- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2016. 08. 20.
Egér vásárlásához: Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszarosB.
tag
válasz
MeszarosB. #2360 üzenetére
Sajnos a pucolás nem javította ki a problémát, ezért újból szétszedtem hogy átnézzem.
Ekkor jöttem rá, hogy ha a G100s tetejét leveszem a görgővel együtt, és az egér többi részét így kötöm a gépbe, akkor is véletlenszerűen föl-le görget.
Két különböző gépen is produkálta ezt, szóval szoftveres hiba nem valószínű.
Lehetséges lenne hogy tönkrement benne a 'fénykibocsátó' (LD1) a görgő egyik-, vagy az 'érzékelő' (LQ1) a görgő másik oldalán? Ez esetben lehet valamit tenni hogy megmentsem?
Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
-
oneak7
tag
Sziasztok!
Van egy steelseries sensei egerem és razer egérpadon nem működik a kurzor akárhova húzom nem megy, de ha az asztalon használom akkor meg jó! Tudna valaki segíteni hogy ez miért van, beállítás vagy egérhiba??
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
USB csatlakozós optikai egér, az USB aljzatba csatlakoztatva a rendszer (Win10) nem ismeri fel azonnal, hanem kb 20 perc múlva véletlenszerűen .
Optikai érzékelője világít, de mintha nem is lenne csatlakoztatva, mozgatásra, és kattintásra sem reagál .
Ha egyszer "beindul" akkor jól működik, ha ilyenkor kihúzom, majd visszadugom, akkor megint nem működik .
Mi okozhat ilyen hibát ?
Üdv.
Astra
-
norby91
tag
-
PeeterssoN
őstag
válasz
jaffa 2843 #2392 üzenetére
Meg nem mondom, eleve "csálén" néz ki az egész , persze ha a kapcsoló és egér közötti résekre gondolsz , nem látok különbséget.
-
válasz
PeeterssoN #2391 üzenetére
Akkor nyilván gari. Lehet, hogy a kapcsoló elfáradt, de az is lehet, hogy a kapcsolót nyomó műanyag. Nem áll lejjebb, mint a másik?
-
PeeterssoN
őstag
Hali!
Mostanában az a tapasztalatom hogy a bal egérgomb csak ugy "elsül" . Nem is nyomom mégis mintha folyamatosan kattintgatnék. Mi lehet a gond? Még garis ezért nem bontanám meg. Logitech Proteus Core 502 -
-
NYPD
aktív tag
válasz
TeebyKay #2387 üzenetére
Egy darabig megint ment, aztán itthagytam állni a gépet pár percre, és megint kiakadt, azóta semmi. végigdugdostam az összes porton, az Unifying látja, de Inactive-ként, és a párosítást megszüntetni sem engedi. Elemek frissek, bekapcsoláskor a zöld led folyamatosan világít, nem alszik el ahogy kéne, csak néha-néha megszakad a fény egy pillanatra. Gyanítom a gyerek aki csinálta a mikrokapcsoló cserét valamire ráfforrasztott, vagy a tököm tudja. Eszközkezelőből eltávolítottam a drivert, aztán visszaraktam, semmi. Setpoint csak a szoftvere gondolom, úgyhogy azt nem töröltem le.
-
Phobosz90
csendes tag
Sziasztok,
van egy Logitech Mx518 egerem. Ahogy csatlakoztatom a géphez pár másodperc után megszűnik működni.
Ahogy átnéztem rájöttem, hogy az USB csatlakozója félig rozsdás. Halvány lila foggalmam sincs mitől lett ilyen.. Valakinek van ötlete hogyan tudnám esetleg leszedni róla a rozsdát? Szerintem a rozsda miatt nem jó az érintkezője. -
NYPD
aktív tag
Sziasztok.
Logitech M705 egeret használok munkához. Nemrégiben volt mikrokapcsoló cserén (pénteken), egészen délután 1-ig működött is tökéletesen, aztán egyik percről a másikra megállt. A zöld led a tetején folyamatosan világít, de a kurzor nem mozdul, kattintásra nem reagál. Próbáltam másik gépen és USB porton is, szintén semmi.
Mi lehet a gondja? Elem nem lehet, mert akkor pirosan villogna, itthon is ilyet használok.
Köszi.
-
dobragab
addikt
válasz
Fooler89 #2380 üzenetére
A jobb klikket kapcsolócserével lehet megoldani.
A görgő ki van lazulva? Ha igen, a keményítése sokat segít a problémán, bár teljesen nem szünteti meg.
-
Fooler89
őstag
Sziasztok
Régóta használok egy Microsoft Intellimouse Explorer IE 3.0 SteelSeries MOD egeret és az lenne a problémám, hogy néha a görgő ugrik egyet meg a jobb kattintást kétszer veszi.
A görgő ugrálását, hogyan tudnám megjavítani?
-
Vertigo18
addikt
Én vettem olyan egeret, ami három állású kapcsolóval rendelkezett az alján. Az egyik az "OFF", az ellenkező oldal a "FULL ON" (egér bekapcs, full világítással), meg volt egy középső állás is, ami csak az egeret kapcsolta, semmi csicsa, fények, stb...
Ha ezen a középső álláson hagytam, akkor ugye keveset fogyasztott, mert nem kapcsolta be a világítást, illetve ahogy te is mondtad, 5 perc tétlenség után az egér úgyis kattintásig lekapcsolt.
EZ volt.
-
embe
nagyúr
válasz
dobragab #2372 üzenetére
Köszi a választ!
De ezzel az infóval nem tudok mit kezdeni.
Az egér nem kapcsol ki, nem a gép. Tehát a régi egerekkel ha leállítottam a gépet, akkor az egér kikapcsolt, legalábbis a szenzor nem világított az egér talpán. Vagy ha pár percig nem bolygattam az egeret, akkor is készenléti módba ment az EGÉR. Ilyenkor kellett egy kattintás, hogy felébredjen az egér. Itt mindig világít a szenzor a talpán.
Ja és ez wireless egér. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy Genius NX-7000 típusú wireless egeret. Laptophoz hurcolni jó.
A korábban használt ebayes wireless egerek, ha kikapcsoltam a gépet, nem világítottak. Ez a gép leállítása után is világit. Az ok. hogy van a talpán egy kapcsoló, na de nem kapcsolgathatom minden leállás után. Hamar meg is halna az a kis mikrokapcsoló.
Kérdésem, hogy normál esetben nem kellene-e a gép leállását követően kikapcsolnia? -
dobragab
addikt
-
Mclovin
senior tag
Hali! japán omron kapcsolókat BP-n hol érdemes vadászni? Illetve WMO 1.1a usb kábel csere előtt állnék. Nem szeretnék ebayről rendelni mert nem 'occsó'. Ha vmi olcsó donoregérből kukáznék, az kivitelezhető lenne? Mert van egy a4tech egerem,abból kioperáltam a kábelt és azzal kipróbáltam a dolgot, csak van rajta egy ilyen 'törésgátló', így nem igazán kompatibilis a WMO-val, amúgy tökéletesen működött. Na meg a fekete szövetkábel nem igazán menő .
-
MaTpr0F
senior tag
Hali!
Régi Rival kopó oldalsó gumijának cseréjére, látott már valaki házi okosságot?
Van pár rival aprón elég jó árakon, ezen defektussal. -
dobragab
addikt
válasz
Zoli0726 #2363 üzenetére
Ez nem közvetlenül a Sica, hanem a PMW3310 bugja, bár én anno nem találkoztam ezzel. Nem tudom, mit lehet ezzel kezdeni, talán 50-nel feljebb állítani, hogy mentésnél jó helyre ugorjon. De majd megkérdem a veterán Sica-sokat is.
Szerk: látom, megtetted te. Elvileg nem kéne két helyre is. Most szerencséd van, mert ott valószínűleg többen tudják a megoldást.
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok!
Akinek rog sica egere van, annak az armoury szoftver nem csinál olyat, hogy a dpi beállításnál a mentés után lejjebb ugrik 50 dpi-vel?
Akármire állítom be az adott profilt, elmentem, elkattintok és vissza, és 50-el kevesebbet mutat.
Elég furcsa. -
dobragab
addikt
válasz
MeszarosB. #2360 üzenetére
Elvileg ha szétszeded (1 db nagyobb csavar a hátsó talp alatt), kipucolva működnie kell, mert a görgője nem encoder-es, hanem optikai.
-
MeszarosB.
tag
Két hónapos Ebayes G100s-em magától kezdett el fel-le görgetni, ami miatt teljesen használhatatlan.
Felbontani/forrasztani nem tudom, Pesten 4k-ért javítják a mikrokapcsolókat, gondolom az enkóder csere is minimum ennyi lenne ha egyáltalán vállalja valaki.
Előtte az egyéves Kana V2-m lett a garancia lejárta után egy hónappal lett egyszerre mikrokapcsoló hibás és enkóderes.Miközben a régi gépnél használt öt év alatt tízszer földhöz vágott 2000 forintos tescós egér tökéletesen működikNem tudom, jobban megérné-e eladni alkatrésznek vagy megpróbálni megjavíttatni. 5k-ba került szóval 4k-s javítás teljesen értelmetlennek tűnik.
-
dobragab
addikt
válasz
gubabela #2358 üzenetére
Szerintem őt keresed. A hozzászólásod pedig hirdetésnek minősül, töröltem.
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Van egy Genius Navigator 905BT típusú egerem. Ugye, ha csatlakoztatni akarom a géphez (Win 8.1), akkor ugye az oldalsó sávban a Gép és eszközök között kiválasztom a Bluetooth menüt, majd ott párosítom az egeret. Érdekelne, hogy van-e ennél egyszerűbb mód? Ugyebár, ha este kikapcsolom, akkor reggel megint úgy kell kezdenem, ahogy fent leírtam? Ráadásul ezt csak akkor tudom megtenni, ha van egy másik egerem, hiszen nem csatlakozik (párosodik) automatikusan...
-
ÉNERGIE
tag
Sziasztok, a problémám a következő. Van egy Logitech MX5500as szettem, kb 6-7éves lehet már.
Az egér kb 1-5-10percenként(random) megáll, nem értem miért, ha ki-bekapcsolom az egeret akkor akkor általában újra használhatom de van hogy az sem segít rajta. Benyomtam a régi G7-es egeremet, az is hasonlóan jár bár talán nem olyan sűrűn mint ez de erre nem vennék mérget mert nagyon random de elég sűrűn csinálja. Emiatt gondolom hogy talán nem az egér döglött be, felraktam a legújabb MX5500-as szofttot hátha de az sem segített, van hogy kikapcsolás után visszakapcsolom az MX egerét és a görgője nem kattan egyet mintha kikapcsolva lenne az egész (bekapcsoláskos mindig visszapattan a gyorsgörgetéses könnyű görgő, nehézre vált). Azt is csinálja már pár hónapja, hogy amikor a középső gyors görgőt megrántom lefelé hogy gyorsan haladjak egy xls-ben és felakad aztán könnyű módba marad az egész néha, akkor ismét ki-be kapcsolás segít. Stratégiai játékban vettem észre pár napja hogy a jobb egérgombot amikor folyamatosan nyomom és irányítok egy egységet kitudtam választani vele hogy milyen irányban érkezzenek meg egy adott pontra, most lenyomva tartva a jobb egérgombot nem tudok irányt adni nekik csak 1 adott pontra kattintani ahova mennek de lehet háttal fognak állni a lényegnek, a G7-es egérrel ez nem gond, de mivel a G7 is néha kikapcsolgat így nem értem mi ez az egész....ötletek? -
netpeti98
addikt
A kevesebb mint 3 hónapos G100s-ben gyorsan megadta magát a mikrokapcsoló. A leírások alapján ez még egy könnyebben szerelhető egérnek tűnik, csak se forrasztóm, se tudásom nincs a forrasztáshoz. Számítottam rá, hogy 1-2 éven belül kell majd valakit keresni a cserére, de hogy ilyen hamar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Ford topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- További aktív témák...
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest