Új hozzászólás Aktív témák
-
czappa
aktív tag
válasz
concret_hp #96 üzenetére
''És ha még hozzáveszem, hogy egyrészt a felsőoktatásban eltöltött éveik alatt támogatást vonnak el a többiektől nekik köszönhetően''
Nekem az volt az érzésem, mintha azt írtad volna, hogy mindenki pénzt von el, aki nem én vagyok. Nyilván nem ezt akartad mondani, de nekem így jött le.
Amit meg a könyvtár-infosokról mondtál az meg egy picit azért szvsz durva volt.
Viszont az igaz h ma TÖMEG oktatás folyik a felsőoktatásban, ami nem mindig jó.
Viszont persze h mindenki diplomát akar, hiszen ma érettségivel (és ismeretség nélkül) mit lehet kezdeni? Mehetsz Ósanba vagy Teszkóba minibálbérér raktárosank, hát qrva jó. Ennél úgy hiszem minden ember többre született.
Én nekem pl. hányingerem volt a középsulitól (alkesz tanár akit kivágtak, hülye -mint később kiderült szószerint- szak tanár, aki nem tudta a szakmát és nem tudott angolul, de azért angolul érettségiztünk nála elektróból, stb.) és szívesen dolgoztam volna, de (akár csak a középsulis jegyeimet figyelembe véve) úgy érzem többet is tudok, mint hogy egy pénztárgép mögött üljek... => mindenki diplomát akar, és ez érthető.
(egyébként mérnök infóra járok) -
Kobe
veterán
én éppenséggel közgé területen tanulok
de kutyába se veszem szinte...anno ősök erősködtek, hogy közgáz, közgáz...na meg is lett az eredménye, nekem nem tetszik de msuzáj elvégeznem mert angol gazdasági szakfordító másoddiplomát akarok, ami nagyon fekszik nekem, csak ahhoz kell a ''sima'' diploma is ...de már most látom előre hogy nem sok tervem van/lesz közgével, csak az angollal fogok valamit is kezdeni...de manapság már a felsőoktatás létjogosultságában is kételkedem, anynira minden ismeretségi alapon megy....ismerős elvégezte a közgét és el tudott helyezkedni valami földméregetős-talajvízminta vevős helyen..na mondom az szép. Orvosira bekerültem volna, végig szenvedhettem volna azt is, csak nincs értelme, nem bírom a vért, utálom az embereket, szal tuti hogy Idősebb Fekete Angyal t játszanék pár év után ...de ez van..az olyan széles felsőoktatási palettára büszke az állam, ebből van 4-5 használható (jog, orvos, közgé, mérnök, informatikus) aki meg túl hülye volt ahhoz hogy ilyenre bejusson elmegy valami diploma automata sikerszakra....nem baj..enynivel kevesebb a konkurencia, ennyivel több a munkanélküli fiatal, akiből a diplomás tesco-eladó lesz....nem tom, azt mondják Mo társadalma, korfája öregedő képet mutat...csak közben lépni nem lehet a fiataloktól, statisztikusok ilyen komolyan melóznak ?
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #96 üzenetére
le is halasztottam a topicot egyből
-
concret_hp
addikt
Tavaj szeptemberben nagy lelkesedéssel vágtam neki az egyetemnek, körülbelül márciusra már nagyon rühelltem az egészet mostanra meg már látom hogy egy bullshit az egész
gyakorlatilag tömegképzés megy mindenhol. A minap olvastam, hogy a 90es évek elején 170-180E érettségiző diák volt évente most 100E és most van kb. 50-60E államilag finanszírozott hely, akkor meg nmetudodm mennyi volt, de szerintem nem volt több 25-30E-nél. ami annyit jelent hogy 10 éve minden 6. ma minden második érettségiző bejut a felsőoktatásba. azért ez mindenképpen elgondolkodtató. BME re járok műinfóra, ami azért kétségkívül a legnehezebb szakok közt van az országban és ezt nme azért mondom mert lenézek bárkit is illetve a képzését, de ez ténykérdés. Namost ebben a félévben összesen 1 azaz 1 tárgyhoz tartozik gyakorlat (heti1) illetve a félévben van 4+1db java labor, amiből az utolsó csak a házi leadásáára szolgál. megnézem én azt a kedves delkivenst aki heti1 előadás (cirka kb. 400embernek tartva) és összesen 4 labor alatt megtanulja, érti a javát és gond nélkül programoz benne. Hogy mástnemondja Valószínűségszámítást úgy tanulunk, hogy nincs hozzá gyakorlat(!!!) van előadás ahol vannak példák és ha az ember nagyon szorgalams akkor pluszba bemehet 1 közös gyakra ami természetesen az egész évfolyamnak egyben van tartva, és természetesen a kreditsúlyozáson nem változtat, hogy heti 3*2órára kéne járni ahhoz hogy felfogja az ember hogy miről van szó, simán 2*2nek van súlyozva. Gyakorlatilag a valszám az egyetlen 1 tárgyam van ahol nme egyben 400embernek van tartva előadás, ott csak 200an vagyunk elvileg
. Gyakorlatilag kb. a tárgyak feléhez-harmadához van valami használható írásos segédanyag. sőt! 3. félévben eddig most találkoztam a második könyvvel amire azt mondom, hogy igen ez jó ebből meg is lehet érteni, hogy mi miért, hogyan van
. (mármint összesen a 3 félév alatt a 2. ...) Olyan tárgy meg amihez vannak kidolgozott feladatok, érthetően leírva, bármilyen formában? ááá max amit mi, diákok csinálunk. amihez már 2példa van részletesen kidolgozva az már extrajónak számít
általános jelenségek, hogy a Hallgatói önkormányzat illetve az oktatási intézmény részéről a különböző adminisztrációs szervezetek (kth, to stb), a illetve az egyéb ilyen szarrágó szervezetek amig elvileg azért vannak, hogy a diákoknak jó legyen, b*kodnak mindenen, semmit nem lehet normálisan elintézni, csúsznak az ösztöndíjkifizetések, lakhatási és szoctámok, jegyzettámogatás, minden. Pl. október legelején voltam bejelenteni, hogy megvan a nyelvvizsgám nagy kínszenvedések árán, jegyezzék már be hogy teljesítettem ezt a követelményt is a diplomához, meg nem ártana ha visszacsengetnének érte némi zsetont. erre 1, alapból közlik h nincs bent aki ezzel foglalkozik, mondom kib* jó ittvan 20 ügyintéző vártam 30percet és akkor ennyi??? nagy nehezen elintézték. azaz lóf*t indítványozták az ügyet:S, szóval ebből is jó, ha jövőre pénz lesz, nem halok éhen rajt meg semmi hasonló, de b* az ember csőrét. folyamatosan variálnak mindenen pl. a 3. féle kolifelvételi rendszer fog érinteni a köv félévben, és a 2. szoctámrendszer volt most. (mellesleg félárvaként 1 qrva forint szoctámot sem kapok :S)
És hogy mi lesz a sok diplomásból? hova kell ennyi? sokan sírnak, hogy mostmár lassan utcaseprőnek is diploma kell. Hát kérem ne lepődjünk meg hogy sok a munkanélküli frissdiplomás, amikor ennyi informatikuskönyvtáros meg művelődésszervező meg nemtommég milyen LOL szak van izomnagy keretlétszámmal. 1 ismerősöm becslése szerint évente 100 könyvtárat kéne nyitni h az informatikuskönyvtáros slágerszakmát kitanuló emberkéknek mind lehessen munkát adni. Ugyebár Orvos az mindig kell, mert a népek már csak ilyenek, hogy megbetegszenek. Ki akar ma orvos lenni? a kutya se. Jogász/ügyvéd is mindig kell, mert a népek bizony hajlamosak minden szirszarért beperelni egymást --> tuti megélhetés. Mérnök az mindig kelleni fog, mert a technikai fejlődés nem állhat le. Közgazdászból már most igen komoly felesleg van, pályakezdőként gyakorlatilag esélytelen elhelyezkedni. Tanár is mindig kelleni fog, mert ugye valakinek azért csak tanítania kell majd az eljövendő nemzedéket. de kérdem én ami ezeken a területeke kívül esik az miért teszi ki a mai felsőoktatás felét ha nem többet??
És ugye persze manapság mindenki továbbtanul vagy legalábbis szeretne, mert milyen menő már az hogy: fősulira járok, menővagyok, meg külöbenis addig legalább nem kell dolgozni. Persze szakmunkás senki nme akar lenni, még a hiányszakmákban sem. Holott akad bizony 1-2 szaklma ahol a jó szakmunklás az könnyen kereshet 2-3* annyit, mint a büfészakot végzett ''tanultember''.
Középiskolás osztálytársaim akik gyakorlatilag egy erősnek egyáltalán nme nevezhető középsuliban2es3assal toltak mindent és a technikusi vizsgáért maradtak 5.éven és nem sikerült megcsinálniuk, most főiskolára járnak. Persze nyilvánvalóan kivágják őket de ugye addig sem kell dolgozni stb.
Másik véglet: emberünk elmegy ruhatár-büfé szakra, és sír hogy 4.5re csak 10-12K meg hasonló összegű ösztöndíjat kap.
mind2 kategória a felsőoktatást rontja. és ami a legjobb ez a rendszer ami most van kíváló nekik. ha akarsz, 25 éves korodig van diákod, ami ugye rakás kedvezményre feljogosít stbstb. aztán ha nagy nehezen végzel, vagy kivágnak, hol kötsz ki? a munkanélküliek széles táborában, mert 1, semmire nme jó a végzettséged 2, tizedét sem tudod annak amit elvileg tudnod kéne és senki nem alakalmaz amint ez kiderül. És ha még hozzáveszem, hogy egyrészt a felsőoktatásban eltöltött éveik alatt támogatást vonnak el a többiektől nekik köszönhetően, másrészt, utána isnagyeséllyel a nép tartja majd el őket akkor...
Nem akartam senkit megbántani, ha esetleg mégis sikerült előre elnézést kérek
Szerk:
arról meg már ne is beszéljünk minta z olyan dolgok, hogy a 6 hetes viszgaidőszakban, van 5 vizsgám + 1 szigorlatom, és gyakorlatilag nme lehet normálisan összerakni a vizsgákat. pl. január 3.án akár 3 tárgyból is elmehetek vizsgázni 1 nap alatt ha épp ahhoz van kedvem (mondjuk nem tudom ki az az őrül aki bevállalná, de lehetne). és egész héten az a 3 vizsgán kívül van még 1 lehetőség. az a tárgy ahol már 3nál több vizsgaalkalom közül lehet választani az már überjónak számít(és persze mindenki kedden meg szerdán szeret vizsgáztatni) szóval kb ennyit a nagygokú szabadságról. Gyakorlatilag annyit lehet variálni, hogy választahtok melyik héten szeretnék 2 egymásutáni nap vizsgázni. (nem kell példáulozni, hogy ''bezzeg én 6 vizsgát megcsináltam 1 hét alatt emg hasonlók. vizsga és vizsga közt van különbség.)
mostmár télleg befejezem az észosztást
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
Asszem ez egy tökéletes kifejezés: ''szakbarbár nevelde''...
Van egy olyan meglátásom, hogy a fősülit meg az egyetemi oktatást nem teljesen lehet egy napon emlegetni. Hogy miért??
Ami az egyetemen megy: Elmélet; sokadrendű parciális differenciálegyenletek, meg sok-sok-sok; soha a büdös életben elő nem vett ismeret.
Fősuli: 2 félév gyakorlat + sokkal gyakorlatiasabb tantárgyak. Persze lehet azt mindani, hogy ott is vannak szívózások meg minden, de nekem eddig minden fősulis haverom irígykedett rám, mert Én egyetemista vagyok. ................ Azután megmutattam neki néhány jegyzetet....
Fősulis haver végzett, és átjötzt továbképzésre, hogy legyen egyetemi diplomája. Azt mondta, jogy ezeket már egyszer tanulta, értette is, tudta is, de most mindent összezavartak a fejében, és már azt sem tudja amit eddig tudott...
Hasonlónak eredménye, hoyg már semmit nem számolok fejben (!!). Régen viszonylag jó matekos voltam, de most már azt is számológéppel számolom, 7*5=35. Tipikus zh hiba az alábbi ''gondoloatmenet'' (5*5)/2=5 ( ugyebár, ha leírod egy papírra, akkor fent van kettő ötös, amiből az egyikkel elvesszük, mert ügye ösztöttunk kettővel....
Ezt a hibát nagyon sokan sok féle képpen elkövettük már mechanika zh-n.....
üdv.: föccer -
csirkemano
csendes tag
Sziasztok! Levelezős fősulis is jöhet??
-
Kobe
veterán
nekem alapvetően nem az a gondom, hogy elvégezhetetlen az egyetem
1, 19-20 éves fejjel kinek van kedve naphosszat tanulni ahelyett hogy ténylegesen önmagát érvényesítené ? senkinek
2, gimnáziumban meg tudták szerkeszteni a tankönyveket érthető formára, egyetemen már nem tudják ? gondolok itt az elméleti dolgokra, matek elmélet, egyéb matematizáló tárgysosem voltma rossz képességű tanuló, sőt....de mostanában úgy érzem magam mint egy retardált a gimnáziumban, aki se olvasni se írni nemtud...nézhetem én órákon át a könyvet felfogni abból sem fogok semmit a 2 oldalon levezetett tömny képletből :/ ezt tartom a felsőoktatás nagy hibájának, hogy ugyanaz mint a gimi : ahhoz h érettségid legyen, ez kell, ez kell és ez kell...ahhoz h diplomád legyen, ez kell, ez kell és emez kell...igaz hogy a felét nem fogod tudni, sőt most sem fogod fel harmadát sem, de nem baj, tanuljad, szigorlatozz le belőle, és élj vele boldogan....pl azt már észrevettem hogy a kiscsoportos órákból mind 4es vagy 5ös vagyok, nagy előadások meg jó ha UV n átcsusszanok...persze sok embernek nem lehet részletesen elmagyarázni valamit, de mivel a tanuló nem szakember, kihez forduljon ha valamit nem ért ? épp ezért volna jó ha nehezebb tárgyak folynának szintén kisebb csoportos előadásban ahol igenis van lehetőséged kérdezni és felfogni, a könnyebbek meg bőven elviselhetők nagyobb tömeggel...maga a struktúra ami kívülről vonzó lehet, nincs kényszer a folyamatos tanulásra, mégis elvégezhető..de mint minden ember, én is hajlandó vagyok a lustaságra, de ki nem ? mért tanuljak most ha vizsga csak hónapok múlva lesz ? alapon vágok neki...és ezért volt jó a gimi, mert megvolt az állandó motiváció, itt nincs...nekem ez nagyon hiányzik...de hiába, sajnos ma magyarországon tömegképzés van, szakbarbár-nevelde az egész, kreativitás és lrvlnyesülés szóba sem jöhet...az első 3 évben semmiképp
-
Bernardo20
őstag
nem tudom,én szeretem a fősulimat. Zenemüvészetire járok és nekem nagyon tetszik.Persze vannak negativumai,de sokat lehet fejlődni, gyakorolni,nem is beszélve a pécsi egyetemi életről.!
Maga a müvészeti kar, nagyon barátságos kellemes a légkör..a tanárok nagytöbbsége jó arc és rendkivül okos és némelyik még tanitani is tud.
Magával az oktatási rendszerrel én sem tudok azonosulni,de szeretek járni,mert olyan mint egy nagy család.
-
föccer
nagyúr
Teljesen együtt érzek veled........
Mi is nagyából azt tanuljuk, hogy hogyan számol a számítógép.
És ha belegondolok, hogy 3-4 évvel ezelött még statikus akartam lenni.. Mekkora egy barom voltam akkor { vagy csak zh-kon nem tudom használni a számológépemet?? }az egész felsőoktatási rendszer.
-
Kobe
veterán
nah akkor belépek a klubba
én kerekperec megmondom, utálom az egyetemet...most vagyok másodéves, de ez alatt a 2 év alatt sikerült olyan hihetetlen közömbösséget kiprodukálnia belőlem, hogy az fertelmes...Anno nagy tervekkel vágtam neki, most meg már azt mondom : 2 tantárgy ami érdekel és ott is tart a suliban (angol + számvitel, amik kicsit is érdekelnek). Nagyobbat még sosem csalódtam életemben mint a felsőoktatásban. Nem vagyok egy tipikus okoska, de a jegyeimért gimiben is megszenvedtem, 4,5 ös átlag felett mindig voltam, itt viszont, megszakadhatok ahogy akarok, akkor sem megy 4,2 fölé...persze elsőben az első félév pofára esés volt (2.8) de utána feljavítottam 4,2re, de azért is vért köptem, és ez mintegy cirka 10 ezer ftos ösztöndíjért, amit máshol ugye tekintélyesebb lóvéval díjaznak...a suli és a társaság még tetszik, viszont egy két dolog baxxa a csőröm rendesen...tucatnyi olyan tantárgy van ami pl nekem a büdös életbe nem fog kelleni, mégis kötelező, és persze ebből szívatják be a jónépet, aminek jövőbeni tervekhez vajmi kevés köze van...látókörtágításra jó, de egyébre nem, akkor mért kötelező, és nem választható ? nem tom...nekem nagy általánosságban csalódás, hol pozitív hol negatív értelemben...csak sajna több a negatív -
MyKonzerv
senior tag
-
Goose-T
veterán
Látszik, milyen naívak még az egyetemisták. Egy állásinterjún nem a tudás dönt, hanem a kiállás. Vagy elhiteted a munkáltatóval, hogy téged a szakma kiemelkedő tehetségei között tartanak számon, a munkádban nem ismersz lehetetlent és ő mindezt még jutányos áron meg is kaphatja vagy ha nő vagy, bedobod a melleidet. Esetleg van egy harmadik, még könnyebb út: vannak ismerőseid a kiszemelt cégnél. Szóval a kérdésedre a válasz = igen. Isten hozott a való világban.
-
föccer
nagyúr
Pont most kaptam az illető lányzótól egy e-mailt { természetesen soha semmi értelmeset nem kapok tőle csak FW-okat, meg köld tovább stb. }, és most látom a mail címét, hogy xxxxx @strabag.hu
{ ha valaki nem hallott volna a strabagról: magyarország egyik vezető mélyépítő {?} cége.......
Ezek szerint növesszek melletl vegyek fel egy bárgyú vigyort, és minden oké??? -
kgb87
tag
Na, 4 nap után újra PH-n!
Mindenféle tám. kifizetését decembe relején kezdik, ezt ma tudtam meg.
Ennek ugye, két oka lehet:
1. Az egyetem is csak most kapja meg.
2. Már megjött nekik szept. környékén, csak még ülnek rajta 1 keveset. Nem kis összegről lévén szó a kamata sem kevés... -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #48 üzenetére
Mert miért ne?
Nem esett jól ez a beszólásod. Konkrétan most csináloma második mérnöki diplomám, és zseretem , hogy csinálhatom. Mondjuk a motivációm, az, hogy mert csak. Érdekel is valamennyire, meg a szememben olyan ''okos dolognak tűnik -
föccer
nagyúr
pedig létezik ilyen.....
Ha nem lézezne, akkor szegény X Y lány { szép szőke ... } hogyan tudott átmenni egy olyan tárgy vizsgáján, amihez lövése sem volt??? { Ábrázoló geometria } Tudom, hogy sík sötét volt hozzá, mert egyszer megpróbáltam felkészíteni vizsgára, és 14 (!) sem találta ki, hogy a kör ábrázolásánál a kör középpontján keresztül kell húzni az átmérőt {!!!}
Na mindegy, elment vizsgázni, bukott. Nem tudom hogy hányszor. A lényeg, hogy vizsgaidőszak végén szóbelivel átment....
Hurrá mérnöktanoncok ! -
DaSilva
senior tag
jaaj hát én uhúgy sajnállak benneteket
emlékszem hetente 3 délelőttöt a tornateremben meg uszodában töltöttem, valami borzalmas volt. -
GP-Sz
senior tag
Üdv!
Engem úgysem tud alulmúlni senki. 8 év után most fogom abbahagyni az infot a BMEn, mert egyszerűen annyira nem érdekel már, hogy nem tudom elvégezni. Arra persze már korábban rájöttem, hogy nem ez az én hivatásom, ezért belefogtam a gépész szakba, amit viszont szeretek. Csak eddig úgy voltam vele, hogy nem lenne jó elveszíteni azt a 200 kreditet, amit az infoból megcsináltam. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy a sikertelenség és a kedvetlenség miatt eléggé depressziós lettem, kb 2 évig nem csináltam semmit egyik szakon sem, úgyhogy most már rájöttem, hogy az egyetlen lehetőség, ha elfelejtem az infot, akkor felszabadulok a nyomás alól és befejezem a gépész szakot. Így 10 év alatt leszek diplomás, de legalább az leszek. Egyébként egyáltalán nem ment rosszul az info, csak rájöttem, hogy a szoftverfejlesztés egyszerűen semmilyen szinten nem érdekel és ez így gáz. -
Agostino
addikt
Hát gyerekek sajnállak titeket nagyon. A mi szakuknok alig van srác, talán 7-8an ha vagyunk a 43 főből. Amugy itt végig nőuralom van, ami persze néha rossz, néha jó.
Visszatérve az ösztöndíjakra, nekem most ugy lett annyi, amennyi, hogy előző félvében 34kreditem lett. Azt azért tegyük hozzá, hogy 14 tárgyból. Ugyhogy én úgy érzem megdolgoztam érte, összehoztam egy 3.83as átlagot, ami ugy érzem, nem rossz teljesítmény. No persze csak magamhoz viszonyítva. Itt mondjuk az a legnagyobb gáz, hogy nincsen semmilyen limit. 2.0ra is adnak pénzt.... Az lenne a reális, hogy meghúznának egy vonalat. 3.5ös átlag felett van pénzt, alatta nincsen. -
nemtommi
senior tag
válasz
concret_hp #48 üzenetére
Nálunk (BME ÉŐK) 20-30%-ban vannak lányok évfolyamtól függően. Tisztelet a kivételnek, de jelentős részük mellbedobással veszi az 5 évet (főleg fiatalabb tanároknál).
-
Ganger
aktív tag
hehe.
Épp most akarom otthagyni az egyetemet, mert ugy erzem jelen pillanatban ezen a szakon amin vagyok, nincs jovo.
Mar banom hogy nem mentem vmi divatszakra, vagy ruhatar-bufe szakparra, helyette kovdettem az almaimat, es valasztottam egy nehez szakott, aminek jovoje kozelit a nullahoz, alulrol.
Csak az a baj hogy jo par ev kellett mire ez leesett, hiaba sajat karan tanul az ember. -
bobace
addikt
válasz
concret_hp #50 üzenetére
nálunk az már 6%-ot is kitesz!!!! persze elsö év elején 2% volt
Még szerencse h nem sok orám van ott , a nagy egytemen meg csak nézel mint a moziba a 70%os teritésen
-
bobace
addikt
válasz
concret_hp #48 üzenetére
hogyne akarnának itt a világ legszarabb fősuliján itt info szakon is van vagy 4 lány, ezek közül talán egy még el is megy.
csak a DE-MFK: akkora a fejetlenség h öröm nézni -
concret_hp
addikt
Miért nem akarnak a lányok mérnökök lenni?
-
Bubee82
őstag
Ha az elég gáz... De egy ilyen egyetemen azért kérem szépen...
Az első oldalt olvasva majdnem sírtam egyet amikor megláttam h 3 egész minttomén hány tizedre 32k!!! Meg 2,xx-re 14,5k!!!! Hahhhhhh... Ez már több mint ösztönzés lenne számomra. Nálunk itt a megadható legmagasabb összeg 25k. És tavalyról csak CSÖKKENT!
Rohadt gáz ez az egyetem. A kolesz díjakati is emelni akarják, holott a szint sohasem emelkedik és a közeljövőben sem fog... Inkább csökken
[Szerkesztve] -
ipgirl
tag
igaz én nem egyetemista vagyok, hanem főiskolás, de az ösztöndíjjal nálunk is problémák vannak. 4,8-as átlagomra kapok 6ezer Ftot.
Októberben gyakorlaton volt a mi szakunk, ezért nem jártunk be a suliba. A csoportvezetőnket senki nem értesítette a HÖK gyűlésről, ahol meghúzták a határokat /mint utóbb kiderült szabályellenesen/. A mi évfolyamunk és szakunk ugyanis csak 4,2-től kap ösztöndíjat és tizedenként 300!!!! Ft-tal emelkedik...minket már nem ösztönöz az ösztöndíj.....pláne így, hogy az alattunk lévő évfolyam, ugyanilyen átlagra tízezren fölül kap. Hol van itt az igazság? -
Bubee82
őstag
Sokatok sír az ösztöndíjak miatt vazz... ÉN sírhatnék h ezen a szaros egyetemen nem tudják kifizetni az embereket. 4,13-as átlagra kapok szaros 6k-t.
Szal senki ne sírjon ám nekem itten ezek után.
Ja, és ez az egyetem nem más mint a NYME-MÉK. No comment... Jó korán kezdődik a parasztok lehúzása -
szijartg
őstag
van valaki győrben mérnök infón?
-
kraftxld
félisten
3 üveg sör után még mindig próbálkozom a referátumom írásával. Meg gondolkozok azon, hogy miért is kell nekünk MAGYAR leíró nyelvtan könyvet vinni ANGOL beszédgyakorlat órára, valamint, hogy miért kell egy olyan tanárnak aki általános iskolásokat fog tanítani okádásig programozást, analízist és algoritmusokat tanulni... estébé, estébé...
-
Protezis
őstag
Fél pohár híjján túl vagyok 1 üveg boron.
Holnap kb 10 oldalnyi forráskód vár rám. Pontosabban ma. Alig várom -
-
nemtommi
senior tag
Én meg azért rajzoltam meg n+1 rajzot anno szakközépben (Magasépítési Technikusi) + tanultam meg ArchiCAD-et, AutoCAD-et, hogy most megint elkezdjem elölről. Ész nélkül másoljak le pár szarul megrajzolt épületet, csak hogy szokjam a rajztáblát!!! (Persze nemcsak ennél az egy tárgynál nem használhatjuk a CAD-eket) És mindehhez egy olyan előadó, aki totál el van szállva magától (Régi tanáraimnak közelébe se ér).
Technikum végén én hülye, meg már azt hittem, hogy végre nem kell többet a tustollal szenvednem. Még az a szerencse, hogy nem építészre mentem, ők 4 évig szopnak még ezzel, én, ha minden jól megy letudom ezt a tárgyat egy fél év alatt. -
VargaI
senior tag
ezt a pesszimista hangulatot
, az életet élvezni kell emeberek, bár az egyetem nem áll semmi másból csak f@szkodásból szerintem is(BME 3. félév, eddig nem csúsztam semmit
, még) tanítani aztán nem tudnak meg nem is akarnak
, de nehogy már emiatt meg egy nő miatt így le legyetek törve
, amúgy amit írtatok 10k szvsz nagyon kevés, Győrben haver 3,4-re 32e-t
kap havonta a Széchenyi-n, én meg a kb a harmadát még jobb átlagra itt a BME-n
na erről ennyit ,
buli az élet vagy nem?
[Szerkesztve] -
joergie
őstag
Én passzív féléven vagyok, de így is van elég bajom(BMF-KVK)
Nem tudjátok, ilyenkor ugye nem jár diákigazolvány?Mert az nekem még nincs, és persze mostantól midnent elöntenek az ellenőrök. -
lorcsi
veterán
Igen elkeseredett nem is kicsit
rohadt épszerk tanár ma írta ki h holnap Zh...
én meg este 7-re jöttem & hulla fáradtan.. -
-
Protezis
őstag
Most jövök prog2 zh-ról.
Csütörtökön számítógépes grafika zh openglből, rögtön utána algoritmusok és adatsz. zh dinamikus programozásból, mohó alg-ból, fabejárások, hasonlók.
Ja, meg még itt van 2 kötprogi. pfff. Tököm kivan. -
ferenc999
tag
válasz
Latissimus Dorsi #14 üzenetére
Mér műegyetemista vagy?
-
Bibby
addikt
Háááááát....ha az ember beleveszi az összes szivatós tanárt, a bazinehéz vizsgákat, szaladgálást a jegyekért, és minden keserűséget ami összejöhet, akkor is erősen pozitív a mérleg.Egyszerűen annyira más mint egy középiskola ahonnan általában érkezünk, annyira fílinges (pfuj idegenszó)...Csak ki kell tudni élvezni.
-
Goose-T
veterán
[Káröröm]
Szar lehet egyetemistának lenni.
[/Káröröm] -
Csepy
őstag
PTE-BTK. Baromi kevés az ösztöndíj. Ja, és nem én vagyok a hülye, nem azért.
De nekem amúgy minden faxa. Bár útálom az egésze. De ha már elkezdtem, akkor végig is csinálom...
Regards: Csepy -
Drizzt
nagyúr
Nah, hogy az elkeseredett szóra is írjak valamit:
Én már most teljesen egyedül élek, s olyan embert, akivel igazán jól bírom magam érezni, sajnos a hatalmas Bp-i távolságok miatt csak hétvégeken látom, így nekem kínszenvedés minden nap. Lakókörnyezetemben sajnos főleg csak idősebb emberek élnek, akikkel nincsen ugyan semmi bajom, de azért szükség lenne fiatalabb ismikre, meg cimbikre is a közelben. A suliban sem igazán lett senki közeli barátom. Szerintem az előadásokon ala Fight Club, csak kicsi barátadagokat kapsz. Mondjuk első évben volt egy jó bnarátom, de ő sajna fél év után itthagyta az egészet(talán jól is tette....). -
PÁ 2
csendes tag
Aha, én is oda járok. Ennyire szegények nem lehetnek!! Vagy csak sóherek az ELTE-n? Vagy mi a franc van már azzal a pénzzel, mert nem 1-2 forintról van szó!!!
Ja, a rendszeres szoctámról az ELTE BTK-ján nem tudsz valamit? Mert már jó ideje le kellett adni, aztán mondták egy csómószor hogy megvan az eredmény, izé bizé... Persze, dehogy van. -
Drizzt
nagyúr
Hehe, akkor én: jövő csütörtökre kell csinálnom Jelek és rendszerek nevezetű mesés tárgyból házit, ami kb. 10 oldalnyi bonyi matek, szerdán megh zh, ma meg nem mentem suliba, mert tegnap elszámoltam magam, s ha már megittam azt a 2 sört, nem végeztem félmunkát, lenyomtam további 4-et.
-
PÁ 2
csendes tag
Sziasztok!
Keresgéltem, és nem találtam hasonló topikot a Fáradt gőzben, pedig úgy gondolom, hogy sok péháfan egyetemista, köztük én is. Jó lenne, ha ebben a topikban megoszthatnánk tapasztalatainkat, persze egyetemektől függetlenül. Gondolok itt az egyesekre, nehéz vizsgákra, meg ilyenekre, persze a tanárok neveit nem említve. Vagy akár ha csupán egyetemi dolgaink miatt ki szeretnénk bosszankodni magunkat, akkor itt a lehetőség...
Persze az elkeseredettet nem kell komolyan venni, mert annyira engem se tör le múltkor egy egyes dolgozat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Bluetooth hangszórók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Google Pixel topik
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- ÚJ ASUS B760 Core I5 14400 Gamer ErőmŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD ASUS PRIME RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest