Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• steveetm

őstag

válasz Sipi #69 üzenetére

Hát mivel már többen ajánlottak ezt a ''sokat olvasni'' dolgot, nemegyszer kipróbáltam. Az eredmény:
    Olvasom a szöveget, és egyszercsak azon kapom magam, hogy eltelt vagy 10 prec, a szemem már a lap alján, de totál máson gondolkodom. Egyszerűen én annyira ülyeségnek, és a legtöbbet értelmetlennek is(aminek ettől függetlenül lehet, sőt valószínüleg van is értelme) hogy képtelen vagyok megemészteni. Persze mást szívesen olvasok, fantasyt imádom, sőt még Aranyt is elég jól viselem, de nekem pl. ez az Ady féle szimbolizmus túl sok. Babits barátunk is megtudja ám keverni az embert SZVSZ.
    Üdv.: Steveetm

• steveetm

őstag

válasz dXtr #67 üzenetére

bocs rosszra nyomtam a választ...szal nem neked szólt hanem sipi 62. üzenetére:)

• steveetm

őstag

válasz dXtr #64 üzenetére

Banyek, csak azt áruld el, hogy ezt te hogy találod ki? a mondadód első felét még én is vágtam ,de a végére rá nem jöttem volna sosem...ezt leírtam volan bakker elélvez a magyartanár:) (bocs)

• steveetm

őstag

válasz PeliScan #56 üzenetére

Hali!

Mateknál van függvénytábla, számológép.
    Magyarnál csak szöveggyűjtemény, de ez k olyan mint mateknál az összefoglaló.
    Egyébként matekból is ua van szakmunkásoknak mint nekem szal az akkor sem gáz annyira:)) De nem mondták hogy nem lehet szal majd meglátjuk.
    Én egyszerűen nem tudok verset elemezni.
    Pl. múltkor az volt a baja a tanárnak hogy nem fejtettem ki azt hogy fú a szél.
    Nekem ez tök egyértelmű, de szereinte ma más ''senki'' se tudja mit jelent hogy fú a szél...Szal most honnan a búbánatból tudjam hogy mit magyarázzak és mit nem? Mert mára meg aztmondja hogy tök fölös leírni, csak rizsa...

Jah mai doga. Babits : Fortissimot elemeztem.
    A vers utolsó mondata:
    ''csak az ember szakadt ki
    a süket Istenből iszonyokra
    kikelt belőle féreg-módon,
    Isten férgének, viszkető
    nyüzsgése, fájni - mert ami
    nem süket Isten: fájdalom,
    míg az Istenbe visszahal.''

Na akit én eddig kérdeztem, nem igazán vágta a dolgot, vki kisegítene hogy mit próbált itt tudtunkra adni? Az első fele még kb világos, de a vége......

Most akartam írni egy sztorit hogy miért nem bírom a magyart, de félek tanárfikázó kategóriába esne úgyhogy nem írom:)
    Üdv.:Steveetm

• steveetm

őstag

Hali!
    Nekem még 11 tanítási nap és áááááááááááááááááá...
    Igazán csak magyartól parázok, de attól nagyon.
    Nyelvtan órákat egy kezem meg tudom számolni, hogy a négy év alatt hány darab volt.
    Irodalmat meg nem komálom.
    Egyébként már megvan a taktikám magyarra:
    Ugye egy jegy lesz asszem négyből, és 1 egyes biztos hogy lehet.
    Írásbeli verselemzés, generálok nekik 120 sort, ebben már persze benne van maga a vers teljes szövege, szal irodalom 2es, helyesírás 3-4, nyelvtan szóbeli 2es, és az irodalom szóbelin aztmondom hogy részemről ennyi volt.
    Mellesleg holnap írok egy próba 4órás magyardogát, sirály lesz...
    Angol egy vicc, Matek ha olyan lesz mint tavaly akkor egy nagyobb vicc, törivel még lehet gáz, de ott meg van térkép.
    Választott tárgy meg info, de az a legnagyobb vicc:))

Aktív témák