- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
smfb
csendes tag
Szia!
Értem amit mondasz és utólag logikusnak is tűnik. Viszont volt ugye egy még félig lévő utángyártott szettem és adta magát a dolog, hogy akkor először azt használom el. Amúgy évek óta ennek a gyártónak a termékeit használom és sosem volt gond velük. Mint az előző hsz-ben írtam, először itt sem, mert tökéletesen működött, ezért nem is értem a jelenséget. Azért azt nem gondolnám, hogy az utángyártott patron okozta ezt a problémát. Eddig miért nem volt vele baj, illetve ha rossz minőségűek, akkor senki nem venné őket. Amúgy, az is furcsa, hogy miután betettem a gyáriakat, azonnal jól működött egy darabig. Szóval nekem az egész érthetetlen.
-
smfb
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom röviden leírni a problémámat, bár már lassan ott tartok, hogy az agyvérzés kerülget és kidobom a fenébe ezt az ördögi szerkezetet.
Vásároltam nemrég egy epson SX415 típusú nyomtatót. Ez már nem kapható modell, de találtam raktárról el nem adott készletet, így egy új készülékhez jutottam hozzá, gyári patronkészlettel. Én csomagoltam ki, vettem le róla a matricákat, szóval minden zsír új volt.
A korábbi epson DX7400-as gépemet azért selejteztem le, mert egyik pillanatról a másikra elkezdett üres oldalakat nyomtatni, hiába cseréltem patront, csináltam fej, fúvókatisztítást, bármit. Azt gondoltam, eddig bírta, így tehát lecseréltem és beszereztem a fenti gépet.
Szempont volt az olcsó utángyártott patron, ami ezekhez a gépekhez szerencsére elérhető.
Az új gépet beüzemeltem és beletettem a még félig lévő, korábbi készülékben használt patronjaimat (ugyanaz való bele), kalibráltam, tökéletesen működött. Egy pár napig. És itt kezdődik az újabb kálvária.
Egyik nyomtatás alkalmával, amikor még bőven volt tinta a patronokban (amúgy is, főleg a fekete fogy, mert jellemzően szürkeárnyalatosan nyomtatok), egyszer csak kiírta, hogy az összes színes patron üres... Próbáltam bármit, de akkor is ezt írta ki, így kínomban tettem bele 3db vadonatúj utángyártottat. Azokra is kiírta, hogy üres... Ekkor már kezdett felmenni a vérnyomásom, végül beletettem a gyárilag mellékelt, eredeti patronokat. Láss csodát, ezekkel azonnal működött, szépen nyomtatott is. Azt persze nem értem, hogy hirtelen mi problémája lett az utángyártottakkal, miközben előtte tökéletesen működtek. Most kb. egy hétig nem használtam a gépet és ma akartam nyomtatni, de az első oldal után a második teljesen halvány lett, a harmadik már csak foszlányokat tartalmazott, míg végül a negyedik oldal egy szép fehér papír lett... A tintaszintek maximumon voltak és semmilyen hibát nem jelzett a gép.
Az elején írtam, hogy a korábbi epson nyomtatóm ugyanezt produkálta. Igen ám, de ez egy zsír új cucc, nemrég bontott gyári patronokkal... Azóta már a számítógépem is másik. Teljesen érthetetlen.
Mivel szürkeárnyalatoson használtam, így kivettem a feketét, megrázogattam, visszatettem és ugyan működik, nyomtat, de hibásan, több elmosódott sor van. Bár nem akartam, mert az tintagyilkos folyamat, de nekiálltam egy fúvókatisztításnak, majd még egynek, majd még egynek... A gyári patronjaim, amik amúgy nem olcsók, most félig vannak... Többször nem vagyok hajlandó tisztítással próbálkozni, mert mire esetleg meg is oldódna a probléma, kiválóan nulláznám a teljes szett patront... Ami gyári és új, ráadásul egy új gépben. Akkor miért csinálja ezt velem?
Én megmondom őszintén egy fillért nem vagyok hajlandó költeni erre a sorscsapásra és nagyjából eldöntöttem, hogy ez volt életem utolsó tintasugaras készüléke, de hogy epsont soha többé nem veszek az száz.
Van esetleg valami ötlete valakinek, hogy mi okozhatja a leírt problémát? Mitől van, hogy a gép hirtelen nem eszi meg az utángyártott patront? Miért kezdett el hirtelen üres oldalakat nyomtatni, ugyanúgy, mint egy korábbi készülékem is? Illetve, miért csíkoz egy új gépben egy új patron? És végül, de nem utolsó sorban, van bármilyen házi praktika, amivel van rá esély, hogy további költségek nélkül ezt én orvosolni tudom?
Előre is köszönök bármilyen segítő hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest