Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzsozi56

tag

válasz azbest #13418 üzenetére

Az elképzelésem a korábban ismertetett felállással az, hogy a kábelen futó adások jeleit első lépésben a blu-ray felvevő fogja, a benne lévő CI+ egység pedig szűri, hogy mely csatornáé előfizetett, melyiké nem. A készülék elektronikája a rajta beprogramozott műsort rögzítené, mely akár egy időben is futhatna a tv kábel tunerrel vett és nézett műsorral. Úgy vélem - lehet azonban, hogy rosszul gondolom, hogy a kábelen a blu-ray-be bejövő és CI+ által szabályzott jeleket egymás akadályoztatása nélkül a felvevő-lejátszó és a tévé is fogja, így abból a tv tunerrel kiválasztható a nézni óhajtott műsor és a blu-ray-n egy másik akár a tévén nézettel egy időben futó másik felvételre kerülő adás!

• Dzsozi56

tag

Még annyit, hogy az elképzelésemmel kapcsolatban, vagyis, hogy egyszerre nézhessem a tévét és a blu-ray-n egy másikat is felvegyek egy időben az UPC válasza a következő volt

2013.07.24-én érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy kérése megoldható, az alábbi két opció alapján:
    1. A mediacardot be kell helyezni a televízió készülékbe, a TV valamelyik kimenetét rákötni a Blu-ray-re és azon elindítani a felvételt. Ebben az esetben másik adást nem lehet nézni közben.
    2. A mediacardot a blu-ray-be helyezni, annak valamelyik kimenetét a TV-be. Természetesen a koaxot ekkor a blu-ray-be át kell dugni. Ekkor a blu-ray-től függ, hogy tud-e egyszerre felvenni és egy másik csatornát mutatni. Ezt a lehetőséget ki kell próbálni.

• Dzsozi56

tag

válasz Watt25 #13406 üzenetére

http://www.lg.com/de/blu-ray-dvd-player/lg-HR925C

Ez lenne az a bizonyos felvevő/lejátszó!

• Dzsozi56

tag

Tisztelt fórumozók!

Előre is elnézést kérek a hosszabb szövegért, de minden, általam szükségesnek érzett információt leírnék, ami segíthet a kérdés megválaszolásához.
    A modern kor szelleme engem is rávett a korszerűbb televíziózásra. Ez esetemben azt jelenti, hogy beszereztem egy LG 3D Smart tévét, amely többek között a sokat reklámozott time shift, valamint azonnali időzített felvételi funkcióval is rendelkezik. Ezt kihasználandó egy 500 GB-os külső HDD is csatlakozik a szerkezetre. Az UPC-s előfizetés mellett korábban használt mediaboxot felváltottam - szintén az új tv lehetőségeit kihasználva - egy CI+ foglalattal használandó UPC-s médiakártyára, amellyel így az ingyenes digitális adások mellett nagy többségben kódolt adásokat is foghatok. Egy ideig így ment a tévézés és a késői időpontokra időzített műsorrögzítés.
    A gondot "ha már lúd, legyen kövér" alapon az jelentette, hogy egy program nézése közben szerettem volnana egy másikat vele egy időben rögzíteni is, ami azonban nem volt lehetséges ebben a felállásban. Ennek megoldására szereztem be egy belső merevlemezzel és egy DVB C/T hybrid tunerrel is rendelkező LG blu-ray felvevő-lejátszót, hogy az ott beprogramozott bármely műsor akár tévézés közben is rögzíthető legyen.
    A problémám a blu-ray beállításával van. Ahogy én csináltam: a tv-nél kábelcsatlakozás megszüntetve, áttéve a lejátszóra. HDMI kimenetéről, HDMI 1.4 3D-s kábel a tv egyik HDMI bemenetére kötve. A tévében korábban beüzemelt CI+ kártya (foglalattal együtt) kivéve. Automatikus csatornakeresés elindítva a blu-ray eszközön, amellyel a készülék mintegy 150 DTV és 34 rádiócsatornát talált (a műsorújságban mind megjelent, de a tévéjétől eltérő sorrendben és nagyobb számban). A folyamat befejezése után a CI+ egységet bedugva a blu-ray lejátszó kártya nyílásába és a tv-n kiválasztva a megfelelő HDMI bemenetet csupán az M2 HD ad képet, a többinél kódolt felirat jelentkezett. A tv beüzemelésénél megtörtént kártya azonosítással, ellenőrzéssel szemben itt már semmilyen kérés nem jelent meg a képernyőn se a média kártyával kapcsolatban, se a szolgáltatóval kapcsolatban.
    Min kellene változtatni, hogy a tévében minden előfizetett (ingyenes és kódolt) csatorna műsora nézhető legyen a HDMI bemeneten keresztül, miközben a blu-ray felvevőn tévénézés közben egy másik adás ezzel egy időben vagy előre programozottan rögzíthető legyen? Új próbálkozás előtt vissza kell-e állítani a felvevőt gyári alapbeállításra?

A válaszokért előre is hatalmas köszönet!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés