- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5493 üzenetére
Ja és most fogok felmenni a padlásra is, átkötni az AD-s parabolásról a földire, és ehhez normális csatlakozást is csinálni.
Vettem két garnitúra F összekötőt (toldót) az árwillben, ezt az egyszerűen szerelhető fajtát, direkt a most bent lévő egyszerű (szerintem csak 1x árnyékolású) kábelhez valót.
De ugye le kéne cserélni az antennából jövő kábelnek a tetőn, kint futó részét is, ezeknek az antennáknak is ugye F csatlakozójuk van mind ? (kb. 15 éves lepke)
Meg az is eszembe jutott, hogy van egy erősítő alapból az AD jelének, az is kb. ebből az időből.
De úgy rémlik, hogy régebben a földi is átment ezen keresztül.
Lehet az, hogy ez egy univerzális, Földi + Sat erősítő lenne ?
Milyen adatot próbáljak most megnézni rajta ?
Esetleg hozzam le, és nézzem meg, nincs-e valami elhasználódás, károsodás benne ? -
atesss
addikt
válasz
zhagyma #5493 üzenetére
Voltam ma az Árwillben, ilyen kábelük már nincsen, helyette egy másik 3-as árnyékolásút mondott, CTF-113 tipusú, ez 195Ft/m. Erről mit tudsz ?
Amúgy tényleg ilyen CommScope kábelt használtak nálunk is a UPC-sek.
Elég erősnek néz ki, és igen a csatlakozót is fel vannak rakva elég durván. Bár némelyik kicsit ferde, de ez gondolom semmit sem befolyásol.
Úgyhogy ahol ezek megvannak, ott mindenképp ezt fogom használni.
Van egy 4-way splitter is, amit szintén ők adtak, a középső szinten ahol bejön a kábel a lakásba.Viszont felfigyeltem még egy érdekes dologra.
Bedugtam a bejövő UPC-s kábelt (amin elvileg semmi jelet nem adnak, amióta bekötötték kb. 4-5 éve, sosem fizettünk elő rá) a splitter bemenetére, az egyik kimenetet meg a TV-re.
És nagyon rossz minőségben, de bejön jó pár UPC-s csatorna !
Elsősorban a 600-700Mhz körüli tartományban. A legjobb talán a NatGeo 671Mhz-en - ez pont a leginkább érdekelne is.
Próbáltam hogy az Antenna Digital-os dekóderünk erősítő funkcióját felhasználva (analóg földinél működik, sokat segít) elöször abba dugom, majd utána a tvbe, de csak sokkal rosszabb lett, úgy asszem semmit se talál meg a tv.
Van rá valami esély, hogy ezeket kicsit "feljavítva" tudjam nézni ?
Egyáltalán mitől lehet ez, valamit nem tökéletesen kötött a szerelő ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-10400, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (37)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I3-10105, 16GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (36)
- SAPPHIRE Radeon RX 6650 XT PULSE 8GB + 1 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest