Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
bnorci71 #53958 üzenetére
lehet neked egyértelmű, nekem sajna nem mert akkor nem is kérdeztem volna.
Azért írtam, hogy mi a teendő.
Az ablak, mintha el kellene indulni valami folyamatnak csak ép semmi nem történik, ez egyértelmű.
El is indul a folyamat, csak kell hozzá a felhasználó közreműködése.
Hová írjam be? Telepítsek a Kodi alá böngésző kiegészítőt?
Részemről windows alá ment a böngésző, ilyenkor a háttérben futva vár egy alt+tab -ra (saját gépemen a teszt-kodi is kb ezzel van aktiválva). Ha lusta vagyok, akkor a tévén látható kódot bepötyögöm az asztali gépemen, de volt már, hogy pl a gyerek gépén barkácsoláskor mobil volt csak kéznél.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bnorci71 #53295 üzenetére
Legalább a HDR->SDR konverzió akkor is kelleni fog, mert a legtöbb 4K (ami amúgy UHD, de ezt most hagyjuk) anyag HDR-es. És nem HDR képes lejátszásnál csak egy fakó szürkeséget fogsz látni. Ezt a konverziót ugyan a szoftver végzi, de gondolom ennek is van egy minimum hardveres követelménye, erről a többiek biztos többet tudnak mondani.
-
stigma
addikt
válasz
bnorci71 #53290 üzenetére
Hali, rosszhír az az hogy Gemini Lake esetén J4105-ITX és J5005 esetén tudtommal nincs HDR csak 4k-s lejátszás Libreelec alatt (lásd itt)
Én annó J4105-ITX-től vártam a tutit (4k+HDR) de sajnos csak a felét adta meg.
HTPC-ből NAS lett és lejátszásra egy verhetetlen S912-es Amlogic box megoldotta a problémát. (Beelink GT1 Ultimate 3/32 )
Sajnos ha 4k+HDR kell akkor oda kell VGA is mert 4k-hoz HDMI 2.0 kell, és ez a lapokon nem igazán van.(mármint amit írtál)
N3150-em vol 1080p-re tökéletes igaz én Win10 helyett Linux-ot ahsználtam, vagy ajánlom figyelmedbe a Libreelec + szükséges pluginok( Youtube, Transmission) + 1 kattintással a Samba.
Csalódni nem fogsz, sima 1080p-re tökéletes.Ha 4k kell mindenképp és olcsón szeretnéd megúszni, HTPC-ből NAS lesz, mondjuk Openmediavault nevű rendeszerrel + általam ajánlott box-ot veszel és meg vagy oldva.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bnorci71 #52275 üzenetére
Pont ilyen cuccok kellenének ezekre az "olcsó surround" dolgokra, nem is értem miért nem gyártanak már ilyeneket a "normálisabb gyártók". Bár a 30K-s árat már sokallom, de 19K-ért, amiért anno mentek itt az aprón már lehet megérné.
Szerk.: vajon a hangminősége milyen lehet? Mert már nem éppen egy mai darab. De gondolom azoknál az ócó kínai csodáknál csak jobbnak kell lennie...
-
Ispy
nagyúr
válasz
bnorci71 #50693 üzenetére
Sok függ attól is, hogy hol van a gép, egy nagyobb nappaliban, vagy egy kis hálóban. Én hálóba nem tenném, mert a NAS is nagyon kerreg, amikor mennek a vinyók (pedig RED-ek vannak benne), nappaliba viszont simán, a hűtő kerregése, sípolás, nyekergése úgyis elnyom mindent nálunk.
Egyébként szerintem is felesleges passzívba gondolkodni, hiszen a venti alapjáraton 1 méter távolságon túl már nem hallható, viszont egy minimális légáram nem árt a gépbe, főleg ha HDD is van benne. Nekem is 3150 van a HTPC-ben, de azért egy ilyen kis kerregő ventit raktam a házba, biztos, ami biztos.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bnorci71 #50687 üzenetére
Ez mennyire megbízható forrás? Ryzen 3 2200G -> Vega 8 IGP érdekelne. Esélyes, hogy elég jó választás lehet HTPC-be. Bár itt a VP9-re is azt írja, hogy tudja, de máshol úgy olvastam, hogy egyik Vega sem tudja.
És itt egy DXVA-as táblázat a legújabb Hades Cannon-os Vega vs HD 630 kapcsán. Ez pedig nem festi le olyan rózsásan a Vega-kat dekódolás támogatás tekintetében... (Az oldal közepe felé van.)
Ugyan akkor ebben a doksiban minden szépet és jó írnak a Vega-król, de lehet nem vonatkozik minden típusra?
Ha gond nélkül kezeli a 4K60Hz/HDR-t és 3D MVC-t is akkor elég nyerő lehet, pl. a HD 630 helyett, mert jóval több benne a nyers erő, am talán jól jönne a MadVR-nél. Bár nem tudom, a dedikált VRAM hiánya mennyire korlátozná.
A Vega 8-ról érdekelne egy konkrét dekóder táblázat.
-
szinimini
senior tag
válasz
bnorci71 #50182 üzenetére
Nem is szeretnék egy zsák pénzt elkölteni erre, egyenlőre marad az X10 és meglátjuk,h mit tudok belőle kihozni.
Azért is érdekel ez a téma egy kicsit jobban,m most jött meg a 4k tv aztán már akkor hadd szóljonA külső winyo részt a későbbiekben NAS-al fogom majd megoldani.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bnorci71 #50172 üzenetére
Az a TV-től is függ.
Speciel nálam érezhetően jobb a képminőség egy dedikált lejátszóval, mint a TV-m sajátjával. A kezelőfelülete is nagyon fapados és a formátumtámogatása is hiányos (elég csak az iso-kra gondolni).
A kadencia helyességet szokták még felhozni, hogy az sem megy általában a TV-s lejátszóknak, de mondjuk nálam a 23.976fps-el nem voltak (érzékelhető) problémák, ha nem is tudja némely TV lejátszója, gondolom ilyenkor valamit betrükköz magának, hogy úgy is elfogadható legyen.Meg aztán (ha jól tudom) hálózatról sem képes lejátszani a TV-m, az állandó winyó ki-be dugdosást meg nem kívánom vissza.
Az, hogy a TV-n mivel fest jobban éppen az adott videó az sok mindentől függ, pl. a PC-s lejátszók beállításaitól, megfelelő bement választástól és a TV beállításaitól. Nem éppen egy "out of the box" történet.
Persze az lenne a "tökéletes" ha mindezt tényleg pöpecül megoldanák a TV-k lejátszójának szintjén, de szerintem attól még messze vagyunk.
-
szinimini
senior tag
válasz
bnorci71 #50172 üzenetére
Szerinem most már azért egyre több film van 4k/uhd minőségben és ha már a tv tudja akkor abban szedném most már le a cuccokat.
A tv-n van optikai kimenet is pl.
Akkor mondjuk egy 3,5 hdd ház a tv-re kötve azt kész is, mondjuk az nem zavar ,h nem kodiban látom,de olyankor mit csináljak ha a feliratot pl nem viszi nem tölti be. Vagy ennek milyen hátrányai vannak?Szerintem egy mediaplayer erre jobb. pl egy zidoo x10
-
blaca83
őstag
válasz
bnorci71 #49809 üzenetére
Köszi a segítséget!
1. Filmezésre + letöltés-feltöltésre lenne építve
2. Nincs meg hozzá semmi, most kértek meg, hogy építsem meg nekik.
3-4. Kb: 60.000 lenne a keretösszeg és használt alkatrészekből is összerakható a lényeg,hogy vigyen mindent frankón!Jelenleg csak FullHD-t támogat a TV-je, de egy olyat építenék neki már most, ha később cserél aakkor azt is kiszolgálja hardveresen.
Köszi
-
generic
senior tag
-
válasz
bnorci71 #49099 üzenetére
Röviden: a lejátszó eszköz képes ugyan azzal a képfrekvenciával lejátszani egy videót, mint ahogy az rögzítve volt és ezt a megjelenítő is leköveti. Ha ebből valamelyik nem teljesül, akkor nem lesz kadenciahelyes a lejátszás, valahol újra kell számolni a képkockákat.
-
Dorian
félisten
válasz
bnorci71 #49016 üzenetére
2 fele van a válasznak. A mélyek irányát egy bizonyos frekvencia alatt valóban nem lehet meghatározni. Viszont zárt tértben különböző szuperpozíciók és kioltások, ill. ezeknek a variációi jönnek létre állóhullámokkal bonyolítva, így nem-ideális környezetben valójában nagyon nem mindegy hová teszi az ember a szubot.
-
PuMbA
titán
válasz
bnorci71 #48566 üzenetére
"semmilyen drivert nem kellett utólag telepíteni minden magától felment a telepítés alatt, vadásszak frissebb drivert vga-hoz vagy jó az amit a win feltett magától?"
Becsapós, a Windows driverek csak azért vannak, mert nagyjából működnek vele a dolgok, de mindenképp fel kell raknod mindenből a legújabbakat a gyártó honlapjáról
-
-
MasterMark
titán
válasz
bnorci71 #48475 üzenetére
Ehhez azért messze nem kell közöd se legyen az informatikához úgy egyáltalán. Nem a fejlesztő hanem a dizájner pakolgatja a menüket a GUI-n. Az attól még ugyanazt csinálja ugyanúgy.
Egyébként mit nem találsz, de most komolyan? Az új Gépház mellett ott van a régi Vezérlőpult is, ami ugyanaz mint a 7-en.
-
PuMbA
titán
válasz
bnorci71 #48472 üzenetére
Ez csak megszokás kérdése
Én már 4 éve nem ültem Windows 7 elé, mert azonnal váltottam 8-ra és 10-re is a megjelenésekor, hogy átszokjak minél hamarabb az új felületre és pár hónapja odakeveredtem egy 7-eshez... hát nagyon lassan bírtam dolgozni rajta, annyira elszoktam tőle. 8-ason sem pörgök sokkal gyorsabban, ha odakeveredek, de ez tényleg nagyon ritka. Sok dolog egyébként sokkal egyszerűbb a 10-en, pár dologban visszalépés csak, ha lehet annak nevezni.
-
MasterMark
titán
válasz
bnorci71 #48472 üzenetére
A frászért nem lehet a változásokat elfogadni? Semmiből nem tart, hogy máshol van. Pláne 8 óta ott van a kereső, már az első betűt beírva ott lesz amit keresel... Sosem értettem ezért miért kell hisztizni.
Van ott egyéb gond amiért megérteném a hisztit, de akkor is még vállalható kompromisszumok ezek nagyrészt.
-
-
válasz
bnorci71 #48231 üzenetére
A Média Center gomb megpróbálja előhívni a Win saját Media Centerét, ami (tudtommal) Win7-ig volt benne.
Újabb rendszeren csak próbálkozik az átváltással, a Koditól visszaveszi a teljes képernyőt, ezért a Kodi visszavált ablakos módra (e kettő közül lehet amúgy is csak választani Win-en).
Újraindítás után azért nem vált vissza, mert megjegyzi az előző beállítást, és ez az esemény számára olyan, mintha te állítottad volna be.
Egy-két(#48233) fórumtársunk megmondta a megoldást. A beállítások --> Video fül alatt keresd.
-
Egy-két
tag
válasz
bnorci71 #48231 üzenetére
A beállításokban vissza lehet állítani. Talán ahhoz hogy ez az opció is látható legyen a visszaállításhoz az alap beállítás megjelenítés módból át kell váltanod haladó beállítás megjelenítésbe.
Remelem tudtam segíteni.
Családtagnak laptopra így állítottam be én is a kodit hogy lehessen kényelmesen váltani a Firefox és e között -
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48152 üzenetére
A resume fájlt nem lehet közvetlenül átvinni másik gépre, szerkeszteni kell benne az útvonalakat az új gépen alkalmazottakra. Mellette a .torrent fájlokat be kell másolni a torrents mappába, a seedeli kívánt állománynak pedig a megadott letöltési könyvtárban kell lennie. Ha így viszel át mentést, akkor az eredeti letöltés kliens oldali statisztikái megmaradnak, de ennek semmi köze a watch dir használatához.
A watch dirbe helyezett .torrent fájlokat a rendszer automatikusan el kezdi letölteni, ha már ott van a leöltési könyvtárban, akkor leellenőrzi és seedbe áll vele, de új letöltésnek számít. -
Egy-két
tag
válasz
bnorci71 #48152 üzenetére
A resume file azóta utána néztem
tartalmazza az aktivitás kezdetét, peerek számát, korrupt byteok számát a letöltési helyet, befejezés idejét, és tényleg még a kapitány életkorát is az adott torrenthez
meg van elvileg benne hash checksum.
Nekem raspberryn az újra ellenőrzés, egy bdnél jó hosszú időt elvett, de mivel éjjel nappal megy így egyszer majd végezengem nem zavart, nem vagyok feltöltő/ no1 seeder, ez pc-n biztos sokkal hamarabb végig megy. Annyit tudok ajánlani hogy ne neked kelljen csinálni a sok klikket, hogy az összes torrentet hozzáadod még nem indítod el ( a hozzáadása oldalon ez állítható hogy induljon e egyből) majd utána az összes kijelölés és elllrzes. Ezután a rendszer automatikusan az összeset végig ellenőrzi, és holnapra az összes torrented bent lesz !
Na jó ez tényleg off topic már
-
Egy-két
tag
válasz
bnorci71 #48147 üzenetére
Szia
Első körben is ne haragudj, most visszaolvastam a kérdésedet, és így első körben én még ilyet transmissionnal nem csináltam. Én qbittorrentet használok, mert ott is van mappa figyelési funkció, és mintha azt is észre vettem volna, hogy kicsit gyorsabban tud letölteni. Szóval mea culpa nagypofájú voltam, de most hátha tudok segíteni
ezt találtam a tr-hez remélem segít:
"watch-dir": "\/opt\/var\/transmission\/torrentwatch\/",
"watch-dir-enabled": trueItt a forrás is
https://forum.transmissionbt.com/viewtopic.php?t=7630Na és mivel Te Wint használsz, szerintem a a perre kell oda figyelni ott. Tehát megkeresed az intézőben azt a mappát amit figyelnél és a címsorból másolható az elérési út a megfelelő perjelekkel tehát nem mindegy hogy /\.
A .resume dolog az így elsőre nekem ismeretlen, én mindig beadogattam neki a torrenteket remote guin keresztül és rányomtam egy ellenőrzést, aztaz szépen megcsinálta. Oké nekem nem volt több ötven torrentnél, de ez így 2 perces feladat volt és nem okozott nagy gondolkodást sem. Szerintem Te se cserélj járt utat járatlanra, vagy ha valamilyen oknál fogva megvan az előző rendszerről (újra telepítés előtti vagy mi ) az userdatás mappád, akkor pedig egy laza visszamásolás után ugyanúgy kell mennie mint azelőtt.De hogy tuti ne értselek félre, Te neked megvannak az újra telepítés előttről a resume fileok ?
Mert ha van resume és van torrent file és az elérési utak se módosultak akkor baj nem lehet.
Ha mégis akkor marad a torrentek újból hozzáadása, és ellenőriztetés.Remelem tudtam segíteni, és mégegyszer bocsi hogy leszóltam a problémádat, de én a fentebb tárgyalt módszert csináltam volna.
-
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48124 üzenetére
Ez a verzió cygwin gyökerekkel rendelkezik, a szolgáltatás home könyvtára a Transmission könyvtár eredetileg. Ügyelni kell a kis- és nagybetűkkel és a végére nem kell a slash. Ha nem változtattad meg az eredeti könyvtárat akkor:
"watch-dir": "C:\Transmission\torrentstart",
Elégnek kellene lennie a szolgáltatás gyökeréből indítani az útvonalat:"watch-dir": "/torrentstart",
Ha a torrentstart könyvtár neve nagybetűvel kezdődik, akkor értelemszerűen azt is módosítani kell.
-
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48122 üzenetére
De nem is kell a daemont indítani! Ha a leírásom alapján csináltad, akkor a windows szolgáltatáskezelőjével lehet leállítani és elindítani a transmission szolgáltatást. A settings.json szerkesztése előtt le kell állítani, szerkesztés után pedig elindítani. A szolgáltatás úgy jön létre, hogy a rendszerrel automatikusan indul.
Ha ez nem így működik, akkor valamit nem jól csináltál. Nem rendszergazdai jogosultsággal indítottad a két telepítő scriptet vagy a transmission gyári telepítése nem jól lett leszedve és ott maradt annak a szolgáltatása hasonló néven.
-
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48107 üzenetére
Elég gyilkos telepítési metódusod van, mire beáll minden, rakhatod újra a windowst.
Én csak kipróbáltam a gyári telepítőt, de nem tetszett, hogy összevissza pakolt mindent. Ugyanis a daemon nem a qt fájljait használja, hanem betelepül a windows rendszerfájlok közzé és alapesetben oda is tölt le, a hozzá való settings.json-t is ott kellene keresni. -
woodworm
veterán
-
cinemazealot
addikt
válasz
bnorci71 #48100 üzenetére
Nálam Delugénél volt már olyan, hogy a daemon egyszer csak leállt, és a felület (ami nálam webes) ezért nem tudott kapcsolódni. Ismét beindítottam, de utána talán még a webes felületet is újra kellett indítani, hogy a kapcsolódás automatikusan megtörténjen. Nem tudom, ez segít-e, de talán megér egy misét csekkolni, hogy tényleg minden fut-e.
-
woodworm
veterán
válasz
bnorci71 #48072 üzenetére
Ott kell lenni az user appdata könyvtárában, ugyanis a qt is használja, mivel gui-n nem mindent lehet beállítani.
Igazából egy htpc-n felesleges futni a gui-nak, szerintem a daemon+remote sokkal jobb megoldás. Nálam a cygwin verzió fut évek óta. -
zenwalk
senior tag
válasz
bnorci71 #48068 üzenetére
szia
Milye oprendszered van? ha valami debian alapú akkor itt találodÉn rpi3, osmc-t használok, nekem voltak gondjaim a jogosultságokkal, pl csak a webes felületről tudtam törölni a letöltött torrenteket, fájlkezelőből nem engedte. azt hiszem az umaskot kellett átírni 2-re vagy 0-ra.
Találtam még ezt a linket. ha megtaláltad a konfig fájlt, akkor az "rpc-enabled" "rpc-whitelist" sorokat nézd át.
-
cinemazealot
addikt
válasz
bnorci71 #48059 üzenetére
Szentségtörés vagy sem, de én a havonta bekapcsolt, archiválásra szánt HP ProLiant Microserver N36L-ot is egy az alaplai USB-re dugott 32 GB-os pendrive-ról bootolom (Ubuntu 14.04 LTS), csak hogy megmaradjon a 4 HDD rekeszem.
Igaz, lassú, mert az még csak USB2-es, de mivel ritkán használom, kibírom az kb. 1 perces boot időt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bnorci71 #48065 üzenetére
Nincs itt semmi vita
Én usb-ről használom az LE-t, teljesen jó a sebessége, cserébe nincsen se SSD, se HDD magában a HTPC-be, de ha raknék is bele HDD-t, akkor is USB-n hagynám magát a rendszert, mert nagy valószínűséggel akkor az egy 5400-as vinyó lenne. Így a lejátszó maga kompakt, 7200-es HDD-t meg nem raknék egy HTPC-be.
-
válasz
bnorci71 #48059 üzenetére
1. Spórolsz egy SSD-t a HTPC-be.
2. (#48060) MasterMark(#48061) CirrMee:
Rii i7 talán itthon is kapható, de MCE (Media Center...) kompatibilis távok is teljesen jók USB-s infra vevővel. Pl. gyors gulgival találtam is egyet itthoni webshopban.
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
bnorci71 #47737 üzenetére
De vigyázz, mert míg a Q1900M-ITX egy Mini-ITX lap, addig az Általad linkelt Q1900M egy Micro-ATX lap. Előbbi notebook-okra jellemző SO-DIMM, utóbbi normál méretű "Long" DIMM memória foglalatokkal.
HD hangok terén nem vagyok jártas, majd a többiek kisegítenek.
Úgy tudom, a vason kívül OS függő is, hogy ki tudja-e kergetni a lap HDMI-n.
-
stigma
addikt
válasz
bnorci71 #47728 üzenetére
Mire nem elég a J1900, ha szabad kérdezni?
Ha jól emlékszem akkor N3160 (ami picit emletebb órajelű mint N3150) , GPU-ban és CPU-ban picit gyengébb mint J1900, viszont kevesbet foygaszt a N3150/N3160.
Cserélni sok értelme szerintem nincs, max ennyiben lehet előnyöd:
N3160 esetén:
- 4k 8 biten kódolva fut (ez szerintem felesleges még 1-2 évig)
- Attól függ milyen J1900-as lapod van, mert ezeken már 4 Sata van
- picivel több USB
- 10W helyett 6W-ot fogagyaszt.De ha mondjuk Plex-et használsz akkor J1900-al jobban jársz transzkódolás miatt.
-
cinemazealot
addikt
válasz
bnorci71 #47656 üzenetére
A házi barkács topic-ban egyik kolléga pont most mutatott egy videomagnóba épített autórádió fejegységet.
De a fiók szellőzését sem kell túlgondolni. Elég ha hátul van rajta egy be- és kivezető nyílás, az egyikben egy ventilátor, a keltett légáram meg átmegy az alaplapon (belső légterelőkkel, vagy akár azok nélkül).
-
hm15
senior tag
válasz
bnorci71 #47514 üzenetére
Ha egyszer lelövik a Kodit, többek között amiatt is lesz amit ez a mai cikk is érint:
Véget érhet a netes meccsnézések aranykora"Ez már háború
A PL már meg is kezdte hadjáratát a kalózok ellen. Februárban már több razziát is tartottak Északnyugat-Angliában, ahol streamingeszközöket, főleg úgynevezett Kodi-boxokat, átalakító berendezéseket foglaltak le."
...
Az előretelepített kis kínai boxok fogják kinyirni, amivel nagyon elterjedt az illegális film és stream tevékenység.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65Q950TST) 165CM 8K Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN85DBTXXN) 165CM 4K NEO-QLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90FAT) 190CM 4K NEO QLED SMART 165HZ 2025-26 MODELL! AKCIÓ
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest