Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha mindenhol idézel, az nagyon megkönnyíti a játékot. Persze úgy játszol, ahogy jólesik, mert ez kikapcsolódás, s a legfontosabb, hogy élvezd
. De ha szeretnél fejlődni, jobban ráérezni fejben az ellenfelekre stb, akkor érdemes summonok nélkül nekifutni, s csak ott idézni, ahol nagyon nem boldogulsz/elfogy a türelmed.Ez persze szigorúan saját, szubjektív vélemény, nem észt akarok osztani
Én pl most úgy játszom, hogy azoknál a bossoknál idézek, ahol ők is minyonok társaságában fogadnak (pl burial watchdog négy darab kis genyóval - ezeknél nincs kedvem a kergetőzéshez), illetve ahol küldetésvonalhoz nem árt, ha az opcionálisan beidézhető NPC-t behívod (pl Nephalit Godricknál).
-
Gothmog
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
A Lion's Claw ash of war éppenséggel hammer típusú fegyverekre is felrakható, szóval lehet vele bonkolni is, ráadásul elegánsan, előre szaltóval nyomhatsz kupán mindenkit
-
Gothmog
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
A Caelidben (a kocsi hátuljában) megtalált Greatswordra Lion's Claw ashof war-t is tehetsz majd. Egy állat lesz úgy az a fegyver. (Szvsz az egyik legtápabb ash of war a Lion's claw. Caelid területén találhatod majd meg.)
De ráteheted sok mindenre, nem muszáj a greatswordre.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Limgrave kezdőterületen (arrafelé, ahol át lehet menni Weeping Peninsula irányába) egy ládában találhatod (talán megtaláltad már) a Great Epee nevű kardot. Ez Heavy Thrusting Sword típusú, magyarán szurkálsz vele (a heavy attackja vágás egyedül). Baromi messzire ki lehet vele döfni, főleg futásból, a spéci támadása pedig Impaling Thrust névre hallgat, és azzal egyrészt konkrétan a világból is kidöfsz, másrészt jól sebez, harmadrészt tisztes poise sebzést is tol, és végül nem drága (alacsony az fp igénye).
Én a mostani végigjátszásomban egyelőre ezzel megyek (átmeneti fegyvernek szánom, de megdöbbentően jó cucc), és szinte szégyellem magam, annyira no brain jellegűek a boss harcok. (De még csak Stormveil kastélyban vagyok, teszem hozzá.) Igazából nem is jó, mert berozsdásodnak mellette az ember reflexei
(Konkrétan elég csak spammelni az Implaing Thrustot - én igyekszem is kerülni ezt a módit, mert elveszi az izgalmi faktort a bossharcokból.)Persze mindennek megvan az árnyoldala: a tömegben érkező ellenfelek (főleg a kutyák és hasonló mozgáskultúrájúak) meg fognak örjíteni, mert ugye főként döfni tudsz vele, és így - ha csak nem egymás mögött sorakoznak - egyszerre csak eggyel tudsz foglalkozni, illetve a kisebb termetű ellenfeleknél sokszor fogsz fölé döfni, sőt olykor mellé is, ha éppen úgy mozognak oldlairányban.
Másik lehetőségként nagyon tudom ajánlani én is a Weareus által a #12670 számú hozzászólásban már említett Bloodhound's Fanget. Az egy nagyon-nagyon f*sza fegyver, remek movesettel. (Az tömegben is arat a keresztben vágásokkal, de egy az egybeni harchoz is tökéletes fegyver. A spéci dolga trükkös, mert a hátraszaltós vágás után még egy beteleportálós ütés is el tudsz majd nyomni.) Az első ER végigjátszásom során - ami egyben az első souls-like játékom is volt - nagyjából a játék felétől ezt a fegyvert hazsnáltam anno, és bizony el is kísért a végső ellenfélig.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ahhoz semmi faith nem kell: [link]
(str: 31, dex: 12 és már csapathatod is Guts sárkányölő kardjával
) -
Gothmog
senior tag
Elkapott a hangulat, feltettem én is újra a játékot. Ezúttal úgy tervezem, hogy Arcane úton megyek majd, és a Bloody Helice lesz a választott fegyver. (Anno próbálgattam egy rövid ideig, és eléggé tetszett, de akkor más volt az elképzelésem, s azt követtem.)
Persze egyelőre str/dex vonalon indultam, és majd respeccelek, amikor eljön az ideje.
A lényeg: hogy szokjam a Heavy Thrusting Sword fegyvertípust, mert ugye a Helice is az lesz, hamar elszaladtam a Great Epee-ért, amit azóta is használok. (Bányászokat, csontvázakat azért inkább buzogánnyal búbolom.) A fegyver movesetje egyszerre zseniális és idegőrlő. Idegőrlő, mert a farkas/kutya/egyéb földszintes szarháziak esetében nem ritkán fölöttük döf el, de néha mellettük is, amely utóbbit igazán nehéz megérteni. És persze tömegoszlatásra sem ez való (a charge attackja mondjuk keresztben vág, de minden más támadása döfés). Viszont zseniális a reach, remek a sebesség, és a rohanós R1 meg aztán extra reach-csel megy.
A legkeményebb viszont a spécije: Impaling Thrust. Én ezt au AoW-t eddig soha nem használtam, de most azt mondanám, hogy ez már-már szinte csalókód a játékhoz. Konkrétan kilométerre kidöf vele az ember, tisztességesen sebez, érzésre poise damage is jön vele rendesen, és alig fogyaszt sp-t. Így a játék elején (Limgrave, Weeping Peninsula, Stromveil) mindent trivializál (néha inkább nem is használom, hogy ne kényelmesedjek be teljesen).Azon mondjuk a legkevésbé sem lepődtem meg, hogy 400+ játékóra után is talál az ember (egy ekkora játékban) bőven új élményeket.
(És akkor igazi varázslós karaktert még soha nem is csináltam benne pl.) -
Gothmog
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
Feltehetően ismered az alábbi térképet (a világ, benne megjelölve a zónák és az, hogy kb. mit milyen sorrendben és szinten érdemes - persze nem kőbe vésett, de hasznos...), ám ha mégsem, akkor érdemes kvázi guideline-ként néha rápillantani. (Spoilermentes, már amennyire egy térkép az lehet)
-
Gothmog
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
Nekem (PC, 350+ óra) emlékeim szerint soha nem volt fagyás, bár olyan előfordult nagy ritkán, hogy tálcára ledobott valamiért játék közben. (Bár lehet, hogy ezt csak a DS3 csinálta, az ER nem. Most nem emlékszem pontosan.)
A sárkány (ha azon a részen volt, ahol a közelben vagonok is voltak meg omenek), ahogy Weareus is írja, szkriptelve tűnik el. De ne aggódj, még (ha jól emlékszem) Altus Plateu-n belefuthatsz máshol is, és akkor már nem megy majd el sehova.
-
Gothmog
senior tag
válasz
nanamii_o
üzenetére
Időről-időre beír ide élménybeszámolókat. Nagyon egyedi stílusban tolja a játékot, az egyszer biztos (néha én is elcsodálkozom, hogy XXX játékóra után még mennyire meg tud szenvedni bizonyos ellenfelekkel), de szerintem az a lényeg, hogy ő élvezi a játékot (másokat pedig nem bánt/sért a hozzászólásaival)
-
Gothmog
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
Huh, most meglepődtem, hogy mennyire nem emlékszem már jól (pedig benne van 350+ órám, és idén is játszottam még vele), így inkább csak arra reagálok, ami határozottan rémlik.
Ahol előjön a sírkő szerű ikon, ott tudsz idézni (és ha meghalsz, akkor Marika szobornál támadsz fel, nem grace-nél)
Amikor az aranyszínű levelek hullanak, az átmenetileg talán rúnabónuszt??? ad az ellenfelek megölésére. (Mindenképpen valamilyen a karakteredre jótékony hatással lévő dologról van szó, csak már nem 100%-os az emlékem, hogy mi is az pontosan. Nekem rúna buff rémlik.)
A fegyveres részt passzolom. Illetve annyit azért írok, legfeljebb kijavítanak, ha nem jkól emlékszem, hogy van olyan, amit nem tudsz más fegyverben használni/megszerezni (pl. a Bloodhound's Fang AoW-je csak abban a fegyverben lesz meg), de van olyan AoW, ami spéci fegyveren van ugyan, de mégis tudsz majd találni olyan AoW-t magában, ami ugyanazt tudja, és rakhatod ezért bármilyen fegyverre.
-
Gothmog
senior tag
A fegyver megszerzéséhez nem kell Blaidd.
Ha be akarod vonni, az valóban trükkös (de kb. csak annyi kell, hogy beszélj a kereskedővel, s ha már hallottad a vonítást, akkor rákérdezhetsz, ő adja a gesztust, onnantól meg egyértelmű), de a Fromsoftnak vannak ennél jóval kacifántosabb dolgai is. Ezért írtam, hogy ez az ő mércéjük szerint egy kifejezetten egyszerű, mondhatni alap quest. -
Gothmog
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
- Bloodhound's Fang (az Ash of War kb. minden pajzsos/legyőzhetetlen ellenfélnél jól jön, és viszonylag könnyen meg lehet szerezni a játék elején - csak tudni kell, hogyan, mert magától nem jön rá az egyszeri játékos, az tuti
)
Nem kötekekésképpen, de bemenni a valószínűleg legelőször szembejövő Evergaolba, leverni az ellenfelet (őt valószínűleg nem első próbálkozásra, ha kellően korán és tasztalatlanul találkozol vele), majd ezt követően automatikusan megkapni a fegyvert... ebben mi olyan trükkös, hogy magától nem jön rá az egyszeri játékos, az tuti? (Ha farkas komát is bevonod a dologba, akkor egy fokkal trükkösebb már, de Fromsoft mércével ez még így is egy pofon egyszerű, napnál is világosabb struktúrájú küldetés...
) -
Gothmog
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
Az szarrágó egy figura az elején. De lesz még belőlük néhány (csak nem mágikus börtönben, hanem a szabadban/dungeonökben/minibossonként). Kegyetlen tankosak, még colossal fegyverrel sem nagyon lehet megakasztani őket, ha egyszer beindulnak.
Ha megfogadsz egy jótanácsot, amit én is csak két teljes végigjátszás után, a harmadik nekifutásom táján fogadtam meg: nagyon könnyen/gyorsan betanulhatók a támadásai parry szempontjából. A legjobb, ha bucklerrel parryzed (ha nincs még, és nem lesz, ha nem rugót indítottál, akkor majd a Stormveil kastélyban szerezhetsz egyet), de igazából parry-képes kisebb pajzsok is teljesen jók. Gyakorlatilag szarrá parryzhetők (legalábbis a kardos támadásaik), és tényleg nagyon könnyen betanulható. (Én életemben kerültem a parry-t korábban, de kb. két perc volt ráérezni a crucible knight támadásaira ebből a szempontból. Ha másért nem, hát miattuk és egy másik (éjszakai) mumus miatt bármelyik jövőbeni végigjátszásomnál tuti lesz nálam egy buckler. Ezerszer könnyebb mindkettő parryvel. Anélkül viszont rémálommá tudnak válni.)
+ amit _drk írt: Weeping Peninsulát mindenképpen csináld meg hamar, még a Stormveil előtt! Könnyű, lehet lépni pár szintet, össze lehet szedni pár holmit
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Gyerekfejjel anno (VHS korszak, '80-as évek főként) még imádtam ezeket, míg felnőtt fejjel (de már kamasz fejjel is) a röhögés rázott, ahányszor csak megláttam az udvarias ellenfeleket (például megvárják egymást a támadással, illetve nem zavarják össze a főhőst sem azzal, hogy egyszerre rontanának rá), a lassított felvételeket idéző sebességét, a gagyi harci koreográfiát. Hiába no, ezeknek a Zs-kategóriás akciófilmeknek mindig megvolt a sajátos hangulata, illetve stíluselem készlete.
Viszont az eredeti kérdéshez fűződő szemléltetésére telitalálat a bejátszás

-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Jó, hát ennyire nem mentem bele, mert feltételeztem, hogy elsőre talán nem RL1-en akarja taknyosra sz*patni magát...
(A többi Fromsoft topik alapján MageRG jól ismeri a souls játékokat - nálam biztosan jobban, és nekem például sokat segített/jó tanácsot adott DS1, DS3 vonalon -, úgyhogy gondoltam, ennyire mélyen nem kell belemennem a magyarázattal, s elég lesz neki annyi, hogy nincs szintlépés.) -
Gothmog
senior tag
válasz
MageRG
üzenetére
1. Úgy tudom, hogy akkor végig maradsz rune level 1, vagyis nincs szintlépés.
2. Ha a kisebb méretű Marika szobrokról van szó, azok újraélesztési pontok. (Általában field boss vagy egyéb szívatás elé/közelébe rakják be őket, s kis könnyítést adnak, hogy ne az utolsó grace-től kelljen visszaszaladnod, hanem közelebbről ugorhass neki újra a feladatnak.)
3. Baromi sok tartalom van benne, szinte önálló, teljes értékű játéknak is felfogható szvsz. (Még úgy is, hogy lesz pár térkép, ami elég üres, és kvázi "hangulatlovaglás" keresztülszelni.) Már nem emlékszem pontosan, mennyi idő volt végigvinni, de most úgy rémlik, hogy 40+ óra simán belerakható egyetlen végigjátszás alatt, ha mindent fel akarsz fedezni.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
+1
Crumbling Farum Azula vagy éppen a Sacred Haligtree/Elphael helyszíneken is voltak még olyan faintosan eldugott kis cuccok, amik nem a fő útvonalon hevertek, hanem bizony kellett egy keveset ugrándozni/"járatlannak tűnő részekre elkalandozni" (előtte térben tájékozódni, hogy vajon miként lehet majd eljutni oda), hogy elérje az ember. -
Gothmog
senior tag
válasz
Weeman1
üzenetére
Nekem nem ugrik be láthatatlan fal a játékból. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy még nem találtam olyan helyet, ahonnan ne tudtam volna a halálba zuhanni

Egyébként térbeli (3D) építkezésben/pályatervezésben, ideértve a különféle dungeonöket is, szerintem példamutató a játék. (A Bethesda a kanyarban sincs ezen a téren. Ha már más szóba hozta lentebb: én például imádom a Morrowindet, elsőnapos vétel volt anno, rengeteg gyűrtem a maga idejében, de a dungeonjei sajnos kifejezetten fantáziátlan, egykaptafás (pl. ha láttál egy dwemer romot, kb már láttad is az összeset...), primitív dizájnúak voltak. Az a rész egyszerűen méltatlan a játék többi eleméhez képest. Mert amúgy maga a világ, a terület, a háttértörténet, a dunmer kultúra idegensége/az egész sziget egyedisége és egzotikuma zseniálisra sikeredett, és 20+ év után is kifejezetten élénken és emlékezetes élményként él bennem. A Jeremy Soul komponálta dallamokkal egyetemben.)
Ráadásul tényleg össze vannak rakva a pályák. Stormveil kastélynál például a felvonó mellett járőröző banished knight utáni grace-től kb. 10 másodpercnyi sétára, elrontva az egyik torony peremére való átugrást, amikor halálba zuhantam, konkrétan a kastély legaljában lévő ulcerated tree spirit utáni hatalmas szétfolyó arc (vszg az újjászületni próbáló Godwyn) mellett plattyadtam szét a földön. De az egész világ ilyen szinten egyetlen nagy modell. (Ahova ellátsz, s a távolban van valami struktúra, az nem látványos dísz, hanem oda tényleg el is mehetsz, bejárhatod stb., ráadásul többnyire töltőképernyő nélkül, folyamatos mozgással...)A boss ismétlődések - néhány esetben - engem is zavartak kicsit. (A kriptás burial macskafejű watchdog-ok feltűnését például mindig egy fáradt sóhaj kíséretében konstatáltam. Még akkor is, ha nem csak egyféle van belőlük. Mint ahogy az éjjeli lovasok vagy éppen deathbird-ök sem teljesen egyformák. Mégis kicsit csóválja az ember a fejét, amikor ötödjére fut bele egy ilyen field bossba.)
Számomra inkább zavaróak az időnkénti furcsa hitboxok. Most egy Prisonerrel szórakozom, míg bele nem unok. (Akkor aztán nekiugrok a Lords of the Fallen 2.0-nak.) A kezdő estoc-ot már lecseréltem egy Great Épée-re, ami szintén szúrófegyver, de mondjuk egy trollnak nem kell belőle öt charged heavy, hogy meglegyen a poise break, s végre sebezni is lehessen rajta. (Az ash of war-ja ennek a két fegyvernek mondjuk meglepően jó, sőt a Great Épée esetében kifejezetten király!) És kisebb (laposabb) ellenfeleknél nem egyszer előfordul, hogy lock mellett, ütéstávon belül, mozdulatlan ellenfélnél egyszerűen elszúr felettük a kard.
A kezdőterületen lévő éjszakai lovas boss-nél meg kétszer is úgy jártam harc közben, hogy fél méterrel mellettem (előttem) csapott le a bárdjával (mögötte álltam, a ló faránál), és úgy vette a program, hogy eltalált. (Ez eddig nem tűnt fel. Igaz, eddig nem is egy vacak estoc-kal próbáltam kergetni, amivel máskülönben egy örökkévalóság volt, mire sikerült halálba szúrkálnom. Már attól féltem, megpirkad közben, és eltűnik mielőtt meghalna...
)
(Viszont a Prisoner kezdőspellje jobb, mint gondoltam. Legalábbis bizonyos helyzetkre. Például alapból kellemetlenebb nagypajzsos figurákat (mint amilyen a lándzsás lovag a gateway romnál) simán hátba lehet lövetni vele jó helyezkedéssel/időzítéssel.) -
Gothmog
senior tag
válasz
callmeakos
üzenetére
Limgrave esetében nem értek egyet veled: kezdő karakterrel, frissen kiszabadulva a világba, konkrétan bárhova lépsz, valami érdekes dologgal mindig találkozol. Kint a terepen katonai táborok, lesből rajtad ütő demihuman bandák, tó sárkánnyal, ami tetszik. Mellé pedig egy csomó kisebb dungeon: barlang, kripta, bánya... amit csak akarsz. (Oké, Limgrave East már határozottan üresebb az induló részhez viszonyítva.)
És tök jó érzés mindig meglépni az első pár szintet, elkezdeni összeszedni cuccokat és örülni, ha valami jóra bukkan az ember. Főleg, ha Wretch-csel kezdesz esetleg. (Oké, lehet úgyis játszani persze, hogy az ember rögtön elrohan azért, ami kell neki - pl. rögvest lecsapja az evergaol bloodhound knight-ot a kardjáért, ha az eltervezett karakteréhez passzol a fegyver. Én nem szeretek így játszani. Inkább csak olyan szinten tervezek, hogy amiről tapasztalatból tudom, szívatós lenne még, azokat kicsit későbbre hagyom.)Én szeretem például Caelidet is, de Limgrave-hez képest kihaltabb (persze a rot miatt ez érthető is valahol).
A Ranni questline-t én is szeretem, és azt soha ki nem hagynám!
(Az első végigjátszásomban az ő befejezését választottam.) -
Gothmog
senior tag
válasz
Weareus
üzenetére
Igen-igen, a Stormveilnél anno elsőre kihagytam én is pl. a Crucible Knight-ot, illetve a legalsó részt az Ulcerated Tree Spirittel.
A Raya Lucaria akadémiát szeretem, az is jó kis legacy dungeon. Liurniával valószínűleg az a bajom, hogy én szeretek minden ráfutásnál mindent (is) megcsinálni, s ehhez Liurnia túl nagy, ellenben - számomra - kevésbé élvezetes, mint a Limgrave/Weeping P. És valahogy elfáradok. Nem mindig, de ha megakad nálam végigjátszás, az mindig Liurniában történik meg. Nem előtte, nem utána, mindig pont ott. -
Gothmog
senior tag
válasz
Weareus
üzenetére
Igen, MissMikkaa ugrott be egyből (meg Luality), és ezért toltam be poénból a Dancepad-ot.
(Anno CohhCarnage-nek volt egy nagyon jó poénos kis short videója az iggazzzy ER játékosokról, akik kb. úgy tolják, ahogy leírtad, mert az csak úgy true, minden más gagyizás. De nem találom most. Pedig k*rva jó
)Más: Elsőre anno nagyon élveztem Liurniát, de már másodjára is olyan fárasztónak éreztem azt a részt ott. Mindenesetre, amikor túllendültem rajta karakterrel, akkor már végig is vittem a játékot. De valamiért többel is ott akadtam el/ment el a hangulatom. Nem igazán értem, de ez van. (Az alapjátékból imádom az elején a Limgrave/Weeping Peninsula részeket, illetve az Altus Plateau/Leyndell páros, illetve én valamiért nagyon bírom Crumbling Farum Azulát is. A többi rész okés, mindenhol jól elvagyok, csak Liurnia valamiért... de mondom, nem tudom igazán, hogy miért...
-
Gothmog
senior tag
válasz
Weareus
üzenetére
Addig gyakorolgattam, míg végül csak parry/riposzt használatával vertem le, egyéb ütést nem is mértem rá.
Csak közben/azóta utolért a "Liurnia-átok": több karakterem is volt már, akikkel Liurniában elment a hangulatom a folytatástól (hatalmas, szép vidék, de valamiért nem kedvelem annyira), és most is ez történt. Bár ebben vszg van szerepe annak is, hogy tegnap akciósan behúztam Steamen az immár alaposan kikalapált Lords of the Fallen (2.0) játékot, és az izgatja most a fantáziám.
-
Gothmog
senior tag
Hehe, így a harmadik végigjátszásomban (könnyűfegyveres dex/arcane vagy arcane lesz - ez még menet közben eldől majd) Gostoc-nál vettem egy bucklert, és kipróbáltam az evergaol crucible knight meg a (Stormhill) bell bearing barátunk ellen! (Sima uchigatanával egy kínszenvedés volt rájuk próbálni, főleg, hogy másfél ütés vagyok mindkettőnek.) Fene sem gondolta volna, hogy ez ilyen egyszerű (elég nagylelkű a játék az időzítéssel), s egyúttal ennyit könnyít ezeken az anyaszomorítókon.
(Persze megszívattak párszor, mert annyira a parry-re koncentráltam, hogy azt is hárítani próbáltam, amit nem lehet (crucible knight toppantás vagy Elemér pajzs odaverés), de ha rááll az ember keze/agya, bizonyos ellenfeleket rohadtul meg tud ez könnyíteni.)
Eddig (400+ óra játék) alapvetően kerültem a parry-t (csak a DLC Madness dögjeinél használtam, illetve anno még a játékkal való legelső ismerkedésnél), de a kis buckler mostantól ott fog lógni a hátamon, és időnként előveszem majd valószínűleg!
-
Gothmog
senior tag
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
A nagy poise damage-et osztó fegyverek tényleg trivializálnak egy csomó ellenfelet, köztük számos field bosst is, mert már a sima light attack is megszakítja egy-egy pillanatra az ellenséget. Viszont ezek a fegyverek cserébe lassabbak is rendszerint, és akit nem tudsz megakasztani, ott már nehezedik a történet, mert ablakot is nehezebben találsz ezért arra, hogy büntetlenül üthess. És ezt még az ütésenként elvileg nagyobb sebzésed sem feltétlenül kompenzálja.
Ugyanakkor a saját, azért némileg limitált tapasztalatom szerint is, ha már közelharc, akkor a nagy fegyverek összességében tényleg határozott könnyebbséget jelentenek boldogulás szempontjából.
Viszont a kisebb, gyorsabb, s mellé mondjuk valamilyen effektet (mérgezés, vérzés stb.) is felpakoló fegyverekkel, legalábbis számomra, pörgősebb, élvezetesebb a játékmenet. (Persze a könnyű fegyverek között is vannak különbségek, mert akinél/amivel úgy pattansz le pl. egy pajzsról, hogy még te staggerelődsz, azért az időnként nagyon mérgesítő tud lenni, főleg ha amúgy is kemény lenne az a bizonyos ellenfél.) -
Gothmog
senior tag
Első nekifutásra (ráadásul az ER volt nekem az első ilyen játékom a stíluson belül) én is fostam a lovas Kaiden zsoldosoktól, és Torrent-htról körben kergetőzve küzdöttem meg velük, s csak akkor, ha muszáj volt. Azután, amikor végigértem a játékon, indítottam csak poénból egy új karaktert (egy Hero-t) csak RL1-en szórakozni kicsit a játék elején... Én is felkaptam a táborban a kétkezes kardot, és gyalogszerrel, röhögve ütöttem ki a nyeregből a lovasokat. (Igazából az volt az a momentum, amikor egyrészt rájöttem, hogy mekkorát fejlődtem a kb. három hónappal azelőtti abszolút souls-szűz énemhez képest, másrészt arra, hogy persze észnél kell lenni, de azért a játék felé mutatott félelemmel vegyes tisztelet helyett elég lesz csak szimplán a tisztelet is
)Egyébként nekem is piszkálja az agyam hátsó zugát a játék, mégpedig azzal, hogy egy varázshasználó karakterrel még bele kellene lendülni egyszer. (Én totál melee párti vagyok, ott is a semmi pajzs/semmi parry, csak lépkedünk/gurulunk/ugrálunk kategória, de ezzel a hozzáállással kétszer végigvittem már, és noha alapból kifejezetten nem vonzana a mágikus puttyogtatás, valamiért most mégis érdekelni kezdett...)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Engem is a kártyajátékok szoktak megmozgatni (még kis középsulisként, 1994-ben ismerkedtem meg a Magic the Gatheringgel, és a mai napig is felelevenedik bennem az legelső játékok varázsa, ha csak visszagondolok arra az időszakra). A táblás társasjátékok viszont nem annyira az én világom alapból.
-
Gothmog
senior tag
Csak érdekességképpen: [Elden Ring: The Board Game] + [Videó] (az alapcsomag tartalmát ismertetik).
Állítólag az alapcsomagot a Stormveil Castle és Weeping Peninsula kiegekkel együtt ~100 óra körüli időbe kerül "végigvinni". (Na ja, ~450 eurót kóstál ez a három cucc együtt, úgyhogy finoman szólva sem olcsó mulatság...)(A cégnek van Darks Souls témájú táblás játéka, illetve kártyajátéka is.)
-
Gothmog
senior tag
Nem tudom, volt-e már: [Elden Ring - Pixel art stílusban] (Benne pár extra poénnal)
-
Gothmog
senior tag
válasz
callmeakos
üzenetére
Ha ideális sorrendben haladt, akkor már csak Farum Azula és (a leégett) Leyndell van hátra. (Illetve feltételezem, hogy Maleniáig és Mohgig egyaránt eljutott, tehát azokon a területeken már csak a két boss keseríti meg az életét.) Egyik sem egy hosszú/nagy hely, főleg az utóbbi nem az. Szvsz messze nem 20-30 óra az akkor, hanem ~10 órán belül lemehet. (Persze Malikethnél vagy Placidusaxnál el lehet időzni, ha nem fekszenek az embernek. Mint ahogy a "pankrátor" vagy a játék végi főboss is újráztathat néhányszor. Bár Maleniához képest ezek is mind GYP-sek...
) -
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen, kicsit "katyvasz" volt az enemy-k alapján, csak a Nameless King annyira ikonikus, hogy mondjuk más néven beletolni egy totál más világban játszódó játékba... nekem ez már - még Fromsoft mércével is - túl furának tűnt...
Más. Ha normálisan csak co-opban lesz játszható, akkor én már most passzolom. (Totálisan szubjektív dolog, de nekem nem világom a közös/társasági játék.)
-
Gothmog
senior tag
Szerintetek van még a sztoriban annyi?
Sztoriban? Miért, volt története is?
(Komolyra fordítva: én is nézegettem Vaati videókat, mert tényleg baromi érdekes a háttér. Csak a játék ügyesen leplezi...
Na jó, egy csomó tereptárgy, díszítés, ellenfél stb. szervesen illeszkedik a történetbe/hozzáad a világhoz/"mesél" - Vaati is ezekből operál -, de azért remélem, hogy érthető, miért gúnyolódok
) -
Gothmog
senior tag
válasz
csabi0805
üzenetére
Egyszer vittem végig a DLC-t, így nincs túl élesen a fejemben, de itt is igaz, ami kb. minden bossnál: figyeld meg a támadásait, a mozgás-mintázatát!
Amire emlékszem:
- vannak karddal keresztben suhintós, közben pörgős, talán hármas-négyes kombinációban kivitelezett támadásai. Ezek könnyen dodge-olhatók (sőt, némelyiknél, ha nagyon közel vagy, vagy éppen olyan irányba lépsz, akkor talán el sem talál?), és ha marad benned szufla, akkor a végén bebüntetheted egyszer-kétszer. (Ha jól mozogsz/jól lépsz el, esetleg még hátba is szúrható talán?)
- van grab vagy karddal felszúrós? attackja, ha jól rémlik (ilyenkor egyenese vonalban messze kilendül előre): ki kell dodge-olni
- van olyan támadása, amikor felmegy a levegőbe, és ott megáll "erőt gyűjteni" - na, akkor iszkiri elfelé, minél távolabb tőle!
- madness növelő/sebző cuccot is tud lődöz (ezek a fejében ívben jönnek ki, és becsapódnak a földbe): ezeket ki kell kerülni, ami emlékeim szerint nem túl nehéz.Egyébként ő jó boss volt (dizájn, mozgás/speckók, hangulat) - nekem kifejezetten tetszett! Párszor azért ráfutottam, mire meglett.
-
Gothmog
senior tag
Még az offon belül is off: én még a youtube "őskorában" (valamikor a 2000-es évek középső harmadában) találtam anno egy olyan Zaraki Kenpachi (Bleach) tribute videót, ahova zenei aláfestésnek a szépnevű Rotting Christ Dying című számát vágták be. Sajnálom, hogy nincsen már fent, mert az a kettő (a harcokból összevágott videó és a zene a szám szövegével) annyira durván összepasszolt, hogy azóta sem közelítette meg nálam semmi. (A számot ismertem már korábban is, és furcsálltam elsőre, amikor megláttam azzal a videóval, de a végére annyira ütősen összejött a kettő, hogy azóta sem tudom úgy meghallgatni, hogy ne Zaraki Kenpachi jusson róla az eszembe....
) -
Gothmog
senior tag
LoL
[link] (várd ki a végéig). -
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Grat!
-
Gothmog
senior tag
válasz
Weareus
üzenetére
Köszi!
Én csak az alap nehézségen tervezem kipörgetni; a new game+ dolgok nem az én világom.Lassan haladok, mert kevés az időm rá. Nue-val megszenvedtem, illetve Tachibana duelt egyelőre hanyagoltam, mert oda lepkefing vagyok még. Máskülönben gondom nem volt eddig. (Odachi fegyverrel megyek. Nem biztos, hogy ez volt a legjobb választás, de nem spoilereztem magamnak, nem olvastam utána dolgoknak. Inkább kipróbáltam mindegyik típust, és ennél ragadtam le.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok (nincs meg a Lies of P, bár úgy tudom, hogy ott eléggé a játékmenet része a parry/perfect parry mechanika - kérdés, szereted-e az ilyesmit), csak gondoltam mégis leírom, hátha érdekes lehet...
Én most a Nioh-val játszom (első rész, complete edition). Ugyan elsőre kicsit furcsa volt pár dolog a Fromsoft játékok után, így pl. különféle stance-ek vannak a fegyvereknél, skillfa van stb., illetve a kontroller alapkiosztása annyira idegen volt, hogy nem nyugodtan, míg át nem buheráltam "fromsoftosra" (viszont valami iszonyat idióta módon a játék rendre az alapkiosztást jeleníti meg az információs/magyarázó leírásokban). Ám mostanra eléggé behúzott, szerintem nagyon jó kis játék! A harc fluidabb, pörgősebb, mint pl. az ER-ben. Összességében kicsit könnyebbnek érzem, mint a fromsoft játékokat, viszont meghalni is könnyebb, ha egy pillanatra is lankad a figyelem. (Még eléggé az elején tartok: a tutorial tutorialja, a tutorial, meg utána az első két bosst és az elérhető mellékküldetéseket toltam le.)
Ha netalán nem próbáltad volna, gyakran akciós az első rész Complete Edition-je a Steamen. Egyszer érdemes lehet ránézni. -
Gothmog
senior tag
AI szarokkal ugyan Dunát lehet rekeszteni, annyi van belőlük a youtube-on, de [ebben] van pár hangulatos elem, illetve az egésznek van egyfajta hangulata. (Itt 1980-as évek dark fantasy stílusba van az ER helyezve.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Az a végjáték kezdete lesz - Mountaintop og the Giants boss legyőzése után juthatsz el oda, nem automatikusan, hanem a kezedben lesz a döntés, hogy mikor teszed meg az ahhoz szükséges lépést, de nem szeretnék többet előre spoilerezni. (Mindenesetre Leyndellben érdemes előtte mindent megcsinálni. Bár azt hiszem, ezt megtetted már.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Limgrave és Altus Plateau/Leyndell volt a két kedvenc helyszínem a játékban,és igen, a (félig) kihalt főváros baromi hangulatos volt szeirntem is!
Én Crumbling Farum Azulát is szerettem valamiért, kivéve a csak fejre lockolhatós sárkányokat (főleg, ha tetőn vannak, ahonnan még le is lehet esni mellé.) -
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ha leverted a gyíkot, akkor nem Limgrave felől mentél a hátsó bejáraton (ott elakadsz elég hamar), hanem Caelid irányából. Lehet, hogy olyankor már ott van Alexander. Ha Limgrave felől mész először (a hátsó bejárathoz) és nem ütötted ki előtte Alexandert, akkor nincs ott. (Lehet, hogy van egy-két rejtett lépés, ami befolyásolja ezt. Pl., hogy Caelid felől megcsinálod-e a Gael Tunnelst teljesen, vagy lehet, hogy az is elég, ha Stormveilen túljutsz, már ott lesz, ha legközelebb elmész Limgrave felől a hátsó bejárathoz... fene sem tudja.) Amiben biztos vagyok: két külön karakterrel is "bohóckodtam" Limgrave-ben legutóbb. Ha hamarabb mentem a bánya fenekéhez, mint hogy kiütöttem volna Alexandert a földből, nem volt ott. Ha utána (másik karakterrel), akkor ott ácsorgott, és arról magyarázott, hogy erre állítólag pedig át lehetne jutni Caelidba (ugye a fesztiválra igyekezne).
-
Gothmog
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Az biztos, hogy ha előbb mész a Gael Tunnelbe, mint a gödörhöz, akkor már magától ott lesz.
Én nem ezt tapasztaltam legutóbb. Ha bemész Limgrave felől a Gael Tunnel végébe, de még nem találkoztál Alexanderrel, hogy kiüsd a földből, akkor nincs ott. Nálam legalábbis így volt, 1000%. -
Gothmog
senior tag
válasz
nanamii_o
üzenetére
Sekiro nálam felejtős, mert ha jól tudom, kötelező benne a parry/perfect parry mechanika a boldoguláshoz/ellenfelek legyőzéséhez. Én pedig azt a játékmenetet túlzóan bekorlátozónak érezném. Meg amúgy is bukfencpajti vagyok ezekben a játékokban....
(A Lies of P-t ugyanezért - kvázi kötelező parryzés - hanyagolom, pedig hangulatosnak tűnik az a sötét Pinocchio világ.)A DLC végigviteléhez gratula!
Szerk: #11836 WATERDACA : Én még a 2 éve PC-re megjelent reboottal szemezgetek egyelőre. Néha akciózzák, az egyiknél be is húzom majd. A valkűrök állítólag elég kemények tudnak lenni benne.
-
Gothmog
senior tag
Tegnap én is töröltem a játékot. De nálam nem rage quit vagy hasonló, hanem egyszerűen besokalltam. Idén belement közel 390 óra, abból pedig az utolsó 240 órát - minimális megszakítással - zsinórban toltam bele. De furcsa volt, mert az utolsó karakteremmel nagyon élveztem Limgrave/Weeping/Stormveil hármast, majd Liurniába megérkezve úgy voltam, hogy tudjuk le ezt a részt, mert a Rennala legacy dungeont leszámítva nem túlzottan szeretem ezt a területet. Megcsináltam a déli részen és, a nyugati oldalon, amit el lehetett érni (utóbbinál csak a Caria Manorig - azt még nem), a vizes területen mindent úgy nagyjából Rennala magasságig a térképen. És egyszerűen, úgy nagyjából az utolsó félórában azt éreztem, hogy "hű, ebből elég volt", rengeteg van még hátra a játékból, valahogy nem akarom folytatni.
Úgyhogy ment az uninstall. (A karakter megmaradt, bár ha újra felrakom egyszer, úgyis nulláról indítok újat - mindig ezt teszem minden játékban.)Viszont húz még a stílus, mert azonnal a DS3 ment fel a helyére.
(Mercenaryt indítottam - twinblade sellswords/dex végigjátszás lesz a terveim szerint, már ha elkapom a fonalat. Egy végigjátszásom van eddig a DS3-ban - az a megszerzés pillanatától végig claymore/quality build karakter volt.) -
Gothmog
senior tag
válasz
persil
üzenetére
Egy-két helyen alapból ellenségesek (bevörösödött és felfúvódott fej jelzi), de különben csak ha megtámadod, akkor gurulnak be (kb. mint az alapjáték lebegő medúzái). Mindenesetre művészet behalni tőlük, mindegy, milyen állapotban vannak...
( )Esetleg azóta már törölt fórumtársunkat ezek is őrjöngésbe tudták volna kergetni...
-
Gothmog
senior tag
válasz
Aranygyerek
üzenetére
De van remapping, nem? (Kérdezem, nem tudom.)
-
Gothmog
senior tag
Akkor kicsit helyzetet jelentek én is:
Na szóval, dobtam a dupla scimitaros sötételfet (nem töröltem, csak félbehagytam), mert a nézzük meg, hogy menne most a Bloodhound's Fanggel (mennyit fejlődtem az első végigjátszás/első soulslike játékom óta) ötletem úgy beette magát az agyamba és addig piszkált, míg nem indítottam egy új karaktert (egy Vagabondot ezúttal).
Ezzel Halberd - Lordsworn Greatsword - Bloodhound's Fang volt az "útvonal". Jelenleg ezt a karakteremet viszem, és nagyon elégedett vagyok, mert a Stranded Graveyard és a Crucible Knight-os evergaol kivételével (amiket a Stormveil Castle utánra tartogattam) megcsináltam vele full Limgrave-et, Weeping Peninsulát és Stormveil Castle-t (minden nappali és éjszakai field bossal, dungeon bossal, és persze Margit/Godrick pajtikkal egyetemben) egyetlen padlózás nélkül! (Persze no summon, no NPC).Most viszont kicsit felhúzott a játék, mert éppen 5 perce végeztem Stranded Graveyarddal, és a végén az Ulcerated Tree Spirit egyszer megpadlóztatott. Ideg meg azért vagyok ettől, mert olyan rohadt módon történt, hogy pont poise breakeltem, és a kritikussal kb. ki is végeztem volna, erre amikor megvolt a poise break hang és lendületből szaladok a fejéhez, megjelenik a sárga "fellobbanást" jelző effekt, és jött is vele a sárgás tűz vagy micsoda, ami ki is nyírt. (Fele hp-n voltam, nem akartam gyógyítani magam, mert úgyis megölöm kritikusból, gondoltam, minek.)
Azért "kedves" a játéktól, hogy a dög még "estében" (egyértelműen a poise break hanghatás után történt kb. fél másodperccel) el tud indítani ilyen aoe cuccot...MIndegy, a későbbiekben úgyis sokszor fogok még feküdni és szitkozódni - egyelőre az is nagy élmény, hogy ennyire simán ment minden. (Pedig a BF aow-t alig-alig használtam, mert jóformán szükségem sem volt rá. Mondjuk a Stormveil aljában lévő Crucible Knight ellen jól jött azért - anélkül kicsinált volna vszg., mert mindig kell némi idő, míg ennek az ellenségtípusnak megjegyzem az ütőtávját és kombóit.)
-
Gothmog
senior tag
Van új patch (1.15) a játékhoz.
Bug Fixes
Fixed a bug where the cutscene that plays when entering the Shadow Keep Church District would play again when re-entering the area.
Fixed a bug where some of the Golem Fist weapon attacks would not deal damage when the player was affected by certain special effects.
Fixed a bug where the Golem Fist weapon one-handed heavy attack power was lower than expected.
Fixed a bug that prevented the Aspects of the Crucible: Thorns incantation from being cast when used in quick succession.
Fixed a bug where the Smithing Talisman effect did not apply to some weapons’ throwing attacks.
Fixed a bug that prevented the use of ashes in some areas of the Scadutree Avatar battle arena.
Fixed a bug where Rellana, Twin Moon Knight would sometimes perform unexpected actions when interacting with objects in the battle area.
Fixed a bug that allowed Skills to be used in incorrect combinations with Weapons under certain circumstances.
Fixed a bug that caused unexpected rendering and behavior of some enemies under certain circumstances.
Fixed a bug where some sound effects did not play correctly.
Several performance improvements and other bug fixes.
Further fixes were added to the game’s end credits.
Possible unstable performance fixes
In some PC versions, Ray Tracing may be unintentionally enabled and cause unstable performance. Please check the Ray Tracing setting in the "System" > "Graphics " > "Ray Tracing Quality" from the title screen or in-game menu.
In the PC version, the message "Inappropriate activity detected" may appear without cheating.
To fix this issue, please verify the integrity of the game's files before restarting the game.
In the PC version, unstable framerate may be caused by third party applications that control mouse behavior. Deactivating these third party applications may improve performance. -
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Engem első pillanattól kifejezetten taszított a pajzs (bár a legelején, amikor ismerkedtem a játékkal/stílussal, akkor összesen talán valami 2-3 órát elszórakoztam pajzshasználattal is), úgyhogy nálam is csak a "talajgyakorlatok" mennek. (Még L1 védekezés sincs fegyverrel, pedig a colossal weaponös végigjátszásomban a (Guts) Greatsword meglepően jó lett volna erre a célra, akár guard counterezni is.)
Azért azokat, akik pl. bucklerrel mennek és profin mindent (is) ki tudnak parryzni, amit csak lehet, csodálom és becsülöm
(Én csak a DLC kedvéért parryztem egy keveset egy helyen, ahol bizonyos ellenfeleket muszáj volt (már ha meg akartad ölni őket, nem csak elsunnyogni mellettük), de az elég is volt belőle...
) -
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ő a Dragonbarrows területhez tartozik, ami end game környéki tartalom. (Gondolom, hogy kimentél az épületből (Gurranq székhelyéről), ahol a lépcső tetején áll háttal neked a nagy dög, benne meg felmerült a gondoltad, hogy sunyin megütöd. Azután jött a meglepi...
(Én anno első végigjátszásomban olyan 30. szint környékén játszottam el ezt. Úgy eltörölt kb. egyetlen pillantásával, hogy azt sem értettem, mi történik...
)A szinted már megvan a Dragonbarrows területhez (az ajánlottat nézve), és ha jobban megismered a boss mozgását, akkor a következő (lesz még később is Black Blade Kindred boss) már sokkal könnyebben le fog menni, akár első próbára is. (Nagyot üt, plusz van extra támadásformája, de igazából egy szteroiddal felturbózott gargoyle alapvetően.)
Dragonbarrowsban amúgy - szerintem - a Bell Bearing Hunter az igazi final boss. Ahhoz képest a Black Blade KIndred csak egy napos csibe...
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Hát, idén januártól már a 3. végigjátszásom megy, ennek pedig még az elején járok, s közben 368 óra körül állok per pillanat a Steam szerint (ebben vannak persze karakterosztály próbálgatások még a játékkal való első "ismerkedés" időszakából, meg ~3-5 óra között félbehagyott karakterek stb.). Ha ezt befejezem, lehet, hogy egy ideig pihentetni fogom.
Azután ki tudja, valamiért a mostani végigjátszásra is visszahúzott a game (amit nem gondoltam volna az előző, immár DLC-vel kibővített, közel 180 órás kör után, amiben pedig érzésre totál kiégtem a végére), pont egy újabb, a korábbiaktól kicsit eltérő karakterötlet nyomán (könnyű vért, kicsi load, könnyű de gyors ikerpenge, dex alapú karakter legyen). Egyébként piszkálja a fantáziámat még valami sword&board vagabond alapú végigjátszás is egyszer (csak "board", vagyis pajzs nélkül, mert olyat nem használok ezekben a játékokban
- itt a jó öreg Bloodhound's Fanggel mennék szerintem, és lecsekkolnám, hogy mennyit ügyesedtem/javultam az első végigjátszáshoz képest (ami egyben az első soulsos játékom is volt).
De nem zárom ki teljesen a varázslós karaktert, bár inkább egy dex/int hibridet tudnék akkor is elképzelni. Előbb-utóbb sor fog kerülni ilyenre is majd, de az szerintem a távolibb jövő zenéje.Egyébként most a warrior karakteremet nagyon "élem". Most tanulom meg igazán a komolyabb ellenfelek és bossok move setjeit, mert ehhez a karakterhez egyszerűen muszáj. (Az előzőekben nagy fegyverrel az ellenfelek 90%-át staggerben tartva azért érezhetően mérsékeltebb volt a kihívás a játék bő első felében.) Viszont azt veszem észre magamon, hogy - talán pont a muszáj jobban megfigyelni/fejbe bevésni dolog miatt - már csak nagyon ritkán pánikdodge-olok, és szinte végig "hideg fejjel" tudok cselekedni.
Persze még csak 35-ös vagyok (a játék eleje táján, ahol még nincs orrba-szájba szívatás), a kezdőpáncélban, a kezdő scimitar szettel - utóbbiakat nem is tervezem lecserélni a játék alatt, míg páncélból, ha cserélek, akkor csakis a karakter stílusához illő (kvázi egy gonosz sötét elfet csináltam a Forgotten Realms világából) könnyű vértre fogom cserélni.
Direkt nem rohantam előre "tápolni" sem, bár van néhány "kulcslépés", amit beterveztem előre. Így pl. csak Weeping Peninsula vége felé mentem el most a lost ash of wart árusító kereskedőhöz is, és raktam fel utána a két scimitarra a korábban megszerzett bloody slash aow-t. Amit nem is használok/még ki sem próbáltam, csak a vele alapból járó blood imbue miatt kellett. Érezhető "minőségi" ugrás lett ez egyébként, sok boss könnyebb lesz azonnal, de nem akartam direkt előreszaladni a megszerzésével, és nem is bánom, hogy így tettem, mert ily módon jobban rákényszerültem, hogy tényleg óvatosabb megközelítéssel megfigyeljem a bossok mozgási mintázatát, és az alapján "csipkedjem" le az életerejüket gyors támadásokkal. (Persze gyors a dupla scimitar, szépen szedi a hp-t, ám mivel nem akasztja meg kb. semennyire a bossokat, stagger sincs semekkora (és a charged heavykból is kell néhány a poise breakhez, ha ilyet akarna az ember), ezért jobban oda kell figyelni az időben visszavonulásra is. -
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Soha nem volt varázslóm a játékban, nem is tervezek, de valamikor belefutottam egy talán fextrás leírásba a spellcasting speedről.
Emlékeim szerint:Két komponensből áll a varázslás animációja - "előkészítő mozdulat" és varázslás mozdulat.
Az utóbbi konstans, míg az előbbi ideje csökkenthető, egészen a konkrét skippelésig, vagyis nullára - ergo kimarad az a rész az animációból.
Ebből következik, hogy "hard cap" dologról van szó.Alapból a dexterity boostolja ezt: minél nagyobb, annál inkább rövidül az első fázis. A capre viszont most nem emlékszem.
Bizonyos tárgyak (pl. Radagon ikon) is boostolják, s csak tárgyakból is könnyen összeszedhető a caphez szükséges érték.Dióhéjban kb. ennyi a lényeg emlékeim szerint.
-
Gothmog
senior tag
Ha sokat emlegetitek, még megidézitek a végén, mint Beetlejuice-t
Végigvitte a játékot, elege lett belőle (meg belőlünk is), szerintem hagyjuk békén. (Ha már olyan szépen kérte...)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Azért írtam, hogy ha a többséget zavarja (illetve nem írtam, de nyilván akkor is, ha átlép egy bizonyos határt), a "közjó érdekében" lépni kell.
Amúgy szerintem vagy bipoláris és nem jó a gyógyszerezés vagy autizmus spektrumon belül valami, de tényleg nem értek hozzá, nem akarok okoskodni. (Bár ezért a mondatomért lehet, hogy kapok még valami cifra privát üzenetet tőle...)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Nem tudom, hogy jó ötlet lenne-e a temporary ban. Szerintem egyszerűen így tudja magából kiadni a feszültséget (Mint a Szaffiban Feuerstein, akinek a fején Puzzola megnyitja a gőzkieresztőt
). Lehet, ha kapna egy bant, és nem tudna X embert elküldeni a fenébe vagy a csupa nagybetűs krikszkraksz ARGHHHH-ozásokat bepötyögni, akkor több kárt okoznánk neki.
Persze nem vagyok szakember, nem tudom, hogy mi a jó megoldás. (Az világos, hogy dühkezelési (és esetleg egyéb) problémái vannak, és ha totálisan szétbarmolódna miatta a topik vagy sokakat zavarnának a megnyilvánulásai, akkor a többség érdekében adja magát az ilyenkor természetes lépés. De én úgy vettem észre, hogy inkább "színfoltként" jelent meg itt a legtöbb fórumozó szemében, és ugyan most haragszik ránk, de igazából a játék végigviteléhez kellettünk mi is, és kellett neki, hogy itt dühönghessen.) -
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Látom, hosszú volt az út a bronzkori Óbabiloni Birodalomból a Köztes Földekre
(A kék szemet és a "dauerolt szakáll" hiányát leszámítva tisztára mint valami ókori babilóniai figura, talán maga Hammurapi.) -
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Ha rosszkor dodge-olok és felkap, az természetes, nem mérgelődöm. Engem az lepett meg, amikor megpróbáltam jobbra oldalazva "kiszaladni" ezt a grab attackot (gondoltam, fifikás leszek, és még jól be is büntetem), és a bal karjától látványosan jobbra lévő pozícióból (tehát egyértelműen kívül az ölelés lehetőségén), amikor lehajolt, hiába grabelt luftot a lefele animációnál, a visszaemelkedés kezdetére már "odamágneseződött" a karakterem a karjába...
Slusszpoén, hogy ahogy felkeltem, rögtön újra grab. Olya hp-val éltem túl, hogy a piros csík nem is látszódott a hp jelzőmön. Ahogy felkelek, kicsit arrébb szaladás és pánikszerű ivás, de már jött is a harmadik grab. (Mindegy, megvolt az első bossharc halálom a karakteremmel. Viszonylag sokáig húztam azért. Talán sorban a 15. boss lehetett a maci. Úgyis lesz sok padlózás még később.
) -
Gothmog
senior tag
Apróság, nem nagy dolog, csak kicsiny adalék a játék "hitbox" témaköréhez:
Weeping Peninsula Earthbore Cave bossa egy rúnamaci, akinél a "magáhol ölelés (nyomorgatás)" is érdekesen működik. Korábban nem tűnt fel (első végigjátszásban idéztem itt, a másodikban pedig szét-poise-breakeltem valami batár nagy fegyverrel; most a scimitarok viszont nem hatották meg különösebben, így elég sokat akrobatikáztam körülötte), de ez a támadása kicsit olyan, mint a dlc tarajos viziló bossának a "szájba kapása" - magyarán méternyi távolságból is "beleteleportálódik" az ember a fogásba, ha a játék úgy gondolja... Biztosra veszem, mert a maci zsinórban háromszor spammelte be ezt a támadást úgy, hogy mást nem is csinált közötte. (Meg is fektetett emiatt egyszer.) A második ráfutásnál azt hittem, kicselezem, ha befutok a két hátsó lába közé, de onnan is "kikanalazott". Mondjuk ez volt a legnagyobb öröme, mert ezután már extrán figyeltem, így nem volt több gond.
De furcsa, mert elég sok rúnamacit lenyomtam a két végigjátszás alatt, de erre a problémára nem figyeltem fel. (Igaz, a kinti "alap-példányok" nem is nyúltak ilyen mániákusan ehhez a fogáshoz.) -
Gothmog
senior tag
Ha valakinek (esetleg?
) alapjáték Malenia nem lenne elég: [link] -
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
STR/Faith vonalon pár jó fegyver a figyelmedbe, legalábbis olyan, amit használtam/van vele tapasztalatom (a nagyobb fegyverek közül):
- Maliketh kardja (ez az alapjáték vége felé lesz csak megszerezhető, de a DLC-ben is jól tud muzsikálni végig - az aow-ja is kemény)
- Ordovis kardja (ez főleg STR-rel skálázódik, Faithből nem nagyon kell csak emiatt a minimum követelménye fölé menni - ez greatsword, nem colossal sword, tehát gyorsabb is egy fokkal, mint pl. Maliketh pengéje; ennek is kemény az aow-ja, de tetű lassú a charge-ja, bár elég durva hyper armort kapsz közben)
- Cranial Vessel Candlestand: ez kétkezes pöröly extra tűzsebzéssel és olyan aow-ral, ami bizonyos ellenfeleket (általában a lassabb, dög nagy sárkányok pl.) egyszerűen leradíroz a térképről. Jellemző, hogy a DLC-ben volt olyan, amúgy nem rossz tűzellenállással rendelkező sárkány (na nem Bayle, persze), amit ezzel öltem meg, könnyedén amúgy (mert addigra már a tököm tele volt azon a helyen a sok sárkánnyal...
)- A DLC-ben több jó str/faith kombós fegyver van - nekem nagyon tetszett a Shadow Sunflower Blossom: ezzel sokat nyomultam, nem csak poénból, hanem azért is, mert elég erős tud lenni. Az aow-ja röhejes (látványra), ahogy a szottyad napraforgóval döngölöd a földbe ütemesen az ellenfelet...
A Silurias' Tree lándzsát is használtam még néhányszor bizonyos helyzetekben (nagyon jó távolsági aow-ja van pl.)
Nem használtam, de muszáj megemlíteni, mert übertáp fegyver elvileg: Blaspheomus Blade.
De tényleg sok fegyver van: fextralife-on különböző szűrőkkel hamar végig tudod böngészni őket.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ha nem (vagy maximum mérsékelten) varázsolgatós, közelharcos karaktert szeretnél, akkor első végigjátszásra szerintem a Bloodhound's Fang kard ideális lehet. Jó move set, somber kövekkel fejleszthető, de mégis lehet rá kencéket tenni, és nagyon jó az ash of warja. Ja, és alapból véreztet is. Az már csak hab a tortán, hogy a kezdőterületen már fel is szedhető. Quality-s fegyver (str/dex), dex hangsúllyal. Mivel nagy fegyver (curved greatsword), ezért a poise-t is jól töri, viszont nem olyan lassú, mint egy colossal weapon.
Ha szereted a fürgébb, agilisebb karaktereket, akkor érdemes lehet ránézni a warrior kezdő classra. Én most azt indítottam, és az eddigi legjobb játékélményt adja a két scimitarral, könnyű vértben gyorsan kaszabolás. (Nem is nagyon tervezem lecserélni a kezdőfegyvereit, csak coldot vagy bloodot imbue-zok majd rájuk - azzal fog kijönni az igazi erősségük.) Ha sokat soulsoztál, megvan a tapasztalat, működhet elsőre is, de ha nem, akkor viszont nem ajánlanám, mert vele nagyon oda kell figyelni az ellenfelekre is, ugyanis alapjáraton már kevéstől megfekszik a karakter (persze mindenből lehet tankot fejleszteni, csak belőle pont nem érdemes, mert nem arról szólna...), és a két könnyű ívelt penge nem töri úgy a poise-t, sőt a nagyobb pajzsokról vagy bizonyos ellenfelekről még te pattansz le staggerelődve. (Hát ja, kérem, az érzés, amikor először legyintettem meg közönséges bányászt a scimitarral, és kb. tized sebzést bevíve még én inogtam meg... De ezekre az esetekre már beüzemeltem egy flailt, ami szintén a játék (Limgrave) kb. első öt percében megszerezhető mindenféle előrerohanás/trükközés nélkül.) Nekem olyan szempontból tetszik nagyon ez a karakter, hogy harmadik végigjátszásom, már sok ellenfelet ismerek valamennyire, mégis újdonságot ad, mert teljesen másképpen kell rájuk menni, mint amikor great/colossal fegyverekkel nyomtam. Még az elején vagyok vele, most mentem csak át Weeping Peninsulára (Limgrave/Stromhill azért nagyjából lepucolva már - a kastélyban/Margitnál még nem jártam), és kb. tucatnyi field/dungeon bosst nyomtam csak le (de még egyiknél se haltam be, mind lement elsőre!
, egyedül, summon nélkül), de nekem élmény, hogy extrán oda kell figyelnem a mozgásukra, támadásaikra, türelmesnek kell kicsit lennem, figyelnem az "ablakokat", amikor viszont villámgyorsan bevithetek jó pár fájdalmas vágást, ne adj isten egy-két charged heavy-t, hátha sikerül poise breakelni), és nincs az, mint az első végigjátszásomban, amikor egy jó darabon azt sem tudtam, mint csinálok, pánikdodge ezerrel és társai...
(első soulslike játékom volt az ER), vagy nincs az, mint a második végigjátszásomban, amikor great/colossal fegyverekkel nyomultam, és jó darabig kb. minden ellenfél (de még a bossok egy része is) kapásból staggerelődött még a legalapabb támadásomra is. Így minimális figyelemmel nagyon sok mindenki játszva volt agyonverhető.Ha az utóbbi vonal (böhöm nagy fegyók) lenne viszont szimpatikus, akkor str vagy str/(int vagy faith) alapú karaktert ajánlanék. Van sok jó fegyver oda. Lassabban fogsz hadonászni, de hamar meg lehet szokni, csak az "időzítést" kell megérezni. Néhány ellenfélnél szívás lesz ugyan a sebesség hiánya, de a többségnél - ha lehet ilyet mondani - a nagy fegyver kicsit amolyan "easy mód" a stagger meg a könnyedebb poise break miatt.
Én próbáltam nemrég tőrös karaktert is: ott leginkább az elképesztően pici reach zavart, de pl. a Reduvia tőr nagyon hamar megszerezhető (Limgrave west - vagyis a kezdőterületen), az aow-ja iszonyat broken szerintem (mintha shotgunnal lövöldöznél - közvetlen közelről brutális), és a hozzá szükséges dex/arc (arcane hangsúllyal) vonalon lehet még egy-két jó cuccot találni majd a játékban. (A Bloody Helice nevű heavy thrusting sword pl. kegyetlen jó fegyver még - kivéve ahol szar a hitbox, mert ott az őrületbe fog kergetni
) A Reduvia aow az elején amúgy annyira broken, hogy én félbe is hagytam azt a karaktert, mert zavart, hogy egy idő után csak L2 nyomogatás ment, ha keményebb ellenfélbe futottam.Ezeket mind saját tapasztalat alapján írtam, de elég kezdő játékos vagyok még, szóval nem akarom az észt osztani, csak írtam pár dolgot, hátha van olyan, ami megragadja a fantáziádat, és elindít valamerre, amiből kiforr azután majd a karakter, amit vinni szeretnél. (Engem amúgy a varázslós karakterek nem igazán vonzanak ebben a játékban - pure castert biztosan nem indítanék. Nincs is velük semmi tapasztalatom, ezért nem említettem olyan karaktert. Esetleg egy ilyen Prisoner kezdőklasszos figura lenne a max, akit kipróbálnék egyszer dex/int hibridnek.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
persil
üzenetére
Én is begyűjtöttem most hirtelen hármat. (Gondolom, én voltam a hátbaszúró, pedig aztán én tényleg nem akartam bántani, csak egy ártatlan(nak vélt) poént engedtem el így tegnap a legvégén.)
Mondjuk priviben tömören és velősen fogalmaz, azt meg kell hagyni! És nem békül, "öri hari" van. Hát, valahogy csak túlélem majd...
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Frodo, a sith lord üzeni, a jelek szerint még a Végzet hegyéről: [katt]
...egyúttal jelzi: Samu már úton van, hogy elégtételt vegyen (csak előbb még fel kell húznia a Bloodhound's Fanget +10-re)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy esküszöm, amikor kutyasétáltatás előtt ránéztem a fórumra, mintha több "gyűlöllek" szerepelt volna a hozzászólásában. Valószínűleg azóta moderálta magát.
-
Gothmog
senior tag
válasz
üzenetére
Grat, a lényeg, hogy lement! És ahogy láttam, nem is magában nyomta le
Samua mimic, hanem te is alaposan kivetted azért a részed belőle. Még ha az ölni akarás ott felülírt néhány észszerű lépést nálad (P1-ben waterfowl dance, amit "talpon kihordtál" nem mozdulva semerre, illetve P2-ben kétszer is megrohanni Maleniát és benyalni így a scarlet rotot.) Azért az az utolsó pillanatos hörpintés viszont mesteri időzítésű volt még Malenia behalása előtt!Ha megvolt a csillagdínó is, akkor törölheted a gépedről és kicsit megnyugodhatsz... vagy esetleg jöhet a DLC a még durvább főellenféllel és még szivatósabb helyekkel/ellenfelekkel?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Minden karaktered mellett ott van a beletolt játékidő (ha nem a continue-t választod, hanem a loadot az állás betöltésnél). Persze ez csak a nem törölt karakterekre vonatkozik.
Illetve nem tudom, hogy PC-n játszod-e, de ott ugye evidens, hogy a Steam kijelzi az összjátékidődet (és offline esetén is kapod a Steam acsikat).
-
Gothmog
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Az igazat megvallva gyanúsan gyors is voltál
Elég sok terület van ott, amit trükkösen lehet csak elérni. (Igaz, van jó néhány terület, főleg a map keleti felén, ami kis túlzással üres, bár látványra ütősek azért.) -
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Én a legelső végigjátszásomban behívtam, mert akkor ugye maga a stílus is új volt, és ez a Bloodhound Darriwil legyőzhetetlen akadálynak tűnt ott az elején. Arra a harcra már nem emlékszem pontosan, míg a második végigjátszásomban egyedül öltem le. Viszont a második végigjátszásomban akkor nem jelent meg a harc után az evergaol mellett Blaidd, hiába beszéltem vele korábban. Ezért a banditával legutóbb már behívtam (kellett a +2-es kő a Reduviához), és akkor már kíváncsiságból ráhagytam. Blaidd úgy elverte Darriwilt, mint a sz@rt...
Bár biztosan volt benne egy jó adag random faktor. -
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Blaidd kinyírja a lovagot magában is, ha valaki nem bír vele.
A "Vastrón" kardot én is használtam a legutóbbi végigjátszásomban egészen addig, míg meg nem szereztem a Greatswordöt. Az aow-ja a játék elején nagyon jó, míg később azért már olyan nagyon sokat nem oszt, nem szoroz szerintem a buffja, ha már alapból is van elég pontod Vigor/Endurance/Strength vonalon. (Persze ha buffolni/varázsolni akar az ember harc előtt/közben, és pont annyi hiányozna adott spellhez Int/Faith/Arc vonalon, de nem akar rá külön költeni, akkor később is aranyat érhet az aow-ja.) -
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ezért írtam, hogy jogos
(Bár én pl. sokadik végigjátszásoknál is szeretem felfedőzen vinni a game-eket, és nem rohanok előre cuccokért. Na jó, mondjuk most viszonylag hamar el fogok menni Weeping Peninsulára a blood infusionös aow-ért, illetve az ottani kereskedőhöz a lost ashes of warért, hogy a két scimitarra hamar rá tudjam nyomni a blood infusiont a kerekasztalos kovácsnál. A kerekasztal mielőbbi eléréshez meg nyilván elszaladok Caelidre megnyitni egy ottani grace-t. De ezt sem sietem el, nem top prioritás, csak fogalmazzunk úgy, hogy amikor amúgy is Weepingre mennék, akkor előreveszem ezeket a dolgokat.)Különben a Bloodhound's Fang is beleillik a sorba. (Tudom, hogy tudod, ezerszer jobban is, mint én, de nekem mindig az a fegyver jut eszembe, mint olyan darab, ami a játék végéig rohadt erős marad, egyenletesen, és gyakorlatilag kezdőterületen megszerezhető. Úgyhogy muszáj volt megemlítenem még ide.
)Szerk.: A bloodos aow persze nem Weeping Peninsula, hanem Limgrave East (még reggel van...)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Jogos, viszont ha valaki nem guide-ból játszik (vagy nem vitte végig korábban és emlékszik rá, hogy mi hol volt pontosan), az jó eséllyel csak valahol a 30-60. játékóra között találja meg a varázslatot.
Mondjuk az a sárkány, ha nincs más lehetőség, Torrent hátáról egy rozsdás késsel is viszonylag biztonságosan agyondöfködhető, csak a lehelet elkerülésére kell vigyázni. Aláírom, ez nem a legelegánsabb megoldás, de ha a spellek nem fogják, hát marad a közelharc. És mivel ott a sárkány lehelet még oneshot jellegű, biztonságosabb hátasról intézni az ügyet.
-
Gothmog
senior tag
válasz
üzenetére
Az alapjáték toronymagasan legnehezebb ellenfele, ráadásul nem kötelező megölni.
Szerintem vidd végig a játékot, és utána térj vissza hozzá, ha lesz még kedved hozzá. Ha végigviszed, a játék rákérdez, hogy akarsz-e "új utazást" (ez az NG+). Ha azt válaszolod, hogy nem, akkor belépve az aktuálisan vitt játékodban vagy, vagyis Maleniához is vissza tudsz még menni. Már ha minden igaz. Ha esetleg nem így lenne, nem sértődöm meg, ha kijavítanak a többiek.
Viszont vigyázz, ha igent válaszolsz, NG+-ba kerülsz, és viheted végig újra az egészet, bukva a felfedezett területeket, grace-eket stb. (Megmarad a szinted, minden tárgyad stb., de a játékbeli ellenfelek is erősödnek ilyenkor.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
üzenetére
Csak pár ötlet:
1. Taktikusan közelítsd meg őket, ne az összeset próbáld meg lerohanni egyszerre. Lopakodj, és szúrj hátba egyet vagy verj rá egy charged heavyt (utóbbi, ha elég nagy fegyvered van, talán kapásból poise breakeli). Nyilván ha többen vannak, erre reagálni fog a többi, de addigra egyet már ki is iktattál.
2. Ha van a terepen olyan pont, ahol nem fér mindenki hozzád egyszerre, azokat is kihasználhatod.
3. Ha nincs más, menekülj, és figyelj rá, hogy ki követ, meddig követ - ha szétszakadnak egymástól, akkor egy-egy ellenre már rámehetsz.
+ Ha olyan fegyvered van, amivel lehet "vízszintesen kaszálni" az mindig bejön több ellenfél ellen, mert egyet ütsz (aki lockolva van), de ha egymáshoz vannak tömörödve, többet is eltalálsz közülük.
-
Gothmog
senior tag
válasz
üzenetére
Nagyon rászoktál a summonra... A bossnál tudsz idézni, az elvonja a boss figyelmét, és ketten szétkapjátok (kivéve Maleniát, akivel nem boldogulsz). A mezei ellenfeleknél pedig magadra vagy utalva, és hát, ezek játék végi területek, keményebbek a sima ellenfelek is. (Főleg, ha ideges vagy, kapkodsz, nem koncentrálsz, nem azt figyeled, hogy az ellenfél mit akar csinálni, hanem helyette csak automatikusan támadnál, pofonokba beleszaladsz stb.)
Amúgy ha megvan Maliketh, mehetsz vissza a fővárosba, nem kell tovább Farum Azulában szenvedned, ha nem akarsz.
-
Gothmog
senior tag
Elszórakoztam kicsit a karakterindítónál... Először az Evil_Drizzt nevet adtam neki
, de úgyis csak offline játszom (meg Drizztnek bíborszínű volt a szeme és nem őt akartam megalkotni), úgyhogy Squishy_Drow lett végül, utalva a választott játékstílusra (ikerkardok stagger nélkül, minimális poise break lehetőséggel, könnyű vértben, parry/guard lehetősége nélkül - amolyan egypofonos).
Sajnos már eldöntöttem, hogy drow karakter lesz (nem mintha bármit is számítana a játékban, de ez van most a fejemben, na
), pedig tetkóval elég állatul tudna kinézni (pl. lásd alább) - csak úgy már nem lenne igazán drow.
Nem szoktam egyébként vacakolni karakter fizimiska prüntyögéssel különösebben, de most valahogy beugrott a warrior klasszról Drizzt,és poénból megnéztem, mit lehet (azután inkább general drow irányba mentem el közben, mert úgyis szemét leszek, és kinyírom a kereskedőket
) -
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Dual wieldnél elvileg úgy kellene működnie, hogy a jobb kezedben lévő fegyver ash of war-ja aktív, és a másik kézben lévőt akkor tudod csak aktiválni, ha swappeled a kettőt vagy két kézre fogod a balost.
Pajzsoknál adott, hogy olyankor a fenti helyzet felejtős, és kézbe véve a pajzs aow-ja lesz aktív, már ha van rajta ilyen.
A varázslási "segédkütyük" ugye ebbe nem szólnak bele elvileg, mert ott azok a megfelelő betárazott varázslatok elsütését teszik lehetővé. Az aow a jobb kézben tartott fegyveré.
Viszont ha nem egyforma típusú fegyvereket veszel dual wieldbe, akkor nem lesz powerstance. Nem is tudom hirtelen, hogy mi van ilyenkor? (Esetleg külön tudsz támadni a jobbos és külön a balos fegyverrel? Pl. R1 a jobbos alaptámadás, L1 a balos alaptámadás?)
Más: Én Limgrave lepucolása után hagytam a banditát. Élvezetes a tőr (szerintem felhúzva, amulettekkel, megfelelő cuccokkal tipikusan NG+ mókára lehet ideális - most így látom), de ha "normálisan" játszik az ember kezdő karakterrel, vagyis nem rohan el extra kövekért, hogy hamar fel legyen húzva, nem siet előre kulcsfontosságú talizmánokért stb., hanem szépen úgy játszik, ahogy adja magát (Pl. Limgrave West, Limgrave East, Weeping Peninsula, Stormveil Castle és környéke, majd utána Liurnia), akkor kijön, hogy maga a tőr rohadt gyenge egy csomó szituációban:
1. Mikropöcs szintű a reach: gyakorlatilag pl. az ellenfélen keresztüldodge-olva ha egyből szúrsz utána is tízből kilencszer nem fogod elérni az ellent.
2. Nem jó a move set (dual wieldben pláne nem): egy az egy elleni küzdelemhez jó, de ha már tömeg van, akkor is egyszerre egy ellenfélre tudsz csak koncentrálni, és hiába gyors a fegyver, a kicsi alapsebzés miatt sokat kell gyorsan döfni - ez alatt valaki tuti letol egy sallert látótéren kívülről.
3. Nem vár az ember staggert a tőrtől, félreértés ne essék, de olyan szinten nem akasztja meg sehogy egy csomó ellenfél mozgását a tőrrel bevitt sebzés, hogy gond nélkül tolják a támadásanimációkat aközben is, hogy kapják a szúrásokat. Ergo bizonyos ellenfelek (tipikusan beinvade-elő NPC-k, bossok) ellen nem megy a gyorsan szétszurkálom, mert közben odacsap, és mivel squishy vagy, az nem egészséges. Helyette lesed a kis ablakokat, amikor egyet-egyet gyorsan oda lehet szúrni, így csippentve le az életerőből. (És ugye tőr powerstance-ben, L2 nyomogatásával mennének a kombók, ahol bele is ragadhatsz mozdulatba, és akkor már nem fog működni a hű, csessze meg, dodge, dodge - hiába nyomod, nem fog dodge-olni, mert még egyet odaszúr a tőrrel előtte. Te meg kapod a maflást.)A fentiek olyanok, amikhez lehet adaptálódni, csak hát amikor a Reduvia ott van már az ember kezében, akkor elkezdni használni is az ilyen helyzetekben, mert azért kevés az az ember, aki szereti direktbe szopatni magát. A Reduvia aow-ja pedig "broken" dolog, olyan, mint egy shotgun, vagyis közvetlen közelről iszonyat sebez, minimál FP-ből, és brutálisan építi fel a bleedinget. Így azt vettem észre, hogy egy idő után bármi kicsit húzósabb szituáció jött, már spammeltem is a Reduvia aow-jét. Ezzel meg gyerekjáték minden ellenfél a kezdőterületeken. Ez nem tetszett, nem örültem, hogy ezt csinálom, viszont nem akartam átállni más fegyverre - duál tőr ötlet miatt indítottam a karaktert.
Így az lett most a vége, hogy dobtam a banditát, és indítottam tegnap este egy warriort. A pajzsát elhajítottam a legelején, dual wield scimitar van. Ez a karakter is squishy, a scimitar lepattan a nagyobb pajzsokról (még te staggerelődsz), de jobb a reach (a tőr után bármi jöbb ebből a szempontból), jobb a moveset, versatilisebb, és egyelőre élvezetesebb is. Oda kell figyelni, sokat dodge-olok már itt az elején is, teljesen másképpen kell rámenni sok ellenre, mint a kétkezes fegyókkal korábban. (De gondom még nem volt senkivel. Igaz, talán két boss gyűlt be még csak a tarsolyomba.) A tervem, hogy maradok végig dual wield egykezes fegyvereknél, akár az ilyen szablya forma fegyvereknél egész végig. Viszont valamikor fogok rá építeni státusz effektet, mert ordít a fegyverpárról, hogy arra való valójában, csak alapból nem tettek rá semmit. (Futós L2 és ugrós L2 is egyaránt legalább 4 vágást jelent - ezt az isten is rot/bleeding/frost pakolásra teremtette.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
ER után játszottam ki a DS3-mat. Teljesen jó, sőt nekem jobban tetszett, mint az ER. Viszont kötöttebb a DS3 (cserébe profi tervezésű minden terület, mintha csupa-csupa legacy dungeont tolnál az ER-ben egymás után), és kisebb szvsz az újrajátszások élvezeti értéke (az ER változatosabb, variálhatóbb buildekre ad lehetőséget pl. Szerintem.)
Arra készülj, hogy kicsikét lassabb a DS3 (nem zavaró mértékben, de az ER-hez képest picit kevésbé tempósak a támadások stb. benne), így pl. a jó időben dodge-oláshoz kell egy kis idő (de nem kell sok, kb. fél délután játszol, és már rá is álltál), míg rászokik az ember.Én - ha az ER summon segítségét nem számítjuk, tehát magad mégy neki minden ER bossnak felállás van - úgy éreztem, hogy a bossok összességében könnyebbek a DS3-ban (van több "puzzle jellegű" boss is, ahol a mechanikára kell rájönnöd, és akkor pofonegyszerű), míg a bossok közötti részek ellenben keményebbek, jobban oda kell figyelni, mint amikor az ER-ben nyílt terepen kalandozgatsz jobbra-balra.
-
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x
üzenetére
Azt csináltam én is időnként "veszélyesebb mutatványok" előtt, ha amúgy már közel volt a szintlépés. De azzal együtt is egy valagnyi maradt alapjáték végén.
#11482 erahurka : Adott rúnánál darabszámot meg tudsz adni, hogy mennyit szeretnél egyszerre betörni belőle. Más kérdés, hogy ha többfélét szeretnél törni, akkor valóban meg kell nyitni újra és újra az inventoryt.
-
Gothmog
senior tag
válasz
üzenetére
Emlékeim szerint valahol 170-175 körül voltam alapjáték végére farmolás nélkül (leszámítva a legelejét, amikor poénból összeszedtem a kaidan szettet, és addig öltem őket, míg meg nem lett), illetve egy rakat betörhető rúnám volt még (vagy egymilliónyi szvsz), amit fel sem használtam.
Igaz, minden lehetséges dungeont lenyomtam, minden helyet kipucoltam, minden létező dolgot összeszedtem eközben. És nagyon kevésszer veszítettem rúnát, mert szinte mindig vissza tudtam szerezni, ha padlóztam előtte.A kieget különben olyan 225 körül fejeztem be. Igaz, a legvégén poénból betörtem már az összes meglévő rúnámat, ami dobott vagy 5 szintet rajtam.
-
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Én azt csináltam nála a Lion's Claw-val, hogy amikor dobbantani akart, akkor sütöttem el rendre... Ugyanis míg a levegőben vagy (az ütés előtti fázisa a mozdulatnak), egyben helyettesíted az ugrást is (tehát nem sebződsz, nem esel hanyatt), és pont a legjobbkor vágsz rá a fegyverrel. Nagyon szemét dolog... de megérdemelte a vén gennyláda

Viszont vigyázni kell vele, bármikor nem érdemes elsütni a támadást, mert hiába ad brutális hyper armort az ash, simán kiüt belőle, ha úgy akarja. -
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nekem nagyon nem feküdtek a végtelen delayes dolgai: az első végigjátszásomban rengetegszer bedőltem neki.
A másodikban is megfeküdtem nála párszor, de ott főleg azért, mert valahogy nagyon furcsa a "távolság érzése" nála harcban, így rengetegszer ütöttem luftot (pedig addigra már nagyon érzi az ember, hogy meddig ér el a fegyvere), illetve dual wieldes setuppal mentem be hozzá az elején, és ott bele lehet ragadni ütéskombókba, így nem tudsz időben elugrani, ami könnyen halálhoz vezethet. Kellett pár ráfutás, mire ráébredtem, hogy itt két óriásbuzogányt lóbálva nem ér annyit az ember, és inkább valami "jobb kontrollal" menő fegyverrel kellene benézni hozzá.P2 fázisban pedig elég, ha rosszkor rontasz egy dodge-ot, és olyan ördögi körbe tudsz kerülni, ami instant halál (begrabbel, feldob, esel, mire felkelnél már rád robbantja a talajt, megint esel, ahogy felkelsz, elkap a másik fajta grabbel, és akkor már tuti halott vagy, ha esetleg az előző kettőt még túlélted valahogy). Illetve nagy a kontraszt az "álmatag" (delayekkel teli) P1 és a vérgőzös pankrátor, megállás nélkül kerget, ugrik stb. P2 között.
Mondjuk amikor a Greatsworddel mentem rá, és elkezdtem használni a rárakott Lion's Claw-ot, akkor már csak pislogni tudott az öreg: úgy simán levertem elsőre. (De addig, míg "tisztán", csak fegyver alaptámadásokkal próbálkoztam nála, megfeküdtem vagy tízszer.)
Viszont tény, hogy Maleniához képest egy senki. Ennek ellenére jó boss, és nekem tetszett összességében. P2 fázisa miatt emlékezetes is.

-
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Placi nagyon jó sárkány szerintem. Midir minőség, de az idegesítő lock/kameragondok nélkül. (Még az eltünős/levegőből suhanós támadásai is tök jól lekövethetők.)
Mondjuk Bayle a dlc-ben még jobb lenne, de ott szvsz elcseszték a lock/kamera dolgot ugyanúgy, mint adarkeatercameraeaternél... -
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Azért ha nem egy nagy stance damage-et osztó fegyverrel mész neki, és nem tudod hamar megtérdeltetni, akkor be tudja fosatni az embert egyik-másik kombójával/ugrálásával, leglábbis míg ki nem ismered.
De írtam korábban, Malenia más kategória: ő toronymagasan kiemelkedik jelenleg az alapjáték ellenfelei közül nehézségben. (A DLC végi főbosshoz képest - bár nem tudom, hogy az utolsó patchbeli gyengítések mennyit jelentenek a gyakorlatban - pedig Malenia is csak egy átlag dungeon végi boss, amolyan semmi extra kategória.)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. De ha szeretnél fejlődni, jobban ráérezni fejben az ellenfelekre stb, akkor érdemes summonok nélkül nekifutni, s csak ott idézni, ahol nagyon nem boldogulsz/elfogy a türelmed.
(Ld. pl. Exa Dark Sideræl, Techno Mechanicus, X Æ A-12)
)

)
Szerencsére Gurranqnak elég 2-3 pofon, hogy észhez térjen

), pedig tetkóval elég állatul tudna kinézni (pl. lásd alább) - csak úgy már nem lenne igazán drow.