- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
ace_ventura #60 üzenetére
Hihetetlen...
Itt a PH!-n kerestél már...?
Vannak Acer totyikok, a 17-es TFT topicban is minden nap szó van róluk, nem elég...? -
Rover623
félisten
Hmmm... Inkább nem mondok semmit a stílusodra.
1.próbáltam viccesen rávilágítani a dolgokra
2.még véletlenül sem személyeskedtem
3.nem tettem becsmérlő megjegyzéseket a SZEMÉLYES tárgyaidra, választásodra, feltételezett anyagi helyzetedre
A fentiek a te kommunikációdat nem jellemzik...kár...de biztos én vagyok a bunkó... -
Rover623
félisten
-
Rover623
félisten
1. szar vga...digit és digit között is van ám különbség
2. HP LCD nem egy csúcs...ráadásul nem ismerheted a belső kialakítását
3. nem tudom mit csináltok, de ha HP LCD-t használtok, biztos nem vagytok sem grafikusok sem pedig kiadványszerkesztők...ergo nem vagyok meggyőződve arról, hogy tudtátok pontosan: mit is kell figyelni...stb...
Értelmetlen amit itt csináltok néhányan: a légárammal szemben ürítitek a pisit...
A DVI vs analóg vita régen eldőlt: akkor, amikor sikerült szabványosítani a digitális átvitelt, kiküszöbölve ezzel a videojel kétszeri konverzióját...ennyi... -
Rover623
félisten
Te kedves ''fényszegény'' fiatalember...
Mivel ebben a topic-ban nem említettem a HDTV ready TV-ket, feltételeznem kell hogy árgus szemekkel követed PH!-s munkásságomat...megtisztelsz...
Ellenben újfent tanújelét adtad az elektronika (s azon belül is a szórakoztató elektronika) témakörében erősen hiányos tudásodnak...
Olvasgass egy kicsit, kulcsszavak: HDTV, HDMI, DVI, stb...
Csak a ''your favourite company'' kínálatában tucatszám leledz ilyen csatlkazóval szerelt TV... -
Rover623
félisten
Jobb ha nem értesz egyet vele...
Amit leírtál: rendben van...vannak jó TFT-k analóg bemenettel...de ha van rajta DVI, akkor még jobb...az hogy ez a minőségi ugrás megér-e valakinek X összeget, azt meg döntse el maga...
De Ronin szerint a DVI egyetlen előnye, hogy nem kell állítgatni a képet a moncsin (ráadásul ezért 20-30.000 HUF többletet kell leszurkolni)...ezzel nem kellene egyetértened, mert nyilvánvaló szűklátókörűség... -
-
Rover623
félisten
1.attól most tekintsünk el, hogy jelenleg már 56-ért lehet kapni 1730S moncsit...
Ugyanabból a forrásból:
1730S 58804
1730B 65306
A különbség (n betűvel!) 6502 nettó HUF, ami bruttóban is csak 8128 HUF. Még ha a kiskereskedő 25%-os extraprofittal kínálja a monitort, akkor is csak 10k körül van a difi bruttóban!
Hol van ez a 20-30.000-es általad kifogásolt különbséghez (megint n betűvel) képest...kicsi huszár!?
2. Még ha én fikáznám az Acer moncsikat, megérteném, merthogy LG partnerek vagyunk...
De hogy te tedd ezt, aki életében nem látott még annyi LCD-t működés közben mint mi itt egy hét alatt...?
3. Nekem nincs gagyi Acer-em...vaksi vagy? Csak az adataimat kellene megnézned és láthatnád, hogy ott egy gagyi HP van beírva...persze ehhez tudni kellene hogy a HP L1740 egy LCD monitort jelent...
(Persze ez sem igaz, mert keddtől ma reggelig egy Fusi T17-1-em volt, délutántól meg egy Acer 1721hs-em lesz, ha meg nem tetszik, akkor hétfőtől egy 1715msd...ha meg minden kötél szakad, akkor egy 1730P...vagy ami majd beválik...
4. az analóg-DVI ''szakmai'' vitát meg nem folytatom, sajnos nem vagy túl felkészült vitapartner...szerencsére a fizika tőled függetlenül is műx... -
Rover623
félisten
Úgy látszik: neked meg nehéz megértened amit a fizika diktál...
Amit te leírtál: a láma user ennyit lát a technológiából...
Jobb ha elhiszed amit mondtak: a DVI jobb mint az analóg csatlakozás...
Minden AD/DA átalakításnál veszteségek, torzulások vannak, ráadásul az analóg jel a vezetéken sokkal érzékenyebb az interferenciákra, zavarokra: szellemkép, színtorzulás lép fel...ráadásul az LCD AD átalakítója nincs mindig a helyzet magaslatán...próbálj ki egy LCD-t 60,70,75Hz-en...lesz amikor igen ratyi lesz a kép...
A DVI-t használva nem kell a VGA-n a DAC-nak átalakítani a digit jelet analóggá (ugranak az átalakítási problémák, nem műx a DAC, kevesebbet zabál a kari, kisebb melegedés), digitális jel utazik a kanócon (zavartűrőbb), az LCD-ben nem kell digitalizálni a jelet (megint csak megszűnnek az átalakítási gondok...és nem kell birizgálni a képet szinkronizálás meg tili-toli szempontjából)...
Persze neked nem muszáj ilyen LCD-t venni, hülyeség...csak szórják mások a pénzüket...
P.S.:
A 20-30.000-es árkülönbséggel csak az olyan lámákat etetik mint te...pl. az Acer 1715MS és a 1715MSD között nagyker szinten 2.000 (kettő ezer!!!) HUF a difi...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG ( LH43QHREBGCXEN ) 108C Q-LED 4K UHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Monitor Adás-Vétel-Beszámítás-Csere
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest