Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz
Acélfarkas #2 üzenetére
Én kicsit röhögök a mezőgazdaságon is.
Tény és való, ha 2 földsáv között van pl 5 méter zöld, amit nem bántanak, akkor az állatok ottmaradnak, a szél nem lesz annyira erős, a ragadozók is megjelennek, és kb alig van negatívuma ennek, mert a területre eső kihozatal nem csökken, sőt. Pl a ragadozó madarak/rókák besegítenek 1-1 pocok elkapásában.
Ehhez képest ugye a hollandoknál volt, hogy a földjük 10%-át át kellett volna adniuk zöld területnek, hogy ezt elérjék, és emiatt ment ott is a buli. értem én, ez instant -10% bevétel, de -10% kiadás is.
Itthon is az van, hogy inkább beszántják ezt a földsávot, pedig 1-1 fasor, bokrok, állatok, és minden hatása odavész, de legalább Bélának van 2 zsákkal több. -
Ebben mindig jó volt a nyugat... veszélyes valamit gyártani? TilCSák be! Majd gyártják keletebbre. Vegyszerekkel is ez volt, EU-ban betiltott szereket még 10 évig eladták a nem EU országoknak.
Szal. ez is ilyen látszat intézkedés, értelme nem sok van, talán csak annyi, h a szegényebb régiók kapnak pénzt, bár az effektíve dolgozókig ez nem jut el szerintem. -
Armagedown
őstag
válasz
andrisbandi #13 üzenetére
Azt eddig is tudtam, hogy semmit sem ér amit eddig tettek, mert csupán marketing eszköz a zöldség a nagy cégek szemében.
Pl a szoftveresen párosított mobilalkatrészek, amit az igéretekkel ellentétben hiába cserélsz, és párosítod őket, nem fog működni[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
Hogyan lenne fenntartható a zöld energia?
yt- Csak nyitott gondolkodásúaknak ajánlható!
Úgy meséli a tudós bácsi, nemhogy nem elég amit eddig tettünk a környezetvédelemért, hanem át lettünk cseszve, globálisan semmit nem haladtunk.- Aki elégedett az emberiség jelenlegi erőfeszítéseivel; az ne nézze meg, mert csalódni fog.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Armagedown #1 üzenetére
Önmagában az nem elég, meg is kellene védeni az erdőket ugyanis sok helyen maguk a gazdálkodók irtják, hogy nagyobb termőterületük legyen, pl. Brazília de szerintem máshol is. Kormányzati szinten kellene cselekedni, a Google ad rá pénzt, a kormány pedig a törvényi hátteret, esetleg kiképez több erdészt akiket felszerel rendesen drónokkal mindennel, hogy az illegális fakivágást azonnal észleljék.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Armagedown #1 üzenetére
Pont ez jutott eszembe...
-
-
eszim
csendes tag
Ez a kreditvásárlás mekkora kamu a világ túlfelén a brutális lakosságszámú és szennyező indiától, ahol naponta plussz 30 ezer éhes száj keletkezik.
-
válasz
Armagedown #7 üzenetére
Itt pont ez a kérdés. Az innovációt keressük, ugyanis egyre éhesebbek leszünk. Ez a pazarlás csillapíthatatlan igény, egyre több földre lesz szükség, nem hogy mi adnánk vissza. Az egyre több tehénfingról nem is beszélve.
-
FattyDove
őstag
válasz
Armagedown #1 üzenetére
Az erdőtelepítés egyébként az égvilágon semmit sem segít emberi távlatban (sőt). Persze papríton nagyon fancy.
-
Az AI nem tudott volna jobb képet generálni?!
-
Feketelaszlo
senior tag
Faszénért karbonkreditet? A szénégető boksák pont arról híresek, hogy milyen hasznosak a környezetre nézve.
-
Acélfarkas
senior tag
válasz
Armagedown #1 üzenetére
Ahhoz a mezőgazdaság által elgoglalt területeket kéne visszavenni, mivel azok a földek alkalmasak csak rá. És sajnos rohadt sok idő, mire kialakul újra egy normális bioszféra ezeken a helyeken az újratelepítés után. De ezekkel nem akarnak foglalkozni, mert ez nagyon hosszútávú dolog.
-
Armagedown
őstag
Olyan egyszerű dolgokra, mint az erdőtelepítés, nem is gondoltak?
Új hozzászólás Aktív témák
it Olyan indiai kezdeményezést támogat a Google, amely mezőgazdasági hulladékból csinál bioszenet.
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...