Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
tonyrulez #13580 üzenetére
Nem véletlenül írtam, hogy tekergetni kell a potmétert, mert nem ritka eset, hogy pont maximális állásban szűnik meg a vétel, mert túlvezérlődik, torzul a jel, keveredve más, zavaró frekvenciákkal, ami az adott helyszínen jelen van, de nekünk épp nem lenne szükségünk rá, elnyomva ezáltal a hasznos jelet.
Ilyenkor van az, hogy letekerem a potmétert és javul a vétel. Sőt, akár kikapcsolt állapotban (meglepő módon) a legjobb.
A potméter egyébként a benne lévő erősítő tápfeszültségét változtatja, pl. 3-15 V között, de ennek pontos mértéke gyártmányfüggő is lehet. Több cég is gyártja ezt a típust, van kisebb és nagyobb méretű változata is.
-
törölt tag
-
Watt25
veterán
válasz
tonyrulez #12826 üzenetére
Annál jobb, minél inkább antenna kinézete van.
Az biztos, hogy a szobaantennákra írt dB értékeket nem szabad figyelembe van, azok erősített értékek, amit semmi nem ér a legtöbb esetben. (Az általad linkelt antennához is az van írva, hogy a beépített erősítő (nem pedig az antenna) 38dB-s, attól még valószínűleg az antenna semmit sem tud, márpedig az a lényeg.)
Simán 10eFt alatt vannak a nagyon jó külső antennák. (Amikor én vettem az enyémet, akkor volt, aki azt mondta, hogy tök feleslegesen vettem ilyen jó antennát.)
Még ezt fusd át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest