Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    válasz Kobe #40221 üzenetére

    "Kész/félkész" (vagy ahogy Te is írtad, PnP) megoldásnak jó lehet akár egy Raspberry Pi2 is. MicroSD kártyára egy rövid, egyszerű leírás alapján célszoftvert "telepíted", bedugod, TV-re kötöd és már mehet is.
    Kezelőifelülete pont olyan, mint egy mediaplayernek.
    Baromi kicsi, keveset fogyaszt. HDMI-n kitolja a FHD képet és az audiot is, amit aztán egy erősítőre, vagy közvetlenül TV-re kötve is meg lehet szólaltatni.
    Ez kb. 16-25eFt (16eFt csak az "alaplap" - ha házat, tápot, kártyát is veszel hozzá, akkor kb 25eFt környékéig növekedhet).
    Előnyeit fent írtam, hátránya - ami előnye is -, hogy egészen kicsi, így merevlemez nem fér el benne/mellette. Persze beszerelheted ezt a kis nyákot 1-2 merevlemezzel egy mITX házba is (pl Chieftec IX-03B).
    RPi2 támogatja a HDMI CEC-et, így a TV távirányítójával is vezérelhető a legtöbb funkció (mi is így használjuk a hálóban).
    Továbbá letöltögetésre már nem biztos, hogy előnyös lesz.
    Viszont ha veszel mellé kb 20-30eFt-ért egy NAS-t (hálózati adattároló), azon beállíthatsz torrentezést is, rádadául más eszközöddel is eléred.

    Másik alternatíva pl egy Asrock BeeBox (N3000 vagy méginkább N3150 SoC köré épített NUC) - amire szintén akár a fent említett OpenELEC, akár windows+kodi mehet. Szintén egész kis méretű gép, de persze erre is vagy külső HDD-t csatolsz, vagy NAS-t használsz.
    Ezekhez gyárilag jár egy egyszerű kis távirányító is.
    Ez kb 50-55eFt körül van + SO-DIMM DDR3 notebook memória (főleg openELEC esetén 2GB is bőven elég)

    Amit itt többen is ajánlgattak, és legtöbben használnak/használunk, azt viszont Neked kellene összerakni. Alkatrészek összeválogatásában persze kaphatsz itt segítséget.
    Ezekhez is lehet távirányítót csatlakoztatni, és ha olyan házat veszel, akár több merevlemez is elférhet mellette.

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák