Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
nemrég kaptam ezt az üzenetet:
hwiy is tis itum ben in spt fr omst a wk now cn u ansr that qeshion enles you are a burn
fejtsétek meg ha tudjátok mert nekem nem sikerült...
-
b-max
senior tag
Az eladó nem a leirtaknak megfelelően alkalmazza az amúgy is túlárazott szállitási dijat. Hogy tudok reklamálni az ebay felé, miután megnyertem az aukciót? Küldött már az eladó számlát.
-
net91
senior tag
Reklamáltam és kértem, hogy küldje el nekem a megvásárolt műanyag karóra szíjat.
Ezt a választ kaptam:Good news! Your return request is approved. The seller will provide you with a return shipping label to send the item back.
majd,
Seller yuying78 let us know that they can't buy a return shipping label for you to use for 12-24mm Silicone Rubber Smart Watch Strap Watchproof Replacement Wrist Band.
The seller is still responsible for return shipping costs, so contact them to arrange return shipping.
A részemre tévesen elküldött AA elemet, mely nem ér 100 forintot se, küldjem vissza Kínába? Ez most komoly?
Hogyan tudom elérni, hogy a megvásárolt karóra szíjat küldje el?Meg ezt is írta még:
The seller sent you a message
MessageDear friend We need to explain that you received other buyer's items . Your correct tracking number of the package is UD555215322YP Please track it from the website . https://t.17track.net/en#nums=UD555215322YP please waiting for some more days , we think you will receive it soon Best regards JeanA tacking number alapján az a tévesen kiküldött termék szállításának adatait tartalmazza.
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Pici kínaitól rendeltem egy óraszíjat és helyette a borítékban egy AA elemet kaptam.
Az eBay-t nem szoktam használni, így tanácstalan vagyok, nem tudom ilyenkor mit kell tenni.
Az eBay-hez vagy a feladóhoz kell fordulnom? -
-
válasz
Bikkrom #84241 üzenetére
Ha magyar címmel regisztrálsz akkor az EU-s eBay-hez tartozol és ott €-os az elszámolás, eleve €-ban kapod meg a vételárat, a $-os vagy más devizás tételt napi árfolyamon váltják €-ra.
Írtam más szerintem hogy PayPal tavaly az évközepétől megszűnt eladó témában (díj fizetés, vételár kiutalása, azért kellett a bankszámla) nálunk is, vásárlásra használhatod, de azt a pézt is az eBay kezeli már nem PayPal
Köze nincs a forinthoz, így azzal nem tudnak lehúzni, az hogy te a $ vagy az €-ot milyen árfolyammal kapod a bankodtól az teljesen független dolog ettől, az tud lehúzni. -
Bikkrom
senior tag
Csak gyűrüzik tovább az amcsi eladásom. Ugye a vevő azt írta, hogy szerinte nem kapta meg. eBay február végén meg is próbálta visszaszedni a pénzt tőlem. De nem tudta. Failed. Aztán megint, ma meg az accountomon jelent meg a negatív összeg. Gondoltam dolgom ne legyen már vele ha szívatnak, legalább tudják már levonni... De nem tudják... Beléptem eBay-re. Paypallal rendezni nem lehet. Ok, kártyám megadom... Erre a 28 usd helyett amit kaptam 28 eurót kér. Mondanom sem kell így 1100 forinttal lehúzott az eBay. Miért van ez? USD-t fizettek érte annó, akkor tőlem miért eurót kérnek most vissza? És miért nem kevesebbet ha már pénznemet vált?
Közben lejárt a posta 15 meg 30 napja is. Csesztek válaszolni a CN18-ra. Hogy hol az elveszett csomag. Holnaptól írhatok panaszokat. Nem tudom ér-e ez az egész 12 ezer forintot. Rengeteg órát elcsesztem már ezzel az egy adásvétellel. Soha az életben többet eBay-en el nem adok... De amerikába sem adunk fel semmit.
-
-
válasz
MPowerPH #84234 üzenetére
Lépj be az angol oldalon és a Payments-nél add meg a bankszámlaszámot. a végeredménynek ilyesminek kell lenni, fekete kitöltés helyén a neved lenne:
Ha másik oldalon akarod megnézni akkor ezt a piros üzentet írja ki, legyen az a német (persze németül) vagy az USA oldal vagy a francia, franciául. Ha az alap oldalon meg van adva, akkor ezek nem számítanak semmiben.
-
válasz
MaxxDamage #84232 üzenetére
Igen talán ezen az oldalon lehet látni jobb oldalt.
-
-
válasz
MaxxDamage #84230 üzenetére
Mivel ebből nem derül ki a szállítója nem lehet rá válaszolni. De ha 4-én indult el akkor kell pár nap hogy megérkezzen és a hétvége az ki szokott esni.
-
-
malor
aktív tag
Kíváncsi vagyok rá. A linkben még ez is olvasható:
"If an order fits either of these criteria, neither sellers nor carriers should collect VAT from buyers in the EU. eBay will collect the VAT from the buyer based on the country of delivery and remit it to the responsible tax authorities.
This ensures that items imported from outside the EU no longer have preferential VAT treatment compared to items purchased from within the EU."
Azt akarja mondani, hogy leveszi a terhet a vállamról, de úgy látom ebben azért ne legyek akkor annyira biztos
Ha megjön a rendelés, megírom az "egyéni" tapasztalataim. -
malor
aktív tag
Figyelni fogok nagyon, de javítottam a hozzászólásom közben, mert az ebay elég egyértelműen fogalmaz, hogy 150 euró alatti, normál, nem speciális termék rendelése esetén, ő intéz mindent.
Így tényleg nem nagyon értem, hogy ebbe harmadi fél mégis hogyan és milyen alapon tud bekavarni.
-
Azért tudj róla hogy a DPD és a Fedex is szívatott már meg embereket angol csomaggal, mert áfáztatták, pedig nem kellett volna, azért az IOSS rendszerű vásárlásnál az eladónak is van dolga ennek jelzésével.
Az enyémet például Franciaországból visszaküldték mert nem fizettem ki a vámeljárási díjukat, de csak azért nem történt meg mert nem értesítettek róla hogy fizetnem kellene. -
malor
aktív tag
Köszönöm.
Ez a negyedik ebayes rendelésem. Még a Magyar Posta nem szállított egyszer sem. Mondjuk ez az első rendelésem Angliából Brexit óta. Nagy ebayes eladótól vásároltam most is, nem hinném, hogy gond lenne a kommunikációval. Azon is meglepődnék, ha a Magyar Posta lenne a partnerük, de ki tudja.
Figyelek és megosztom a tapasztalatokat. Egy picit azért fura, hogy ennyi mindenen múlhat a rendelés teljes költsége. Olyan kaotikusnak tűnik első ránézésre, de ügyfélbarátnak nem mondanám. Ezt találtam a témában témában, ami az én esetemben azt jelenti, hogy az ebay végez minden áfa ügyet, nekem vásárlóként semmi dolgom nincs.
Így is jelölte a megrendelésben:
*VAT collected by eBay on this transaction based on applicable laws.
-
Rossz a kérdésed.
Ha nem a Magyar Posta fogja kézbesíteni akkor nem kell mást fizetni. Kivéve ha a szállító nem tud róla hogy te már kifizetted az áfát, mert a küldő nem közölte vele.
Ha a Magyar Posta kézbesíti akkor vagy 399/799 Ft-os IOSS vámkezelési díjat, ha a Posta tudni fogja hogy te már kifizetted az áfát a küldő közlése alapján. Ha nem tudja a sávos vámkezeléses díjukat kérik 499/899 Ft és a 27% áfa az kb 1804 Ft -
malor
aktív tag
Lehet nagyon láma kérdés, de gondoltam megkérdezem.
Rendelés: Angliából Magyarországra
Értéke: 20 font (szállítási költséggel és áfával együtt)Már rendelés közben azt írta, hogy a szállítási cím miatt minden adót tartalmaz és nem lesz további költségem. Részletezte is, hogy
- Price :GBP 12.49
- Shipping: GBP 3.33
- Sales tax: GBP 4.27Ez azt jelenti, hogy nem lesz vele semmi dolgom, külön már nem kell fizetnem?
-
válasz
MPowerPH #84220 üzenetére
Az eBay-en tavaly évközepétől a PayPal csak fizetésre használható, az eladói jutalékot, a az eladott termékért a pénzeket bankszámlás módon lehet rendezni és ezt az eBay kezeli, még a PayPal-os fizetés pénzeit is.
Ha az Egyesült Királyságban élsz és az a regisztrációs országod is akkor rád más feltételek vonatkoznak (A Member since dátuma után akkor neked nem Hungary van és Registration address az angol és a nemzetiséged is angol) így nem tudok segíteni, ez itt inkább a magyar fiókokkal fogalakozó topik. Jogilag is eltérőek a fiókok a tulajdonos nemzetisége és regisztrációs címe alapján, ezért nem keverhetőek. -
MPowerPH
félisten
-
válasz
MPowerPH #84218 üzenetére
Csak a szállítási címnél adhatsz meg másik országot, a regisztrációs és számlázási címnek maradni kell annak ahol laksz, ha az Magyarország akkor annak kell maradni.
Bármelyik oldalon lehet feladni hirdetést.
Az hogy a németről átdob az a cím cserebere előtt volt?
Ezenkívül megadtad-e a bankszámla számot amelyről majd a jutalékot levonják és majd amire a pénzt utalják?
Ennek a bankszámlának €-osnak kellene lenni, mert magyar eladóként az EU-s eBay-hez tartozunk és €-os az elszámolásunk, ami azt is jelenti hogy ha $-ban vagy fontban adnál el, a pénzt ők majd €-ra konvertálva küldik a számládra.
Állítsd vissza a címeket a valóság szerintire és próbálj meg feladni hirdetést a német és a francia eBay oldalon. Ha nem megy a németen akkor valami hiba generálódott beszélni kellene velük.
Kipróbáltam, tudok feladni a német oldlalon, nekem is UK az eredeti regisztrációs oldalam és magyar címeim vannak, csak a vásárlásnál használt szállítási címeknél van egy német cím is. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok,
A kerdes azzal kapcsolatos, hogy ha eladni szeretnek, akkor hogy tudom valtoztatni, melyik eBay site -on szeretnem meghirdetni? A regisztraciom eredetileg UK. Alapertelmezetten ott akar eladni mindent, GBP -ben szamlaz. Ez nem jo, mert nem akarok oda postazni, es ugye domestic -et nem tudom kizarni. Most sikerult a .com -on meghirdetni, ez meg USD alapu, de ezzel ugyan az a baj, USA -ba alapertelmezetten szallitana, nem kikapcsolhato.
eBay.de -n ellenben nem tudok eladast nyitni. Azonnal atdob vagy a .com -ra, vagy a .co.uk -ra. Hol kell kervenyeznem, hogy en konkretan csak ott szeretnek arulni, majd ott megadni, hogy EU -ba postazok? Es csak oda.
Cimem mar at van irva magyarra, szallitasi, szamlazasi is.
-
mokus1
addikt
visszaküldtem egy csomagot GLS-sel.
Viszont az Add trackignumbernél nem fogadja el amit megadtam illetve a szolgáltatónál ha kiválasztom hogy other és beírom hogy GLS ezt sem fogadja el. A GLS honlapján látszik a nyomkövetés.
Mit tudok csinálni?
-
cbmfan
senior tag
Ma kaptam az infót postán, hogy Oroszországba nem vesznek fel küldeményt, Ukrajnába és Fehéroroszországba (Belarusz) csak saját felelősségre, nem garantálják a kézbesítést. Ajánlott hozzáadni ezeket a kivételekhez, hogy ne legyen belőle probléma.
-
Balli
őstag
Az problémát okozhat, ha olyan bankkártyával akarok fizetni (Ebay checkout) ami nem a nevemen van? Bátyámén keresztül próbálkoznánk, de checkout-nál hibát dob fe (nem részletezi)l, fedezet is van / kártyaadatok is rendben, nem értjük :/
-
attiati
veterán
Az úgy rendben van, hogy 15 napja Bécsben áll egy ebay.de-s csomag?
"szállító partnernek átadás" státuszban van azóta.
-
A biztonság az rendben van, de a PayPal-nál hosszabb a vásárlói védelmi idő, ha vissza kell küldeni akkor 12 hónap időtartamra 12 alkalommal, alkalmanként 9300 Ft-ig megtérítik a a visszaküldés díját. Ezért a két különbségért én továbbra is PayPal fizetek, főleg úgy hogy ez már minden eladónál használható, nem az van mint régen mondjuk a német eladóknál hogy nem szerették a PayPal-t.
Persze azt hogy mi PayPal-al fizetünk azt nem érzékeli az eladó mert ezt a pénzt is az eBay kezeli. -
Balli
őstag
Köszönöm szépen a gyors és kimerítő választ
csak hogy teljes legyen a kép: biztonság szempontjából akkor teljesen mindegy most már hogy a PayPal-on keresztül utalok, vagy bankkártyával fizetek Ebay checkout-ok keresztül? Ugyanolyan gyorsan megkapja az eladó a pénzt? Azért fura hogy már nincs késleltetés
-
Úgy hogy most már bankszámlára utalja ki az eBay (már megszűnt a PayPal használata ilyen tekintetben, csak fizetésre használható) amelyre közvetlen beszedési jogosultsága van. a vissza kell kérni és nincs fedezet akkor küld értesítést hogy tegyen rá pénz, ha nem teszi meg akkor kap egy fizetési meghagyást aztán a bank majd leszedi ha lesz pénz. Persze kezdő eladóknál azért itt is van késleltetés.
-
Balli
őstag
Köszi, akkor ez különbözik a PayPal-tol ha jól értem, mert azt nem írják jóvá azonnal az eladónak.
Illetve amit nem értek, ha kártyás fizetés esetén jóváírják a számláján a pénzt még az áru kézhezvétele előtt, akkor utána hogyan intézi el az Ebay hogy az eladó legyen szivesn visszautalni a pénzt jogos reklamáció esetén? -
Balli
őstag
Sziasztok, egy gyors kérés
Ebay checkout / fizetés, ugyanannyira biztonságos hitelkártyával mint PayPal-al? Az eladó ugyanúgy nem kapja meg az összeget, amíg én meg nem kapom az árut és meg nem bizonyosodom róla hogy az rendben van?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Ha a 17track egy USA-ból érkező csomagra ezt mondja, hogy:
ERLANGER, KY 41025, Delivered, PO Box -> Your item has been delivered and is available at a PO Box at 4:41 am on February 27, 2022 in ERLANGER, KY 41025.
És kézbesítve státuszt kapott, akkor kezdjek el aggódni?szerk: most nézem ebay-en, kapott másik számot...
-
válasz
rednifegnar #84202 üzenetére
Megnéznéd a nyomkövetési oldalon hogy van-e írva online fizetés elérhető szöveg?
Ha nincs akkor a program az a része futott amikor nem talált elérhetőségi információt vagy nem jó a formátuma, hiába látod mindenhol. Az elektronikus adatokat nem látjuk és nem is mutatják meg.
Ha van ez a szöveg, akkor nem kaptál értesítőt, vagy a telefon sms spam vagy az e-mail spam mappába került vagy hamarabb megtalálta az eladó e-mail címét és arra küldte el, de azért szoktuk nézni a nyomkövetést hogy ha látjuk ezt a szöveget akkor elkérjük a telefonos ügyfélszolgálattól a kódot. Persze ezt csak hétfő reggel 8:00-tól péntek 16:00-ig lehet -
rednifegnar
senior tag
minden rajta volt, en mar regota ugy csinalom, hogy a nevemben benne van a teloszam a cimemeben meg az email cim. rajta is volt minden szepen a dobozon meg az elektronikus cimzesen minden adatom. uk ebayos vasarlas volt amugy. nem kezzel irogatott cucc, rendes gepi, az ioss is minden, gsp.
ha megnezem a vasarlas mellett levo tax invoicet amivel az ebay kuldi azon is rajta van pontosan minden, email, telszam. nem is kellett egyebet fizetni, az adok mukodtek a rendszeren at. egyedul az atveteli dij lett 400 helyett 800. csak azt tudom elkepzelni, hogy ha beszedhetik a 800-at a 400 helyett akkor miert ne szednek? plusz tartja a jattert a markat... amit ugye nem kotelezo, csak hat lehet a kovetkezo csomag pont nem er ide, volt mar ra pelda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest