- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
band1103
őstag
válasz Enszuke #4349 üzenetére
Ha jól megnézed ajánlani konkrétan nem ajánlottam semmit. A srác 1080p-s lejátszást akart. Erre nem én hanem valaki más ajánlott egy IGP-s megoldást. Erre én azt mondtam hogy azzal bizonyos 1080p-s filmek nem mennek de megemlítettem hogy vannak már karik amiknek nem okoz gondot semmilyen HD film. Ez nem ajánlás volt ez tényközlés volt. (naj jó lehet hogy mondtam valami olyat hogy szvsz ebben gondolkodj )
Tiszteletben tartom a véleményed. Ha te ugy gondolod hogy rossz akkor az szived joga. Én meg úgy gondolom ahogy gondolom. Ettől szép az élet
De a "rossz" szó szvsz erős. Inkább csak más, de nem rosszabb. Valakinek nem számít hogy havi szinten fizet 300 Ft-al többet mert esténként megnéz 1 db filmet egy ilyen vidókaris gépen.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz Enszuke #4357 üzenetére
Olcsóbb cpu is elég bele olcsóbb alaplap is elég bele, és így nem kell vele agyalni hogy vajon mekkora és milyen lap/CPU kellenek bele hogy bizti menjen a HD filmem. Azon kívül biztos hogy egy "hagyományos" tv-n nem lehet kihasználni a HD film előnyeit, de sok embernek hamarabb lesz HTPC-je mint 80cm-es Full HD TV-je. Így igen fontos lehet az S-video kimenet.
Tudsz mondani egy olyan konkrét configot amit te jónak találnál? Konkrét alatt azt értem hogy részletezd kérlek az típusát is. Lap/cpu/megjelenítő Esetleg AMD-et és inteleset is?
Magasabb ház akkor is kell ha a kari doboza Low-profil kiegészítőt is tartalmaz? pl.: Hd4350-4550.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
AMD fronton az én tippem:
lap: GA-M56S-S3 12 ezer
cpu: X2 3800+ (35W) 7 ezer
VGA: HD4350 (20w) passive, Low-profil hátlap kiegészítővel 9,5 ezerA lap nemtom mennyit eszik.
szerk.:Emlékszel még hogy nemrég vitáztunk arról hogy mit tud lejátszani egy GPU? Mondatm hogy kipróbálom és majd meglátjuk mejikunknek lesz igaza. Most egy HD4550-essel tesztelgetek és eddig a 15 igen durva kódolású és magas bitrate-ju 1080p-s filmet néztem meg rajta, és eddig egyik sem fogta meg. És a másik nagy dolog: ha valamivel nem boldogult 100%-osan akkor nem dobta vissza a munkát teljesen a CPU-nak csupán egy részét. Etől lehetett hogy a legdurvább filmnél már a cpu is dolgozott de akkor is csak max 15%-on.
Tehát abban nincs igazad hogy jelenleg meg lehet fogni valamivel a GPU-t.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz Enszuke #4364 üzenetére
Igen tényleg van olyan hogy Level 4.1 meg 5.1. A L5.1 az a gázos mert az UHD filmekhez készült amilyen film jelenleg még egyáltalán nincs. Vagy láttál már 25xx*1536 felbontású filmet?
Régen az volt a tévhit hogy minél nagyobb a level értéke annál jobb lesz a képminőség. Persze ez igen láma hozzáállás volt és már egy jó ideje senki nem készít HD rippeket level 5.1-ben. Azok a realase csapatok pedig akik adnak magukra azok meg már kiadták átkódolva a régi L5.1-el készült filmjeiket. Ha meg valaki ennek ellenére mégis belefut egy L5.1-esen készült filmbe az könnyedén, átkódolás nélkül megoldhatja a problémát:"...A h264info program segítségével a header-ben írjuk át a level értékét 3.1 vagy 4.1-re. (az x264 gyakorlatilag csak a header értékadásánál használja ezt az értéket, így nyugodtan módosítható)...."
Ennyit a L5.1-ről
szerk.: Szvsz az általam jelölt AMD CPU semmiféleképpen nem tudja lejátszani egy 1080p-s videót sem. Azért kell mégis mert ez a legkisebb fogyasztású CPU jelenleg AMD fronton. Így elkél egy megfelelő videókari.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Ezen kívül a #4236-es hsz-edben egy olyan AMD alaplap van amin sideportos IGP van ami nem csoda hogy "zabál" és a proci is többet eszik mint az én jelöltem. Az meg tőled méltatlan hozzáállás hogy "valószínű" többet fogyaszt. Ezek szerint te már vakon eldöntötted. Meg kéne mérni és utána véleményezni.
-
wassermann
addikt
válasz Enszuke #4364 üzenetére
A megoldás erre nálam ( kétmagos AMD ):
kis terhelésnél 200MHz*8 / 1V > 40W, nagyobbnál 225MHz*10 / 1,55V > 65W.Az alacsonyabb magfeszültségen 35%-al eszik kevesebbet a processzor, egyébként így visszafogva még DVD-nézésre is bőven elég a teljesítménye. Nagyon gondolkodom egyébként egy 65W-os négymagos Phenom-on, amit szintén visszafognék amennyire csak lehet.
-
band1103
őstag
válasz Enszuke #4368 üzenetére
Nem te mondtad hogy egy árkategóriában van mint a te inteled? A drágább indok kilőve!
Miért lenne hangosabb?: Alaplapon nincs venti, cpu-n állna a venti mert nem lenne terhelése (C&Q) videókarin nincs venti. A ház hűtésből meg nem kell nagyobb vagy több. a hangosabb indok kilőve!Tényleg nagyobb ház kell, de egy átlagos PC háznál jóval vékonyabb is elég neki mert mint mondottam a karihoz van Low-profil hátlap. Ultra slim nem lesz de nem lesz nagyon vastag sem.
Sajnos nem találtam még olyan AM2 alaplapot amin lenne s-video kimenet pedig nagyon kerestem.[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
válasz wassermann #4367 üzenetére
Sajnos nincs műszerem, így számolok. A procim adatlap szerint 65W-os névleges fesz-en és van két egyszerű villanytan képlet:
R=U/I és P=U*I melyekből levezethető P=U²/R. Ha a proci állandó villamos terhelésnek vesszük (R) akkor a felvett teljesítmény négyzetesen függ a magfesz-től (pl. 0,8* csökkented a feszt, akkor 64%-ra csökken a felvett teljesítmény).[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
válasz Enszuke #4373 üzenetére
Valamit keversz, mert a fenti villanytan egyenletekben sehol sem szerepel frekvencia! A fogyasztás csökkenése nem az órajelcsökkentésből [MHz], hanem a CPU magfeszének csökkentésétől függ U [Volt].
Abban igazad van, hogy az alacsonyabb magfesz miatt csak lassabban képes menni.Egyébként a videokártya kicsit más tészta mint egy processzor, mert abban több fix fogyasztású alkatrész van. A CPU viszont könnyebben tekinthető egy darab egységnek.
Nem csak az Intel, hanem az összes AMD képes a terhelésfüggő sebesség kapcsolgatásra.
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
válasz Enszuke #4375 üzenetére
A dinamikus alkatrészeknél az órajeltől is függ a fogyasztás, de ott csak egyenes arányban. A CPU feszültsége viszont drasztikusabb, mert négyzetes a változás (pl. 0,8*Vcore >>> 64% fogyasztás de 1,2*Vcore >>> 144% fogyasztás).
A Bartonoktól felfele az összes AMD-ben benne van a kapcsolgatás tudománya (Cool&Quiet), de ezt a BIOS-ban és a Windows-ban is be kell kapcsolni. Egyébként a Windowsba beépítettnél van jobb program rá: RMCLOCK
-
wassermann
addikt
Új kedvenc mini-ITX-hez (97mm(H) x 273mm(D) x 202mm(W):
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Tegnap lecseréltem a Giga 780G + 4200+ os HTPC konfigot egy ASUS P5N7A-VM + E5200-es párosra. Még most is shock hatás alatt vagyok , elsőre sikerült minden az átszereléstől Vista telepítésen át a filmnézésig. Pikk-pakk. Riccenés mentes a kép 24p-vel is (nem úgy mint a 780G-vel, vagy akár a 3450-el) és átmegy PCM-ben a 7.1 HD hang. Kár, hogy nem létezett már korábban is ez a chipset, rengeteg szabadidőt, idegeskedést, fórumozást megspóroltam volna. Ezért ajánlanám a többi fórumtársnak is, h fontolja meg ezt a kombót, vagy akár az AMD-s változatát. Nem volt olcsó a lap (27k), de nem bántam meg, minden úgy ment ahogy az vártam. Remélem, hogy jó ideig most nem kell hozzányúlnom a géphez.
Végezetül két link, hátha másnak is segít a tájékozódásban: [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
-
Scoobyka
addikt
dxva müködik xp alatt is tökéletesen?
ga780+amd 4850 páros...jelenleg pista van fent,de sokat nyúl a winyóhoz,,,,
-
KrAt
veterán
Mostani projektem Kis gép (p3-800@ nemtudom mennyire) divx-ekre Még béta, de már működik
-
ZCoyote
őstag
Itt az én cipősdoboz projektem Na mindjárt korrigálok
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
ZCoyote
őstag
Romani ite domum.
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a tanácsotokat.Vane gy Athlon Xp-s gépen(2500+),de 5.1 -el kicsit elcsúszi ka hang a 720p-s HD filmeknél is,az 1080p-ről ne is beszéljünk,ott akad is rendesen.Szóval gondoltam,hogy beruházok egy ATi HD2600 pro vga-ra(vagy hasonlóra,cska agp-s legyen),mert ebben van AVIVO,kódolási rásegítés,ha jól tudom és átveszi a terhelést a cpu-ról.
Ez tényleg igaz-e,és működni fog-e ahogy gondolom,a hang elcsúszások,akadások megszűnnek?
Valamint tudja valaki,hogy hány %-os terhelés átvételt jelent egy ilyen kártya használata,ami átveszi a kódolást? -
dqdb
nagyúr
Én AGP-s HD2400 Pro-t használtam XP alatt 720p-s mkv-k lejátszására, de ...
Voltak filmek, ahol néhány frame erejéig szétesett a kép.
Voltak olyan filmek, ahol félig működött a motion compensation, és élvezhetetlenné vált a lejátszás. A mozgásvektorokat jól ki lehetett venni a képen, mert az így változó képrészlet mozgott, csak a háttér nem frissült. MPCHC újraindítása segített csak rajta, pause - play, stop - play kevés volt. Ez a hiba a tetejébe nemdeterminisztikus volt, néha 40 perc alatt egyszer sem jött elő, néha a 40 perc alatt 15x.
És voltak olyan filmek, ahol a hiba jelentkezése után 1-2 másodperccel lefagyott a gép.
A driverfrissítés az AGP-s jelleg miatt eléggé macerás volt (csak a Sapphire oldaláról tölthető le), és nem oldott meg semmit a néha bezöldülő képen kívül. Most a 780G-ben lévő HD3200-on minden szép és jó, de ugyanez igaz volt a 790GX-ben lévő HD3300-ra.
HD2400 Pro és 3000+: 15% CPU 720p alatt (XP)
HD3200/HD3300 és 4850e: 3-5% CPU 720p alatt (Vista)1080i/p-ről nem tudok nyilatkozni, főleg sorozatokat nézek, ott meg még nem találkoztam 1080-as release-zel.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
dqdb
nagyúr
Passz ... A HD3xxx sorozatban már továbbfejlesztett AVIVO van, tehát lehet, hogy igen.
A HD2xxx sorozat bemutatásakor az ATI büszkén hirdette a hardveres HD dekódolást, emiatt is került oda HD prefix a terméknévbe. Ha olyan gyászos lett volna a teljesítménye és megbízhatósága, mint ahogyan én az AGP-s HD2400 Pro-n tapasztaltam, akkor kétlem, hogy a HD-t ennyire a középpontba állítják. Nálam vagy az AGP-s driverrel volt probléma, és ekkor jól járhatsz, feltéve ha az AGP-s HD3450-re jobb driver készült. De ha nem a driver volt a problémás, hanem a dekódolás során a visszafelé jövő adatokhoz az AGP port nem nyújt elég sávszélességet (AGP esetén a visszafelé sávszélesség jóval kisebb, mint PCIe-nél), akkor a HD3450 sem megoldás.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
próbakocka
senior tag
egyszerű kérdés;
G45 +celE1200 vagy 945GC (gma950 ... muhahahaaa) + atom 330 ?
melyik lenne jobb, valamint HD-re alkalmas lesz a kettő közül valamelyik?
[ Szerkesztve ]
/// DS918plus + Chromecast 1/2/Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest