Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
-
Rover623
félisten
1. szar vga...digit és digit között is van ám különbség
2. HP LCD nem egy csúcs...ráadásul nem ismerheted a belső kialakítását
3. nem tudom mit csináltok, de ha HP LCD-t használtok, biztos nem vagytok sem grafikusok sem pedig kiadványszerkesztők...ergo nem vagyok meggyőződve arról, hogy tudtátok pontosan: mit is kell figyelni...stb...
Értelmetlen amit itt csináltok néhányan: a légárammal szemben ürítitek a pisit...
A DVI vs analóg vita régen eldőlt: akkor, amikor sikerült szabványosítani a digitális átvitelt, kiküszöbölve ezzel a videojel kétszeri konverzióját...ennyi... -
Egon
nagyúr
Ezt kifejthetnéd kicsit bővebben is mert nem igazán értem...
Ha netalántán a vga-kártya (elvileg) gagyi minőségére utalsz, elárulhatnád, hogy a _digitális_ kimenettel milyen probléma lehet ezesetben?!?
Szerk.: esetleg kis görcsön önigazolás: megérte DVI-bemenetes TFT-t venni...
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Céges HP TFT-n (nem nekem van ilyen monitor, kollégámnak) van analóg és DVI bemenet is. A srác hosszasan tesztelte (és csak nézegettem), de nem igazán tudtunk különbséget tenni a képminőség terén...
Pedig a vga sem egy csúcstermék: Asus GF4 MX440...
-
Rover623
félisten
Te kedves ''fényszegény'' fiatalember...
Mivel ebben a topic-ban nem említettem a HDTV ready TV-ket, feltételeznem kell hogy árgus szemekkel követed PH!-s munkásságomat...megtisztelsz...
Ellenben újfent tanújelét adtad az elektronika (s azon belül is a szórakoztató elektronika) témakörében erősen hiányos tudásodnak...
Olvasgass egy kicsit, kulcsszavak: HDTV, HDMI, DVI, stb...
Csak a ''your favourite company'' kínálatában tucatszám leledz ilyen csatlkazóval szerelt TV... -
Ronin-
senior tag
Hát én is ezt mondom,hogy úgy próbálja ki vki... de Rover623 nem érti meg...
helyette jön azzal,hogy tv-t vagy mit kötött dvi -re meg ilyen baromságokkal..
Mellesleg az tény,hogy vannak tft monitorok, amelyek ''szarok'' analóg bemeneten, pl a barátnőméknek van 1 Samsung Samtron 73 V (asszem) tft moncsijuk, és azon tényleg lehet látni,hogy nem olyan szép tiszta a képe, pl. a betűknek van ilyen enyhe árnyéka vagy mi, kb olyan mint amikor 17'' ftf moncsin 1024x768-ba rakod a képet... csak nem annyira brutálisan elmosódott. -
Rover623
félisten
Jobb ha nem értesz egyet vele...
Amit leírtál: rendben van...vannak jó TFT-k analóg bemenettel...de ha van rajta DVI, akkor még jobb...az hogy ez a minőségi ugrás megér-e valakinek X összeget, azt meg döntse el maga...
De Ronin szerint a DVI egyetlen előnye, hogy nem kell állítgatni a képet a moncsin (ráadásul ezért 20-30.000 HUF többletet kell leszurkolni)...ezzel nem kellene egyetértened, mert nyilvánvaló szűklátókörűség... -
xtb
csendes tag
Sziasztok!
Az eddigi tapasztalataim alapján sokban egyetértek Ronin-nal. A csak analóg bemenettel rendelkező tft-k képe nem feltétlenül rosszabb, mint a dvi-seké. Igaz, hogy az analóg kábel összeszedhet mágneses zavarokat, és sok egyéb előnye van a dvi-nek, de a legtöbb esetben nincs érdemleges különbség. Tényleg csináljon már valaki egy lg 1730s/1730b vagy egy samsung 710n/710t képminőség-összehasonlító tesztet, akinek lehetősége van rá! Mert abban igaza van itt mindenkinek, hogy a dvi-s monitoroknak sokszor trágya az analóg bemeneti képe (a munkahelyemen is ilyen az egyik tft), de a csak analóg bemenetű tft-k képe szerintem általában nagyon szép. Ezért az a véleményem, hogy akinek nem fontos a kifogástalan kép, hanem megelégszik a 99%-os minőségűvel, az gondolja meg jól, hogy kiad-e +10000Ft-ot egy dvi-csatlakozásért.
xtb -
Keitaro
addikt
Bár már ezt más is írta, ez kapásból 8e és messze van az emlegetett 20-30tól. Ráadásul a hülye vámok miatt drágábbak.
Na mind1, nézd : nagyon sok függ a videokártyától és a monitorban lévő AD átalakító minőségétől. De a D-sub egyszerűen nem tud jobb lenni a DVInél. Nagyon nagyon optimális esetben megközelítheti, de el nem érheti. Mint már sokan emlegették, DVI-vel nem kell szenvedni rengeteg időt a beállítássokkal.
Bár asszem látva a többieket feleslegesen járatom a számat
Szóval nyugodj meg, nem vagy te kevesebb azzal, hogy csak D-subon nézegeted, a monitorodat, de mert így alakult még ne hülyézz mindenkit aki DVI-t használ attól még nem lesz DVI-s az az LG. Ráadásul én nem LGkből indulnék ki hasonlításnál, de az más kérdés...
Volt szerencsém pl pár ViewSonichoz amiknek jó volt a képe D-subon, de még jobb DVI-n és szerintem nem lenne sok értelme az ő AD átalakítójukat fikázni... -
-
fasyrt
őstag
Tedd vissza először a crt moncsid, indítsd L a wint, és a frissítési frekvenciát pedig vedd le 60Hz-re! Szar lesz a kép, de amint kikapcsolod, és átkötöd DVI-re, működni fog pompázatos színekkel! (Aztán utána meglehet próbálni a 70-75Hz-t is...)
Kalandor!
Szerezzetek már be a kétkedő PH!-snak egy 1730B-t és 1 s-t meg egy Samu 710T-t és 710csakDsubos LCD-t, és nézzétek meg plz! A cikk végén pedig egy ''Ajánljuk Ronin- nak, a kétkedő PH!-snak! -
Rover623
félisten
1.attól most tekintsünk el, hogy jelenleg már 56-ért lehet kapni 1730S moncsit...
Ugyanabból a forrásból:
1730S 58804
1730B 65306
A különbség (n betűvel!) 6502 nettó HUF, ami bruttóban is csak 8128 HUF. Még ha a kiskereskedő 25%-os extraprofittal kínálja a monitort, akkor is csak 10k körül van a difi bruttóban!
Hol van ez a 20-30.000-es általad kifogásolt különbséghez (megint n betűvel) képest...kicsi huszár!?
2. Még ha én fikáznám az Acer moncsikat, megérteném, merthogy LG partnerek vagyunk...
De hogy te tedd ezt, aki életében nem látott még annyi LCD-t működés közben mint mi itt egy hét alatt...?
3. Nekem nincs gagyi Acer-em...vaksi vagy? Csak az adataimat kellene megnézned és láthatnád, hogy ott egy gagyi HP van beírva...persze ehhez tudni kellene hogy a HP L1740 egy LCD monitort jelent...
(Persze ez sem igaz, mert keddtől ma reggelig egy Fusi T17-1-em volt, délutántól meg egy Acer 1721hs-em lesz, ha meg nem tetszik, akkor hétfőtől egy 1715msd...ha meg minden kötél szakad, akkor egy 1730P...vagy ami majd beválik...
4. az analóg-DVI ''szakmai'' vitát meg nem folytatom, sajnos nem vagy túl felkészült vitapartner...szerencsére a fizika tőled függetlenül is műx... -
mattheus
őstag
Javaslom, hogy egy 19' colos TFT-nél nézd meg a DVi ill D-Sub között a különbséget!
-
Ronin-
senior tag
Hát az ilyen Acer féle monitorokkal meg az olyan lámákat etetik meg mint te
Mellesleg:
17'' LG L1730B LCD TFT monitor 66400 Ft 83000FT
17'' LG L1730S LCD TFT monitor 59800 Ft 74750Ft
Hát ez nekem így kapásból 10e külömbségnek tűnik... de megnézhetem márkásabb monitoroknál is ha akarod, nem ilye gagyi acer-nél mint ami neked van, és ott is megnézheted az árkülömbséget. És már írtam fentebb,hogy attól még,hogy te a csökött kezeiddel nem vagy képes 1 gombot megnyomni (setauto) az nem azt jelenti,hogy más sem. -
Rover623
félisten
Úgy látszik: neked meg nehéz megértened amit a fizika diktál...
Amit te leírtál: a láma user ennyit lát a technológiából...
Jobb ha elhiszed amit mondtak: a DVI jobb mint az analóg csatlakozás...
Minden AD/DA átalakításnál veszteségek, torzulások vannak, ráadásul az analóg jel a vezetéken sokkal érzékenyebb az interferenciákra, zavarokra: szellemkép, színtorzulás lép fel...ráadásul az LCD AD átalakítója nincs mindig a helyzet magaslatán...próbálj ki egy LCD-t 60,70,75Hz-en...lesz amikor igen ratyi lesz a kép...
A DVI-t használva nem kell a VGA-n a DAC-nak átalakítani a digit jelet analóggá (ugranak az átalakítási problémák, nem műx a DAC, kevesebbet zabál a kari, kisebb melegedés), digitális jel utazik a kanócon (zavartűrőbb), az LCD-ben nem kell digitalizálni a jelet (megint csak megszűnnek az átalakítási gondok...és nem kell birizgálni a képet szinkronizálás meg tili-toli szempontjából)...
Persze neked nem muszáj ilyen LCD-t venni, hülyeség...csak szórják mások a pénzüket...
P.S.:
A 20-30.000-es árkülönbséggel csak az olyan lámákat etetik mint te...pl. az Acer 1715MS és a 1715MSD között nagyker szinten 2.000 (kettő ezer!!!) HUF a difi...
[Szerkesztve] -
Ronin-
senior tag
válasz
reprokaiser #29 üzenetére
Látom nehéz megérteni amit írtam
na mind1
-
reprokaiser
csendes tag
Ne terjeszd ezt az ostobaságot tovább.
A számítógéped videokártyáján keletkezik egy kép, amit eddig kényszerűségből átalakítottak analóg videojellé, hogy a CRT monitorok meg tudják jeleníteni. A TFT-nek erre nincs szüksége, hiszen minden pixel (legalább) három tranzisztorból áll, tehát eredendően digitális. Egy imbecil csimpánz is beláthatja, hogy ebben a felállásban a D/A, majd az A/D átalakítás csak hibát, zavart és pontatlanságot visz a témába, mégha olyan precízen is hajtódik végre, amennyire te a mai videokártyákról feltételezed.
Én végrehajtottam az általad leírt a/b tesztet, két gyári zsír Samsung 193P tévével; két azonos PowerMac-kel hajtottam őket, egyiket a DVI-n, a másikat az analóg bemeneten. Az analógon hajtott monitor valóban életlenebb, lágyabb és kevésbé definiált képet adott ? igaz, az még mindig messze jobb volt, amit egy CRT. -
dabadab
titán
Bazz, ekkora arcod ne legyen mar ennyi tudasra.
DVI-nel a kep nem tud elcsuszni vagyis nincs mit beallitani. Es mellesleg, akkor, amikor az analog bementnel a monitornak azt nem sikerul kitalalnia, hogy melyik pixelen kellene kezdenie a kepet, akkor azert a pixelek kozti atmenetet az teljesen jol eltalalja, igaz? -
Ronin-
senior tag
Csak szólok,hogy annyi a külömbség ( amit te olyan nagy eltérésnek nevezel ) ,hogy a dvi csatlakozós monitorokon nem kell állítani a monitort (ha esetleg elcsúszik a kép vagy hasonló) hanem magától beállítja.. az analógon meg meg kell nyomnod egy '' auto '' gombot. Ha ez neked megér 20-30 ezer forintot,mert lusta vagy kinyujtani a kezed... tudlak sajnálni
de te csak ringasd magad abban a hitben,hogy sokkal jobb a képe a dvi-nek.
-
-
Kraptor
őstag
MErt CRT az analog, nem digitális.
-
tomcsi23
veterán
Én meg itt élek a vágytól, hogy végre kipróbálhassam a crt-met a DVI csatlakozóján keresztül, de sehogy sem jön össze. Vettem kábelt, a videókártya alkalmas rá, jel még véletlen sem megy ki a DVI-re. Moncsi érzékeli a kábelt, de jelet már nem. Ez van.
-
Ronin-
senior tag
Így igaz ! Most vettem egy FTF monitort ( LG 1730S ) És teljesen tökéletes a képe,pedig analóg.Olvastam nagyon sokat erről a dvi vs analóg dologról, mire rájöttem,hogy azok akik azt mondták,hogy sokkal jobb a dvi mint az analóg, stb. azok csak azért mondják,mert úgy próbálták ki,hogy: van egy tft monitorjuk, ami dvi és analóg csatlakozós is. bedugták a dvi-st,megnézték, hu de jo stb, rátettek egy átalakitót(vagy másik kábelt, nemtom) és kipróbálták az analógot.Hát terészetesen nem ugyan az az eredmény... Nem véletlenül van az a dvi a monitoron... De! Olyat sehol nem olvastam,hogy ugyan azt a monitor típust lerakták egymás mellé, az egyik dvi-s a másik CSAK analóg(pl: LG 1730P & LG 1730S) és úgy nézte volna meg... Az eredmény ugyan az lett volna. Szóval a DVI semmit nem számít, fölösleges pénzlehúzás
Persze aki akar az adjon ki rá 20000-el többet
(én inkább 19''-ost vennék
)
[Szerkesztve] -
Informer
csendes tag
Érdekes megfigyelést tettem, miszerint azon monitoroknál, ahol volt DVI és analog csati is a DVI bemeneten egyértelműen jobb kép volt. Azonban a csak analóg bemenettel rendelkező monitorok képe is ugyanolyan jó volt mint a kétbementesek DVI-vel. Nekem egy kicsit gyanus az ügy, s bár az elmélet azt támasztja alá, hogy a közvetlen digi kapcsolat jobb mint az analógon keresztűli átalagítgatás, de ez szerintem már inkább egy rossz mítosz a 90-es évekből, mert ma a VGA kártyák olyan minőséget értek el, hogy a normál emberi szem képtelen a különbséget érzékelni. Én inkább arra gyanakszom, hogy a gyártók akarnak minket a DVI csatira átszoktatni, mert így ők kaszálnak majd egy jót, hiszen idővel kihagyhatják a digi-analóg-digi átalakítást, az átmeneti időben pedig felárral megfizettetik az olyan monitort ami két csatis.
-
Godspeed
tag
Acer
, de a designja sokkal jobban teccik. Letisztult, elegans es a talpazata sem olyan behemot-fele
Baromi sok tartozeka kozul, adtak rendes DVI kabelt, es ezzel irja ki, hogy Out Of Range....no most akkor mit kell beallitani vagy le kell cserelni a TFT-t? Esetleg VGA-t? (megjegyzem, hogy 9600XT-vel es MX440-nel sem mukodott)
-
Godspeed
tag
up!
-
Godspeed
tag
up
-
Godspeed
tag
Hi All!
Lenne egy problemam:
Kiprobaltam a DVI - DVI csatit VGA - TFT osszekotetest, de monitorom azonnal kiirta, hogy Frequency Out Of Range. Mivel lehte besegiteni, hogy ne keljem analog kabelt hasznalni? Koszi! -
Overload
csendes tag
Megjegyzem a DVI azért jobb mert a TFT-k nél ha analog kimenetre kötöd akkor digital>analog>digital konvertálás történi ami minőség romlással jár. (a TFTk csakis digitális jellel dolgoznak, felépítésükből adódóan, ha van analog bemenet azt átkonvertálja digitális jellé). a DVI-nál nem történik konvertálás (mert az digitális).
-
detri
aktív tag
AG Neovo K19 -em van, 1-2 hónapig analog kábellel hajtottam. Moire teszteken nagyon béna volt, egy-egy weblapon mindig auto beállítást kellett neki nyomni, h ne mozgolódjon a kép, de amúgy szép volt. Mikor végre DVI-re kötöttem megvilágosodtam: gyönyörű lett a kép, semmi mozgolódás, vagy hiba sehol a képen.
Ez nem csak azt jelenti, h jobb a DVI, hanem azt is, h a Neovo-k analog csatija nagyon gyenge... (ezt lehet látni az üzletekben is, mikor elosztóra van kötve 10 TFT. mindig a neovoknak van a legrosszabb képe) -
bitfarkas
őstag
Nekem is fenntartásaim voltak, amikor megvettem a csak analóg bemenetű Xelo moncsit. De meg kell mondanom, pazar képet ad alapfelbontásban. Igaz egy Matrox P650-nel hajtom.
Tanulság:
Mivel az egyéb felbontásoknál érezhetően van minőségromlás, feltételezem, hogy a DVI csatlakozás a most tökéletesnek látszó alapfelbontási képen olyan sokat már nem javíthatna.
Egy jó videokártya legalább annyit számít, mint a dvi csatlakozás. -
_Volkovy_
nagyúr
Szebb a kép..
Ezért jobb -
_Gudella
senior tag
-
-
Tys
csendes tag
Hahó!
Meg lettem lepve egy új 17''-os LCD monitorral - persze nem volt mellé csomagolva DVi kábel. Elég fű vagyok ehhez a témához, valaki pls. magyarázza el, hogy mi fog javulni, ha nem a hagyományos analóg kábelen táplálom!
Köszi és hála.
(Ja: ATI Radeon 9200 -> EIZO FlexScan L557 - irodai használat, nyugi.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest