- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz Hoppmester #26499 üzenetére
Sajnos én nem tudok mit mondani erre, nálam mindig elsőre vitt mindent (az avi-kat is), de még olyanra sem emlékszem hogy bárki panaszkodott volna itt ilyenre. Én annyit tudok javasolni próbáld ki egy másik verzióval (ha most 12 van fent akkor 13-mal vagy fordítva); de előtte azért várd meg hátha valakinek lesz valami jobb/egyszerűbb ötlete.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
_Smooth
senior tag
válasz kopidoo #26494 üzenetére
I see... na igen, furcsálltam is, hogy kb csak egy ilyen kis panel megoldaná a dolgot (persze, ha csak pár perces megoldásra van szükségem, akkor egy - kis túlzással - gombelem is elég lehet).
Köszi a megvilágítást
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
canniball
nagyúr
-
_Smooth
senior tag
válasz dabadab #26506 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket.
Mindenképp egy picoPSU kerülne elé (azt is most szemezgetem, ma viszek is haza egy fogyasztásmérőt).
Viszont egy autó akku azért elég méretes és súlyos darab lenne, kihajítanának vele otthonról (bár igazából én magam se szívesen raknám be a bútorba - egy robogó akksi szimpatikusabb lenne, csak az meg nem 12V - ha jól tudom), + még ennek is vannak költségei, ami így már akár 20k fölé mehetne. Ott meg talán már lehet is kapni használható szünetmenteseket, nem?Ha utóbbi mellett döntenék, akkor van esetleg tipp, hogy melyiket lenne érdemes? (figyelembe véve a fenti igényeket - csak párperces áthidalás, csak a gépre, és egy picoPSU-val)
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
canniball
nagyúr
válasz _Smooth #26513 üzenetére
Ha megmérted akkor ennek a tudatában, a komponenseket felsorolva kérdezz rá ebben a topikban.
-
t.zolka
aktív tag
Egy kis segítség kéne. Összetevők, ASRock E350M1 lap, rajta openELEC 3.95.2, egy Benq W700 3D projektor, SainSonic 3D szemüveggel, Half-SBS/OU mkv és az istennek se sikerül előcsalnom belőle a 3D-t! Az XBMC felismeri, hogy a film 3D, jelzi is, de hiába váltogatok a felkínált 3D-s opciók közül, csak nem akar működni rendesen. Vagy félképek vannak, alul/felül, vagy egész kép, de egyik sem 3D! Valakinek valami ötlete?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz t.zolka #26517 üzenetére
3D gomb van rajta?
Amúgy ebben a topicban is fel szoktak tűnni 3D projektoros kérdések.
⭐ Stella
-
dabadab
titán
válasz t.zolka #26519 üzenetére
"Nincs rajta 3D gomb."
A tavitranyiton kellene lennie:
"There is also the 3D menu, which can be accessed directly from the remote control, and here you will find options for Direct Sync, Format, 2D to 3D and Sync Inversion."
es
"Although there is a feature in the menu that is supposed to automatically detect the 3D format, this didn't seem to work and we had to manually choose either side-by-side or frame packing. Whilst this isn't a deal breaker, it was a little annoying having to manually select the correct 3D format each time."
([link])[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
t.zolka
aktív tag
válasz dabadab #26521 üzenetére
...de nincs.
[link]A projektor topikban ezt a választ kaptam: "Az a helyzet,hogy az XBMC jelenleg nem küld ki 120 Hz-en videójelet, a projid viszont csak azon jelenít meg 3D-t...."
De a beállításokban ott a 119,99Hz és a projektor is érzékeli, ha átkapcsolom. Akkor passz![ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz szuszinho #26523 üzenetére
Nálam a cca. másfél órás koncert is gond nélkül ment (természetesen YT-ról). Szerintem ez nem az app. sara, az ha jól tudom csak "átdobja a linket", a többi a gépen múlik. Tehát igen, lehet az OE-kel lesz a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Olyan psu adapter létezik, amit 24portos ATX csatlakozóra dughatok rá? Így akkor nem kell gyárilag dc-in csatlakozóval vennem az alaplapot. Elsősorban olyan teljesítményűre lenne szükségem, ami 2db sata winchestert és egy INTEL Pentium G3220 procit meghajt 365/7/24-ben.
Kamera felvevő-rendszert akarok összeállítani és szeretnék minél kisebb fogyasztást és hangtalanságot, tekintve, hogy állandóan menni fog.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
slashing
senior tag
Tudtommal a Plex helyi hálón semmi extra dolgot nem igényel mivel ő is csak kb. továbbítja az adatot, mint ahogy az xbmc. A plexnek egyedül a real time átkódolásnál kell a hardver mikor pl. mobilra küldi a filmet neten keresztül és kódolja a filmet pl. 720p-ből 480-ba...
-
slashing
senior tag
Annyit még hozzátennék hogy a HP N40L nálam nas-ként üzemel egyszer teszteltem a plex-et, plex server pluginnal ami helyi hálózaton keresztül kb. 1-5%-os terhelést mutatott 720p átkódolásnál 80% körül 1080-nál 99. Szóval komoly hardver kell hozzá ha rendszeres a streaming...
Ha jól emlékszem külön be kellett állítani a kódolásnál hogy ne kódoljon helyileg!!
ha nem kell átkódolás akkor az xbmc jobb választás lehet minden szempontból. (szerintem) Valahogy sose sikerült a plexnek megszerettetnie magát velem pedig vagy 5x nekifutottam... persze a szerver része az hiányzik az xbmc-ből azzal a résszel nem versenyezhet az xbmc..
-
bizi990
senior tag
Jelenleg 3 tv van a lakásban és kettőn megy a filmnézés, de elvileg a harmadikon is majd.
Nappaliban van egy AMD 4850e (2mag 2,5GHz) CPU-s gép, ezen megy az XBMC (os: linux mint) és Plex server. Másik két tv-hez egy-egy MK802 II (nem emlékszem a típusra 1GHz, 1GBRAM) android stick.
Az androidos kütyü (nagy rakás kaki) nem tud transcode-olás nélkül lejátszani szinte semmit. Transcode-al 720p filmek néha mennek, néha nem. HD filmeknél a plex server megeszi a procit, de nem vagyok benne biztos, hogy erősebbel akadás nélkül menne. Androidos kütyün még a felirat is problémás, ha nem elejéről nézem vagy beletekerek, akkor szinte mindig elcsúszik.
Jelenleg az XBMC-s gép megy nonstop (ami elég sokat fogyaszt), de van egy zyxel NAS is, amire felmegy a plexserver, de transcode-ot nyilván nem tud.
Most vagyok ott, hogy meguntam ezt az egészet, valszeg szánnék rá egy kisebb összeget, hogy rendberakjam legalább a két androidos tv-ből az egyiket.
Egyik megoldás a szerver proci cseréje, de kérdés, hogy ettől megjavul-e.
Másik lehetőség az androidos kütyü kiváltása vmi másra, de kérdés mire: ugyanilyen sokmagos csodára?! Az biztos jobb lesz?Médiát egy helyen akarok tárolni és minimum xbmc, plex szintű felületet szeretnék használni. Van vkinek ötlete, hogy mi lenne a jó és viszonylag olcsó (vétel+fogyasztás) megoldás?
Előre is köszi! -
canniball
nagyúr
válasz bizi990 #26543 üzenetére
"Mi számít "kici-óccó HTPC"-nek..."
Pl. Brazos lap+hozzá való paneltápos mITX ház+RAM+egy pendrive a fiókból az OpenElec-nek. Külön videokártya nem szükségeltetik.Médialejátszókban nem vagyok otthon, de szerintem egyszerű filmlejátszásra bármelyik alkalmas kell legyen.
-
_SPD_
tag
Erről mi a véleményetek?
A68I-450 DELUXE -
bizi990
senior tag
válasz canniball #26544 üzenetére
Brazos vonal nekem kimaradt. Melyik a legkisebb/olcsóbb, de még jó? E35 vagy E350?
Ezek mindent lejátszanak, HD + FHD?SGS2 és Note2 telóm mindent visz, ezért a méret és felület miatt szimpibb az android. Persze, ha nincs normális gyártó, aki használható sticket gyárt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest