- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
válasz
kutyuska #2233 üzenetére
Nekem még csak a TV-m van meg, persze mpeg2 tunerrrel ,és mível szeretném végre élvezni a TV tudását nyitnék a HD felé, de egyre kevésbbé tudom merre induljak.
ChiliChili
Még azért annyira nem vagyunk ellátva HD-vel, hogy minden elérhető legyen HD-ben. Ha a kívánt műsor csak SD-ben elérhető, ahhoz kellhet a DVD felvevő.
A BR pedig a jogkövető magatartás miatt esetleg legálisan beszerzett BR lemezekhez.Pikkpukk
Ezzel én is próbálkoztam már. Egy nem túl friss, de hajdanán komoly PC-hez vettem egy Pinnacle USB-s Hybrid tunert. Korábban több napon keresztül korrepetált Nrc itt a fórumon aminek a végét visszavittem az eszközt a boltba. A dobozán az volt hogy legalább 2Ghz Intel vagy annak megfelelő erősségű processzorral rendelkező gép kell hozzá (az enyém 2.4GHz). A gyári program telepítése végén megmutatott txt file-ban már 2.4 GHz-t irtak és mikor a gyakorlatilag állóképnek megfelelő akadozás miatt inditott hibakeresésnek a végére értem, a debug program arról értesített, hogy a HD anyag folyamatos lejátszásához 3GHz Dualcore szükségeltetik. Na itt feladtam.GBogyó
Azt már talán én is el tudnám mondani (nem biztos, mert egyre kevésbbé látom át), hogy mi legyen benne egy nagy fekete dobozban. "STB, ami rögzít műsort, van benne DVD lejátszás, és cserélhető tunerekkel rendelkezik. DVB-S/-C/-T/analóg,FM/DAB/etc." Ilyen eszköz létezik már? -
GBogyó
tag
válasz
kutyuska #2233 üzenetére
Nekem a sok kütyü eddig csak három fejtörést okozott. Nem mintha rendelkeznék ezekkel, de az elvi fejtegetés szintjén.
#1: Szerintem bőven elegendő lenne, ha csak egy DVI bemenettel rendelkező "monitor" lenne a TV, a benne szereplő HDD felvevő és tuner az általad is leírt dolgok miatt felesleges.
#2: A szolgáltatók által biztosított HDD felvevős STB-kből nem lehet kinyerni a felvett stream-et.
#3: Mi értelme van, hogy mindenhol felskálázunk? Már az erősítőben is van upscaler. Mi a hátamnak? Ha a TV tud egy felbontást, akkor ő skálázza fel annyira, és kész. Felesleges az átviteli láncot terhelni ezzel, ez egy digitális algoritmus.Nálam az ideális lánc úgy nézne ki, hogy egy "nagy HD monitor", egy STB, ami rögzít műsort, van benne DVD lejátszás, és cserélhető tunerekkel rendelkezik. DVB-S/-C/-T/analóg,FM/DAB/etc. Ja, és etherneten keresztül kommunikál a külvilággal. Ez már elég volna. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Medence topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest