő tény.
[ Szerkesztve ]
S20 Ultra Dual 5G +JBL Endurance Peak
-
fil
őstag
válasz TheMajor66 #1159 üzenetére
"...más bank klf kártyáit simán olvassa a Jakcom gyári progija..."
Ezt tapasztalatból mondod ,vagy olvastad valahol? Én nem hiszem. Annak a banknak akkor nagyon sz@r lenne a biztonsága.
-
eami
veterán
válasz TheMajor66 #1159 üzenetére
nem lehet, mert az adatok egy részét elég rendesen védik a kártyán. amúgy nem csak te vállalod a kockázatot. ha pl most azon kapnád magad hogy valaki elkezdett költeni egy klónozott kártyával a számládról, akkor a bank kártalanítana.
-
TheMajor66
tag
válasz LouiS22 #1158 üzenetére
Igazad lehet, de! A kockázatot én vállalom, és ha vállalom, miért ne mehetne? Egyébként a simple-s telefonnal fizetésnek van nagy kockázata, hisz a telót könnyebben kinyúlhatják a zsebből, mint a gyűrűt levegyék az ujjamról. Ezen felül, más bank klf kártyáit simán olvassa a Jakcom gyári progija, és azokat (egyesével, külön-külön) fel is tudtam programozni a gyűrűre, csak az OTP MC-t nem. Szóval itt nem a kockázat miatt nem megy, hanem, hogy magyar és OTP kártya. Vki más, segítő (és nem "hogyan nem lehet vmit megoldani" típusú) szándékú hsz?
-
LouiS22
veterán
válasz TheMajor66 #1157 üzenetére
Gondolj bele a biztonsági kockázatba, amit az rejt, ha egy sima NFC readerrel kiolvasott adatsort (kártyaadatok) simán ráírhatnál bármilyen nfc-s cuccra. Egyébként amikor te érintesz egy kártyát (és most tökmindegy, hogy plasztik, vagy telefonos/virtuális) a háttérben millió és egy ellenőrzés/visszaellenőrzés lefut, már ezeknél elvérezne a "klónozásos" módszer.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
TheMajor66
tag
Most szereztem be egy Jakcom nfc okos gyűrűt, az eladó cég szerint lehet bank kártyás fizetést is programozni rá, de melyik progival? OTP mastercard-m van, a Simple-vel használom fizetésnél a telót helyette...de inkább gyűrűvel fizetnék, vki tipp? Amiket próbáltam, és nem ismeri fel a bank kártyát: NFC Manager, NFC ring control, Nfcv-reader, RE-AD NFC reader, NFC Taginfo, NFC TagWriter, Credit Card Reader (ez felismerte és beolvasta, de ezzel nem lehet felprogramozni a gyűrűt, nincs benne ilyen funkció) NFC Tag Cloner, NFC Ring Unlock, NFC Tools, NFC Tasks, és a Jakcom Smart Nail.
-
viktorhu
veterán
válasz Winner_hun #1154 üzenetére
Egyik irányba sem megy azonnal, de mivel vásárláskor a kártyádon úgyis befoglalja a pénzt a kártyarendszer, az otp "megelőlegezi" neked a pénzt - ahogy a bolt is előlegez, amikor kártyás vásárláskor odaadja az árut azonnal. De a számlájukon nekik is csak napok múlva jelenik meg az összeg.
-
viktorhu
veterán
válasz Winner_hun #1152 üzenetére
De ez nem utalás, hanem chargeback tranzakció (kártyás vásárlás visszatérítése), a kártyatársaságon megy keresztül, ha a kártyádról töltötted fel a pénzt.
-
tomp
félisten
Karbantartó appot én sem használok. Tegnap előtt este fizettem még vele. Éjszaka dolgoztam. Reggel hazafelé gondoltam veszek egy kv-t. Fizetnék és már nem ment.
Töröltem az adatait igen. Miután nem történt semmi az "igénylés" folyamatnál. Törlés után újra bejelentkezve már pár mp alatt sikeres lett. -
tomp
félisten
Tegnap reggeli eset: fizetnék de csak nem akarja. "Nem található fizetésre alkalmas bankkártya" Hát kösz. Megint inaktív lett az érintéses mód. Újra kellett "igényelni".
Jó lenne erre egy értesítés, hogy "érintéses fizetés visszavonva" vagy valami hasonló.Winner_hun
Nálam mivel inaktív volt a visszatöltés gomb(tegnap kaptam emailt, hogy megállapították a hibát) így töröltem a kártyát. Miután kiválasztottam a bankkártyát amire utalják vissza a pénzt, azonnal megérkezett. Lehet azért mert bankon belül történt a pénz mozgás. -
oromisu
csendes tag
Az a feltölthető keret nem vonz, baromság. A MasterCard-os Telenoros sem lenne rossz, de ahhoz meg SIM kártyát kellene NFC-sre cseréltetni, ami baromság. Külföldi alternatívák nincsenek? Nem akarom elhinni, hogy egyik országban sincs még olyan, amibe bármelyik kártya feltölthető, maximum csak adott országban letölthető. Na de persze az APK-t letöltöm.
-
oromisu
csendes tag
Sziasztok!
Elkezdtem visszaolvasni, keresni, de nem találtam, úgyhogy előre is sorry, ha volt róla szó (és biztos volt). Milyen alkalmazások vannak, amikkel idehaza lehet NFC fizetést használni, de nem kell hozzá spéci bank kártyája vagy SIM csere? Külföldi appok nincsenek, amik működnének akármilyen bankkártyával?
Erste bankos vagyok, master cardom van és amúgy telenoros. Már a mobiltárca is akkora baromság volt anno, mikor 6-7 éve még a Google Wallet-et is tudtam használni... de szép is volt. Valami hasonló jó lenne. Köszi a válaszokat előre is!
-
dptrsk
addikt
válasz Winner_hun #1139 üzenetére
Nem azért teszi rá az ember a pénzt, hogy utána letörölje, hanem hogy vásároljon.
Annyit kell rátenni amennyi a következő vásárlás várható összege. Amikor beállsz a sorba nagyságrendileg látod mennyiért pakoltál a kosárba. Ha meg marad rajta 2-300 forint, az 3 napig nem hiszem hogy hiányzik. -
Winner_hun
titán
Letöröltem a simple virtuális kártyát mert amikor pénzt vissza akartam vezetni, másodszorra már nem sikerült. Törlést követő 3.(!!!) nap kaptam vissza a pénzem. Nem biztos hogy újra fogok regisztrálni.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
zhata
senior tag
Tegnap estefelé érdekes dolgot tapasztaltam. Megjelent egy második Simple kártya is a készülékemen. Akkor vettem észre, mikor fizetni akartam a telefonnal. Az új kártyát természetesen sem használni, sem lekérdezni nem tudtam, kiírta, hogy vagy nem az enyém, vagy nem is létezik.
Ma reggelre (itthon) a kártya eltűnt. Tapasztalt már valaki hasonlót? -
ACE-
addikt
válasz Seraph 16 #1135 üzenetére
Ha utcán 2 percen belül fizetnének, akkor Te szépen nyugodtan felhívod a bankod, és elmondod hogy ellopták a telefonod és fizettek vele, de az nem Te voltál, ezért fogja a bank és visszafordítja a bankkártyás vásárlást, ami ugye a zárolással 2-3 munkanapig tart... azalatt bőven lesz időd. Szóval elég életszerűtlen, amit írsz.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
LouiS22
veterán
válasz Seraph 16 #1135 üzenetére
A contactless fizetés egyik lényege, hogy nem adod ki a kezedből a kártyád. A kedves pincér, eladó, akárki lesz szíves beütni az összeget, majd miután te ellenőrizted, hogy stimmel-e, odaérinted a kártyád/telefonod. Nem fog ezen senki megsértődni, de ő is ember, üthet be hibás összeget véletlenül is (nem is feltételezem, hogy szándékosan tenne ilyet bárki), de onnantól, hogy érintett/érintettél, elismerted az összeg jogosságát. Utólag sokkal macerásabb módosítani, bankba mászkálni, stb.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
dptrsk
addikt
válasz Seraph 16 #1132 üzenetére
Csak akkor érinted, amikor elolvastad és helyes az összeg.
Ha másnak odaadod ki kell kapcsolni a kártyát a rádiógombbal s nem lehet fizetni vele. Bár nem értem miért adod oda olyasvalakinek, akiben nem bízol.
NFC csak fizetés előtt van bekapcsolva, fizetés után ki, úgyis fel kell oldani, ott van az értesítési sávban a kapcsoló.Nekem pont az kényelmes, hogy nincs PINnel időhúzás, hanem csak az ujjlenyomat.
-
viktorhu
veterán
válasz Seraph 16 #1132 üzenetére
De amikor nem adod oda, le van zárva a képernyő, és nem tud fizetni. Ha nyitva van, és már használod két perce, megint nem tud fizetni. Ha pont akkor kapja ki a kezedből, amikor megnyitod, van két perce a tranzakcióra, szóval ott előtted kell állnia a kasszánál, és gyorsan helyben fizetni, másképp nem sok esélye van.
-
őstag
Egy gyors tapasztalat megosztás. A simple-t használom, már egy ideje.
+ Kényelmes, gyors, sok helyen meglepődtek az elején, hogy ezt meg hogyan csináltam.
- Nem megbízható (frissített az app és utána újra be kellett jelentkezni, elfogytak a tokenek, újra be kellett írni a jelszót, adott build saját bugja volt, hogy nem is hívott le új tokeneket, stb.), így muszáj vagyok magamnál tartani a kártyát is. Egy biztonsági kérdés nem tetszik: ha fel van oldva a készülék, bármilyen összeghatárig (pontosabban a kártya limitig) fizethetek vele pin vagy jelszó nélkül. Jobb lenne ha pl. 5 v. 10e felett kérne pint akár a terminál, akár a teló.
Összességében megszerettem, és amikor lehet, ezt használom."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
fujifilm1
senior tag
Koszi a választ!
Azrét kérdeztem mert valamelyik dijnál 1-essel megjelolték és kiirták hogy eltekintenek tole, de pl a visszavezetési dijaknál nem volt 1-es...
(És nem is vonták le a visszautaláskor. - magyarul 500Ft ot kaptam az OTP-től!!, ami elég fura, mert eddigi életemben csak én fizettem nekik - nem is keveset ) -
zhata
senior tag
Tegnap ROM-ot cseréltem a telefonban, (OP3), a mai fizetéskor a program jelszót kért, szerencsére tudtam. Másodszorra már ment minden rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
nutfile
aktív tag
válasz retfirg #1122 üzenetére
én leírtam, hogy hogyan parkolok és ez nekem miért jó. nem kritizáltam az sms-es parkolást. a stílusodat minősítettem. az nem változott, így a véleményem sem...
de azért regálnék (és korábbi írásommal ellentétben most már kicsit személyeskednék). egyszer és megígérem, hogy soha többet nem fogok reagálni, mert már most is szinten alulinak érzem, mert csak kötözködsz és nem érted amit írtam...
1. végülis teljesen biztonságos és szabályos vezetés közben sms-t írni... de akár otthonról is megírható már az az sms...
2. azért - én legalábbis - feltételezem, hogy olyanok használják az appot, akik ismerik és tudják használni. magamat ilyennek tartom => sosem kaptam büntit azért, mert rossz zónára indítottam parkolást. ha neked ez nem menne, akkor tényleg maradj az sms-nél, nincs azzal semmi baj!
3. szövegértésből megbuktál, vagy pedig direkt ferdítesz. egyik jobb, mint a másik... értsd: senki nem írta, hogy az sms bonyolult, csak annyit, hogy többször kell a képernyőt megnyomni hozzá, mint bármelyik parkolós appban
4. szövegértésből ismét megbuktál, vagy megint direkt keresed a konfliktust... azt írtam, hogy "számomra" és nem általánosan fogalmaztam. különbözőek vagyunk, nem írtam, hogy ez neked/másnak előny, mivel nem akartalak meggyőzni semmiről
5. ez a legjobb hozzászólásod. köszönöm, hogy oktatsz bár így 2017-ben ha tisztában lennél a hozamkörnyezettel/inflációval, akkor lehet, hogy rájönnél, hogy max 1 hónapos időtávlatban (vagy a számládat se fizeted havonta? ) gyakorlatilag nem igaz az gazdasági alapvetés, hogy 1 Ft többet ér ma, mint holnap... (a slusszpoén persze az lenne, ha kiderülne, hogy feltöltőkártyás vagy )
+1 nem érted a parkolási rendszer lényegét, de hát ezen nem lepődök meg...és a szöveged végén megint azt bizonyítod, hogy szövegértésből gyengusz vagy. nem akartalak meggyőzni semmiről. eszem ágában sincs! azt írtam le én hogyan parkolok és az nekem miért jó. te vagy az egyetlen, aki h.ly.nek néz mindenkit, aki nem úgy parkol, mint ő...
-
retfirg
tag
Érveid lenyűgöztek! Mindig is meghatározó volt számomra, hogy valaki, aki magára annyira igénytelen, hogy nem hogy érvelni, de még olvasni se tud, az mit gondol valamiről, amit el se olvasott. Sőt, nem is arról, hanem egyből az írójáról.
Te és a hozzád hasonlók nagyon fontos, hasznos és meghatározó részei egy közösségnek: ti mutatjátok meg mi az a szint, ahova sose lenne szabad értelmes embernek süllyednie. Már csak maga miatt sem.Szóval az van, hogy tőled ez bók bajnok. Meg minden hozzád hasonlótól.
Viszont megkímélném magam attól, hogy a valósággal folytatott örök harcotok közvetett áldozata legyek én is, mivel utólag én lennék a hibás, hogy személyeskedni is sokkal jobban tudok, mint ti. (Ami végülis nem meglepő annak fényében, hogy a többségnek az olvasás, vagy egy SMS megírása is komoly kihívás.)
[ Szerkesztve ]
# If the wishes were fishes nobody ever get hungry
-
retfirg
tag
válasz viktorhu #1114 üzenetére
Nem, ez kicsit sem olyan, neked pedig újra kéne járni az általános iskolát vmi nyugati országban, hogy legalább egy asszociáción ne bukjál el felnőtt ember létedre: két példádból kettő volt buta és rosszul alkalmazott. Nem a megszokásról volt szó és attól, mert magától újraindul, pont nem lesz olcsóbb.
Szóval csak az derült ki egyértelműen, hogy nem is érted, amibe bele szeretnél beszélni. Lehet jobb lenne, ha édesanyádnak több teret engednél a gép előttnutfile: Olyan kérdés nem volt, hogy én mi vagyok, bár ha közölném, hogy te meg szerintem sötét, akkor biztos jönne egy mod, aki szerint én lehetek beteg, de te nem lehetsz sötét. Ezért nem is gondolom ezt!
1. beállok a parkolóba > Ez rajtad kívül még sok embernek kihívás, gyakorlat teszi a mestert!
[De ha akarom, nekem itt már éles a parkolásom, mert még az előző lámpánál/sarkon elindítottam, mivel tudom hova megyek: ezt übereld az alkalmazásoddal.]2. leszarom az automatát és indulok dolgomra > Vagyis nem veszed észre ha rosszul érzékelte a zónát és feleslegesen fizetsz, miközben megbasz a parkolóőr. (Hogy nem így van? Hát akkor szerencséd volt, mivel nem rajtad múlt.)
3. közben elindítom a parkolást (még térképes ellenőrzéssel is kevesebb gomnyomással, mintha sms-t írnék. bár ekkor valószínűleg még csak keresgélném az automatát...) > Igen, ebből már teljesen világos, hogy most egy olyan ember okít minket, akinek saját bevallása szerint bonyolult egy SMS megírása.
Szóval akinek azért kell a Simple, mert még egy SMS-t se tud megírni. Iszom szavaid!
// Most az, hogy itt mindenki úgy csinál, mintha nem ugyan abban a zónában parkolna minden nap, hanem random helyeken a városban, ahol mindig újabb számot kéne tudni... lelketek rajta. Én az esetek 95%-ban ugyan ott parkolok (ahol már korábban is), tehát nem kell tudnom semmit, csak küldök egy sms-t oda, ahova az előzőt, azzal a rendszámmal, amelyik kocsimmal éppen vagyok.4. számomra a legfontosabb: tuti nem felejtem el leállítani, mert a notification bar-ban látom, hogy aktív a parkolás! > A következő lépés meg az lesz, hogy már megálláskor is szól, mert magadtól nem veszed észre, hogy leparkoltál - gondolom. Persze ez csak feltételezés, hiszen ha az nem ébreszt tudatodra, hogy beülsz az autódba, akkor a kiszállás miben más ugye?!
5. mindig van pénzem parkolásra, nem csak hónap elején, amikor a mobilszámla jön, ezért nem zavar, hogy akkor fizetek, amikor a szolgáltatást igénybe veszem > Igen, látszik, hogy neked még soha életedben senki nem magyarázta el a gazdasági folyamatok legalapvetőbb működését sem. Ezt egyébként lehet tudni abból is, hogy Simple felhasználó vagy.
DE erre igazán kár ilyen büszkének lenni, olvassál vmi jó kis blogot, mint a pénzcentrum, vagy a kiszámoló, vagy a többi hasonló. Így 2017-ben érdemes lenne legalább az alapjait megismerni annak, amiben 20-30-40 éve élsz. Kapitalizmusnak hívják.+1 nem zavar az időkorlát, hiszen az én érdekeimet is szolgálja, hogy legyen forgás és találjak helyet... > Mert te át szoktál parkolni három óránként? És olyankor nagyon hasznosnak találod, hogy átparkolhatsz mások helyére, akik éppen szintén másik helyet keresnek? A helyek száma ugyanis fix, tehát a logikád akkora katasztrófa, hogy javasolnék egy alkalmazást arra is, hogy gondolkozzon helyetted.
Te ne erőltesd, csak kibaszol magaddal.Vagy ezt csak azért írtad ide, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, hogy te nem velünk azonos valóságban létezel?
Felesleges, sőt, mondhatni káros, hogy úgy próbáltok meggyőzni másokat arról, nekik mi a jó és egyszerű, hogy közben evidens: azt se tudjátok nektek mi a jó vagy egyszerű.
Ez az egész első sorban a geekségből, a kötelező app használatból és techmániából, meg a többi kényszer cselekvésből jön. És án tökre megértem, én is szeretnék a telefommal fizetni, ezért beszélgetünk.Amivel nem lenne baj, csak a ti tudatotok nem képes elfogadni, hogy ti nem a fejlett nyugaton éltek. Ez itt nem az, amit szeretnétek hinni, és azaz alkalmazás sem az, mint aminek ti szeretnétek hinni.
Az egy feleslegesen közbeiktatott elem a rendszerben, ami értük van, nem érted.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz fujifilm1 #1117 üzenetére
Simple kártya törlés után pár napig nem lehet újat igényelni mert a réginek a törlése több napos folyamat.
Na de nekem a több napos törlés után újra megjelent a Simple kártya. Mármint a listában. Ha rámegyek a kártya kezelésre akkor "a kártya nem létezik" üzenet fogad. De ha rábökök a kártyára akkor bejön a terminálos kép.
Ha weblapon lépek be akkor ott csak a saját kártyámat mutatja a rendszer, de az app a Simple kártyát is mutatja. -
fujifilm1
senior tag
Ok. de azért töröltem mert nem mukodik a visszatoltés már kb 5 napja, és most hogy a tokenek letoltése sem mukodik, -miért????- akkor fizetni sem tudok vele....
probáltam felhivni oket, a vezetékes számon mult hétvégén 11 perc után letettem. Hétkozben munkaidoben ujabb 10 perc után szintén letettem. Azért ez nem okés.
befejeztem a panaszkodást, mert az ötlet és a kezdeményezés remek
Valaki irta, hogy zárási dij meg vmi egyéb dij is van osszesen 500 Ft/ho.
ez már most is van, vagy ezt is felfuggesztik legkésobb februárig?kosz.
-
fujifilm1
senior tag
Napok óta nem kapok választ miért inaktív a visszautalás gomb. nekem is el kellett küldeni a készülék típusát verziószámát, és a simple verziószámot...
(mondjuk nekem erstés kártyám van . Lehet hogy ezzel függ össze ..)Ma " a tokenek letöltése folyamatban " képernyővel szórakoztatott.
újraindítottam, képernyőzárat fölraktam, mindent próbáltam de csak nem sikerült neki letölteni azt a 10 db tokent...Most én is töröltem a simple kártyát, erre most nem lehet újat létrehozni.
pedig nagyon tetszik az ötlet. jó lenne -ha jó lenne.
-
tomp
félisten
Simple appban küldtem üzenetet, hogy a Simple kártya egyenlege nem tölthető vissza mert a gomb inaktív. Közben már töröltem a kártyát így a pénz visszakerült a bankkártyámra. A Simple üzenete is megérkezett. Miután elkérték a telefon típusát, droid és app verzióját, iktatószámot kapott a hiba.
-
nutfile
aktív tag
válasz retfirg #1099 üzenetére
te beteg vagy, de nyugodtan parkolj sms-sel, senki nem kötelez másra és senki nem szól meg miatta.
én amúgy így parkolok:
1. beállok a parkolóba
2. leszarom az automatát és indulok dolgomra
3. közben elindítom a parkolást (még térképes ellenőrzéssel is kevesebb gomnyomással, mintha sms-t írnék. bár ekkor valószínűleg még csak keresgélném az automatát...)
4. számomra a legfontosabb: tuti nem felejtem el leállítani, mert a notification bar-ban látom, hogy aktív a parkolás!
5. mindig van pénzem parkolásra, nem csak hónap elején, amikor a mobilszámla jön, ezért nem zavar, hogy akkor fizetek, amikor a szolgáltatást igénybe veszem
+1 nem zavar az időkorlát, hiszen az én érdekeimet is szolgálja, hogy legyen forgás és találjak helyet...[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz retfirg #1112 üzenetére
Nem szabad újraindítani a parkolást, a max. várakozási idő nem viccnek van.
Értem, hogy az sms-t el tudod küldeni kétszer, de ez olyan, mintha azt várnád az apptól, hogy a boltban segítsen kevesebbet fizetni, mint amit vásàroltál, mert érted van, és úgysem ő sért törvényt, amikor nem fizetsz ki valamit.
[ Szerkesztve ]
-
retfirg
tag
válasz viktorhu #1106 üzenetére
Milyen jogszabályt bajnok? Az alkalmazás érted van, a te telefonodon, a te pénzedből. Ha arra se képes, hogy magától újraindítson egy parkolást (ha te szeretnéd), akkor mitől Simple?
Neked kellene átparkolnod 3 óránként, nem az alkalmazásnak szopatnia, ami elvileg a te kényelmedért van. A jogszabály nem az appra vonatkozik, azzal, hogy nem parkolsz át de újraindítod a parkolást, te sérted meg a jogszabályt minden nap, az alkalmazástól függetlenül.
Tessék már gondolkodni.Ti csak szeretnétek, hogy simple legyen - valójában titeket néznek szimplán ...
-
retfirg
tag
Látom és értem, hogy sokaknak nem megy se a szövegértés, se a gondolkodás, de nincsen semmi gond! Engem nem zavar, hogy sok-sok konzumdroid van, én is belőlük élek
-
Winner_hun
titán
1. Egyszer megadod a rendszámot és kész.
2. Felesleges? Sokkal gyorsabb mint néha elkezdeni keresni a parkolóórát...
3. Ránagyítasz a térképen és pontosan látod a zónahatárokat.
4. Mi van?
5. Barátnőd Para Nóra?
6. Mi ezzel a gond? Ha nincs fedezet a kártyádon akkor mégis hogy fizetnéd ki?
7. És?
8. És?
9. És?
10. Ha nem megy technikai okok miatt akkor elbattyogsz az automatához és fizetsz a parkolásért ott.Amúgy használtad már a simple parkolást vagy csak okosnak próbálsz tűnni?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
tomp
félisten
No visszatölthetetlen összeg a Simple kártyán: törlöm a kártyát és visszakerül a pénz a kártyára. Ezt rögtön azért nem csináltam mert nem voltam benne biztos, hogy azonnal visszautálják. Gondoltam be kell mennem és személyesen intézni mert csak az appból törlődik a kártya. De nem. Maga a kártya "szerződés" is megszűnik.
-
viktorhu
veterán
válasz retfirg #1105 üzenetére
Hogyan tudjon többet, mint az sms, amikor ugyanazt a szolgáltatást veszed meg vele? Amit az sms-ben meg kell adnod manuálisan (kiszállni az autóból, automatát keresni, hogy elolvasd a zóna telefonszámát, rendszámot beírni), az lesz sokkal kényelmesebb az alkalmazásban. Ha mindig ugyanazokon a helyeken parkolsz, akkor persze lementheted template-nek, és ugyanott vagy, de én ritkán használok ilyen parkolót, és akkor sokat segít.
-
viktorhu
veterán
válasz retfirg #1100 üzenetére
A jogszabályt nem tudja egy app megváltoztatni. A rendszámot egyszer kell megadni, megjegyzi, a zónát pedig automatikusan választja ki. Nem tudom, mi lehetne egyszerűbb ennél. Rányomok a parkolásra, megmutatja, hol vagyok, elfogadim és fizetek is, szintén az egyik mentett kártyával.
-
retfirg
tag
Látod, nem akartad érteni: én szerettem volna, hogy egyszerűbb legyen, főleg, hogy tudjak vele 6-8 órát parkolni. De nem egyszerűbb, csak mondjuk úgy másképpen ugyan az.
Én meg az olyat nem szeretem, amitől nekem nem lesz jobb, csak A helyett ezentúl B jár jól. Azt játsszák le ők nélkülem# If the wishes were fishes nobody ever get hungry
-
eami
veterán
nekem előre ki van töltve az autó adatai, a GPS rögtön a megfelelő helyre ugrik. kiválasztom melyik kártyával szeretnék fizetni aztán elindítom a parkolást. Az egész talán 10mp és annyit fizetek amennyit parkoltam. ha megyek vissza az autóhoz akkor az app külön fel is dob egy parkolás leállítás gombot notification sávba, még csak az appba sem kell visszamásznom. szerintem túl bonyolítod.