Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
a Black & Decker márkanév a SBD Inc. tulajdona (Stanley - Black & Decker) és az egyik legalacsonyabbra pozicionált márkájuk. Magyarországon nem minden kapható, de így jönnek sorban: Craftsman, Porter-Cable, B&D (alsó kategória) Stanley (középkategória) DeWalt (felsőkategória)
egyáltalán nem biztos, hogy bármelyik Einhell gyártotta Parkside rosszabb, mint ezek a kínai B&D-k (persze az se biztos, hogy sokkal jobb, főleg a nem Einhell gyártmányok)nagyjából itt is igaz: azt kapod amennyit fizetsz
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
scott_free
senior tag
Szerintem 2 akkuval ez nem rossz gép ennyiért. Pont arra való, amit írtál. (Az Árukeresőn és az Edigitalon is dicsérik a hozzászólásokban.)
Az Aldiban amúgy most volt hasonló, 2 akkus fúró-csavarozó 17.990-ért, de az nem ütvefúrós, és azért a B&D jobb a téglafalhoz. Ilyenkor általában még szokott lenni belőle egy darabig. [link]
Az aldis előnye a 3 év gari (ha nem kérsz áfás számlát), meg az olcsóbb ár, a hátránya, hogy nem ütvefúrós, meg kisebb a nyomatéka.Én a B&D-t venném a helyedben.
-
sanzi89
addikt
Az ilyen típusú gépek fúrásra jók, csavarozásra nem.
Fúrni elég kisebb nyomaték, de nagyobb fordulatszám kell. Csavarozásra pont az ellentéte, nagy nyomaték, kis fordulatszám. Lehet próbálkozni az ellentétével, én is sokat bénáztam régen egy B&D vezetékes fúróval, hogy becsavarjak ezt-azt, de nem lett benne köszönet.
El kell dönteni, hogy mire kell, és az adott feladatra keresni gépet."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Téglába - és nem betonba(!) - egy jobb fúrószárral lehet fúrni egy közepes akkus géppel is, szerintem alkalmi használatra még ütvefúró sem kell. Csavar behajtásra mindegyik akkus csavarozó alkalmas, a kívánt csavar méretétől függően kell megválasztani a nyomatékát a gépnek és kész.
@inf3rno
Szerintem jobb külön gépet venni. Nekem van egy 35NM-es Parkside akkus csavarozóm, egy 700W-os B&D vezetékes fúróm meg egy 1500W-os Parkside SDS+-os fúrókalapácsom. Ezzel kb. lefedem az igényeket, ami egy kertes házba előfordulhat, sőt még lehet kicsit többet is."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
csucsotke
aktív tag
Ha jól olvasom ez nem ütvefúrós, attól még ki lehet fúrni gondolom a téglát. Nekem a fekete Parkside ilyenem van de az sem ütvefúrós, mert falba egy vezetékes ütvefúrót használok, az sem volt drága, én ezeket az akkusakat nem kínzom a fallal. Az a baj hogy falba fúrással meggyötröd még ha ritkán is kell, lehet hogy bírják azt nem tudom, meg nem is hiszem. Leghasznosabb szerszám akkor ha fába fúrni kell vele, facsavart behajtani, nem kell kézzel kínlódni, illetve fémbe csavarokat betekerni, lemezbe lyukat fúrni hirtelen, vagy nehezen hozzáférhető helyeken használni(mondjuk a Pentagon , de szerintem csak vezetékes fúró vagy esetleg fúrókalapács mellé éri meg másodiknak, kivéve ha sok csavart kell behajtanod. Jó játék amúgy de alkalmi felhasználóként megveszed aztán lesed az alkalmat hogy mikor tudod használni de az alkalom csak nem jön. Vezetékes fúrók is vannak ilyen áron(de azok nem jók csavart behajtani)és nem kell akkuval foglalkozni.
Amúgy meg töltővel együtt ennél olcsóbban el sem tudom képzelni és a tokmánya jónak néz ki szóval az árát megéri még akkor is ha nem szénkfe nélküli motorral van.[ Szerkesztve ]
-
-
Jabby
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest