Hirdetés
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Megírtam egy hanyag logout bejegyzésben a tapasztalataimat egy Razer Core X + 3060 Ti + USB4 setuppal, benchmarkok vannak PC-vel összehasonlítva.
-
Igen, értettem a te esetedet, ezt már nem is neked szánva írtam.
Mondjuk azt meg tudnád mondani, hogy egy mini ITX gép miért nem lenne megfelelő számodra?
Nem akarok ám minden áron mindenkit meggyőzni az én véleményemről (még ha sokszor így is tűnik
)
Egyébként itt egy reddit poszt, amiben összevetik a 4060Ti-t desktopban, TB3 egpu-ban és az új asmedia vezérlővel USB4-en keresztül.
-
A fenti egpu keresőknek én ajánlom, hogy gondolkozzanak el egy modern gamer laptopon 4060 vagy 4070 gpu-val, mert amúgy egy jó minőségű laptop külföldről 1000-1400€ (pl Legion 5 Pro) és ezek már sebességben ott vannak, mint egy TB4-re kötött desktop 3080. Nem véletlen halnak ki az egpu megoldások a jelenlegi 32gbps limit mellett (leszámítva az új asmedia vezérlőt).
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy újabb procival és platformmal más területeken is gyorsulhat a gép. Pl nálam az i7-8750h gép után ég és föld volt egy 8845hs laptop. 10-16 órás üzemidő, 30%-kal gyorsabb ugyanaz az SSD és általánosságban is jóval fürgébb.
-
-
A matekot úgy néztem, hogy alapból egy 3060 kb 1,5-3-szor gyorsabb, mint egy 780m. Pl nézd meg a notebookchecken, mivel ők azonos beállításokkal tesztelik a hardvereket. Itt vedd bele, hogy a 780m mérésekből a legjobbak vonatkoznának egy minigépre, mert ugye 780m van energiatakarékos U procikban is single channel rammal. Na viszont a probléma ott jön, amikor a dekstop 3060 egpu-ként lesz hajtva. Jellemzően 40% körüli teljesítményvesztés átlagban, tehát így már 0,6*(1,5-3)=0,9-1,8-szor lesz gyorsabb, mint a 780m. Ráadásul simán lehetnek olyan játékok, ahol mondjuk 50-60% körül vesztesz a tempóból. Az új 880m kb 15%-kal gyorsabb, mint a 780m, így azzal még kisebb az olló.
Ezért egpu-ba szerintem egy 3060ti már sokkal jobban megéri, mivel nem sokkal drágábban jelentősen gyorsabb. (+25-33%)
Edit: De attól is nagyon függ, hogy milyen játékokkal játszanál. Ha inkább CPU heavy, shooter vagy MOBA stílus, akkor az jobban kedves az integráltnak, ha meg GPU heavy AAA játékok, pl RDR2, God of War, az jobban fekszik a 3060-nak.
-
Szerény véleményem szerint ez a 3060 szint éri meg a legkevésbé. Rá kell költened kártyával együtt 100ezret, plusz még az összes nyűg és alig lesz gyorsabb, mint egy integrált 780m. Akkor már megfontolnám, hogy eladom és vennék valamit 7840hs/8840hs-sel vagy még jobb egy 880m integrált grafos Ryzen AI proci.
-
válasz
bb.bocs #6771 üzenetére
Mint láthatod, a min fps-en még jelentősebbet dob. Most alin 55ezer az UT3G, hozzá táp használtan 15 ezer, az 70ezer. Ennyiért nem kapsz egy használt Razer Core-t. De úgy is nézheted, hogy mondjuk egy RTX 3080 kártya esetén annyi teljesítményt buksz TB3 mellett, hogy az UT3G és egy 50ezerrel olcsóbb kártya pont ugyanazt eredményezné. Persze tény, hogy kicsit bonyolultabb lenne egy szép házba összerakni a cuccokat hozzá, ez nem vitás.
-
válasz
bb.bocs #6769 üzenetére
Neked (is) az kéne, amiről fent beszéltünk, az új ASMedia ASM2464PD enkóderes ADT-Link UT3G. Ez csak egy kártya kvázi, ház nélkül, bár Alin házak is vannak hozzá. Ha teszteket nézel, 20% a nyereség a sima TB3-as megoldásokhoz képest. Egyébként nagyon szívesen kipróbálnék egy ilyet a laptopommal, ha esetleg vásárolnál és nyitott vagy egy tesztre, akkor lehet, hogy személyesen megkeresnélek vagy posta.
-
Az a baj nekem a mobilitás is fontos, ezért az oculink nem pálya. Amúgy azt nem értem, hogy a gyártók miért nem tesznek egy ilyen csatit gyárilag a laptopra, mert helyigénye nincs sok és cserébe ugye ott lenne a 64gbps sávszélesség.
Usb4 egpu igényfelmérést végez most a Schenker/XMG, van bennük reményem, hogy esetleg fejlesztenek rá saját házat, arra talán megérné benevezni.
-
ADT-Link UT3G-vel van valakinek tapasztalata? Már régóta a piacra dobták, de sajnos még mindig nem épít rá egy nagyobb gyártó sem és nincs úgymond komplett kész eGPU megoldás vele.
-
-
-
Igen ez így van, ahogy írod, az usb4 nem olyan szigorú, mint a tb3 vagy tb4, ezért jól utána kell járni, hogy mit tud egy adott gép.
Lehet majd bepróbálkozom, bár amiket olvasok, az alapján a 7840HS-ben lévő 780M kicsit csalódás, mivel csak 20%-kal erősebb a 680M-nél, miközben papíron combosabbnak kéne lennie, főleg lpddr5x 6400MHz memóriával. Közben meg a mobil 4060 szinte annyit tud, mint a meglévő asztali 3060Tim és igazából a mobil 4050 sem sokkal gyengébb. A legjobb, ha nem veszek semmit -
Nézz utána, hogy mit tud az USB 4 szinte olyan, mint egy tb3 tudtommal. A stuttering azt jelenti, hogy az átlag fps mondjuk 50 volt, de minden fél másodpercben jött egy olyan mikrolag, amitől élvezhetetlen volt a játék. Másoknál is olvastam ilyesmit, szerintem nagyon sok tb3 implementacio nem lett optimalizálva és ezért némely gépen jól megy egy egpu, máshol meg nem.
Amit én szeretnék, az mondjuk egy rtx 3080 egpu-ban hozza a desktop 3080 sebességének 90 százalékát akadás nélkül. Akkor lenne értelme váltanom. -
Hali!
Esetleg valaki futott már bele olyan eGPU tesztbe, amit USB4 porttal csináltak? Tetszenek az új AMD 7840HS és 7940HS procik, amikben már egész combos 780M integrált GPU van. Arra gondoltam, hogy egy ilyen notihoz csatolnék egy eGPU-t, ha otthon játszanék, de igazából nem találtam sem USB4 sem TB4 porttal teszteket. Nekem egy korábbi laptopon TB3 porttal még nagyon stutterelt a kép külső VGÁ-val, ezért hagytam is a dolgot, de most már lehet, hogy megoldották ezt a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Formula-1
- Egy óra, két rendszer
- Szemüveges topik
- Interactive Brokers társalgó
- Hardcore café
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok