Hirdetés
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DHL esetén a nem insured csomag is meg szokott érkezni épségben a németektől, vagy mindenképpen kell a drágább megoldás?
-
-
sisi22
aktív tag
Anno nekem iskolaban tanitottak, hogy - nem irom a nevet - egyik orszagban torveny volt, hogy ha szinesboru kezet emel egy feherre, bortont kap erte. Egy szinesboru fiu elrantott egy feher lanyt az uttesten, hogy egy auto ne gazolja el es azonnal bebortonoztek.
Az mar hab volt a tortan, hogy hiaba volt sok tanu, a feher lany es szulei se akartak elfogadni, hogy egy szinesborun mult az elete. -
ggabor02
aktív tag
Sziasztok,
Olasz eladótól vásároltam, egy SDA Express (sda.it) nevű szállítóval küldi.
Egy semmire sem hasonlító tracking (8C8792F19....) van, mely szerint már itt van Magyarországon.
Ki fogja ezt nálunk szállítani?
Volt már valakinek ilyen szállítás?
Sem a parcelsapp, sem a track nem mutatja, hogy ki lenne a magyar partner. -
sisi22
aktív tag
Nem akarod megerteni, hogy ez a tipikus angolszasz, vagy burokratikus szemlelet lenyege.
Hiaba reklamalsz egy boltban, hogy a penztaros zsebre tette a penzedet es erre tanuk sot kamera felvetel is van, kozlik veled, hogy piros bevasarlotaskaval vasaroltal, es a szabalyzatukban szerepel, hogy piros bevasarlotaska hasznalata eseten nem fogadnak el reklamaciot.
-
válasz
francois8 #84686 üzenetére
Nem attól függ, az LA-LX, RA–RZ az csak nyomkövetett a biztosítás feláras kieógészítő szolgáltatás.
UA–UZ az az lenne ami nem a felsorolt és ott sántít a dolog hogy Magyarországra termék csak csomagban küldhető Németországból a német postával, így nem igazán adhatnak neki Ux kezdetű azonosítót.
UA–UZ = Letter post: items other than LA–LZ (Express), MA–MZ (M bags), QA–QM (IBRS), RA–RZ (registered), and VA–VZ (insured).Itt a német posta árak Magyarországra
A német postai kereső mit ír küldemény fajtának?
-
francois8
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy az UY számmal ellátott német küldemény egyáltalán milyen tarifával lett feladva? Ha biztosított a csomag, akkor nem LP-set kellene kapnom? Most adott fel egy csomagot nekem egy német eladó, és UY számot kaptam a kaufen-ba...
-
mexel
veterán
Az ebay-es ügyfélszolgálatot is elküldtemmelegebb éghajlatra, legfeljebb kitiltanak, nem is érdekel. Csak azt fújják hogy továbbküldtem a csomagot így elvesztettem a vásárlói védelmet. hiába írtam hogy nem a szállítás miatt írok, hanem mert a termék nem felel meg a leírtaknak és eleve hibás volt. Csak azt fújják hogy nem látják a problémát. Nevetségesek. valószínűleg így hiába is adok negatívot, az eladónak ezek után azt is egy szóra törölni fogják.
-
válasz
indaboy #84680 üzenetére
Azt próbáltad hogy a Switch account? És alul vedd ki a stay signed on pipát amíg nem sikerül belépni.
Töröld a böngészőben az eBay kezdetű összes sütit, azután a böngésző gyorsítótárat majd ezen a linken lépj be, ha nem téged ír ki, akkor Switch account.
Ez a német eBay linkje itt is próbálhatod.
Annyit még hozzá teszek hogy ha Firefox-ot használsz akkor valami változott a jelszó kezelésnél, mert most amikor a linket másoltam, az új belépésnél a már eltárolt jelszóra megint rákérdezett hogy eltárolja, szóval lehet hogy böngésző nyűglődés van nálad is. Tegnap is küldtek rá új frissítést. -
indaboy
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy off topic-e, de mindenesetre remélem tudtok segíteni. Kb 3 napja az alábbi oldal jön be, ha be akarok lépni, és mindig ez a userrel akar belépteni: johnnii_lengyel12@fastmail.com.
Akár mit csinálok, csak ez jön be, a saját useremmel nem is tudok belépni, bárhova megyek ugyan ez van.
[link] -
francois8
csendes tag
Szia! Köszi a segítséget! Lehet félreérthető voltam. Két különböző csomagról volt szó. Ezért szeretem a UY kódos számsort, mert azt meg tudom jeleníteni a posta nyomonkövetési webhelyén. A csomagot átvettem és jól jelzi, hogy sikeres volt a kézbesítés.
Az ominózus csomaggal kapcsolatban viszont a DHL Magyarország tudott segíteni. A lényeg, hogy el sem hagyta Németország területét a csomag.... Valóban sikeres volt ott is a kézbesítés, vagyis visszakapta a csomagot az eladó.... Az ügyintéző kisasszony nagyon segítőkész volt, annyit mondott, hogy feltehetően az eladó meggondolta magát és visszahozatta a nekem címzett csomagot, vagy szállítás közben megsérült, esetleg a címke leesett.... Az eladó tegnaptól újra hirdeti a várva várt csomagomat, ellenben nem veszi fel velem a kapcsolatot, ma megpróbálok neki németül írni . Eleve elég szűkszavú volt, hozza a német formáját, de azért többnyire nagyon kedvesek a német eladók. Nem tudom otromba dolog lenne-e adni neki egy negativ feedback-et (még tudok), mert úgy gondolom illett volna valamit reflektálni. Nem érzem magam hibásnak, hogy reklamáltam a csomagomért, sőt azért sem, hogy a szállítást mivel kérem (€ 8,89 + € 2.5). -
mexel
veterán
Csináltam képernyőkivágást az egyik elutasítóról azt betettem. most a sérülésre nemtértem ki, azt nem reklamálom meg, csak azt hogy hiányos és nem működik. A vásárlási ár felét beírtam igénynek és hogy nem tudom visszaküldeni. Ott megkérdezték miért, oztt már beírtam hogy elhoztam magyarországra és innen drága küldenem és nem is tudom jól becsomagolni stb. Az eladó biztos megint ágálni fog és hazudozni, szóval nem sok esélyt látok, ez így nagy bukta lesz, de úgy látszik ezt be kell nyelni.
Ezek után meg szerintem az ebay sem fog velem foglalkozni mert ez a második esetem volt és most én tűnök úgy mint aki csak kifogást keres és az eladókat akarja lehúzni ( jó balkáni szokás szerint)
Azért írtam még egy levelet az ebay-es hölgynek, hoyg elolvastam és megértettem a moneyback garanciájukat a továbbküldésre, de ennek ellenére nem értem hogy ha a sérüléstől eltekintek akkor a hiányzó alkatrészek miért férnek bele ebbe? Így egy szélhámosnak sima ügye van. Lehet hogy ne válaszolnak de nem is érdekel, lehettörlöm az accomat onnan ezek után, semmivel nem jobb ott vásárolni mint egy német apróhirdetésből kb így.A negát ráérek az ügy után adni gondolom, addig még nem írom meg amíg a paypal dönt
( most az eladó válaszára várnak persze) -
mexel
veterán
A paypallal milyen nyelven levelezzek? Németül mert német ebay volt? A felület magyar. Vagy angolul? teljesen más most a folyamat mint a múltkor volt
-
mexel
veterán
A paypalnál azt írja, hogy lépjek kapcsolatba az eladóval, vagy az ebay-el mert ott vásároltam. A legvégén ott van hogy "Tovább a PayPallal történő benyújtáshoz"
Akkor az ebay-es és egyeéb dolgokat hagyjam ki gondolom.
Itt viszont azt írja hogy valami dokumentummal bizonyítsam hogy az ebay hogyan próbálta megoldani a dolgot
"Olyan dokumentumot kell tartalmaznia, amely igazolhatja, hogy kapcsolatba lépett a(z) eBay vállalattal." -
sisi22
aktív tag
Problema megoldva, valoban szombat kora delutanra megtortent a szallitas, de ez csak a szallito cegnel lett dokumentalva, az atvevohely az ebay-re nem tette be valamiert.
Nemreg odamentem, kozolte az illeto, hogy ott a csomagom, de nem adhatja oda, fekete filccel az oldalara volt irva egy nyolc betus szo, kozolte, hogy az valami hibakod es ez alapjan nekem kell az ebay-nel reklamalni. Lefotoztam azzal, hogy majd rakerdezek az ebay-re, mire az emberem a mobiljaval belepett ebayre, majd ket kattintas utan kozolte, hogy minden rendben, vihetem a csomagot.
Fel oraval kesobb a cuccot kicsomagolva kiderult, hogy mukodik, csak kisebb kotyogasi gondok vannak, ebay-re belepve lattam, hogy az ebaye nyomkovetesnel hirtelen megjelent, hogy "atveheto", ugyhogy irtam az eladonak, hogy atvettem es minden rendben. -
mexel
veterán
én sem mondtam, csak azt hogy nem akarom visszaküldeni mert már elhoztam magyarországra. De a csomagolási fotókon látszik a többi címke is, azt le kellett volna vennem sajnos. Csak az övét kellett volna otthagynom.
De nem foglalkoznak ezzel, gondolom az eladó beadott valami szép mesét, van sok száz pozitívja, és gondolják hogy a magyar biztos hazudik
Mindjárt indítom a PP-nál, de az eladó ott is meg fogja írni valószínűleg. -
mexel
veterán
Nem érdekli őket, azonnal az a válasz hogy a terméket továbbküldettem. Az eladó még aznap felhívta őket amikor írtam és ezt elmondta nekik, hogy ő nem vállal felelősséget mivel biztos kibontották sb. Hiába van videóm a kicsomagolásról, rajta a tulaj eredeti címkéje ami zárja a csomagot. Azzal nem is foglalkoznak hogy a termék hibás és hiányos, csak a továbbszállításon rugóznak.
-
mexel
veterán
Az ebay hivatkozik a vásárlói védelem egy részée amiben le van írva, mik a kizáró tényzők :
"A vevő által az eredeti szállítás után egy másik címre továbbított tételek (nem vonatkozik a hitelesítési folyamat részeként ellenőrzött cikkre)"Szóval a mailbox.de-s továbbküldés esetén erre mindig hivatkozhatnának. Azaz aki így küldet terméket annak simán elutasíthatják. Hiába a videó a kicsomagolásról ( mindig készítek) hiába a fotók, nem érdekli őket.
Ha a paypal is felfigyel erre akkor kár is foglalkoznom a dologgal.
A paypalnál nem fogok a sérülésre hivatkozni, azzal nem foglalkozom, csak azt írom majd le hogy hibás és nem felel meg a leírásnak.
-
Az az értelme hogy a PayPal a második védelmi vonalad ha ez elsőnél nem neked adnak igazat.
A szemét eladóval nem igazán tudsz mit kezdeni, de nem szállítási sérülés, szóval azt kellene hangsúlyozni és így már mindegy hogy "tovább lett küldve", az eBay tévesen értékelte a dolgot, ezt a PP dispute-nál is írd be. -
mexel
veterán
Na ez gyorsan meg is történt. Az ebay ismét lezárta, arra hivatkozva, hogy én továbbküldettem magyarországra, és innentől az eladó nem vállal felelősséget. Nem értik hogy nem a szállítás a gond, hanem hiányos és hibás a termék. Nem az ami a leírásban volt. Ennyit az ebayről
Most irány a paypal, de azt hiszem ott sem érek el semmit. -
mexel
veterán
Szóval a kettőnek semmi köze egymáshoz? Ennek így mi értelme? 2x végig kell majd játszanom ezt az egészet. De azt sem tudom az ebay csak úgy döntött ( az illető megírta hogy felhívta őket és elmondta hogy ő az igazmondó és becsületes) Kár hogy az ebay-nek ennyi is elég
Köszönöm, akkor nem rugózom rajta ha az ebay elküld, indítom a paypalnal is utána. Minősíteni mikor minősítsem az illetőt, mikor vágjam be neki a negát? Sajnos reflektálhat rá és azt fogkja írni hogy hazudok stb ( nagyon gátlástalan bunkó, és tele van pozitívval kis üzletekből) -
mexel
veterán
Alul kis betűvel ott van hogy megírhatom ha nem tetszik, megtettem, mindent leírtam. Namost nagyon kíváncsi vagyok.
Még ilyen tetű csaló eladókatHa az ebay úgy dönt hogy nincs visszautalás akkor vége, vagy a paypalnál még tudok tenni valamit?
A múltkor valahol a paypal felületén kellett ezt a levelezést folytatnom ( dispute) nem itt az ebay-en. Azt még el lehet majd indítani?
-
parkr
őstag
Rossz topic sorry
-
mexel
veterán
Szóval akkor hiába dönt úgy az ebay hogy klüldjem vissza és megkapom a pénzt, az eladó még keresztbe tehet. Akkor se pénz se cuccos
Ráadásul az eladó annyira féregszerűen viselkedik hogy tartok tőle hogy kitalál valamit. (azt is letagadta hogy az ő csomagolásában jött a termék, azt mondta átcsomagolták, igaz ezt egyszerűen megcáfoltam, de erre nem reagál, és az ebay-nek is azt írta hogy átcsomagolt termékre nem vállalja a szállítási felelősséget.
Ezek után kinézem belőle hogy bármit kitaláljon.
ha nem küldöm vissza valószínűleg az ebay ismét annyit mond hpogy kb a vételár 25%-át visszadják feltételezem. Nem nagyon leszek vele kisegítve, de ha még hozzáteszem a szállítási díjat is amibe kerülne visszaküldeni akkor talán már ott vagyok majdnem hogy hibásan eladom a cuccot. -
Pont lehet ilyen gond amit írsz. Persze az sokat segít ha te tudod bizonyítani azt hogy azért kérted a vissza pénzt, mert nem a hirdetésnek megfelelő állapotban kaptad meg.
Ha nem szállítás közbeni sérülés akkor nem valószínű hogy tud bizonyítékot arra adni hogy nem igaz a te állításod. -
mexel
veterán
Egy kérdésem lenne. Ha visszaküldöm mégis a terméket ami miatt hiszti indult ebay-en ( sérülten, nem működőképesen érkezett), akkor az eladó biztosan viszaadja a teljes összeget? ( illetve ebay vagy paypal, akit illet). Azaz az eladó nem hivatkozhat arra, hogy ő nem ilyen állapotben küldte, vagy akkor még jó volt stb stb. ( magyarul valami kifogást kereshet-e?) Vagy szállításnál ismét megsérül a cucc stb.
Sajnos a futár nem olcsó, 12e ft, az ifdeszállítás is annyi volt a mailboxde-től, gondolom ezt senki sem fizeti. -
A Postával nem érdemes veszkődni, mert hazudnak folyamatosan, most nem részletezném hogy neked, hogy mi az igazság abból amit mondtak neked. Röviden semmi.
Az eBay, mint az eladók képviselője mindig elküldi az IOSS azonosítót a vám-árúnyilatkozattal, de ez semmit sem ér ha a Posta nem várja meg és csak úgy a küldemény adatok alapján ráfuttatják a vámolási programot a küldeményre. Ezzel lesz biztos + bevételük.
Ezzel az a gond hogy a jogszabályi előírások szerint csak a vám-árúnyilatkozat alapján lehet a az automatikus vámolást is végrehajtani, ha az eladótól nem kapnák meg (nem igaz) akkor tőled bekérhetnék mivel az értéke az ismert a küldeménynek és ha 150 € alatti akkor egyértelmű a helyzet.
Februártól már beírtam az Összefoglalóba az alábbiakat:17.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát egy IOSS-os fizetésnél
2 módszert írok le, az első az eBaytől történő visszakérést javaslom, mert a Magyar Posta 120-150 napokra reagál és néha csak mellé beszélnek.
Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a szállító újból beszedné...............Az gond hogy szerintem kifutottál a határidőből, ami 60 nap.
-
LOTR
addikt
sziasztok
tavaly év végén rendeltem ebayről, ioss-szel fizettem az áfát is, de itthon a magyar posta újra beszedte, mert nem kapták meg a feladótól az ioss kódot (csak a küldeményen szerepelt, az elektronikus rendszerben nem)
indítottam egy felülvizsgálati kérelmet a postánál (a fórumban leírt módon követtem a reklamáció leadására adott utasításokat), majd valami hiba volt a posta rendszerével, így nem tudtam, hogy végül sikerült e
néhány héttel később újra próbáltam, amikor már végre jött is visszaigazolás, hogy sikerült, mivel tudtam, hogy hosszú folyamat lesz, meg is feledkeztem róla (120 nap a határidő), de már ez is lejárt és még nem kaptam semmi választ, ezért felhívtam az ügyfélszolgálatotazt elfelejtettem megkérdezni, hogy miért nem jött semmi válasz a kérelmemre, de mondta az ügyintéző, hogy ennek a felülvizsgálatnak 6.600Ft a díja és úgysem adnának igazat, mert a feladó hibázott és nem rögzítette feladáskor a rendszerben az ioss kódot, tehát nem is ajánlja, hogy ezzel próbálkozzak, mert felesleges lenne
az volt a tanács, hogy ebayen jelezzem a feladónak és vissza szokták téríteni a duplán kifizetett áfát
így ez lenne a kérdésem is, hogy ezt pontosan hol tudom megtenni?
eBay Case indítást nem sikerül előhozni [link]purchase history - order details - return the item
majd folyton hibaüzenet:
We couldn't process your request because of a technical issue. Please try again.
a contact seller opciót tudom használni (de azt is csak akkor, ha átkattintom, hogy nem az adott termékről van szó, mert különben: Invalid item number, please try again.)
mielőtt elkezdem a folyamatot, gondoltam megkérdezném tőletek is, hogy mi az ajánlott eljárás ilyenkor?
köszönöm -
sisi22
aktív tag
Na, az elmult egy ora balhes volt, az eladoval sok uzenetvaltas volt kepernyokepekkel, ugy tunik, ebay-nel van valami gond.
En azt latom az order-nel, hogy pentek du az eladotol atvette valaki es kapott egy tracking number-t, es azota meg tovabbszallitasra se kerult.
Ha a tracking number-re rakeresek, akkor az ebay kozli, hogy varjak, mert a cucc meg nem erkezett meg, ha megjon, kapok sms-t es/vagy mail-t.Az elado pedig azt latja, hogy tole pentek du atvettek a csomagot, majd valami depo-ba kerul, majd atkerult egy masik depo-ba, es szombat du kiszallitasra kerult a boltba.
Az biztos, hogy mar az elado is nagyon merges, ugyhogy par ora mulva, nyitaskor mar telefonon fogja zargatni a boltot, hogy most akkor mi van.
Nagyon nem ertem, hogyan lehet ugyan azzal a tracking numberrel mast latni az eladonal es a vevonel?
V:
Az ordernel volt, amikor megjott az uzenet, hogy az elado elinditotta es megkapta a tracking number-t, akkor ott volt az egy soros uzenet az utolso karika alatt, hogy "estimated delivery 8am on Monday".
Kesobb az uzenet mar eltunt, a karikan pedig csak a 16-os szam van azota is, ami a hetfoi, a legutolso hatarideju kezbesitest jelenti, mert eredetileg valoban 13-16 kozotti kezbesitessel volt az eladas. -
válasz
mokus1 #84652 üzenetére
Egyidőben nem lehet a kettő, mondjuk lezárta a PayPal-t aztán az eBay-n nyitott egy másikat? Az eBay azt írta hogy a PayPal-on van valami, a fizetési szolgáltató szöveg arra utal. Arról nem is beszélve hogy amíg az eBay-en lehet reklamálni, addig a PayPal-on nem lehetséges nyitni, így ami nem nyitható meg az le sem zárható, nagyon sántít a szövege
-
válasz
francois8 #84650 üzenetére
Most akkor két küldeményről van szó? Az LP is jó szám, az UY-t nem a német posta adta, eleve tudják küldeni az LP-s-el Magyarországra, hanem úgy tűnik a magyar, ha szerinted ezek egyeznek akkor az alábbi van.
Ezért UY511393355DE menj be a Széchenyi téri postára a hivatali kézbesítőrészleghez a Híd utcába mert ott van, a postán maradóra szokták ugyanazt az időpontot + 1-2 perc beírni kézbesítésnek, mert átadták a hivatali kézbesítő részleghez.
12 Máj 2022 06:37 A küldemény postán átvehető (értesítőn szereplő dátumtól) Szeged 1 posta, Szeged.
12 Máj 2022 06:38 Sikeresen kézbesítve Szeged 1 posta, Szeged
Sms-t küldtek elméletileg ami vagy spam lett a telefonon vagy eleve nem küldtek, csak azt hazudják.
Nyomtasd ki ezt az alábbit és figyelj oda hogy nehogy kitalálja hogy 1 perc alatt nem nyitvatartási időben kézbesítették és ezért meg sem nézi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- World of Tanks - MMO
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest