Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gézengúz
addikt
válasz IRON STORM #3599 üzenetére
Gyors kérdés..
Ha ezt megszerkesztem mediacodeditorral, hogy RPC1 patch pipa és read speed increase pipa akkor azt biztonságosan fetolhatom a 216l-re flesselt 216d-re????Egyéb tapasztalatok 1.09-hez képest?
Még valami...
Az itteni..[link]
216R mit takar?Na még valami, alapból nem akar felmenni az 1.10-es firm aszondja incorrect asszem, lehet ez az miatt, hogy függetlenített és mediacod nyavajával gyorsított firm van rajta?
Gondolom dvrflash feltolja...
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
Múltkor nekiestem az ezer éve 216l-re flesselt 216d-nek mert nagyon lassúnak találtam a dvd olvasást...Valamiért mindig csak írni szoktam... Na mindegy lassú volt, rápróbáltam a régebbi quiet driveokkal... de egy sem ismerte fel.. na jó egy felismerte viszont változást nem lehetett benne elérni...
Aztán megtaláltam azt a firmware editort... betallóztam a firmet és ha már lehetőség volt rá akkor ki is függetlenítettem...Módosított firmmel újraflesselés... Azóta olyan hangja van mint egy helikopáternek viszont a lemezek 5 percen belül másolódnak a winyóra...
-
Gézengúz
addikt
válasz IRON STORM #3588 üzenetére
ÖÖÖöööö akkor tisztázzuk, honnan is van 216-hoz 1.10-es firm???
-
fer
őstag
JVC DVD+R Mid: YUDEN000 T03
Plextor DVD+R Mid: YUDEN000 T03Szerintem ugyan az!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
punish3r
aktív tag
köszi a segítséget, azért átnézek még az író forumába, hogy másnál is jelentkezett-e ez a hiba.
Már a jövő sem a régi...
-
fer
őstag
válasz punish3r #3586 üzenetére
Régebben nekem is 111D íróm volt, és azzal nagyon sok plextor dvd+r lemezt megírtam gond nélkül! Ha jól tudom a plextor-nak és jvc-nek egyezik az alapanyaga (csak az előbbit már nem gyártják)! Nekem is ua. az fw volt fent, szerintem azzal nem lehet gondod! Valószínű tényleg haldoklik az íród!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
gg72
veterán
válasz punish3r #3589 üzenetére
IDE-ből nem nagy már a választék, én egyértelműen kettő típust javasolnék, az egyik
Sony/Optiarc AD-7203A
[link]Ez biztos, hogy kiváló minőségben írja meg a +os JVC (TY) lemezeket, van hozzá olyan FW is, ami a bitsettinget is tudja: [link]
Viszont a Pioneer halkabb meghajtó, a DVR-116D javasolt, csak már nemigen kapni, itt próbáld meg: [link]
[ Szerkesztve ]
-
punish3r
aktív tag
más lemezzel nincs gondom, csak az a bosszantó, hogy most ruháztam be 100db-ra és nem tudok vele mit csinálni, más lemezem meg nincs itthon. mindenki annyira jókat írt a +os jvc-ről mondom akkor én is bepróbálkozom. (a nero info tool jelzi a médiakódját,felismeri a lemezt, csak nem írja )
kicsit OFF, de milyen IDE-s írót javasolnátok, ami szépen eszi ezeket a lemezeket is 100%-ra (nem szeretnék befürödni)? illetve a másik fő szempont, hogy nagyon halkan olvasson, a pio-t azért szeretem, mert abszolute nem hallom ahogy olvas, miközben nézem a dvd-s filmeket (egy bizonyos FW-vel tudtam ezt megoldani).
előre is köszi.
Már a jövő sem a régi...
-
legenda
válasz punish3r #3586 üzenetére
ha más - mid szerint régebbi - lemezekkel is ez a hiba jelentkezik, akkor azt mondanám, hogy haldoklik az író! ha viszont csak ezzel a lemezzel jelentkezik a hiba, akkor az adott író/firmware nem ismeri fel (rendesen) a lemezt médiakód alapján - és még általános írási stratégiát sem tud párosítani hozzá -, és egy esetleges firmware frissítés lehetne a megoldás, de ilyen régi íróhoz ha még az sem adott, akkor sajnos nem nagyon van megoldás a problémára...
maradj a régebbi lemezeknél - médiakód alapján -, ha azokat még jól írja!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
punish3r
aktív tag
vettem jvc +os lemezeket és nem hajlandó megírni az íróm. pioneer dvr-111D átflash-elve L-re 1.29 FW. Már több száz lemezt megírtam (főleg verba, anno panasonic), de nem volt még ilyen probléma, nero-ból is feltettem a legújabbat, de így se jó.
Olyan hibaüzenetet ír ki, hogy lézer beállítási hiba, illetve néha azt, hogy belső eszköz hiba.
2 másik íróval próbáltam (NEC + Toshiba Samsung) és ott megírja minden gond nélkül + haverok is szépen írják.
Ha a másik íróval megírom, beteszem a pio-ba ugyan úgy felpörög, mint ahogy eddig szokott, de nem lát semmit a lemezen. Ha viszont üresen teszem be az íróba, jelzi, hogy üres lemez, de meg nem írja semmi pénzért!
Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi lehet a megoldás?
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
Már a jövő sem a régi...
-
Jugar
tag
Az OPC-t érdemes bekapcsolni az ImgBurn-be? Én nem vettem észre különbséget az írás eredményeibe. Valakinek van ezzel tapasztalata?
-
Cben
csendes tag
Sziasztok!
Mostanság milyen DVD-R lemezek az ajánlottak?
Azokra gondolok amiknek jó az ára de nem a leghitványabb minőségűek.kösz
-
Jugar
tag
Az pedig az eredményekből is látszik, hogy az első henger dvd-r verbatim rosszabb volt mint a második. Két különböző helyről vettem.
-
Jugar
tag
válasz IRON STORM #3578 üzenetére
Mit értesz az alatt hogy össze-vissza tesztelek? Az értékek elég megegyezőek hengeren belüli lemezeknél mindkét íróval. Ez azért sokat elárul a hengeren belüli lemezekről. Más henger, más eredmények. Az OHT, és FHT-nél vannak még változások, ami természetes.
-
IRON STORM
őstag
Elképzelhető hogy valami belepiszkál az optikai meghajtóid kommunikációjába.
Nem tudunk normális következtetést levonni a tesztjeidből, össze-vissza tesztelsz, az eredményeid összehasonlítva akár a mi tesztjeinkkel, akár külföldi fórumokon található tesztekkel egyszerűen nem reálisak valamiért.
Csak a TDi!
-
Jugar
tag
Mi befolyásolhatja még az írást? Nekem általában megy fogyamatosan az uTorrent. Az zavar valamit?
-
Jugar
tag
Az se az író hibája, mert a KProbe-val simán nyomja 4x-es sebességgel. És nem rosszak az eredmények ami írtam, de lehetne jobb is. Idáig a -os taiwan verba és a +os JVC (TY) -vel meg vagyok elégedve. De hengeren belül szinte mindegyik lemeznek ugyanott a gyengélye. Érdekes, más hengernél, máshol van gyengélye, vagy nincs. Max esetleg fw-rel lehet még variálni valamit. De az optiarcal is kisértetiesen hasonlóak az eredmények egy hengeren belül.
-
Jugar
tag
Én is azt hittem hogy az átflashelt íróval van bibi, amíg nem írtam meg optiarc 7243-al is a lemezeket. De amikor szinte azonos eredmények születnek hengereken belül minkét jó kategóriába sorolható íróval, az csak azt jelzi, hogy nem fogtam ki jó hengert. Van ilyen. Ez is csak azt mutatja, hogy vannak a hengerekbe, de még hengeren belül is kisebb nagyobb szórások.
-
Jugar
tag
+os lemezzel is csinálja.
-
Jugar
tag
PPeter (645):
"Azt se felejtsük el, hogy a PC-s meghajtóban végzett minőségi ellenőrzés csak egyetlen (és nem döntő) eleme egy lemez ellenőrzésének, hiszen előfordulhat olyan helyzet is (mivel nem professzionális minőségellenőrző berendezésről beszélünk, hanem egy kommersz meghajtóról, és ez mindegyik PC-s drive-ra igaz), amikor egész egyszreűen az adott korong és a bevizsgálásra használt meghajtó között van valamilyen szintű összeférhetetlenség, aminek köszönhetően nem kapunk reális mérési eredményt, csupán az adott inkompatibilitás miatt látunk hajmeresztő értékeket."
-
Jugar
tag
Illetve fordítva...
-
Jugar
tag
Hogyan tudom ellenőrizni hogy van-e SmartErase az íromba?
-
Jugar
tag
Kísérletezgetéseim eredménye: én a következőképpen csináltam, nekem így volt a legegyszerűbb: EEPROM utility megnyit. Cross flash fül. Upgrade drive-ok, - Convert drive. IGEN. Ha kész kiírja hogy indítsd újra a rendszert( fontos az újraindítás, nélküle nem ment nekem). Aztán Flash utility 3.0.3 megnyit- Write flash-IGEN- ott kiválasztom a megfelelő iHas...stock-ot(lehet az old stock-kal nem fog menni, csak az újjal)-megnyit -IGEN-ha végzett újraindítás. Aztán utána futattam az új fw-t, és újraindítás, és kész.
Előfordult már hogy nem volt ilyen egyszerű, és nem maradt abba a villogás(led), mert eltértem ettől a menettől. Ilyen esetben nem adtam fel, újra csináltam variáltam a Stockkal, meg a fw-ekkel. Vagy 2x raktam rá az új fw-t Stock után, és utána lett jó, vagy 3x. De a lényeg, hogy mindig sikerült.
-
slaci007
senior tag
Nálam OHT on adta a legjobb eredményt
Tungsram 1896-2022
-
Jugar
tag
válasz IRON STORM #3537 üzenetére
Akkor azt hogyan tudom ellenőrizni hogy van-e SmartErase az enyémbe? A másik kérdés hogy a settings utility-ben ki volt pipálva a smart burn mindig. Ez baj, vagy nézzem meg kikapcsolva is? Nektek hogy van?
-
Jugar
tag
Nem vagyok megelégedve... remélem lesznek jobb eredmények.
IRON STORM neked az everestbe a Optikai meghajtó jellemzői SMART ki van pipálva? Támogatva van? Mert a 324-be, és az 524-be támogatva kell lennie. -
Jugar
tag
válasz IRON STORM #3528 üzenetére
FHT-vel is felment 147-ig a Pi. Számomra ez elkeserítő a gg72 SONY lemezeihez képest. Nem tudtam hogy 8x-osan kell tesztelni, de akkor úgy fogom.
-
IRON STORM
őstag
Jól látom 6x sebességgel teszteltél? Nem szabványos Lite-On írónál, csak 4x ill 8x, de inkább 8x sebességet válaszd. Gyorsabb olvasásnál jobban kijönnek a hibák, azért ajánlom. Ugyanis ha visszaolvastatsz majd egy lemezt, azt nem 4x-en fogod, hanem amit bír az íród.
[ Szerkesztve ]
Csak a TDi!
-
IRON STORM
őstag
-
Jugar
tag
Nálam a SONY16D1 lemezek nem teljesítenek jól, se optiarc 7243s 1.03fw, se iHAS 424 ZL1P-fw. Valahogy ez a SONY lemez nem vált be
-
legenda
azért már az is érdekes, hogy látványosan jobb eredmények születnek tesztelés során egy arany színű maxell 16x dvd-r made in taiwan ritek f1 lemez esetében, mint a korábban említett tdk és philips 16x dvd-r mbi 01rg40 médiakódos lemezeknél - több típusú íróval is írva -, holott a maxell jóval olcsóbb, mint a tdk vagy a philips!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
gg72
veterán
Ezért is mondjuk itt mindenkinek, hogy kerüljék a TDK-t és a Philipset, mert habár ki lehet fogni jobb szériát, de teljesen lutri a dolog. Olcsóbb kategóriában egyértelműen a Sony most a nyerő, csak vannak, akiknek még az 50-60 Ft-os lemez is drága és inkább reszkíroznak 5-10 Ft-ot...
-
Jugar
tag
Az első (IHAS) szigorúbbnak tűnik mint a második (SE3). Ez miért lehet?
-
Jugar
tag
Ha én a dvd lemezről rárakom vinyora ami a lemezen van, akkor az a PI és PIF hibákkal együtt kerül rá? Tehát ha azt a vinyoról újból kiírom egy másik jobb lemezre, jobb íróval, akkor azok már fogják tartalmazni eleve a hibákat ami a régi lemezen volt?
-
legenda
válasz Northberg79 #3500 üzenetére
itt az utolsó hivatalos firmware, letöltöd, kicsomagolod, ez csak egy *.exe, futtatod és kész! frissítéskor lemez nem lehet a meghajtóban!
letöltés innen; linkRéges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- WD My Cloud Mirror Gen2
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest