- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz Skillet #48245 üzenetére
Esetleg valami apollo lake... de abból meg DC verzió nincsen. Ha már megvan a tápom, inkább annál maradnék. Hacsak tényleg nincsen jobb ötlet.
Kis fogyasztás alap, ugyanis ugyanúgy 24/7-ben fog menni, mint az előző... amivel egyébként tökéletesen meg voltam elégedve, amíg le nem feküdt.
Viszont, tanulva az esetből, 3 éves kora előtt pár hónappal megszabadulok tőle.Az új lap is netezős, kodi gépnek lenne használva.
Ja... DDR4 ram is akad, 16 giga, ha valamelyik lapba (ami ajánlott) az kellene.
J3160dc ddr3, azt tudom... az is van itthon.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Patice
Topikgazda
válasz Skillet #48252 üzenetére
Apollo Lake-ből eddig nem láttam DC-s verziót, ezért ha ilyen lapot veszel a régi helyett, akkor inkább lemondanék a DC-ről és PicoPSU-val helyettesíteném, amihez szerintem ugyan olyan jó lesz a külső adapter.
Akármennyire is passzív a lap, a hosszú élettartam miatt én adtam a saját N3150-emnek aktív hűtést, alacsony fordulatszámon, így nagyon halk (közelről sem hallani). Pont elég neki, hogy 40 fok alatt tartsa a procit és a lapnak sem ár, ha kicsit rá van segítve a szellőzés. Próbáltam venti nélkül, ebben a melegben, nyitott gépházzal közelítette az 50 fokot, zárt házban meg ugye ez még rosszabb lenne. 24/7-hez meg pláne ajánlott részemről.
Szerk.:
Apollo Lake utódja a Gemini Lake[link] szeptember-október környékén érkeznek állítólag. Nem tudom neked jelentős-e az a minimális fejlesztés, amit a linkelt cikkben összefoglaltak.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Skillet
addikt
válasz Patice #48253 üzenetére
Meglesem az apollo lehetőségeket pico psu-val...
Ha mégis dc vonalon maradnék, a j3160dc-vel nagyon nem tudok mellélőni?
Van bent egy 12centis venti 1000-rel forog a kezdetek óta.
Ez egy cooler master elite 110 ház. Gyári ventije van benne.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Dorian
félisten
válasz Patice #48257 üzenetére
Közben rápróbáltam a Win-re, és úgy egy hét után megint megjelent a Denon AVR Wasapi a Kodi beállításaiban, és még működik is.
Eszemfszommegáll. Öreg vagyok már én az ilyen anomáliákhoz. Miért tűnt el, miért van most ismét?
"De miéééért?"[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Skillet
addikt
válasz Patice #48255 üzenetére
Tiéd hogyan fest, hogyan kell elképzelni?
Közvetlenül a bordára raktál egy ventit?
Igen, az elejében van egy 12centis venti, ami átfújja a házat. Szerintem elég kellene legyen, de ha lehet javítani a hűtésen, szívesen megteszem.
Igazad van. Szerintem mi itthon nem igazán használnánk ki túl sok pluszt egy komolyabb lapból, hiszen a Q1900-al is tökéletesen meg voltunk elégedve.
Szóval 99%, hogy jövő héten berendelek egy 3160DC-t. Aztán majd kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz Patice #48263 üzenetére
Anno már olvastam a cikket, csak most fel kellett frissíteni én még régebben valami nagy bordán is gondolkodtam, gondolom, meg lehetne oldani.
Csak aztán úgy voltam vele, garis, nem nyektetem.
Szerintem egyelőre hagyom majd gyárin a szellőzést, és megpróbálok gyakran rámérni a hőmérsékletre. A nyár pont ideális erre ha ilyenkor nem magas, máskor sem lesz az. A szobában ugyanis 30fok van nálunkMess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Patice
Topikgazda
válasz Skillet #48265 üzenetére
Nekem a gyári bordával + az aktív hűtéssel a proci hűvösebb, mint az alaplap többi része.
Ház szellőzése: OK, figyelgesd a hőmérsékleteket, aztán ennyi. Ha sok, akkor érdemes tényleg elgondolkodni a lehetséges megoldásokon.
-
Skillet
addikt
válasz Patice #48266 üzenetére
megrendeltem akvától. volt pár kisebb cégnél is, de nem ismerem őket, inkább kihagytam. volt köztük valami román cég is.
jól tudom, hogy ehhez jár táp is? azt lehet tudni, hány wattos?
lehet el kellene adni az én fsp-met. még fél év gari van rá.
el lehetne adni azt is, amit hozzá adnak, de akkor egy esetleges gariztatásnál biztos azt is kérnék
linkre meg nem akarom mindkettőt tartogatni.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Patice
Topikgazda
válasz Skillet #48267 üzenetére
A táp kérdést lehet tisztáznod kellett volna a webshoppal vásárlás előtt, de amúgy olvastam erről, hogy sok bolt úgy adja el, ahogy az Asrock ígérte, azaz a DC-s laphoz jár egy (asszem) 65W-os külső kocka.
Most már érdemes megvárni, hogy mi lesz a csomagban.
-
Skillet
addikt
válasz Patice #48268 üzenetére
Nem tudtam, hogy van arra esély, hogy nincsen a pakkban. De igazából, ha nincsen, az sem baj, itthon van az fsp v3 90w.
Csak akkor érdekes, ha egy másik shop viszont valóban adja a dobozban.
Na majd jövő héten kiderül. 1-3 munkanap.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Ez itt lehet, hogy egy kicsit off, előre is sorry Van egy HTPC-m, openELEC fut rajta. Rámjött a retrozhatnék, találtam is egy Raspberry Pi-n használható platformot, RetroPie a neve. Már el is határoztam, hogy veszek is egy kis gépet, de előtte gondoltam rákérdezek, hogy vajon valami hasonló rendszert lehetne-e telepíteni a HTPC-re. Valahogy úgy, hogy indításnál lehessen választani, hogy melyik oprendszer induljon el.
Köszi előre is! -
Skillet
addikt
válasz Skillet #48269 üzenetére
a 65watt elvileg kevés is lehetne, mert nekem 2db 3.5", 1db 2.5" hdd van benne. és egy ssd.
két db 8gigás hynix DDR3L 1600mhz sodimm-et sikerült szereznem. fogyasztásban mennyit számít az "L" a sima ddr3-mal szemben?kicsit utánaolvasva 15%-ot látok. az is valami
[ Szerkesztve ]
-
fausto
addikt
válasz fausto #48271 üzenetére
Erre van ötletetek? Ha nem muszáj nem vennék még 1 kütyüt itthonra
Azt már megtaláltam, hogy Retropie van PC-re is, már csak arra kéne valami megoldás, hogy OpenELEC mellé fel tudjam telepíteni és választható legyen, hogy melyik rendszer boot-oljon vagy hogy OpenELEC alól tudjam indítani.
Köszi előre is -
fausto
addikt
válasz MasterMark #48275 üzenetére
Köszi, ennek a GRUB-nak utána nézek!
-
alázógyík
addikt
Mennyi lenne az ára egy alig használt, igen jó állapotú Logitech Harmony 600-nak?
Eladni szeretném, nem hirdetni hetekig. -
VViktor1990
csendes tag
Sziasztok! Kezdő vagyok a témában, a,segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék összerakni egy Htpc-t, amit leginkább 10bit-es HEVC UHD filmek nézésére, illetve letöltésre szeretnék használni. Játékra, stb abszolút nem. Melyik gép(ha lehet komplett gép) a legolcsóbb stabil megoldás erre a feladatra? Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm, Viktor
-
Patice
Topikgazda
válasz VViktor1990 #48285 üzenetére
Ha gyári összeállítást szeretnél venni, akkor csak barebone gépeket tudok ajánlani ilyen célra, azaz ezekbe kell még memória, SSD, meg akár egy 2,5-es HDD a letöltésekhez. Bár ha SSD-ből elég nagyot veszel, akkor arra is mehet.
Én két ilyet ismerek: Asrock Beebox-S vagy Intel NUC7i3XXX. Ezek a legutóbbi mobil (Intel) Kaby Lake procis (i3 7100U) kis gépek, amiknek a prociba integrált IGP-je (Intel HD Graphics 620) képes a 10 bites anyagok lejátszására.
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
válasz Patice #48268 üzenetére
Megjött a lap. Járt mellé egy 19V 3.42A-es FSP kocka táp.
65W, bizony
Az nekem kevéske lenne szerintem. Az a tuti, ha maradok a 95W-os FSP-mnél. A 65-öst szerintem nem adom el, mert egy esetleges garis ügyintézésnél biztosan azt is bekérnék...
Megmarad papírnehezéknek.Ha összeraktam, írok pár sort róla.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
pitchman
csendes tag
-
megema
őstag
Sziasztok!
Linuxot használó N3150 tulajoktól kérdezném, hogy pár órás-napos futás után normálisan leáll/újraindul-e a gépük?
Asrock N3150-ITX lapom van Ubuntu Server 16.04.2-vel (EGL-es Kodi) és pár óra-nap futás után megáll az újraindítási/leállítási folyamat végén és nem kapcsol ki. Tapasztalt bárki ilyet? Nem egyedi hiba, az említett megoldás a posztolónak sem vált be, később jött rá.
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
SickRage-t használ itt valaki? Lenne egy olyan problémám, hogy a backlog search csak 12 óránként fut le és nem értem az okát, hogy miért nem lehet ennél kisebbre állítani. Mert ha most nC-re feltöltik a sorozatom következő részét, akkor így leghamarabb csak 21 után töltené le ami abszurd. Van arra valami megoldás, hogy pl. fél órára állítsam a keresést? De bármi más megoldás érdekel, esetleg SickRage alternatíva is ami gyakrabban keres.
(RPi3, Kodi 17.2) -
Patice
Topikgazda
válasz megema #48291 üzenetére
Nem tapasztaltam ilyet, bár mi ki-bekapcsoljuk használat előtt/után.
Amúgy letöltés/megosztás miatt fut folyamatosan, vagy más oka van?
A linkelt fórum még Ubi 15.10-ről szól, ami csak 1 évig támogatott. 16.04 (az EGL-es Kodi leírása az LTS-t javasolja alapnak) hosszú támogatottsága miatt javasolt, előfordulhat bug persze, de nem hinném, hogy ez kernel szintű.
Inkább valamelyik telepített alkalmazás, futó program okozhatja, de csak tippelni tudok ennyi infóból.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz megema #48291 üzenetére
Hi, Én is arra tudok gondolni amit Patice írt. Nekem annyival van másabb, hogy Ubi server 16.04.2 + GUI-m van és Kodi 17.1-em de tökéletesen működik nincs vele gond.
Nálam olyan hibajelenség van, hogy ha megállítom a filmet, sorozatot, akkor fehéren villog a pause csík, háttér, de az azért van mert a háttérben a hülye Spotify rondított be nekem.
Ha teheted, akkor nézd meg a futó programokat, álltísd le őket egyesével, hátha kiderül melyikkel lesz gond.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lassan új nas-ra fogom költöztetni filmjeimet, amit kodi-val szoktam nézni. A jelenlegi nas-on közös adatbázis van létrehozva, hogy minden eszközön ugyanaz látszódjon. Itteni javaslatra, hogy ne vesszenek a meglévő adatok(melyiket láttam már, hol tartok vele stb.) itteni javaslatra majd végcélként ugyanazt az IP-t fogom használni illetve ugyanolyan kötetnév és könyvtár felépítés lesz. Persze a régihez másik ip-t adok meg ha az új nasra megtörténtek a beállítások és az adatok is átkerültek. A kérdés annyi lenne, hogy az adatbázisnál kell-e export-import régi-új között vagy elég lesz ha kodit bekapcsolom és akkor felépíti magának. Azt tudom, hogy ha új lejátszót állítok be akkor a lejátszón megjelennek az adatok csak azt nem, hogy ez helyileg is tárolódik vagy mindenképpen a nas adatbázisából szedi. Szóljatok ha nem jó ötlet és inkább másképpen kellene megoldani, de jó lenne nem csak a filmeket hanem az adatbázist is költöztetni.
Vagy esetleg más ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest