- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
warren #42636 üzenetére
A link nekem nem működik.Most már oké.Ha a ház elég magas (alaplap fölötti/alatti térre gondolok), akkor esetleg megteheted, hogy valamilyen műanyag vagy fa lapból készítesz egy olyan "alapot", ami beszerelhető a házba és amire rá tudod szerelni a már szabványos (pl. mini-ITX) formátumú új alaplapot. VAGY ha nem félsz a házilagos barkácsolástól és megelégszel egy Raspberry Pi teljesítményével, akkor ebbe a házba beteszel egy RPi-t, kivezeted a csatlakozásait és máris van egy zajtalan, kisfogyasztású, mégis kellőképpen erős HTPC-d a régi házadban.
-
cinemazealot
addikt
válasz
warren #42630 üzenetére
Szerintem össze kéne állítani egy mérleget, aminek az egyik felében ott van az eredeti elképzelésed, másik felében meg egy új konfig (előnyök, hátrányok és hosszú/rövidtávú költségtételek formájában):
- már meglévő alap (ingyen), de Core 2 Duo-ra bővítés (költség), plusz videokártya (költség), régi vasak új szoftverekkel való esetleges inkompatibilitása, magas(abb) fogyasztás (hosszú távú költség), zajos üzem stb.,
vs.
- új vas esetleg integrált GPU-val, hardveres dekódolási képességekkel, korszerűbb utasításkészlettel (költség), alacsony fogyasztás (hosszabb távon kifizetődő), halk/néma üzem, új szoftverekkel való kompatibilitás, régi szoftverekkel való esetleges inkompatibilitás stb.
Aztán számolsz és döntesz. Én nagyon sokáig régi vasból akartam összerakni háziszervert, médialejátszót, archiváló gépet stb., de az esetek többségében úgy láttam, hogy hatékonyabb, ha új vasba feccölök. És ez alatt nem feltétlenül a legkorszerűbbet értem, már belépő szinten vagy alig használt pár éves cuccokból, viszonylag alacsony költségvetésből is lehet jó gépeket összerakni, amik hosszabb távon kifizetődőbbek lesznek, mint a feltámasztott régi vasak. A régi vas meg megmarad régi szoftverek alkalomszerű üzemeltetésére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- Önerő nélkül is. Részletfizetés .Bankmentes. Lenovo Legion 5 Gamer Laptop
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- LG UltraWide 25UM58-P LED Monitor
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest