- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
Megérkezett ma az október 30-n $9.99-ért rendelt 4500-5000 kelvin színhőmérsékletű Zanflare F1. Az oldalsó kapcsolója sokkal jobb, mint amit szeptember elején rendeltem, határozott nyomáspontja van, igazán jól sikerült. A tokja viszont ha lehetséges még rosszabb, mint a régié: a zipzár ugyanolyan
hosszúrövid, viszont sokkal vastagabb, merevebb a tok anyaga, lehetetlenségnek tűnik beleerőltetni a lámpát (miközben a régit simán ki-be rakosgatom) -
MittuDomain_
őstag
Zanflare F1 6000-6500K 9,99USD
Kupon:
BLACKFRIDAY634x Samsung INR18650-30Q 3000mAh 12,99USD + shipping
Kupon:
BLACKFRIDAY62Eagle Eye X5R 3A 19,99USD
Kupon:
BLACKFRIDAY60Skilhunt S3 Pro XHP35 HD 38,99USD
Kupon:
BLACKFRIDAY67A HI is 39dodó, ugyanez a kód kell ahhoz is
Skilhunt H03 CW 24,11USD
Kupon:
BLACKFRIDAY58CRELANT V6CS 15,99USD
Kupon:
BLACKFRIDAY59 -
tomcsi23
veterán
zanflare F1 USB Rechargeable Flashlight - 6000-6500K
$ 9.99
Kupon: BlackFriday53 -
-szabi-
addikt
válasz
drinker #38830 üzenetére
Hi
Amit említesz Eagle Eye X5R, hogy viszonyul IMALENT DM21T illetve Zanflare F1 lámpákhoz?
Jól sejtem hasonló tudásúak lehetnek?üdv
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
Hachiko95 #37866 üzenetére
A héten megérkezett a LiitoKala Lii - 100 töltő és az előző kommentemben linkelt NCR 18650B akksi, a zanflare f1-et pedig épphogy csak feladta a gearbest.
Ilyet látott már valaki? [kép] , [kép]
Csavarhúzóval és fogóval leszedtem amit tudtam, de fura, hogy ilyen fém felesleg maradt rajta.
A töltő pontosan 4.2V-ig töltötte, és a telefonomat (2100mAh) teljesen feltöltötte ez a 3400-as NCR akku, 5V-ra átszámolva kb. 2500mAh-t kell tudnia. -
Volkov
senior tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
És legfőképp a kupon kódot!
Végül a zanflare F1 lett a nyertes, valahogy jobban bejött mint az eagle X2R.Meg is rendeltem, talán ideér karácsonyig
-
vince
őstag
válasz
Volkov #38766 üzenetére
Ha nem sürgős, várj egy $10 körüli Zanflare F1 kuponra. Zoomos lámpák nekem nem jönnek be.
-
Myers
senior tag
Van valami ajánlott USB 5V-ot előállító tápegység? Tehát amibe pl. be lehet dugni a Zanflare F1 -hez kapott drót túlsó végét.
Ilyen pl. a mobilhoz adott töltő is, de nekem csak az az egy van. Kéne legalább még egy. -
BLaci1971
csendes tag
Régebben vettem 1 terepmintás tokot S2+/S3-hoz. Sajnos kicsit hosszú lett, kb. 2cm-rel hosszabb volt mint kellett volna. De az F1 pont ennyivel hosszabb! Nekem tökéletes lesz, rendelek is még kettőt, mert 3 Zanflare F1 van úton.
-
fzoli86
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy Zanflare F1 zseblámpát (remélem jó) és nagy kapacitású 18650-es aksit keresek.
Úgy olvastam, hogy van a lámpában töltés vezérlés. Védett vagy védelem nélküli aksi is beleférhet?Melyiket érdemes?
[link], [link], [link]Segítségeteket előre is köszönöm!
-
MittuDomain_
őstag
Zanflare F1 hideg fehér (6500k) is megkapható most 9,99USD-ért! Most úton a második meleg fényű, tuti nem rendelem be, de lehet cserélek vkivel, ha preferálja a meleget e helyett...
Kupon:
GB11.11DEAL75Szerk:
Opus BT - C3100 V2.2 töltő 18,99USD
Kupon:
GB11.11DEAL78Szerk2:
Lii-100 megint van 0,99USD-ért - ez lehet volt már
Kupon:
GB11.11DEAL76 -
-
Egy-két
tag
Elindult az utolsó fecske ... Zanflare F1 is hazánk felé az akciós 9,9$os csomagból, feladaták a mai napon az enyémet is
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Vtibike496 #38490 üzenetére
Én is kaptam ilyet. Belépsz és a Ticket-jeid között lesz leírva részletesen. Nekem 2x2 zanflare F1-nél kérdezték hogy szándékos vagy véletlen volt és küldhetik e mindkettőt. Szerintem jófejség, hogy rákérdeztek.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
MittuDomain_ #38432 üzenetére
Soha.
Vagy az oroszok vitték el scriptekkel vagy csak kamu volt hogy hátha beugrasz a drága árba.
Mai nap sikerült költekezni.
4 db HG2 akku
3 db Lii100
2 db Zanflare F1
1 db TIP CRI
de minden nagyon jó áron volt -
ZozzV6
senior tag
válasz
ZolkoW #38330 üzenetére
Tessék
:
Zanflare F1
Papír teljesen a lámpára téve, majd kb 2 cm-enként elemelve a reflektor elől. Látszik hogy az első két képen még lyukas a fény, majs kialakul a hot spot és a szórt fény. az utolsó képen pedig már a hot spot közepe a legerősebb.
A sötétebb hözépső részeket a BLF Q8 fényén még jobban meg lehet figyelni ráadásul 4x és itt az is érdekes ahogy a 4 kis refi fénye egybeolvad.
Itt érdekes megfigyelni az erősebb fénykeresztet ahogy az egymás melletti szórt fények találkoznak:
Itt még kicsit szögletes a spot:
Majd egészen kialakul. Itt kb 20 cm-re van a papír a lámpától.Mindjárt kipróbálom ezt a módszert az UT02-vel vagy a Palight Boss1-el mert azok igazi throwerek és ott biztosan sokkal távolabb kell menni a papírral a lámpától, hogy eltűnjön a lyuk.
-
drinker
tag
Nálam a $9.99 Zanflare F1 shipped out!
Email is megjött! -
Óóó..
Most hogy írod.. nekem is van egy ilyen, még muternál.. szerintem az akku már kuka benne.. pedig milyen nagy szám volt anno..
Jó lett volna nosztalgiának.. kár, hogy nem érdemes vele foglalkozni..
Elfilóztam az akku Li-ion cserén.. de az sehogy se jó.. a 8-8,4V már valószínűleg sok lenne az izzónak, a 4 volt (1 cella) meg kevés..Zanflare F1 mizéria.. legújabb, hogy vissza fizetnék az árát, mert nincs raktáron..
Honlapon december elejére írják az érkezést.. háát nem tudom, fogadjam el, vagy várjak vele.. jó lenne ennyiért egy másik, de tartok tőle, hogy nehogy full "elfelejtsék" és a két szék közé essek..
Volt aki már várt ennyit az újra postázásra?Más:
Amikor megjött az F1, gondoltam megosztom a gondolataim róla,plusz egy két meglévő lámpámról, csak nem volt rá időm. (a képen nincsenek rajta a kisebb lámpák, Tube, xiaomi usb,Meco XPE-Q5 AA meg nem is tudom)..Azóta már mások tökéletesen leírták az én véleményemet is az Zanflare F1-ről, ezért csak röviden.
Előnyök:
- Jó módkiosztás (nekem valódi moonlight fokozat
- Jó vetítési kép, közelre is egész jól terít, viszont egész jó távolra is elvisz
- MicroUSB tölthetőség, jó ötletes takarással..
- Egész kompakt méretHátrány:
- Kapcsolók nyomáspontja valahogy nem az igazi. a hátsó nehezen "jár", az oldalsó még csak csak..
- A turbó, vagy ahogy ők írják asszem flaire vagy mi nem egyértelműen, nem mindig kapcsolható pontosan
- a menetekkel nincs gond, de valahogy mégse az a finom érzés, mint mondjuk egy S2-nél ...
- A tok egy vicc, nem tudom tényleg mért nem lehetett hosszabb cipzárt tenni rá..Igazándiból azt hiszem ennyi.
Melóba legelőször -mármint normális zseblámpát, a racsnis Police-t nem sorolom ide, bár akkoriban még az is wow faktor volt nekem - szóval, eleinte egy Convoy C8-al járkáltam melóban..
Még 2013-ban rendeltem FastTech-ről (Convoy C8 Cree XM-L U2-1B 2800mA), mai napig jól működik, bár már szerzett néhány harci sérülést, leesett párszor, de pici leverődésen kívül semmi baja. Egyedül a kapcsolója nem érintkezik már néha módváltásnál 100% osan..No, szóval sokáig ezt használtam, mert tök jó messzire vitt, erősen, és azért közelre is használható volt.. (narancsos refi).
Munkás nadrágom lábszárán lévő kis zsebbe pont elfért úgy, hogy a feje "fennakadt"..
Ekkoriban volt már UltraFire 501B-m, Sipik SK98, de a C8 volt a kedvencem.Egészen tavaly Júliusig, amikor is megérkezett a Nitenumen NE01 XM - L2
Azt hiszem, már akkor is írtam róla.
Pár hibája ellenére nagyon jó kis lámpa, nekem nagyon bejött.
Átvette a C8 helyét. Nem visz olyan messzire, de azért még elég a távolság, emellett közelre is jobban használható, + tölthető is, és nagyon kicsi!
Ami negatívum, hogy PWM-es, és olyan tartományban, hogy pl. fényképezésnél, videózásnál látható lehet..
A töltés visszajelzés nem az igazi, azt jelzi, hogy már feltöltött, de még nem.. ahogy átvált a led, emlékeim szerint még csak 4 volt körül jár.. tovább tölt, de nem tölti túl szerencsére, kikapcsol..
Amióta megjött, ez vette át a C8 helyét. Sokkal kisebb, ahol én használom napi szinten bőven elég a távolság amire világít, telefon töltő van nálam, bármikor tölteni tudom, nem kell vinnem magammal még egy kütyüt..Aztán jött egy Convoy S2+ (XML2 U2 1B 940Lm 7135 x 6) akcijós volt, 7.17 dodoért nem hagyhattam ott. Már régóta kíváncsi voltam egy ilyen lámpácskára is. Igaz, én 8x7135-el, illetve az okosabb FW vel vettem volna, de így volt akcióba.
Mindenesetre vettem 10db 7135-öt, hogy majd ráforrasztok 2 darabot..
Az S2+. Nagyon kis kompakt, kicsit ugyan hosszabb mint a Nitenumen, de viszont a feje kisebb.
Tényleg nagyon jó a kidolgozása, jók a menetek, a kapcsoló.. szóval minden!
Természetesen távolságban közelébe sincs a C8-nak, de még a Nitenumen-nek se...
Viszont közelebbre jobban terít, és elég jó fénnyel.
No de úgy döntöttem, mégse forrasztok rá + 7135-öt. Egy alkalommal lakásban használtam, fejpánttal, max fényen, valahol fél-egy óra között. egy idő után véletlen hozzá hozzá ért a fejemhez.. rájöttem, hogy nagyoooon melegszik! (emberi bőrnek legalábbis...) alig bírtam megfogni, hogy kikapcsoljam.. ha kézbe lett volna, már rég eldobtam volna..
Viszont egy másik alkalommal csak középső fokozaton használtam, szintén elég sokáig, úgy nem volt vészes a melegedés, bőven kézben is lehetett volna használni..Nem sokra rá megjött a Zanflare F1 is.
Szerencsére az egyik működik, így tudtam kicsit tesztelni.
Az S2+ nál egyértelműen erősebb, és távolabbra is visz.
A Nitenumen NE01-el van pariban. Nem igazán tudtam eldönteni, hogy melyik visz távolabbra.
A NE01-nek erősebben elkülönül a hotspotja, és mivel hidegebb a fénye, mintha messzebb vinne (kicsit szélesebb a reflektora is), közelre nagyjából egyformán terítenek, az F1 fénye kicsit homogénebb, viszont ugyanabból a távolságból az NE01 nagyobb kört "rajzol ki" a falra.Nagyon pariban vannak.. nem igazán tudok dönteni. Az NE01 kisebb, és talán távolabb is visz.. egyelőre ő maradt nálam meló közben..
No nagyjából ezek a lámpáimról.. Sok újat gondolom nem mondtam senkinek.. csak rizsáztam, laikus felhasználóként..
Lassan el kellene belőlük adni-ajándékozni.. asszonynak egyre jobban feltűnik, hogy mindenhol lámpába botlik
No meg tényleg sok csak a polcon-dobozban pihen, csak hát melyiket?
A C8 már kicsit ütött kopott (bár az UltraFire nem, azt talán el lehet adni, csak annak nem olyan szép a vetítés képe.. ) Az 501B szintén kopott.
Az F1 még origi, az NE01 szép állapotú, nagyon megnézve látszik egy két helyen az eloxálás "kopása"..
Ezeket el lehetne passzolni, no de az NE01 a kedvencem, éééés az F1 is jópofa.. ejj.. asszem ezek maradni fognak.. Ja meg ott van az S2+ az is origi.. de az is olyan 'Cukker..Mivel a Convoy C8-at ilyen állapotban gondolom nem, vagy csak nagyon ár alatt lehetne eladni, gondoltam arra, hogy kéne kicsit tuningolni. (meg C8 amúgy is kellene, amikor messzire akarok világítani.. )
ZozzV6
A fent linkelt verzióra, talán még a legelső sorozat szerintem, van valami tuning ötleted, távolságot szempontba véve? Esetleg lehet FW-t cserélni rajta? Vagy ez még nem olyan? (biscottit ha jól emlékszem..)
Világítós kapcsolót?
Vagy nem igazán érné meg? Jobban járnék ha vennék egy újat, megfelelő konfigban?!Köszi
És mindenkinek aki elolvasta a lehet uncsi kis eszmefuttatásom..
Most akartam menni aludni pár órát éjszakás műszak után, de épp furkálnak. (panel öröme..) így hát addig irkáltam kicsit.. -
ZozzV6
senior tag
Kipróbáltam a DM21T-t. Nagyon jó kis csomagban jött. Akku, tok, USB kábel és két O-gyűrű is járt mellé. Akku ugyanaz a 2600-as imalent mint a HR20-é. A tekerős fényerő állító jól működik. Nem olyan fémes az érzése mint a HR20-on. Elsőre megijedtem mert 530 lument mértem de kiderült az akku csak 3,57V-on van. Teli akkuval 830 lumen volt a gyári 1000- helyett ami manapság gyakori szinte minden gyártónál 1000-et írnak a kis lámpáikra is. Mintha szégyellnék az 1000 alattit bevallani.
Intenzitás: 12900 kandela
Hatótáv szabvány szerint: 227m
Minőségre teljesen jó bár akkut csak button top-ot fogad és ajánlott a hosszú akku mivel röviddel ütésre megszakad a kontakt. És a védett is mivel nincs túlmerítés elleni védelem a lámpában. Ám ez sem nagy probléma mert a lámpához jár akksi és az hosszú is button top is és védett is. Vetítési képe érdekes. Sima refi és XP-L HI led ellenére nem valami határozott a hot spot. Illetve van de körülötte van egy elég nag fényes korona is és csak utána jön a szórt fény. Szóval három lépcsős a fénye.
A csomag:
Méretre kb megegyezik a Zanflare F1-el és a Nitecore P12-vel:
Fénye a plafonon:
És a szokásos kép az udvaron:
Még több kép :ITT
A tok nagyon jó minőségű és összességében elégedett vagyok vele. Kuponnal 25$-ért sikerült megcsípnem és annyit bőven megért. Ha a legolcsóbb megbízható akkut, töltőt és tok értékeit összeadjuk akkor a tartozékok értéke kb 10-12$ szóval simán ha ezeket levonjuk a lámpa maga kb 13-15$-ba fájt. Annyit meg megért. -
Sterilzona
senior tag
sziasztok
ez a mostani sláger lámpa, a zanflare F1 mennyi szokott lenni?
Csak mert, most olvastam vissza az előző pár napot, sajnos a 10 dolcsisról lemaradtam, pedig idáig nem érdekelt, van egy S2+ itthon. De mivel kompakt, elgondolkodtatott. Csak akkor valahogy S2+ tól meg kellene szabadulnom.Ez a nitecore tini mekkora, nagyon tetszik
-
Nyugger001
csendes tag
Üdv! Szeretném kérdezni,hogy a Zanflare F1 lámpához használható-e a18650-ös PCB akku,vagy a normál méretűt lehet csak használni.Köszönöm.
-
Gargouille
őstag
válasz
Egy-két #37843 üzenetére
Convoy S2+ a gyártótól vásárolva:
Valóban kicsit drágább mint a más oldalakon leakciózottak, viszont megrendeléskor ha írsz üzenetet hozzá akkor bármilyen módosítással kérheted és úgy fogják neked legyártani. Tehát választhatsz:
- Drivert (8x, 6x, 4x, 3x7135)
- Tükröződésmentes üveget
- 5 féle színhőmérsékletű ledet
- Firmware-t
- És még ami eszedbe jut...Igazából az a pár dollár nekem például megéri, mert így egyfelől tudom, hogy közvetlenül a gyártótól vettem és tuti nem valami elfekvő vagy ne adj isten hibás készlet (lásd Zanflare F1 aminél sanszos, hogy ezért akciózták így be), másrészt egyedileg az én igényeimnek megfelelően épített lámpát vettem. Ha nincs semmi külön igénye valakinek, csak minél "ócsóbb" legyen, akkor akciósat érdemes venni más oldalakról.
-
bump3r111
tag
Még mindig megy a Zanflare F1 kupon én is rendeltem még egyet.
S2+-ra kellene nagyon egy jó kupon! -
balazs1956
senior tag
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Vetem már anno egy Convoy S2+-t 10 dolcsiért viszont haveromnak is kellene mert megtetszett Neki.
Most viszont akciós a Zanflare F1, szerintetek melyikkel járnék jobban?Azt olvastam itt, hogy sajnos elég gyakori a selejt F1...
-
Myers
senior tag
válasz
MittuDomain_ #37751 üzenetére
9,99 USD
Coupon: 11.11GBF1
Országok: HK,US,CA,SG,MY,TW,GB,IE,AU,NZ,IN,ZA,MK,SK,RO,CZ,HR,BG,SI,RS -
Myers
senior tag
Megint kimaradunk a jóból.
zanflare F1 9,99-ért, csak .HU-ba nem lehet rendelni. -
-szabi-
addikt
Az elmúlt pár napban már kevesebben jeleztek, most frissítettem.
Zanflare F1 összesítés:
Felhasználók száma: 46
Összes vásárolt: 54
Összes működő: 47
Hibaarány: 13%
Táblázat elérhetősége: KLIKKJavult az arány.
Gonoszkodni akarnák azt mondanám: Először kiszórták a rosszakatüdv
-
stewe777
csendes tag
Jó reggelit
szeptember 7.-én vásárolt és ki tudja merre jár Zanflare F1 tipusú szökevényemet érdemes már megreklamálnom?
Latest Parcel Tracking Information
Status:
Arrival at export hubTime:
Tue, 12 Sep 2017 13:00:36ennyi a hozzáfűznivalója a belga postának
köszi
-
-szabi-
addikt
Hi
Ma reggeli Zanflare F1 összesítés:
Felhasználók száma: 42
Összes vásárolt: 50
Összes működő: 43
Hibaarány: 14%
Táblázat elérhetősége: KLIKK
Minden 7. lámpa hibás.Egyébként nem gondoltam, hogy 50 lámpát vettünk itt a fórumon.
üdv
-
-szabi-
addikt
Hi
Ma reggeli Zanflare F1 összesítés:
Felhasználók száma: 38
Összes vásárolt: 43
Összes működő: 36
Hibaarány: 16,3%
Táblázat elérhetősége: KLIKKHa nem bánjátok nem akartam megint óriás képet beszúrni.
üdv
-
ZozzV6
senior tag
válasz
csuzda #37405 üzenetére
Most fogok egy óra múlva indulni Miskolcra
Ott leszek 5 napig de most nem viszek sok lámpát magammal.
BLF Q8
Utorch UT02
Zanflare F1
Zanflare F2
Nitecore NU10
Nitecore TIP
Thorfire TG06S
Sunwayman C22C
Lumintop Tool
UkingÍgy mindet leírva mégis lesz nálam néhány
És kettőt még utólag szerkesztettem bele mert azok eleve a kocsiban vannak . -
csuzda
aktív tag
Én két zanflare 1-essel ismerkedtem meg eddig:
1. Ismerősömnek rendeltem egyet augusztus 9.-én 21,20$-ért. Amikor megérkezett pár percig teszteltem és nem találtam benne hibát. Ő is azt mondta, hogy jó a lámpa, tetszik neki.
2. Amikor leakciózták 12$-ra, akkor vettem egyet (szeptember 7). Ezt már komolyabban teszteltem és tökéletesen működik.Kedden amikor teszteltem az F1-et, mentem Miskolc-Tapolcáról vissza az egyetemvárosba és akkor láttam ezt. Nagyon szép volt
Zanflare F1: 3200 forint. 18650-es aksi: 1200 forint. Az élmény: megfizethetetlen -
-szabi-
Engem említett Ra3 kolléga ha minden igaz. (bár ritkán azért szoktam írni is, de tény, hogy inkább csak olvasok, örülök,ha arra van időm.. így is több lámpát rendeltem már, mint amire szükségem van, meg ami nem tűnik fel az asszonynak
No de szóval Zanflare F1
Nekem kettő jött, skrizó vagyokEgyik még működik, bár a flaire vagy mit is.. szóval legyen turbó, azt nem mindig sikerül egyértelműen kapcsolnom. A másik meg megadta magát..
Igaz, még nem tekergettem, feszegettem..
Írtam 2-3 napja GB-nek, de még nem reagáltak..Hosszabban majd délután írok róla, meg más lámpicsekről, de most húzok aludni, éjszakás voltam...
-
-szabi-
addikt
válasz
ZozzV6 #37380 üzenetére
Azért rendeltem inkább xml2 ledes C8-at, mert nem akartam ilyen szűk nyalábot.
Korábban már írtam, ut02 tudása is sok nekem.(#37375) BBéci
Amit én szeretnék még nagyon az egy M1.
C8 feje már nagyobb mint amit kényelmesen zsebbe rakok.
Múltkor körbejártuk itt a témát, mert volt egy hibás elképzelésem M1 módosításáról de ZozzV6 szólt, hogy azt nem lehet.
Érdekes, míg S2+ és C8 rendszeresen akciós áron megy, addig M1 sosincs.
GB-n nem egyértelmű, hogy zöld gombos xml ledes régi modell vagy új xml2 ledes.
Ráadásul múltkor volt szó, hogy lehet kérni biscotti firmware-el, úgyhogy már inkább olyat szeretnék.(#37382) Gargouille
Megosztottam Zanflare F1 táblázatot: KLIKKüdv
-
-
-szabi-
addikt
Összenéztem Zanflare F1 és Convoy C8 lámpámat a szokásos kis háznál.
Mivel turbó módban 30mp amit tud, belevettem high módot is.
üdv
-
chatran
őstag
Bár még csak pár napja van meg és ez idő alatt max fél órát foglalkoztam vele, de ez alapján nekem is hibátlan a Zanflare F1.
-
-szabi-
addikt
Nap végére így alakult Zanflare F1:
üdv
-
-szabi-
addikt
válasz
Gargouille #37356 üzenetére
Hi
Hozzászólásod után így áll Zanflare F1:
üdv
-
FBLLMAG
senior tag
Hát az Astrolux S41 -től sem fogtam talajt, mikor láttam ezt a videót.
És amikor ezeket a videókat lestem a Zanflare F1 -ről és az Olight S2A -ról, hát ez sem győzött meg róla, hogy számomra az F1 olyan jó választás lenne valaha is.
Már volt valamikor Klarus AR10 -esem is, az sem vált be igazán.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
#03241216 #37329 üzenetére
Nekem a Nitecore EA21, MT20A (360 lm) van meg.
Az összehasonlító videót a MT21A -val itt találod. Kb az 50 mp -től hasonlítják össze a 2 db -ot.
Én 110 lm -es fokozaton használom a legtöbbször, ott több mint 5 órát bír.
Amit írtál meg amit találtam a Zanflare F1 -ről, és az Olight S2A mérésénél, hát nem ájultam el a Zanflare 1 -től.
-
törölt tag
válasz
-szabi- #37322 üzenetére
Sziasztok!
Zanflare F1: Én egy magyar oldalon keresztül vettem kb. 13 ezerért, nincs túl sokat használva, de eddig nem zörög, és szerencsére működik hibátlanul.A két legerősebb fokozat közti különbséget szemre én se nagyon látom, de általános célra, EDC-nek, nagyon jó kis lámpának tartom. Bár nekem ez csak a második nem sarki bolti lámpám
Egy Nitecore_MT21A (max. 260 lm) ami van még, ceruzaelemes, kékesebb fényű, koncentráltabb fénnyel, önmagában is meglepődtem én is, és mások is ( ma hajnalban is mutattam kollégának), akik még nem láttak ilyesmit (-mármint azon, hogy milyen erős).
A Zanflare 290-lm-es fokozaton gondolom a sárgásabb szín, és a nagyobb szórás miatt még gyengébbnek látszik, 590-en viszont erősebb a fénye, (nem túl sokkal, de azért érzékelhetően), és a nagyobb terítés miatt jobban látni merre járok, mi van előttem.
Nem bánom, hogy van ceruzaelemes megoldás is kéznél, ha úgy adódik. Hogy a Zanflare jobb, az egymás mellett próbálgatva jön elő, önmagában a Nitecore is elég tud lenni. Üzemidőben is jobb persze a Zanflare...
Egy Q8 úton van még Kínából. Acebeam L30, K30 és EC50-II, amiket nézegettem, de köszönet WestBam-nek a kuponkódért!, így hirtelen nem lehetett kihagyni...
-
-szabi-
addikt
Hi
Eddig így néz ki Zanflare F1 összegzés:
Korai még messzemenő következtetést levonni, viszont elgondolkodtató.
üdv
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Gargouille #37296 üzenetére
Jelenleg semmit mert rossz. Régi darab még az XHP ledek előtti időkből mikor még XM-L2 sem volt csak XML. Gyári adat 2500lumen sajnos csak javíthatom. Pedig ha megtarthatnám olyat faragnék belőle hogy 9000 lumen meg több mint 1Km lenne. De ez most nem opció.
Zanflare F1:nálam 2 landolt, mindkettő hibátlan.
-
kner
csendes tag
Érzésre, saccra nem lehet megmondani. Az emberi érzék nem műszer. A látásod nem lineáris, és adaptálódik is.
Szerintem a ragasztott fej nagy öngól a zanflare lámpáknál. Ha nem variálnának ennyit, simán csak mindenki meghúzná magának, mint én múltkor az Imalent-et. Így meg szopatják magukat aztán fizethetik a refund-okat.
A nyílt dolgok egyébként is nagyobb sikerre szoktak szert tenni. Itt vannak pl. a Convoy lámpák. Egyszerűek, semmi extra, de az utolsó tömítésig szét lehet szedni. Könnyű moddolni, mindent kapni hozzá. És egyszerű, mint egy faék. Pár lineáris áramgenerátor IC meg egy kapcsoló az egész.Szerintem egyébként jó lámpa az F1. Tisztességes drivere van, nekem ez nagyon tetszik benne. És a vetítési képe is remek. Széles körűen használhatóvá teszi. Remélem kinövi a gyerekbetegségeit.
-
stewe777
csendes tag
az én Zanflare F1 lámpámmal semmi baj.....mert ide sem ért...szeptember 8.-a óta
-
louiphoto
csendes újonc
Sziasztok!
A szeptemberi kuponos akciot kihasznalva vettem egy Zanflare F1-et. Vettem hozza samsung INR18650-35E 3.6v 3500mah Flat Top akkut. Hasznaltam kb egy orat es most olyat csinal hogy nem vilagit csak ha nyomva tartom az oldalso gombot! Ha felteszem toltore akkor villog a zold is es a piros is!
Hogyan kell megfeleloen tolteni, hany orat illetve szerintetek ez normalis jelenseg?
Lehet hogy maris elromlott?
Elore is koszonom! -
BBéci
legenda
Megérkezett a szeptember 7-én rendelt Zanflare F1.
Beletettem egy vadonatúj KeepPower akksit, csak a közepesig kapcsolt fel vele, ezért töltőre tettem. Folyamatosan, felváltva villog a piros és zöld fény, amiről nem tudom, mit jelent.
Ha valaki tudja, árulja el!Megnyomtam a főkapcsolót, most csak piros, tehát tölt.
A tok rémes, nem sikerült simán beletuszkolni a lámpát, szinte szakadásig kellene erőltetni, inkább hagytam a fenébe.
-
Ra3
őstag
Lezárult GB-n a hibás Zanflare F1 ügye, videót kértek róla, majd visszautalták a pénzt, újat nem akartak küldeni arra hivatkozva hogy nincs raktáron.
Úgy érzem hogy nem lehet okom a panaszra GB-vel kapcsolatban.
Ha valakinek sikerült már ilyet szétszedni akkor várom a tippeket a ragasztott fejhez, hátha sikerül vele kezdeni valamit. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
ZozzV6 #37017 üzenetére
Van ahol 3 m a különbség, valahol meg jóval több. Lehet a lámpák szórása.
- Zanflare F1 - 62 fc / 302 m; 1240 Lm / 60 LUX
- Convoy S2+ (XM-L2, 1000 Lm) - 18 fc / 88 m; 1000 Lm / 41 LUX.
- Convoy C8 (XM-L2) - 1000 Lm / 47 LUX; 160 fc / 780 m.A másik videóban:
- Utorch UT02 - 1300 Lm / 172 LUX; 75647 Cd / 550 m
- Convoy S2+ (XM-L2, 1000 Lm) - 1000 Lm / 160 LUX; 4676 Cd / 136 m
- Convoy C8 (XPL-HI) - 1000 Lm / 141 LUX; 44542 Cd / 422 mAzért, ha nem haragszol, jobban bízok a Te táblázatodban.
-
Gargouille
őstag
Az F1 után két nappal befutott a Convoy M2 is, eredetileg ezt vettem mindenes edc-nek, csak befigyelt a Zanflare akció közben. Pár nap használat után a következőt tudom mondani az M2-ről (ha valaki pont ilyenen gondolkodna):
A vetítési képe nagyon hasonló az F1-hez, nagyon jól eltalált, tökéletes közelre (pl beltérben) és kültérre egyaránt. Határozott hotspotja van sok szórt fény mellett. Távolságra olyan 70-90 métert terít be használható fényerővel 6*7135-ös driverrel.
Méretre határozottan nagyobb egy S2+ -nál, de kisebb jóval a C8-nál, még zsebben azért hordható. A felülete, az illesztések, a kidolgozás nagyon szép, pontosan és masszívan illeszkedik minden. Egyedül a markolatról a recézést hiányolom, vizes, csúszós kézzel jól jönne ha lenne, de azért nem csúszós alapból.
A fej kialakítása az egyik legszimpatikusabb amit láttam eddig, nagy hűtőbordái vannak, szemmel láthatóan komoly hőelvezetésre képes és eddigi tapasztalataim szerint huzamosan maxon járatva sem melegszik szinte semennyire (kültéren próbáltam és most már hűvösebb van, lehet szobában álló levegőn langyosodna picit, de tuti nem tud túlhevülni vagy felforrósodni).
A noname C8 tokba tökéletesen elfér, mintha ehhez gyártották volna.
Én köztes lámpának rendeltem eredetileg az S3 és a C8 közé, főleg kíváncsiságból, de annyira beleszerettem, hogy ez lépett elő fő lámpának. A vetítési képe és a kiválló hűtés miatt egyszerűen ez a leghasználhatóbb lámpám. Már csak azt bánom, hogy nem Biscottival kártem, de lehet eladom és rendelek egy újat azzal, így lenne moonlight mód is rajta és akkor aztán ez a perfekt edc lámpa. ☺
-
Sziasztok!
Nekem is megérkezett a Zanflare F1.. és nekem is kb. addig tartott a boldogság, míg bele nem raktam az akkut.
Rácsavartam a végét, és egyből full fényerőn világított. Okés.. nyomjuk meg az oldal gombot.
Pillanatra kihagy, és ugyan úgy max fény.
Nyomkodtam lassan, gyorsan, tartottam nyomva, nyomtam duplát, semmi...
Egyszer - egyszer leváltott talán a alacsonyabb fokozatra, de többnyire semmi..
Próbáltam másik akkuval is, akkor már be se kapcsolt.. vissza az első akku.. szintén nem kapcsolt be..
Kicsit ütögettem próbálgattam semmi.. egyszer még egy pillanatra bevillant, de azóta kuka szegény...
Ra3
Te mire jutottál?
Nekem is kellene reklamálni.. csak hát az angol tudásom kimerül a google fordítóban -
-szabi-
addikt
Hi
Ma lemértem Zanflare F1 áramfelvételeit.
Moon: 0.0024A
Low: 0.09A
Mid: 0.52A
High: 1.39A
Flare: 2.48AÉrdekes mindegyik érték alacsonyabb mint WestBam cikkében.
Természetesen az aksi feltöltött.
Mérte már más is F1 áramait?üdv
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #36862 üzenetére
Nagyon jók ezek a viszonyító képek, meg a skálázott papírra világítósak is, köszönjük őket. Lassan itt összeáll a fórumon egy egész jó kis adattár a különböző lámpák valódi fényéről. Olyan skálázott papírra világítós képet én is szívesen fotózok a saját lámpáimmal, ha gondolod, így ki lehet egészíteni esetleg a gyűjteményt. Amik nekem vannak:
Convoy:
S2+ - 6x7135 (T6-3B)
S3 - 6x7135 (T6-3B)
M2 - 6x7135 (T6-4C)
C8 - 8x7135 (T6-3B)Zanflare F1 - warm white
Skilhunt H03 - warm white
GP Discovery LCE202
Ha felrakod ide kinyomtatható formában a papírt akkor bárki tud még hozzá fotózni.
Számomra ez azért lenne jó mert általában a leírásból nem derül ki a vetítési kép pedig ez nagyon fontos egy lámpánál.
-
BBéci
legenda
Vár még valaki rajtam kívül, szeptember 9 előtt megrendelt Zanflare F1-re?
-
gulac12
tag
válasz
Gargouille #36750 üzenetére
Nekem két ilyen Flashlight Holder (Black) tok van, egyikben a Convoy S2+ másikban a zanflare F1, olcsó és megfelelő méretű tok, igaz nem zárt, a felritat rajta pedig UltraFire, de engem ezek nem zavarnak.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #36746 üzenetére
"Olcsóbb lámpákat vásárolgattok, erre meg kiadtok ennyi pénzt?"
Próbáld onnan megközelíteni, hogy nem "olcsó" vagy "drága", hanem számára "jó" lámpákat próbál itt mindenki vásárolni. És ha van az embernek egy jó lámpája (tök mindegy mennyibe került) akkor szeretne egy jó tokot is hozzá.
Ha már készített tokokban gondolkodik valaki, akkor már lehet érdemes nekiállni magunk. Legalábbis én minden olyasmit amihez van szerszámom és beszerezhető az alapanyag azt meg szoktam próbálni házilag előállítani. Neoprene anyagot például vadászgatok, mert akarok táskában hordós tokot gyártani pár lámpámnak (olyasmit mint a Zanflare F1 tok) meg a 18650-es akkuknak. Utóbbiakat most ilyen kis szilikon tokokban tartom, de rájöttem, hogy jó lenne ilyesmi tartó is táskában hordáshoz. Ez például házilag elkészíthető, csak jó anyagot kell találni hozzá. Legalábbis próbát majd teszek vele.
-
gulac12
tag
Megjött nekem is a Zanflare F1, nekem nagyon tetszik, átolvastam az elemlámpa blogon a színvonalas tesztet, köszönet érte, ott ez olvasható:
"A lámpatest felső részén, közvetlenül a fej alatt egy menetes gyűrűt helyeztek el, ezt letekerve férhetünk hozzá a mikro USB csatlakozóhoz, ..."
Nos az enyémen ez a gyűrű nem menetes, a rögzítésére egy gumigyűrű van alatta. Egyszerően csak le kell húzni a mikro USB csatlakozóról, nem kell tekerni, ahogy ezen a videón is látható 5:35-nél.
Kérdésem, hogy most menetesnek kellene-e lennie ennek a takaró gyűrűnek, vagy én már egy ilyen, másfajta konstrukciót kaptam. A menetesnek jobban örültem volna, mert az szerintem stabilabban lezárná a mikro USB csatlakozót, jobban megakadályozva a takaró gyűrű nem szándékos eltávolítását.
-
ZozzV6
senior tag
Készült egy pár videó nyersanyag amik hamarosan felkerülnek youtube-ra.
Zanflare F1
Zanflare F3
Nitecore Tube
Nitecore TIP
Haikelite SC01
A Q8 nagyobb lélegzetű lesz főként a firmware miatt így arra jobban rá kell készülnöm. -
lkristóf
senior tag
Nekem is megérkezett a Zanflare F1 végre! Egyszerűen marha jó ez az alacsony fokozat is benne. Tetszik mindkét gomb rajta, fényerőszintek tutik, rendesen melegít flare módban. Előtte lévő héten megérkezett a 2 nitecore tube is, tetszik bennük, hogy ezek már újabb fajták mint az én régebbi átlátszóm, hogy van benne lock out funkció (alacsony fényerőn 3mp-ig kelll nyomni kb a gombot) bár nem hiszem, hogy vételen táskában megnyomódna, nekem még nem fordult elő. Ajándéknak tökéletes!
Na várom én is a fekete nitecore TIP-em!Kicsit furán érzem magam, hogy drágább volt mint az F1.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #36664 üzenetére
Szia!
A [Concept 1] az kisebb mint a Convoy S2, a XT2CR a Zanflare F1 mérete, a Klarus XT11GT pedig a Convoy M1 mérete, az Acebeam L16 pedig kisebb mint a Convoy C8. Amit meg olvastál Olight M2R az meg a Convoy S2 és a Zanflare F1 közötti méret.
Így már kb. fogod tudni mihez hasonlítsd a lámpákat.
Ezek leszabályoznak. Talán a XT11GT tartja teljesítményszintet a L16 után a legjobban. A többi viszont kisebb, de ezek is legalább 1 percet bírnak.
-
Ra3
őstag
Úgy látszik hibás a Zanflare F1 amit kaptam, tegnap mikor megjött már voltak bajok a módváltással, ami akkor úgy látszott hogy akksi töltés után megszűnt, de ma itthon még kapcsolgattam kicsit és előjött ez a gond amit más is tapasztalt egy hónapja blf-en, gyakorlatilag annyi hogy hiába kapcsolom be nem történik semmi, ha nyomva tartom a oldalsó gombot akkor rendesen világít, vagy egy idő után vibrál mintha kontaktos lenne.
Kipróbáltam több akksival is, mindegyikkel ezt csinálta, védett hosszabb Panával nagyobb erővel kell nyomni a gombot, rövidebb akksival csak simán nyomva kell tartani. Volt több ötlet is,fórumon leginkább arra gyanakszanak hogy a csődarabok közütt van valami kontakthiba de ahogy láttam végül nem jöttek rá mi a gond.
Esetleg valami tipp mielőtt reklamálok? -
Ra3
őstag
Na tegnap nekem is megjött a Zanflare F1, de nem bírtam a flare módot bekapcsolni, úgy néz ki az volt a gond hogy eléggé le volt merülve az akksi, mert egy kis próbálgatás után már csak a 300lm-es módig tudtam felkapcsolni.
Töltés után ment előírás szerint, ezzel a feature-el talákozott már valaki, vagy valami hiba lehet? -
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #36619 üzenetére
Néztem mindkét lámpát, elég jónak tűnnek, egyedül az usb fedél furcsa, nem tűnik túl tartósnak (persze lehet, hogy valami szupergumiból van), a Zanflare F1 usb csati védelme lényegesen komolyabbnak tűnik, pedig ezek sokkal nevesebb lámpák. Bírják ezek a gumifedelek a strapát?
Egy barátomnak nitecore ec20 lámpája van, neki már egyszer szétment az oldalkapcsoló gumija pedig elég brand cucc, ezért tartok én is az ilyen megoldásoktól.
-
Gargouille
őstag
Na így néznek ki a tokok, balról jobbra:
1. Zanflare F1 lámpa
2. Zanflare gyári tok
3. Noname C8 tok (a Convoy webshopból is rendelhető)
4. Gyári Convoy C8 tok
5. Gyári Convoy S2+ tokA következő montázson pedig sorban beleraktam a belevaló lámpákat is az összes tokba, hogy könnyebb legyen viszonyítani. Mint látható egyedül a noname C8 tokba passzol a Zanflare F1, viszont az kevésbé kemény és masszív mint a Convoy tokok:
Remélem segít valamennyit a választásban.
-
bump3r111
tag
Megjött a Zanflare F1 nekem is, pont egy napon az akksijával. Még sosem volt normális zseblámpám, pont az őszi nagy akciók idején találtam rá a topikra is.
Na ez valami... kicsi, kézreállló, hibátlan összerakás, hajszál pontos illesztések... nagyszerű érzés kézbe venni. Fényerő több mint elég, én teljesen általános célra használom és ezt az igényt maradéktalanul kielégíti.
Kösz a tippet mindenkinek.u.i: tokja egyedül ami számomra használhatatlan, elég nehéz beletömködni a lámpát, bár nekem amúgyis felesleges a tok.
-
vince
őstag
Mielőtt megrendeltem a C8-at, elolvastam WestBam blogján a tesztet, átfésültem a topikot és eközben akadtam erre a gyöngyszemre, amit majd' egy hónapja nekem írt a kedves fórumtárs, jót derültem rajta akkor is, de most még inkább
Annyival kiegészíteném, hogy Nitecore Tube azért nem lesz, mert a Sklihunt H03 vagy Zanflare F1 legkisebb fényereje pont jó éjszaka ha át kell mennem a gyerekekhez, a Convoy L6-ra pedig semmi szükségem nincs, játékszernek nagyon drága......legalábbis most így gondolom
-
ZozzV6
senior tag
Úgy látom kapcsolókat is tisztába kell tenni:
Reverse clicky: kikapcsolt állapotban ha nem nyomjuk kattanásig a gombot nem lesz semmi. Ha kattanásik nyomjuk záródik az áramkör és utána módot úgy váltunk, hogy elég csak annyira megnyomni a gombot hogy még nem kattan de már megszakad az áramkör. Ilyen lámpák pl: Összes Convoy S széria, C8, BLF A6, Astrolux S1, S2, S3.A hiba az lehet ha túl érzékeny, hogy a gumigomb nagyon nekifeszül a kapcsolónak. Javítása: Kiszeded a kapcsoló panelt és a gumigombot, majd a gumigomb kis bütykéből ami középen a kapcsolót nyomogatja levágsz fél-1mm-t.
Forward clicky: Kikapcsolt állapotban nem kell kattanásik nyomni hogy zárja az áramkört. Ezért előre ki kell választani kattanásmentes nyomkodással a módot és úgy kattintani. Ilyen lámpák PL: Convoy L2. A Nitecore P12 és Convoy L6 főkapcsolója is ilyen de ott villogtatni todsz a kapcsolóval azért raktak oda ilyet. A módváltásra az oldalgomb szolgál. Nem tudom a Zanflare F1-be miért nem tettek ilyet. -
ZozzV6
senior tag
Köszi a tippeket!
A P12-mhöz úgysincs tok és az első pont annak a gyárija. A Zanflare F1 meg szinte pont megegyezik a P12 méretével ahhoz is jó lesz. Az F1 tokot meg megkapja valami kisebb lámpa ami jobban belefér.
A hama tokot le tudnád fotózni benne a Q8-al? Köszi!Lencsevédő kupakok:
Sajnos autóm is elromlott így most a hétvége azzal ment el de megpróbálok valamikor nekiülni a 3D nyomtatott lencsevédő kupak rajzolásnak. Mindenáron feliratosat szeretnék csak valahogy szerencsétlenkedek a felirattalFelirat nélkül már rég meglenne. Úgy akarom, hogy minden lámpa neve rajta legyen a saját kupakján.
-
Victorio
aktív tag
Nekem is megjött a hirtelen felindulásból vett Zanflare F1.
A csomagolás prémium. Fényes karton doboz, kivehető, szivacs betéttel ellátott polc, alatta rekeszek a tartozékoknak.
A neoprén tok jól néz ki, de használhatatlan. A cipzár mindkét oldalt véget ér egy centivel hamarabb mint kéne, ezért nehézkes a ki-be rakás.
A csuklópánt a jobbik minőségű.
Az övklipsz ránézésre rendben, de nem tettem rá, ajándék lesz a lámpa - nem akarom összekaristolni.
A tartalék o-gyűrűk minősége pocsék. Szemmel is látható elvékonyodások, fityegő öntési maradvány. Szerencse is kell, hogy egy ilyennel tényleg vízmentesen tömítsen.
A lámpa eloxálása szép, érdekes rajta a csavaros recézés, egyedivé teszi - nekem tetszik.
A végén a főkapcsoló fura. Nehéz szavakba önteni az érzést, valahogy nem komfortos kapcsolni. Nyúlós az érzés, kicsit határozatlan a kapcsolási pont, rossz a visszajelzés. Az oldalsó gomb jobb, pattogósabb. Nekem a gumiharangos megoldások szimpatikusabbak.
Csak a végét lehet szétcsavarni az akku berakáshoz, a többi része ragasztott. Első szétcsavaráskor száraz és reszelős volt. Tényleg lötyög, nem érződik precíznek a menet. Kapott kis szilikonzsírt, sokat javított rajta.
A kapcsolót tartó gyűrű alu - nem sárgaréz. Leküzdöttem a késztetést és nem szedtem végül szét. Az érintkező rugó nikkelezett, kemény. A + végen nem rugó van, hanem kis érintkező bumszli, flat-top akku is jó bele. Megrázva masszívan tartja az akkut, nem éreztem lötyögést.
Az apró üvegtörő egy vicc, nem látom sok értelmét.
A töltő csatlakozó gyűrűje jól meg volt húzva, rendesen rá kellett markolni, hogy elsőre le bírjam tekerni. Ez is száraz, reszelős. Kaptak az o-gyűrűk egy leheletnyi zsírt - javult tőle valamelyest. A menetet sajnos nem lehet átkenni, az egyik pozíciójában sem hozzáférhető.
Az egész lámpa kézbevéve könnyű, jó fogású, kézre esik az oldalgomb. A mérleg Pana akkuval töltve 125g-ot mutatott.
Meleg színhőmérsékletűt választottam, egész enyhén sárgás a fénye, jó képet ad. Viszont erősen hot-spotos, nagyon elkülönül a középső fényes rész és a korona. A hot-spot egész kicsit fánk szerű - a közepén van egy árnyalatnyit sötétebb folt, de nem zavaró.
A fokozatok szépen vannak elosztva, jól elkülönülnek.Összességében tetszik, de hasonló árban és méretben volt már olyan lámpa a kezemben ami minőségibbnek tűnik. Az oldalgombos kivitel kellemes kezelhetőséget ad. A beépített töltő a porvédő gyűrűvel kiváló feature - kiemeli a tömegből.
Átlag embernek ennél nem kell jobb lámpa. A szép csomagolás és a kiegészítők tökéletes ajándékká teszik. Viszont nem fogom sajnálni, hogy odaadtam - nem ébresztette fel bennem a birtoklási vágyat.
-
Gargouille
őstag
Nem jobban tetszik hanem más a kettő. Az S2+ egy kis flood lámpa, edc-nek tökéletes, zsebben is könnyen hordható, de például kültéren már nem előnyös az a nagyon flood fény. Ez a Zanflare F1 egy más tudású és vetítési képű lámpa, másra jó, amolyan mindenes. Zsebben hordani nagy, de a táskában mmindenesnek tökéletes.
Amit nagyon értékelek az S2+ -ban, hogy egy letisztul, funkcionális eszköz. Semmi sallang, semmi felesleg, egyszerű az egész, csak annyit tud amire van, de azt minden szempontból hibátlanul.
Az F1 egy más típusú lámpa, sokkal bővebb funkcionalitással, de szerintem annyira nem jól átgondolt mint az S2+ a maga kategóeiájában. Ettől még egy nagyon jó kis lámpa, szó se róla. A vetítési képe és a fokozatok elosztása (emlékszem neked pont ez volt az egyik gondod a lámpákkal) telitalálat.
-
ZozzV6
senior tag
Csak feltolod a gyűrűt ami a töltőcsatit védi vagy miután feltoltad rá is tekered? Én elsőre nem tudtam, hogy fent is kell még tekerni és akkor szépen ráhúzza magát a felső O-gyűrűre is.
Mellesleg bekerült ez is pár másik új lámpával a mérési táblázatba
Imalent HR20: 38. sor
Nitecore Tube: 50. sor
Zanflare F1: 71. sor -
ZozzV6
senior tag
Nekem most kiadta a sort
Méret összehasonlító balról jobbra: Zanflare F3, Zanflare F2, Convoy S2+, Zanflare F1, Nitecore P12 strici edition, Convoy C8
Hirtelen mérés 1170 lumen flare módban, 550 lumen high módban. -
vince
őstag
Megörvendeztetett ma a postás nénink, 4 (négy) csomagot is hozott
Megérkezett a Zanflare F1, a Convoy S2+ és két biciklis tartó, [link] és [link].
A tartók közül az első a Zanflare-hez jó, míg a második az S2-höz és a Skilhunt H03-hoz is.A lámpákról: nagy a kontraszt a csomagolásaik között
S2-ből sajnos a hideg fehéret vettem, a 4500-5000K színhőmérsékletű F1 sokkal kellemesebb fényű. A Neutral white Skilhunt H03 valahol a kettő között van.
Gargouille fórumtárs #36441-ben írt összevetésével egyetértek, egyedül a tailcap menettel kapcsolatban leírtakkal nem. Valóban más a menete az F1-nek, de nem mondanám rosszabbnak. Házi mérésem szerint mindegyiknél 4 teljes fordulattal lehet felcsavarni.
Az F1 dupla kapcsolója miatt egy kézzel nehézkesebbnek tűnik a használata, bekapcsolás után fogást kell váltani rajta.
A fényüket majd sötétben megnézem -
Gargouille
őstag
Most jött meg a Zanflare F1, most megebédelek aztán kibontom. ☺
-
csiga8
senior tag
Mai nappal megérkezett a Zanflare F1 és az Imalent DN70.
Este főpróba.
Picit meglepődtem, nagyon korrekt, szép a a dobozuk. Meg nem mondanám, hogy kínai. Ajándéknak (is) tökéletesek.
-
baltasar
csendes tag
Sziasztok! zanflare F1 lámpát rendeltem 6000-6500K színhőmérsékletben. Kaptam 4500-5000K-t. Kb 3 percet működött eddig. Valaki esetleg cserélne hideg fehér fényűt, megtoldanám egy akkumulátorral. Remélem csere-bere nem off. Köszi.
-
Ibis
csendes tag
Szeptember 10-én, belga postával rendelt f1-em, október 2-án, hétfőn jött meg. Szokásos 2-3 hét, mint eddig minden, amit GB-ről rendeltem.
A készletem eddig:
ebay-ről:
- xml-t6 noname zoomos: már rég nem működik.
- xml-t6-nak hazudott q5-os, 3db AAA-val működő, zoomos: a tailcap menete elvásott, gyenge, sorjásodó alu.
ekkor találtam rá erre a fórumra:
- Convoy C8, XPL HI: huhuhuuuú, hát ilyen is lehet egy ledes lámpa! wow, na akkor kellene egy fejlámpa:
- boruit rj-02: hm-hm kicsit nehéz, kicsit borjú, beázik, de olcsó, na akkor nézzük:
- skilhunt h03: johohoohóóó, ez igen eddig mindent vitt, esőbe-sárba-barlangba, mindenhova
- most meg kellett már valami a bicajra a régi izzós lámpa helyett: Zanflare F1 az über akcióbanMeg persze xtar vc4, ncr18650b x 4, blitzwolf 2.4a usb adapter, opus bt c100 utazós töltőnek+powerbanknak+akku teszternek
-
Avicularia
veterán
Szeptember 13.-án 12.99 dollárért rendelt zanflare F1 tegnap megjött (ma vettem át)
Elég jó minőségű, régebben kb. ugyanennyiért rendelt S2+-nál jobb minőségű első kézbefogásra. Persze ennek nem is annyi a rendes ára, elég jó akció volt, ennyit mindenképp megért, pedig nincs rá szükségem -
MittuDomain_
őstag
MEGJÖTT!
MEGJÖTT!
MEGJÖTT!Nem. Nem menstruálok...
Szóval, tegnap mire hazaértem megérkezett első rendes lámpám, a 12 USD-s Zanflare F1.
Az alábbiak egy lámpaszűz első gondolatai, ezért hosszú lesz, bocs ha untatlak titeket:
Nagyon pöpec, tényleg sokat dob a dolgon a beépített töltés és a kellékek. Mivel sosem volt normális lámpán eddig, azt hittem, jóval nagyobb lesz, gyakorlatilag csak egy kabát a 18650 körül. Ezek után az S2+ (09.27 óta az országban, de még mindig nem kaptam meg...) még kisebb és EDC-szerűbb lesz akkor.
Ami nálam kicsit ront az összképen: a tok felső oldalára ragasztott neoprén záró anyagdarab ragasztása elengedett, de ez legyen a legnagyobb bajom.
Én messze nem érzem ezt az 1240lm-t. Persze, erősebb mint a normál high fokozat, de nincs meg az a hű meg há. Tényleg szép fokozatosan veszi vissza a fényerőt a 30sec elteltével. És nem is éreztem kiemelkedően forrónak a fejet. Ebben talán az akksi is ludas, SANYO UR18650FM-eket használok majd hozzá, van 6db bontott, ezért nem is tervezem egyelőre plusz beszerzését, csak ha tényleg ez a dolog kerékkötője. Azért az elvileg 20A-nek amit le tud adni, elég kellene legyen, nem?
Nekem szimpi a dupla kapcsolós megoldás, bár töltéskor megjártam, mert elfelejtettem, hogy zárni kell az áramkört, kicsit gondolkoztam, miért villog felváltva a piros és a zöld.
A huzalozás-szerű markolat szép és egyedi, de szerintem nem ad annyira stabil fogást, mint a szokásos rombusz. Ha valaki ki akarja csavarni a kezemből, csak el kell találnia a forgásirányt - azért ez esetemben nem egy életszerű szitu. De persze az ellen véd, hogy leejtsem, a fő funkcióját jól ellátja.További tapasztalatok igény szerint később.
Szerk:
Az üvegtörő tüske nem egy komoly valami. Ha ne adj' Isten szükségem lenne erre a funkcióra, maximum úgy használnám, hogy a lámpát a tüskével az üveghez nyomom ás ráütök a lámpa tailcap részére, de direktben nem tudnám vele eltalálni, amennyire kicsi. -
Gargouille
őstag
Szerintem igen, tévedsz. Nézzük meg akkor mit kínál egy S2+ vásárlás:
- 5 különféle választható led színhőmérséklet
- 4 különböző választható áramerőssségű driver (3, 4, 6, 8 x7135)
- választható mode group-ok, ha a sima két módcsoportos nem tetszik
- választható más driverrel is (biscotti)
- 7 különböző színben létezik, a fekete és szürke gumi kapcsolós, a többi fémkapcsolóval
- az összes alkatrésze külön megvehető, az utolsó tömítésig
- rengeteg kiegészítő is vehető hozzáEgy Zanflare F1-nél:
- választható 2 féle színhőmérsékletVéleményem szerint mint vevő, finoman szólva is komolyabban kiszolgálja az igényeim a Convoy, hiszen sokkal jobban tudok olyan lámpát venni ami az igényem, személyre szabható. Egy igényes gyártótól pont ezt várom. Akárcsak ha jó öltönyt akarok, akkor szabónál készíttetek magamra, nem az egyenméretből/anyagból veszek a boltban. A "kanyarban nincs" megjegyzésedre írom ezt, mert ez nem igaz szerintem.
Ami a minőséget illeti (nem keverendő a funkcionalitással!) kár vitázni róla ha még nem fogtál ilyet a kezedben.
Elfogadom, hogy neked mások a preferenciáid, de vevőként én a saját érdekemet szoktam szem előtt tartani. Engem a valódi műszaki minősége érdekel egy lámpának, nem a neve.
A petzl-t például nem véletlenül vetem meg, régen barlangban csúnyán leszerepeltek a lámpáik (saját tapasztalat), hiába néznek ki baromi jól a mountex katalógusban méreg drágán.
A zanflare F1 tényleg potya cucc volt ennyiért, de például az az "üvegtörő" pöcök a végén, vagy a kis rézlámpájuk a síp végződéssel, finoman szólva bazárigyanús. Szerintem mellényúlások ezek és nem emeli a brand-et. Convoynál például konstrukciós hiba nem nagyon van, ha
alaposan megnézed baromira átgondolt lámpák. ☺ -
BBéci
legenda
válasz
Egy-két #36316 üzenetére
Valóban nem volt a kezemben, ezért kérdeztem az Indexen, milyen különbségeket lehet látni, tapintani a kivitelükben, anyaghasználatukban. Azt a választ kaptam, nem érdemes Fenixhez, Olight-hoz hasonlítani.
Egyébként egyetlen szóval sem gyanúsítottam alacsony minőséggel a Convoy lámpákat, mert semmi alapom nincs rá.
Te gyanúsítasz engem olyannal, amit nem követtem el.Mellesleg az S2 és az S2+ lámpáknál sokkal jobbnak írják és mondják a Zanflare F1-et, ezért nem értem, miért olyan népszerűek? Oké, teljes áron 40 dollár, de rendszeresen akciózzák, 12-13 dollárért szinte ingyen van. Ennek fényében labdába sem rúghat egy S2+. Vagy tévedek?
-
Gargouille
őstag
Most én is ilyen tokot keresek az S2+ -hoz. A gyári tok nagyon jó ha övön hordod vagy táskán kívül, de táskában nagy helyet foglal és a zárt tok előnye, hogy a táskában nem tudja semmi összekarcolni a lámpát (pl egy kulcs) ha nekinyomódik véletlenül, a nyitott tokban viszont erre több az esély. A Zanflare F1 tokra épp ezért leszek majd kíváncsi. Lehet azt használom majd az S2+ -hoz, vagy esetleg szerzek neoprene anyagot és varrok egyet.
-
Janaboy
veterán
Amúgy gondoltam leirom a szavaimat a jelenlegi lámpámmal kapcsolatban, hátha bárkinek segithet a választásban.
Nem vagyok szakértő, sőt eléggé amatőr a témában
3 lámpám van:
Convoy S2+ (6x7135) módositott fwel
Skilhunt ds21
Zanflare F1 (egyedül ebben van beépített USB töltő)Először is leszögezném, hogy mind3 lámpa nagyon király, erős fénnyel, átlagos "otthoni" használatra bőven megfelel.
Mielőtt leírnám a miértet a 3 lámpa közül a Skilhunt ds21-et emelném ki győztesként.
Egyrészt ez a legkisebb, hihetetlen hogy milyen kicsi, könnyű és mégis erős.
Másrészt a kezelőgomb, a ds21nél felül van a lámpa feje alatt a kapcsoló, ami könnyen reagál, elsőre picit fura a "programja", de persze könnyen megszokható.Ahogy egymás mellé raktam a 3 lámpát egyszerűen teljesen elcsodálkoztam, hogy mind súlyban mind méretben mennyire a ds21 felé billen a mérleg.
Persze az F1 is jó és ott is félig-meddig a lámpafejnél van a gomb, de az csak a módok váltása között, a ki-bekapcs hátul van, bár igyis előnyős és értem az okát. (nincs véletlen bekapcsolás táskában stb.), illetve itt ne felejtsük el, hogy van beépített töltő, ami miatt eggyel kevesebb kacatot kell magunknál tartsunk.
Persze a Ds21 azért majdnem 2x annyi volt a többihez képest.
Convoy pedig egyik nagy előnye (akinek van hozzá felszerelése) a könnyű firmwarelhetőség, elég komoly módcsoport, variáció került bele, aki jobban ért hozzá teljesen igényeire szabhatja.
Hát ennyi, nem szeretném nagyon elhúzni
-
Janaboy
veterán
Megjott a zanflare f1 ma ide is, le a kalappal h ennyi penzert mi sok mindent kaptunk melle.
-
vince
őstag
Megérkezett a Skilhunt H03. Az első kínai lámpám (várok még egy 6 driveres Convoy S2+-t és egy Zanflare F1-et), két Aldis fejlámpához tudom majd hasonlítani a fényét, ha nem leszek ilyen fáradt, mondjuk holnap este
-
-szabi-
addikt
Ugyanezen okokból kifolyólag vettem S3-at ajándékba x6 driverrel.
Erősebbel nem mertem odaadni.
A másik lámpa amit fentebb fotóztam EE X2R is ajándék lesz, de ott már az is lényeg volt, hogy tölteni is tudjon, szétszedni se kelljen.
Tapasztalom én is, hogy nem lehet bonyolítani.
Képeket egy nappal korábban akartam már csinálni, de feltűnt valamiért túl gyenge S3 így rámértem.
Az aksi 3.4V feszt tudott.
Hiába mondtam, hogy időnként tölteni kell.
Ezért lett a másik már belső töltős lámpa.
S3-ra meg figyelhetek majd időnként ha erre járok.Kérdésem is lenne van aki már megkapta Zanflare F1 lámpáját a belga postával?
üdv
-
kner
csendes tag
válasz
ZozzV6 #36169 üzenetére
Zozz nagyon jól összefoglalta a lényeget. Minden technológiának mások az előnyei.
Ha rövidzárral tudnád terhelni, akkor nyilván minden akku le tudna adni sokkal nagyobb áramot is. Csak pl. a Pana feszültsége sokkal kisebb áram leadásakor beesik a LED nyitófeszültségének közelébe, amikoris beáll az egyensúly és a LED nem fog felvenni több áramot.A másik korlátozó tényező, hogy az akksi maga mekkora áramot bír leadni hosszú távon stabilan (túlmelegedés és kedvezőtlen belső folyamatok megindulása nélkül).
Erre vonatkozóan az adatlap mindig a mérvadó.
Most nem találom sehol, de úgy emlékszem, hogy a Pana NCR18650B egyik régi adatlapján még fel volt tüntetve, hogy max. continuous discharge current 4,4A.Az áramkorlátos lámpáknál tökmindegy, milyen akksit használsz (S2 és társai, Zanflare F1, stb.), mert a drájver úgyis korlátozni fogja az áramot.
A FET-es és a step-upos drivereknél jó, ha minél nagyobb áramot bír az akksi. -
Ra3
őstag
válasz
kgyuri7 #36106 üzenetére
Nem is akarom tudni, adjátok össze, bár ezek között van pár amit árulok:
2x Convoy S2+
2x Zanflare F2
Convoy C8
Astrolux S2
Nitecore Ec4
Klarus G30
Convoy L6
Nitenumen Ne01
Lumintop tool AAA
Lumintop Worm
Lumintop IYP365
Skilhunt H02
2x Boruit rj02
BLF348
Convoy S2 UV
Klarus Mi7
2x Nitecore Tube
Singfire sf348
Jön még egy Zanflare F1, meg az elmúlt egy évben eladtam egy pár Convoy s2, c8-at, két Nitecore Tip-et és két Tube-ot, egy Xtar warboyt, meg pár Boruit rj02-t.
Lehet hogy még van más is, de fejből most ennyit tudok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest