Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zajacz #10983 üzenetére
Táp nélkül az erősítő valóban nem működik, majdnem úgy lehet felfogni, mint ahogy egy hangerősítő is néma, áram nélkül. Csak itt annyi a különbség, hogy a nagyfrekvenciás jel átszivárog a különböző alkatrészeken és szórt kapacitásokon, így gyengítve mégis átjut valami.
Ezt főleg analóg adásnál lehet jól látni, amikor táp nélkül erősen zajos vagy elmegy a kép. Bedugva adott esetben a túlvezérlés is látható, amikor elcsúszik, széttörik a kép, vagyis a szinkronjelek sérülése miatt szinkronhiba áll elő.
Vételtechnikai szempontból, amikor 3 és 5 kilométerekről beszélünk, az nem távolság. Helyi vétel, ahol erősítőt többnyire nem is szabad alkalmazni, a túlvezérlés esélye miatt. Ha kiraknál az ablakba egy passzív lepkeantennát, talán jobban járnál. Talán, mert ebben a szakmában semmi nem biztos (nem vagyok antennaszerelő egyébként, de TV-ket javítok).
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Zajacz #10983 üzenetére
Szia!
Szerintem az a gond, hogy az erősítős antenna túlerősíti a jelet. Valaki itt korábban azt írta, hogy az erősítő áram nélkül nem enged át jelet, így lehet, hogy hiába van rádugva az antenna a tunerre, te csak a kábellel veszed a jelet.
Esetleg próbáld meg az erősítős antennát becserélni egy passzív antennára, amit az ablakhoz közel teszel, esetleg magát a botantennát rakod az ablakhoz közel.
Szerintem neked elég lenne a botantenna is, csak meg kell találni a megfelelő helyet. Én például egyszer alufóliával árnyékoltam a szobából jövő zajok ellen, ami többé-kevésbé működött is ( vagy placebo hatás ), de az ötlettől szerintem bármelyik itt fórumozó szakértő a hasát fogta volna ( egy szóval béna volt
).
Murphistic
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Videós, mozgóképes topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Google Pixel topik
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest