Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.kristof
őstag
válasz
Hegyirabló #8897 üzenetére
De jó is a Kindle, bár mással nincs tapasztalatom. Nálam az is szempont, hogy néz ki az olvasó, és eddig messze a Kindle 5 a legszebb, de ez csak az én szubjektív véleményem.
-
Deck
titán
válasz
Hegyirabló #8897 üzenetére
20k
Wayteq-et szokták itt ajánlgatni
-
-
Deck
titán
válasz
Hegyirabló #8892 üzenetére
Hát igen a "marketing". Volt, hogy facen is odaírtam ilyenhez, hogy az lcd kijelző miatt ne hírdessék úgy, hogy ekönyv olvasó stb. Mire a válasz az volt, hogy mivel arra is jó ezért, úgy ia hirdetik.
-
Deck
titán
válasz
Hegyirabló #8890 üzenetére
Teljesen más. Órákon át több száz oldalt olvasni lcd kijelzőn.. Eink meg mint a papír. Az nem valami nagy akksi idő
pw2 8hét napi 30-60perc olvasással a gyári adatok szerint. Ég és föld az lcd meg az eink.
-
Hegyirabló
veterán
Hát jó, mondjuk úgy írja a doboza, hogy E-reader / media player.
Nekem nincs gondom az akkujával, Péntek óta használom, és csak a negyede ment le az akkunak. Pedig kiolvastam 300 oldalt, és én lassan olvasok. Már kezdtem azt hinni, hogy rossz a visszajelzés, hogy nem akar lejjebb menni, ma ment le egy vonalat a négyből.
A fejfájástól, szemfáradtságtól én is félek, de ennyi erővel gépezni se gépezzek. Tudom, a monitornak biztos más a frissítése.
-
Deck
titán
válasz
Hegyirabló #8888 üzenetére
Aminek lcd kijelzője van az nem ebook olvasó. Csakis eink lehet. Olvasásra csak eink kijelzős. Akksi, szem miatt elsősorban.
Jó a tipped csak a minőség.. De ezért kell saját gyüjtemény
-
Hegyirabló
veterán
Én most lettem ebook tulajdonos, és imádom! Egy Icarus Omnia G2-t vettem. Azért ezt, mert arra gondoltam, hogy képregényeket is fogok tudni olvasni vele, LCD-s, nem inkes. Sajnos a képregények pont határeseten vannak megjelenítésben, lehet ugyan olvasni a buborékokat, de azért jobb lenne, ha nagyobb lenne.
Milyen hátránya lehet az LCD-snek az E-inkkel szemben?
Szerk: Azért vannak tippjeim, hogy hol van nagy ebook "választék"!
-
k.kristof
őstag
válasz
Hegyirabló #8883 üzenetére
Ahogy elnéztem, a kínálat nagyjából mindenhol ugyanaz, az árak dettó. Hogy miért van ilyen kevés e-book? Valószínűleg közrejátszik az is, hogy a nyomtatott könyvet 5% ÁFA terheli, míg az e-bookot 27%...
-
Hegyirabló
veterán
Megnéztem ezeket az áruházakat, és azt látom, hogy eléggé alacsony a választék.
Úgy sejtem, hogy a könyveket manapság számítógépen tördelik és szerkesztik, tehát egy gombnyomás volna bármelyik könyvet e-könyvesíteni. Még sincs ez.
Mi ennek az oka? Szerzői jogok? "Másolásvédelem"?
-
gabeunit
tag
na csak annyi volt a dolgom, hogy deregistert nyomtam a pw2-őn, utána a meglévő amazon fiókra ( amit most csináltam, nos arra regisztráltam be újra) és már mutatja is, hogy ott van az én kis Papewhite2-őm a device list-en
-
Geza26
senior tag
Hello!
Ajándékba készülök ebook readert venni!
Ezt néztem ki: Kindle 7th
Ez jó vételnek számít, esetleg kb. ebben az árban tudtok jobbat ajánlani?
Köszönöm!
-
Deck
titán
válasz
Hegyirabló #8879 üzenetére
Ipubs.
Nincs mit
-
Deck
titán
válasz
Hegyirabló #8876 üzenetére
Dibook, Ekönyv, BookandWalk, Líra, Libri, Bookline, Txtr
Ezek vannak.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
E-book áruház, magyarnyelvű, melyik a legnagyobb?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
gabeunit #8874 üzenetére
Ezt értem, de sajnos nem tudom hogy létező Amazon fiók nélkül hogyan zajlik le egy Kindle regisztrációja...
Hátha más tud segíteni ebben.
Egy biztos, kell lennie egy Amazon fiókodnak egy adott emailcím/jelszó párossal, amivel be tudsz lépni az Amazon fiókodba és ott férsz hozzá az ehhez a fiókhoz regisztrált KIndle készülékek beállításaihoz.
-
gabeunit
tag
válasz
Oldman2 #8873 üzenetére
Vagy csak én mondtam el nagyon bénán
Nos megkaptam a Pw2-met, és ott megcsináltam minden procedúrát kivéve a bankkártya regit, kaptam is egy mail címet amit ki is ír a készülék, hogy mi is az, nos ezzel próbáltam belépni az amazonra ( @kindle.com -vegű a cím) de nem sikerült ezért kérdem azt, hogy akkor az amazonra kell regisztrálni még külön és aztán betallózni a címet, vagy ezzel a mail címmel , amit adott nekem a pw2, azzal kell regisztrálnom? -
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
-
gabeunit
tag
Sziasztok amikor regisztráltam a kindleömet a netre kaptam, egy e-mail címet de az istennek sem akar az belépni az amazonra, tehát az a kérdésem, hogy akkor az minek jó?? Vagy kell csinálni egy külön accountot?
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
fertilio01 #8866 üzenetére
Ez a cikk segíthet a szótár megtalálásában.
http://ekonyvolvaso.blog.hu/2010/10/02/derult_egbol_mobi_szotar
-
Libretom
aktív tag
Az utóbbi időszakban sokszor felmerül itt a topicban a Wayteq xBook 60FL. Mivel ma a helyi MM környékén akadt dolgom, rászántam 20 percet a vas kipróbálására. Nyilván a teljesség igénye nélkül, a következő a véleményem, pontokba szedve, távirati stílusban:
- anyaghasználat: kiváló, (matt, gumiszerű, nem ujjlenyomat gyűjtő, stabilan tartható)
- menü kezelés gyorsasága: kiváló, (nem tapasztaltam lassulást, akadást, pedig pörgettem rendesen...)
- kereső (szó) funkció működése (gyorsaság, pontosság): kiváló, (teljes magyar betűkészlet, hosszú magánhangzók is)
- oldalra ugrás, gyors ugrás a csuszka segítségével: kiváló,
- tartalomjegyzék működésének gyorsasága, görgetés: kiváló,
- lapozás gyorsasága: kiváló,
- betűk élessége: kiváló,
- betűk tömörsége, feketesége: jó,
- megvilágítás: jó (A Zebede ismertetőjében is látható kisebb elszíneződések és szürke beszűrődés
miatt),
- megvilágítás színe: fehér, ami kellemesebb, mint a kékes,
- kijelző érzékenysége érintésre: jó,
- betűk beállítása: sajnos a DiBook olvasón lévő könyveiben nem tudtam betű típust állítani. A méret állítás
gyors, de a gép saját olvasó alkalmazása szegényes margo és sortáv beállítási választékot
kínál. Nyilván senki nem ezzel, hanem inkább androidos appokkal fogja használni.
- gombok: kiváló (pontosan érintkeznek, nem kemények, nem túl lágyak, kézre esnek)
- wifi működés: ?
- különböző fájl formátumok megjelenítése: ?
- androidos olvasó appok lehetősége: kiváló,
- megbízhatóság: ?
- ár/érték arány: kiváló.
- üzemidő (annak alapján, amit itt olvastam): megfelelőSzándékosan mellőztem bármelyik másik vassal történő közvetlen összevetést.
Csak egy betű-típussal tudtam megnézni a kijelző minőségét, ezért a mellette lévő világítós olvasóval is összehasonlítottam, majd az Icarus Illumina HD youtubos videóját is megnéztem (ami Zebede ismertetője szerint azonos a W 60FL-lel). Szerintem a "jó" értékelés a korrekt, a betűk kissé szürkések, kevésbé tömör feketék. -
Deck
titán
válasz
likeaRAINBOW #8863 üzenetére
Szerintem ebben az árban k6
-
fertilio01
csendes tag
válasz
Szia! Képzeld, én éppen ma vettem egy PB Basic 2-t. :-) Hosszas tanulmányozás után találtam ezt az olvasót ebben az árkategóriában a legjobbnak.
Ezzel kapcsolatban egy kérdésem lenne. Úgy látom, hogy alapból csak angol-német szótár van rajta. Hogyan kell angol-magyar szótárt rátelepíteni? -
JamesFinn
senior tag
válasz
Mire vagy kíváncsi?
Szerintem jó kis Reader, nekem bevált. -
fattyu666
tag
válasz
Ebből a két hozzászólásból le tudsz szűrni némi infót a kérdésedre: (telefonról sajnos csak így bírom berakni a linkeket)
http://prohardver.hu/tema/e-book_olvasok/hsz_8754-8754.html
http://prohardver.hu/tema/e-book_olvasok/hsz_8767-8767.html
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok.
Pocketbook basic 2 mennyire ajánlott? Vagy ebben az árkategóriában van jobb?
-
gabeunit
tag
válasz
krisztianAMG #8857 üzenetére
Igen, ha a reklámos nem jó a mágneses tokkal, akkor mindenképpen érdemes egy reklámnélkülit szerezni, vagy leszedetni róla a reklámot!
Nagyon kényelmes funkció, hogy csak kinyitom a tokot és onnan folytatom, ahol abba hagytam, pont mint egy könyv, és amikor meg lecsukod,akkor meg lelövi a képernyőt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Ilyen területen élő vevőnek kérésre ingyen eltávolítja az Amazon pár perc alatt.
Egyébként a reklámok valóban nem zavaróak (hiszen olvasás közben persze nincsenek, a könyvlistában is csak egy vékony csík alul. Alvó állapotban a teljes képernyő az, de olyankor aligha zavaró bárkinek is, és többen írták már, h hasznos ajánlatot is kaptak így),
egy másik szempont miatt érdemes mégis kérni az eltávolítást: ha mágneses tokban használod, mert akkor a reklámok nélküli verzió magától fölébred, vagyis kinyitva a tokot már ott is vagy a könyvben, ahol korábban becsuktad. A reklámosnál először még egy telefonhoz hasonlóan simítással kell föloldani az alvó képernyőt (hiszen különben nem lenne értelme a reklámnak ha magától eltűnne, mert senki sem látná) -
Oldman2
nagyúr
válasz
Szerintem cseppet sem zavaróak, mivel csak a főmenü alsó részén és a képernyővédőn jelennek meg, olvasás közben sehol semmi ilyesmi "zavaró" elem.
-
krisztianAMG
senior tag
Mennyire zavaróak/idegesítőek a reklámok az reklámos verzióban?
114 euróért árulják nálunk (Szlovákia) A Paperwhite2-t. Ilyen ár mellett érdemes az Amazonos rendeléssel szenvedni? Angliában van kint egy ismerősöm, ő el tudná postázni nekem, de nem tudom lenne-e értelme.
Ha azt mondjátok, hogy nincs különösebb hátránya az itthoni rendelésnek, akkor még ma megrendelem. -
fattyu666
tag
Csináltam pár screensot-ot, hátha segítség lesz.
Ugyan az a szöveg többféle formátumban és alkalmazással megnyitva, Wayteq Xbook-60FL ebook olvasón.Sima .doc formátum, semmi konvertálás AlReaderben megnyitva olvasásra:
Sima .doc formátum, ingyenes KingSoft Office alkalmazásban megnyitva szerkesztésre:
.pdf formátum EbookDroid alkalmazással megnyitva:
Semmi flanc, csak gyorsan átkonvertálva calibre-n .azw3 formátumba, Alreaderben megnyitva:
Semmi flanc, csak gyorsan átkonvertálva calibre-n .epub formátumba AlReaderben megnyitva:
-
fattyu666
tag
Akkor javaslom kezdésnek olvasd el ezt a tesztet a Wayteq 60fl-ről: http://logout.hu/blog/zebede/index.html
Bocs telorol nem tudok most linkelni.Azért is jó ez az olvasó, mert pl. doc-ot nem csak olvasni, hanem szerkeszteni is tudsz rajta, amennyiben telepitesz egy androidos Office appot.
Azzal azért legyél tisztába, legjobb lenne ha valahol meg tudnád nézni, hogy ezen scrollozáskor, lapozáskor másképp hat a képfrissítés mint tableten, az e-ink technologiának köszönhetően.
És azzal is hogy pdf-nél 6 colon igen aprók lesznek a betűk, ha mint írtad nem akarsz scrollozni.Ja, bocs most olvasom hogy max 25.000-et szánsz rá, akkor ez nem lesz jó neked mert ez 32.000 körül mozog.
Bocs!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest