Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
Aktív témák
-
AMDpower/
senior tag
Örülök, hogy sikeresen odaért a processzor!
uh szorzóban akkor tévedtem sorry!
Én kérek elnézést.
Sajnos mint kiderült visszamondták a konfigra az igényt így már a cserebere akció sajnos nem aktuális!
Írtad fentebb, hogy csak januárban tudod utalni a duron árát, akkor np, csak pls küldj majd egy privit mikor sikerült.
Nah igen gondolom számlaszámom elkellene, hogy küldjem akkor megy priviben az is!
Thx!
-
Dryman
őstag
A processzort most tesztelem!
Egy kis észrevétel az ügyben: nem 8-as szorzó égett bele szegényke agyába, hanem csak 6-os, így 133-as FSB mellett tudja a 800-at 200-as FSB mellett tudja a stabil 1,2GHz-es Duron szintjét, csak ugye az FSB az kéccáz!!!!
A lényeg az az hogy a matricáktól és egyéb ragacsoktól megtisztított procit a-tól z-ig átnéztem és külsérelmi nyom a tokozáson nincs, viszont a magon van egy nagyítóval észrevehető oldallapot/sarkat érintő kis lepattanás....mondom csak nagyítóval látszik!
Az viszont tény hogy a szorzója bezáródott fix 6-ra, és amig azL1 cache 128KB maradt, addig az L2 negyedére csökkent 256/4=64KB...sajna
Érdekes egy proci az biztos...méréseim alapján a szorzóállító komparátor bemeneti feszültsége az adott átvágások aranyozott kivezetésein egytől egyig helyes értéken vannak, de ennek ellenére a szorzóállító komparátor rá se hederít, és a szélső két bitcsoportot egyáltalán nem veszi figyelembe....innentől a 6-os beállítás még érthető is lehet...
Sajnos további hozzáférési lehetőség nincs a tokozáson, így a szorzóprobléma az sajnos marad......
További teendők és vizsgálódások a cache környékén várhatók, de nem találom azt az irományt, amivel a Thortonokból varázsoltak Bartont a vállalkozó szellemű emberkék, azaz hidak nyitásával-zárásával aktiválták a thortonmag letiltott 256KB cache-ét!
Kérem azokat akik még ha csak elméletben is de már csináltak ilyen átalakítást, valami iromány nem ártana hozzá, mondjuk alapból az hogy melyik híd csinálja a cache-beállítást.....
Alapvetően ez a magsérülés, mivel inkább a mag felszínére merőleg irányú, okozhatja azt is hogy a cache tápfesz-vezetéke sérült az adott tartományban.....ezt magvázlati fotokon is illusztrálták, ahol látható volt a cache magon belüli elhelyezkedése, és a mag főbb vezetékezései....de akkor mi a rákos rosszseb miatt halt be a szorzóállítás is...?
Egyedi eset, lehet hogy nem ártana írni az AMD-nek, csak valami kis magyarázatért
Power!
Ha kell a konfig, jelzem megvan még, szépen visszahoztam Győrbe, de januárban nem hiszem hogy megfordulok Pesten, így az adás-vétel dolog a távolság miatt egy kicsit reménytelen!
Előre utalással és postázással még megoldható is lenne, vagy fizetem a postázott ''SPECIEL DURONT '' 5K-ba ahogy megállapodtunk....
Dry -
Dryman
őstag
válasz
AMDpower/
üzenetére
Bocsánat csak most kerültem net elé!
meggondolandó az ajánlatod, részemről az 5K reálisnak tűnik, viszont, van itt helyben 24K-s ajánlatom a cuccomra kb olyan 75%-ra mondta a srác a dolgokat....nem is kellene postázni mert vasárnap megfordulok a Keletiben olyan 15óra körül és találkozhatnánk is ha megoldható.
Legalább már személyesen is öszefuthatnánk!
Tehát 24K-5K, azaz 19K-s különbözet+a proci és ha vasárnapig össze tudod szedni a pénzt, akkor cserélhetjük is a cuccot ott helyben, és adok a cuccra egy hét próbagaranciát meg adásvételit is ha kell! -
CsatiZsol
aktív tag
5k-t megadom érte, ha felhozod Pestre.
-
AMDpower/
senior tag
up.
-
AMDpower/
senior tag
Találj ki valamit, azthiszem te hírdetted nemrégiben azt a bizonyos 2000+-os xp + ram+lap+hdd combot igaz?

Esetlegesen érdekelne ha megoldható a dolog, nekem 23k-t érne egyben, ha ez megfelel akkör ebből a bizonyos árból kellene leszállítani a ''duron'' árát.
Elképzelés.: én elküldöm neked a procikát kipróbálod, majd az esetlegesen ''kitalált'' különbözetet utalom a számládra majd jön a csomag!
-
Dryman
őstag
Mennyiért méred a portékat másztró, nekem ideális lenne tesztprocinak, mindíg is kellett volna egy ilyen oda állítom az FSB-t ahová teccik processzorocska!
Fizetés egy jó ár esetén is csak január elején, mert nagyon le vagyok égve, viszont válogathatsz az amd-s lapjaim közül kedvedre, ha van egyáltalán csere lehetőség!
Esetleg High power by Sirtec 410W-os tápot is tudok ajánlani cserealapként, 12cm-es világíts ventivel, nagyon minőségi darab! -
atosz
őstag
Csak annyit tennek hozza, hogy szerintem egyaltalan nincs antituning hire az A magosoknak, csak ugyebar elmaradnak a B-sektol.
Monnyuk egy Palo az mar nekem sem kellene. Szal' 20-30% + kraft van ezekben, avagy mondjuk ugy, hogy kb 2GHz a plafon kb. 
Mindenesetre most nemtom mi a tokom van a masinammal, mert amiota VGAt csereltem (kellett CMOSt resetelnem hibakereses miatt - VGA doglott be), nemtom beallitani azt a Q BIOST a korabbi 10x222-re, 200 folott vmiert nem indul ez a mocsodek - ugylatszik kiestem a tutinbol, mar tobb mint fel eve ment ezekkel a beallitasokkal.
-
AMDpower/
senior tag
Így jött össze sajnos, legközelebb figyelmesebben tesztelek

Hát nem lenne rossz, ha egyszer csak fogná magát és indulna a gyári órajelen, azthiszem 220-as fsb-vel megcáfolná a tb-a-kal kapcsolatos antituning híreket
Ha sikerül valamelyik nap bedobni egy lapot alá, szúrok be everest képeket jó kis cucc, csak kár azért a 256 l2-ért
-
atosz
őstag
Nem rossz story!

Mindenesetre az a 220 nem semmi egy Tbred-Atol... -
AMDpower/
senior tag
Azthiszem elkövettem életem következő nagy baklövését, hwsw-n sikerült bevásárolnom nemrégiben pár db amd cpu-t, kb 10db-t a fent említett sorozatból viszonylag jó áron, és egy db-t nem teszteltem.
Az emberem vállalt is rá 1 hét garit, én ki is próbáltam a 9db-t, de pont egy kimaradt és pont a hibást nem próbáltam, ez az én szerencsém. Emberkém nem tünt el, utólag is jót kacagtunk az eseten...
Szóval a lényeg, lenne nekem egy AMD Athlon Xp 2200 Tb-A magos processzorom, tökéletes sarkazatlan állapot, 200-as fsb-n még stabil
Viszont Duronnak ismeri fel minden, mivel l2 cache csak 64kb, lehetséges, hogy próbáltak rajta ezt azt és sikerült valami lábat rövidre zárniuk, én személyszerint nem találtam meg.
8*-os szorzon indul alapból, ez szépen le is lett lockolva így 800-os duronként indul, tuning 220-as fsb meg volt vele egy nf7-ben tovább nembírta a lap
Tehát a procika 800mhz@1700mhz-t tud alapfeszkó mellett viszont csak duron mag
Ez lenne eladó, kinek mennyit érne meg?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 650W
- iKing.Hu Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz újszerű 100% akku Apple garancia 202
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Én kérek elnézést.

Viszont Duronnak ismeri fel minden, mivel l2 cache csak 64kb, lehetséges, hogy próbáltak rajta ezt azt és sikerült valami lábat rövidre zárniuk, én személyszerint nem találtam meg.