Aktív témák
-
Shifty
csendes tag
MŰKÖDIK!!! A BIOS-t kellett frissíteni és megy mint állat. Huh. Kira.
Közben visszavittem a boltba, megnézték a szervízben, és a procit akarták kicsrélni mert nem ment 133-on. Kipróbálták egy ugyanilyen típusban (u.a. a szitu), meg valami másikban is (ha jól emléxem ott meg rossz frekin indult). A procit visszavették, de nem volt nálam elég lé, hogy kicseréltessem másra. Úgyhogy másnap reggel visszamentem. 1800+ xp-re akartam kicserélteni, perszemár meg volt a lóvé (a különbség). Csakhogy ugyebár ott volt nekekik cirka 12 óra, és találtak egy alaplapot amin jól ment. Ezért azt mondták:''Sajna öcsi nem fog menni a csere.'' :( ÁÁÁÁÁÁÁ, nem is voltam ideges. Ekkor ajánlotta az emberke a BIOS frissítést. De hogy ez 12 órával előbb miért nem jutott eszébe? Nem Pesten lakok, az út min. 1 óra busszal (jó esetben, ha nem téved arra egy-két német turistacsoprot) Megkímélhetett volna 2 óra buszozástól, 6 óra idegeskedéstől, meg akkor a tegnapi déleőttöm is megmaradt volna. Mind1, a lényeg, hogy megy. -
Shifty
csendes tag
Tszelnok: Ez tuti 1gigás. Tényleg jó lenne, ha 1,33-as lenne. Két hete még csak 1g-án és most már 1,33-on vergődne . Milyen jó lenne, 2 hónap múlva már 2,33-on tekerne(3000+). :)
Az FSB-t is állítgattam(BIOS is), 133=csönd és hullaszag.
Guest: Megnéztem, de sztem nincs olyan beállítási lehetőség amiről beszéltél(jumper vagy BIOS).
Szorzót alaplapon biztos ,hogy nem lehet állítni. Ugyanis összesen két jumper van rajta: FSB100/133 és CMOS reset. BIOS-ban be lehet állítani a szorzót auto-ra és konkrét értéket is lehet megadni(mind a kettőt próbáltam).
DE azt hiszem megvan a megoldás: hétvégén visszaviszem a lapot, RAM-ot, procit. Nézzék meg a mesteremberek a cuccot (kezdem azt hinni, hogy kevés vagyok ehhez). -
guest
veterán
Hali!
Csak egy ötlet. Nézd meg a szorzót!!! A te lapodon szerintem lehet BIOS-ból is állítani, és esetleg a lapon is. Amennyiben így van kell lennie valahol választási lehetőségnek, arra hogy honnan állítod (Jumper v. BIOS). Ha megvan állítsd be 7.5-re a szorzót, ha itt nem indul el 1000 Mhz-en (feltételezve, hogy az FSB 133) akkor szinte tuti, hogy a lappal van gond. Egyet még azért kipróbálhatsz, csak 1 RAM modult tegyél be,
hátha abbol hibás valamelyik.
Ui:Nekem EPoX 8K7A+-om van(AMD-VIA Chipset)
A proci szintén 1000-es TB. A 8K7A+ gyengébb lap, nekem mégis 1400-on pöcög a proci.(Igaz ez TB AXIA).
Beállítások: 10.5 szorzó; 133 FSB; 1,9V VCORE
RAM: MICRON 256 MB, 266 FSB -
tszelnok
csendes tag
Újabb ötlet: jelenleg 10*100=1000 MHz-en megy a procid => 10x-es szorzóval!?
Próbáld meg 10*133-on, azaz 1333 MHz-en. Lehet, hogy 1.33 GHz TBirdöd van :).
Szóval lehet, hogy a 7.5*133-at a 7.5-es szorzó miatt nem bírja (''se kép, se hang''). -
tszelnok
csendes tag
Gondoltam ha nekem a 700-as Duron is megy 133-as FSB-vel (úgy 933-as - most is igy megy :)); habár - bevallom - ezen a frekvencián már nem stabil hosszú távon), akkor a Te TBirdöd is menne ennyivel.
Tényleg: próbáltad már 100 és 133 közötti FSB-n? -
Shifty
csendes tag
Már erősen gondolkodok a garanciális cserén. Bocs, de a csere nem fog menni. ABIT alaplapot megfogadtam, hogy nem veszek. Volt már egy, de az mégnagyobb suxx volt. A vinyómat szarul ismerte fel, nem ismerte fel mindig a billenyűzetet, bootnál a RAM ellenőrzéskor furcsa hangokat adott ki (speaker), ha a hangkártyát belecuccoltam nem indult. Ja és ami a legviccesebb ABIT vgaval nem nagyon akart menni, ha sikerült installálni, akkor is 3D-ben halott volt. (sikerült elérnem, hogy kicseréljék és semmi változás, csak a RAM-mal nem szarozott) Ez egy KT7A volt. Most meg ez nem megy. Minden ilyen lapot ki fogok fogni???? :((
-
tszelnok
csendes tag
1 ötlet: cseréld vissza a boltban /ha hibás/
2 ötlet: cseréld el velem :). Nekem egy Abit KR7A-133 alaplapom van (kb. 2 hónapos, úgyhogy még igencsak garancális), abban biztosan jól menne.
/ez az ajánlat persze csak akkor áll, ha az Epoxod nem hibás, csak valamiért nem megy jól a többi alkatrészeddel, és van még rá garancia/ -
Shifty
csendes tag
Sajna sem tudtam beállítani, ahogy te írtad Bobmaster, de azért kössz a tippet. (biztos, ami biztos a windózer is elszállt)
Mind1, van még valakinek valami jó ötlete?
PLÍZ!!! HELP!!! -
Shifty
csendes tag
Megpróbálom így is.
-
BobMaster
senior tag
System Performance: Normal
DRAM Clock: The item will synchronize DRAM clock operation.
133MHz: DRAM is running at 133MHz frequency.
By SPD: SDRAM clock by SPD data.
The Choice: 100, [B]133[B], 166, SPD
DRAM Timing: Select SPD for setting SDRAM timing by SPD.
The Choice: Manual, SPD.
SDRAM Cycle length: Default
The Choice: 2, 2.5, 3
Bank Interleave:
The Choice: 2 Bank, 4 Bank, Disabled
Precharge to Active (Trp): Setup the minimum row precharge time.
The Choice: 2T, 3T
Active to Precharge (Tras): Setup the minimum RAS pulse width.
The Choice: 5T, 6T
Active to CMD (Trcd): Setup the minimum CAS to RAS delay.
DRAM Burst Length:
The Choice: 4, 8
DRAM Queue Depth:
The Choice: 1 level, 2 level, 3 level
DRAM Drive Srtength: Setup the DRAM’s driving current strength.
The Choice: Auto, Manual
DRAM Command Rate: Setup the timing at each cycle.
The Choice: 1T command, 2T command
DCLKI/O Timing:
The Choice: 0ns, 0.5ns, 1ns, Auto
Fast R-W Turn Around: This item controls the DRAM timing. It allows you to enable/disable teh fast/write turn around.
The Choice: Enabled, Disabled
Continuos DRAM Request:
Ennek így már illendő lenne elindulnia... -
Shifty
csendes tag
Megnéztem, de nem találtam ilyesmit. Próbáltam a memóriát visszavenni 100-ra és úgy benyomni jumperrel 133-ra az FSB-t, de nem indult. Próbáltam BIOS-ból (Frequency/Voltage Control menüből) beállítani az FSB-t 100-ról 133-ra, de így sem indult.
Bemásolom a ram beállításokat, tudsz segíteni? (fogggalmam sincs, hogy mint kéne átállítani)
Advenced Chipset Features:
DRAM Clock/Drive Control:
System Performance: Normal, Fast, Fastest, Turbo
CurrentFSB Frequency : CPU clock frequency information. (No option/Display only)
Current DRAM Frequency: DRAM frequency information. (No option/Display only)
DRAM Clock: The item will synchronize/asynchronize DRAM clock operation.
100MHz: DRAM is running at 100MHz frequency.
133MHz: DRAM is running at 133MHz frequency.
By SPD: SDRAM clock by SPD data.
The Choice: 100, 133, 166, SPD
DRAM Timing: Select SPD for setting SDRAM timing by SPD.
The Choice: Manual, SPD.
SDRAM Cycle length: This setting defines the CAS timing parameter of the SDRAM in terms of clocks. Default is SPD.
The Choice: 2, 2.5, 3
Bank Interleave: This item allows you to set how many banks of SDRAM support in your mainboard. Default is by SPD.
The Choice: 2 Bank, 4 Bank, Disabled
Precharge to Active (Trp): Setup the minimum row precharge time.
Active to Precharge (Tras): Setup the minimum RAS pulse width.
The Choice: 5T, 6T
Active to CMD (Trcd): Setup the minimum CAS to RAS delay.
DRAM Burst Length:
The Choice: 4, 8
DRAM Queue Depth:
The Choice: 1 level, 2 level, 3 level
DRAM Drive Srtength: Setup the DRAM’s driving current strength.
The Choice: Auto, Manual
DRAM Command Rate: Setup the timing at each cycle.
The Choice: 1T command, 2T command
DCLKI/O Timing:
The Choice: 0ns, 0.5ns, 1ns, Auto
Fast R-W Turn Around: This item controls the DRAM timing. It allows you to enable/disable teh fast/write turn around.
Continuos DRAM Request:
The Choice: Enabled, Disabled -
Shifty
csendes tag
OK, megnézem. Köszi.
-
Loha
veterán
Lehet az a baj, hogy a memória FSB-hez visziszonyított frekvenciája 2/3-ra van állítva, tehát 100Mhz-en 133-on mennek a memóriák, de ha átállítod 133Nhz-re akkor meg olyan 176Mhz körül kellene menniük, amit pedig nem bírnak.
A BIOS-ban nézz körül a memóriabeállításoknál!
Vmi ilyesmit keres: System/memory -
Shifty
csendes tag
Vettem egy epox 8k3a-t (via kt333 chipset) és hozzá 2x128mb ddr266 hynix ramot. 1gigás (266fsb) T-birdöm van és az a gond, hogy nem tudom a lapon (jumperrel) beállítani 133-ra. Ha 133-ra át állítom, akkor se kép, se hang. Csak 100-on megy.
Ha tudtok segítsetek!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest