Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Egyébként el szoktad olvasni és értelmezni a válaszokat, vagy csak write only módban tolod?
Ugyanis a mostani, sőt már az előbbi is ki lett tárgyalva itt, le lett írva egyenesen neked címezve pl. a #87 számú hozzászólásban, azaz hogy eleve a user képébe tolja a Windows 10/11 erről az értesítést a tálcán és akár külön ablakban is. -
King Unique
titán
Nem, nem állítottam, max. azt hogy uncsi ezen rinyálni ha régóta eleve beállítható hogy ne induljon a frissítés telepítésének véglegesítéséhez automatikusan újra és a felhasználó választhatja ki az időpontot, eleve ezzel kezdtem. Na meg ha logikusan végiggondoljuk, akkor miért írtam és linkeltem volna hogyan lehet beállítani.
Ahhoz prémium előfizetés kell.
-
King Unique
titán
Mondjuk az is le lett írva, hogy az alapértelmezett működés az újraindítást igénylő kumulatív frissítések telepítése után az automatikus újraindítás, nem lett az ellenkezője állítva, csak az hogy ezt a felhasználó könnyen felül tudja bírálni pár kattintással és akár 1 hétig is elhalaszthatja.
De ha még mindig nem világos, akkor az értő olvasás úgy látszik kevésbé megy, ellenben a trollkodás annál inkább, ami persze nem meglepő, ha már szakmai alapon nem sikerült megcáfolni a leírtakat. -
King Unique
titán
Szerintem már leírtam világosan a #80-ban, hogy a "nem indul újra", úgy értendő, ha be van kapcsolva az aktív időszak vagy az ütemezett újraindítás, stb.
Na persze aki keveri az OOBE-t a SCOOBE-vel, meg egyszer azt írja "utoljára a Windows 10 indult újra" majd utána "bizony újraindultak a 10 után a is a windózok", ott nem meglepő ha az előbbit is keveri mással. -
King Unique
titán
Milyen megerősítést?
Nemrég ki lett gyűjtve, hogy Windows 10-et és annál újabbat írtál, ahol frissítés után automatikus újraindítás lehet, régebbi Windowst viszont nem. Erre jött a mostani, hogy de, már az utóbbiaknál is volt és pont ezért annyira nem újdonság ez.Ja, az nem tetszett egyes felhasználnak, mert az XP, 7, 8, 8.1-nél alapból véglegesen kikapcsolták és letiltották hogy minek az és egyáltalán nem kell semmit frissíteni, vsz ezt unthatta meg a Microsoft is és változtattak a 10-estől.
-
King Unique
titán
Windows Update - Enable or Disable Automatic Restart - Windows 7 Forums
Mármint Windows-frissítés véglegesítéséhez automatikus újraindítás, ami amúgy nem Windows 10 és Windows 11 only jelenség, hanem már a Windows 7-nél és Windows 8/8.1-nél is megvolt.
Max. az utóbbiaknál a vezérlőpultban könnyen manuálisra lehetett állítani a Windows Update működését, de a havi kumulatív frissítés telepítése után azoknál is kellett az újraindítás, amit ha nem tett meg a felhasználó, akkor megoldotta a rendszer automatikusan, ráadásul a 7-esnél aszem csak +4 órát lehetett szkippelni, a 8/8.1-nél meg max 3 napot, nem volt 18 órás aktív időszak és akár 1 héttel tolható ütemezett újraindítás mint a 10/11-nél. -
King Unique
titán
Ha nem állítasz be semmit rajta, mert annyira nem is érdekes, nem is fontos, vagy nem is tudod hogyan kell (ami IT-s ként ciki), akkor ugye nem is feltétlen kell ilyen módon szóvá tenni hogy miért indult újra, ha annyira nem érdekelt hogy pár kattintással felülbíráld azt a működést.
" Én max. azt írtam, hogy" utoljára a Windows 10 indult újra"
vs.
"Céges-játszós (netezni) Win11, brand laptopon
rendszeresen mentem be arra, hogy ja, újraindította magát"Tehát akkor csak a szokásos csúsztatások és trollkodás.
Egyébként mindkettő ha nem lett semmi beállítva, meg egyik sem ha be lett állítva. -
King Unique
titán
A benti asztaladon volt, mármint akkor te nem tudtad másnak vagy magadnak beállítani? Ez adminként nem kicsit izé.
Megint céges használatra célzol, ahol ha ott valamilyen IT supportos voltál, akkor ugye miért nem álltottad be a usernek, ha ő maga állítólag annyira nem tudta, mert nem tud olvasni és / vagy a látásával gondok vannak, hogy pl. egy ilyet vagy ilyet értelmezzen.
Értő olvasás? Én max. azt írtam, hogy eleve beállítható pár kattintással hogy ne induljon automatikusan újra a frissítések miatt, nem azt hogy egyáltalán nem indulhat automatikusan újra. Na meg ugye logikusan végiggondolva, akkor mégis miért részleteztem volna az előbbit, ha az utóbbit állítanám.
-
King Unique
titán
"Céges-játszós - céges cuccokhoz semmi köze", "Rendszeresen mentem be arra" - hova, otthon a felhasználó szobájába, vagy a céghez? Olvastam, csak hát ilyen nyakatekert megfogalmazásnál nem feltétlen egyszerű kihámozni...
Amúgy meg majdnem mindegy is, mert mind szervezeti (céges), mind otthoni felhasználó szinten eleve adottak a beállítási lehetőségek, a cikk alapjául szolgáló Windows 11-nél már a hivatalos megjelenés óta, amiket már csak alkalmazni kellene pár kattintással és nem arról van szó hogy nem lehet könnyen felülbírálni az alapértelmezett működést, ezért sem különösebben téma. Az max. akkor lenne, ha egyáltalán nem lehetne, vagy csak nagyon macerásan lehetne beállítani.
Ennyi! -
King Unique
titán
Ha már céges példát hoztál fel, akkor ott normál esetben a mezei userrnek kell azt állítgatni, ha van admin és IT support? Nem, hanem eleve adott a lehetőség a gépház mellett központilag is tiltani pl. csoportházirendben az alábbi leírás 2. opciója alapján.
És?
Ez akkor lenne téma, ha nem lehetne felülbírálni és tiltani, amit max. a Windows 10 korai verziónál lehetett ellőni. Ellenben 1607 / 1703 verzió óta már ott sem, ahogyan az ezen beállítási lehetőségeket alapból tartalmazó Windows 11-nél szintén nem, úgy meg hogy még külön értesítés is megjelenik a tálcán és akár külön ablakban, a gépház mellett az előbbieknél is felkínálja az ütemezési lehetőséget, pláne nincs miről beszélni.Vagy max. annyit lehet, hogy ha a felhasználó annak ellenére sem él a halasztás, ütemezés lehetőségével hogy eleve a képébe tolja a Windows a beállítási lehetőséget, hát akkor magára vessen és ne csodálkozzon ha automatikusan újraindul.
-
King Unique
titán
Azon nincs mit cáfolni, mert eleve ismert jelenség hogy a kumulatív frissítések telepítésének véglegesítéséhez automatikusan újraindulhat, azt én nem firtattam. Azt írtam, hogy adottak ennek elkerüléséhez a beállítási lehetőségek, amik alkalmazása után nem lesz automatikus újraindítás. Amit most írtál, az meg nyilván az előbbi eset, mármint nem lett ott semmi beállítva, máskülönben nem indult volna automatikusan újra Windows-frissítés miatt, amit ottani adminként (ha jól emlékszem) illene tudni és alkalmazni / alkalmaztatni.
Enable or Disable Let's finish setting up your device in Windows 11
Mármint erre célzol, ami nem OOBE, hanem SCOOBE.
Ami a gépházban az értesítéseknél pár kattintással eleve kikapcsolható, szóval ez sem különösebben téma. Vagy ha már a telepítésnél ki lett az OOBE-ben, akkor elvileg nem is fog megjelenni, nálam sem szokott helyi fióknál. -
King Unique
titán
Mintha nem lett volna itt már eddig is többször leírva és linkelve, hogy ott van a Windows 11-nél is az automatikus újraindítás elkerüléséhez a max. 18 órás aktív időszak + akár 1 héttel halasztható ütemezett újraindítás, ha épp nem alkalmas a frissítés akkor akár 35 napig a frissítések szüneteltetése, stb. Szóval ez az egyszer csak random frissített és újraindult automatikusan strory már elég gyenge, meg lényegében user error is, ha eleve adottak ezek elkerüléséhez a beállítások de csak azért sem használják...
OOBE normál esetben a telepítésnél szokott lenni, meg ha a már telepített Windowsnál utólag a Sysprep által van indítva és oda bootolva, nem standard restart és login után...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OTP Bank topic
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Yettel topik
- Akció-RPG lesz a minap bemutatott The Expanse: Osiris Reborn
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged