Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Feléig megnéztem.
Azért az a rész elbizonytalanított, hogy minél jobban feldolgozod a zabot - habár annál rosszabbat okozol a vércukor szinteddel - annál több béta-glükánhoz képes hozzáférni a szervezet, ami jó a koleszterin szintnek és a szívnek (és a prof. szerint ez a legfontosabb összetevője a zabnak).
Szóval akkor nincs igazság, hogyan érdemes elkészíteni, mert erre azt mondja a prof., hogy a személyre szabottság a lényeg. Azért ilyen mértékben nem ismerjük a saját testünket. A cukorszintet vagy a koleszterin szintet óvja az ember? Kinek melyik a gyengébb. Kéne egy jó vércukorszint mérő.
A videóból nekem az sem volt egyértelmű, hogy a prof. csajnak kizárólag azért ment fel kevésbé a cukorszintje, mert hozzáadott rostban, fehérjében és telítetlen zsírsavakban gazdag feltéteket, vagy neki egyszerűen jobb a vércukorszint kezelése is (ugyanis ez is elhangzott a videóban, hogy neki jobb, csak nem kötötték össze a két témát és inkább egyértelműen a hozzáadott feltéteknek tulajdonították a kisebb cukorszint tüskét).
Egyébként a cukorlöket miatt teszek a reggeli zabkásába fehérjeport és útifűmaghéjat.
Illetve elimináltam a hozzáadott mazsolát, mézet és társait.Ugyanilyen megfontolásból nem szabad facsart gyümölcslevet inni.
Sajnálom, hogy nem beszéltek arról, hogy meg kell e főzni a zabot és nem beszéltek jóval többet a benne levő rostokról. Szerintem nem csak a feldolgozottság módja, hanem az elkészítés módja is jelentősen befolyásolja a vércukorszint emelkedést.
Pl. nem hagyja kihűlni és úgy a benne levő keményítő ismét rezisztenssé válik. Ezáltal nem fér hozzá a szervezet olyan könnyen és nem tud belőle cukrot előállítani (+ a bélrendszernek is jó lesz, mert emésztetlen formában eljut hozzá).
Beszélhettek volna még a zab fermentálásról is. Nálam az lesz a következő lépés, remélem pár héten belül.Még egy kritika: a csávónak 6,7-es éhomi cukrot mértek, ami a prof. szerint tökéletes (habár picit a sáv tetején van). Nem 6 alatti a jó érték?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest