- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
xliborg #4074 üzenetére
Értem én a tréfát csak nem szeretem.
A vételre használt antenna nem változtatja meg az adó által kisugárzott, és adott ponnton mérhető térerősséget. Nem kell bemutatni az nyereséget, az előre/hátra viszonyt stb...
Én arra vagyok kíváncsi, ha az analóg adás bejön relatíve jó minőségben, miért nem jön be a dvb-t. Persze elképzelhető hogy nem szélessávú UHF antenna, de ha igen, akkor az azért meglepő, mert általában a freki növekedésével nő a nyereségük is. Tehát az hogy magasabb frekin megy a dvb-t adó az pont nem hátrány egy mezei szélessávú UHF antenna számára. -
cigam
titán
válasz
xliborg #4061 üzenetére
Hát az adótól 25km-re, 1 darab dróttal is jönnie kéne. (Bár kérdés mekkora az adó)
Nem arról volt szó, hogy ahol analógban összetudja rakni a képet, ott digin teljesen rendben levő lesz a vétel?
Más.
Nvida 8200-as mobilVGA-ja mennyire tud rásegíteni a dekódolásra? Tapasztalat?
nVidia oldalán csak annyit tudtam meg, hogy DX10-et, és PureVideoHD-t támogat. Kérdés hogy ebből a dvb-t progik mennyit profitálnak? -
cigam
titán
Milyen közösítő? Merthogy sokféle létezik. Pl. van ami freki függő (1VHF és egy UHF bemenete van), van amelyik frekifüggetlen szélessávú (szerintem ilyen kell neked)
-
cigam
titán
válasz
irsaioliver #3655 üzenetére
Aki megvette, tarthatna itt egy kis élménybeszámolót, leírhatná tapasztalatait vele!
-
cigam
titán
Pedig a Diginél így van. A DVB-C vevő érzékeli, hogy van m1HD,m2HD, RTL,TV2, Autonomia, de képet nem ad hozzá csak hangot. Persze a fenti csatornák szerepelnek sima SD adásként a listában, és nézhetőek. Mi értelme lenne ezeket betenni úgy a dvb-c csatornák közé, hogy az általuk adott vevő nem képes HD adások dekódolására? A fenti lista pedig nagyon hasonlatos a dvb-t-n elérhető műsorszolgáltatók listájához. Ezért gondolom, hogy ezeket egy dvb-t vevővel lehetne nézni (akár HD-ben is).
-
cigam
titán
Az infoptaika válasza:
Az Alcor HD2000 készülék egy digitális földfelszíni adások vételére alkalmas vevőkészülék, azaz DVB-T szabványú, sem kábeles, sem a műholdas adások vételére nem használható, az ilyen módon sugárzott adásokat a készülék sem venni, sem rögzíteni nem tudja.Pedig a HD adásokat tuti tudná. Máskülönben mi értelme lenne, hogy a digi ráteszi kábelre a HD stream-et.
-
cigam
titán
válasz
wwenigma #3558 üzenetére
a legtöbb csati digitálisan is jön. Menj fel a digi.tv-re és nézz szét. Városonként eltérő lehet, hogy mi van fent digitálisan, és mi nem. PL. bálam veszprémben ez van: [link]
Ezen felül benne van az m1HD, m2HD, ill. TV2, rtl klub, autonomia teszt (gondolom ez is HD) mert csak hang van, kép nincs hozzá a dvb-c box-on.Szívesen megnézném egy alcor2000-el, de blindre nem adok ki 30k-t.
-
cigam
titán
Digikábeles vétellel vannak tapasztalatok? Amit adtak beltérit az nemtudja a HD-t, de hang az van
Az Alcor2000 milyen formátumban vesz el? Utolag lehet szerkeszteni? -
cigam
titán
hm...
[link] -
cigam
titán
Sajna még nincs dvb-c tuneres felvevő, hacsak nem éptesz egy htpc-t, merthogy pckártyaként létezik.
DVB-C esetén valóban így van, a stream-et kapod, és veszed fel. Vagyis veszteségmentes a fevétel. Viszont ha dvdlemezre veszed, akkor mát át kell kódolni szabvány mpeg2-be hogy máshol is lejátszható lenne.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Valaki bevállalna nekem 1 ma esti streamcopy-t? Az M1-ről? 23:25-től kellene felvenni 1 órát. (Aki megteremtette Harry Pottert - egy év J. K. Rowlinggal)
A segítséget előre is köszönöm! -
cigam
titán
válasz
weresgyufa #2860 üzenetére
Ja, és mpeg4 dekódere sincs (bár hdmi híján amúgy se sok értelme lenne)
-
cigam
titán
válasz
weresgyufa #2857 üzenetére
Igen. Ha előfizetsz az HBO-ra, akkor kapsz egy digi-box-ot (Hyundai HSC1170NA). Sajna ezen sincs hdmi.
-
cigam
titán
válasz
weresgyufa #2854 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
PikkPukk #2845 üzenetére
Hát ha te beleölsz egy szolgáltatásba miliárdokat, akkor nem fillérekért fogod nyújtani a szolgáltatásodat. De nézzük a másik oldalt.
Tegyük fel, hogy évi 100milliót fizetsz a földfelszini analóg sugárzásért.
A digitális platformon való megjelenés ujabb 100millió.Te fizetnél évi 200milliót az eddig 100millió helyett, hogy 1 (potenciális)nézővel se legyen több?
Merthogy akiket digitálisan elér, azokat eddig is elérte analógon. Milyen pluszt kapna azért a 100millióért? Amíg működik az analóg, és az emberek 99,99%-a azt nézi, miért térne át digitálisra? -
cigam
titán
válasz
PikkPukk #2843 üzenetére
Ezt tuti végiggondoltad?
Az AH-nak van kábeltv-je? (Mennyi, és hol?)
Az antenna-digital / am-micro Bp központú, máshol nem elérhető.
Megkocáztatom nagyságrendileg nagyobb bevétele van a földfelszini sugárzásból. Nem kevést pénzt öltek bele eddig, és még fognak is jópár misit beleölni, mivel akár tetszik, akár nem 2012-ben lekapcsolják az összes analóg tv adót. Ami a műsorválasztékot illeti, érthető a dolog. Miért fizessen az rtl/tv2 vagy bármelyik másik csatorna egy rahedli pénz amikor csak 1-2 emberhez jut el így a műsora. Majd 2012 önként és dalolva térnek át, mert nem lesz más választásuk, és addigra az emberek is "áttérnek" dvb-t-re, és az ellátottság is rendben lesz.Az sokkal érdekesebb probléma, hogy a helyi TV-k hogyan fognak sugározni?!
-
cigam
titán
Miköze a jelerősségnek a digitálisan kódolt jel képminőségéhez? A "mosott szar" nem véletlen volt idézőjelben. Persze, hogy nem olyan vészes, én csak arra utaltam, hogy ezen a szinten felesleges a hdmi. Legalább olyan "mosott", min mikor megnézed ugyanazt (pl mozi trailer) SD, és HD felbontásban. Csak akkor tűnik fel a mosottság, miután megnézted HD-ben is. Persze lehet hogy az én szemem nem olyan vájtfülü. Hamár képzavarnál tartunk
-
cigam
titán
válasz
FuckeR19 #2735 üzenetére
CI modulfogadó SkyStar HD2 kártyához gondolom ez csak a skystar vevőkkel működik 1ütt.
-
cigam
titán
Ez hülyeség. 2012-ben a földfelszini analóg szűnik meg, nem a kábeles analóg.
Hát lehet szebb lenne hdmi-n keresztül (ami elméletileg igaz is), csakhogy ami nem jön be az nem is tud kimenni. Magyarul hiába dugod rá HDMI-vel a TV-re, ugyanazt a "mosott szar"-t kapod mivel 1-1csatornára nem jut több1-2Mbps-nál.
Most eszembe jutott +1 elönye a dvb-c-nek
em nyávog a hang.Legalábbis nálam az axn-nek pár napja véletlenszerüen nyávog a hangja.
-
cigam
titán
válasz
Capella #2727 üzenetére
De miért kellene eröltetni ezt a dvb-c vételt? Ugyanaz (sőt több) fogható az analóg rendszeren. Nekem azért van, mert van HBO-m. Mivel dvb-c-n is csak sd adásokat nyomnak, nem sok értelmét látom miért lenne jó egy dvb-c vevő. (Na jó, 1 picit zajosabb az analóg kép, meg ha számítógépes, akkor ujrakódolás nélkül felveheted a stream-et)
A linkjeid nem működnek, a fórum kezdőoldala jön be.
-
cigam
titán
Jajj mit találtam: CT3650 1-2 magyar bolt is árulja (argep.hu) 40k körüli áron.
Jól értelmezem, hogy ez egy olyan USB-s dvb-c/t vevő amiben van kártyaolvasó is, és nálunk is használható (MPEG-2/MPEG-4 dekóder is van benne)? -
-
cigam
titán
válasz
zhagyma #2668 üzenetére
A DIGI MPEG2 videokódolással, de CA kódolás nélkül ad DVB-C rendszerben. Ez egyszerűen nézhető DVB-C képes kártyával STB nélkül is.Biztos vagy Te ebben? Abban a pillanatban eltűnik a kép/hang, amint kihúzom a kártyát:
"3 jegyzet - CA_RIASZTÓ_SMARTCARD_KIVÉVE"Persze lehet, hogy ez a digi-s beltéri háklija, és egy "normális" dvb-c vevőnek meg se kottyanna.
-
cigam
titán
válasz
Mz/ts250@300 #2654 üzenetére
A 2 egyszerre nem megy.Itt megtalálod azokat a készülékeket, amik megkapták a matricát, tuti megbírkóznak a magyar DVB-T adásokkal.
A PC-s verzió pedig szinte mind1, mert amit lehet kapni, azok mind a CPU-ra(codec-től függően a VGA-ra) bízza a dekódolást. Célszerü elfelejteni a gyári programot, és a DVBdream, vagy ProgDVB programot használni dekódolásra. -
cigam
titán
válasz
MCWRusty #2591 üzenetére
MediaPortal ingyenes GUI, csak a HW kell alá, és kész a "fekete doboz".
-
cigam
titán
válasz
19mikober68 #2582 üzenetére
Hát van benne kihívás
-PCIexpress felület
-analóg vétel
-dvb-c vétel (+kártyaolvasó?)Ilyent nem láttam még (ami nem jelent semmit), de pár perc keresés után sem találtam olyant ami mind3-at tudja
-
cigam
titán
válasz
H. Peter #2575 üzenetére
Mire gondolsz?
A digiTV-t nézni (mint most) videóbemeneten keresztül?
Annyira tömörített, hogy egy átlagos divx fílm minőségét adja. Nem érdemes sokat költeni rá. Ha most is megoldott, pláne felesleges.
A földi analógTVcsatornákat szeretnéd nézni? (M1, RTL,TV2,helyi adó(k))
A legjobb képminőségjavító az antenna. Inkább arra költs. + a kábelezésre.
Csak egy jól méretezett antenna(csoport) tudja biztosítani a szellemkép/zaj mentes vételt.A jövőre gondolva (2012) lehetséges hogy a kivárás a megoldás.
Igaz hogy most 12k környékén már kapsz Winfast DTV 1800-as hibrid tunert (alkalmas a földi analóg, és földi digitális adások vételére). Viszont az mpeg4 stream-et csak átadja a gépnek, azt a procinak kell kikódolni. Mintha egy h.264 codec-el tömörített SD/HD fílmet játszanál le. Ezt érdemes kipróbálni a gépen, hogy bírja-e, mielött egy fillért is költenél a tuner-re.
És itt jön a kivárási stratégia előnye. Pár év múlva, már hasonló áron olyan vevőt kapsz amiben benne van a hw-es dekóder, vagyis a munka oroszlánrészét elvégzi a vevőkártya, és nem a gép CPU-ját terheli a stream kicsomagolásával. A programválaszték is bővülni fog, akárcsak az országos lefedettség. -
cigam
titán
válasz
H. Peter #2573 üzenetére
A digiTV is más meg a mindigTV is.
Az egyik műholdas SD, a másik földi SD/HD
A digiTV vevői nem alkalmasak a HD adások vételére. Még ha tudná is dekódolni, nemtudja kiadni magából, mivel csak szabvány analóg kimenetei vannak. Így valószínű nem is lesz mostanában, hacsak nem hoznak be vmi HDvevőt.Az SD-t fel lehet skálázni HD-re (Ezt csinálják a HD(ready) LCD TV-k is), de semmi értelme.
Attól, hogy felnagyítod, az információtartalma (részletgazdagság, élesség, stb)nem változik.Szóval számítógépes (PCI) DVB-T kártyával a Duna TV HD, Duna II Autonómia műsorát tudod fogni per pillanat, ill. a közszolgálati rádiókat. Ha olyan helyen lax, ahol éppen befogható.
-
cigam
titán
válasz
wassermann #2524 üzenetére
Szelvényekre? Az RTL-t valóban 4x nagyobb kakaóval ad.
-
cigam
titán
Beugratós(?) kérdés: Ha egy scannerrel tudom venni a TV2, és RTL hangját (Kabhegy), akkor elképzelhető, hogy az adott helyen van dvb-t vétel is? Az RTL C57-en ad, ami elég közel van a 61,ill 64-hez.
-
cigam
titán
Lehet hüle vok, de még mindég nemértem.
N+1 olyan usb-s (analóg)tuner van, ami vhf 1-től (47MHz) elmennek uhf69-ig (862MHZ) Tehát freki szempontjából bőven belefér(hetne) a III-as sáv, ahol a DAB+ adók működnek.
Ha jóltom, akkor nem csak QPSK demodulátor van a dvb-t chipekben, hanem egy OFDM is. Az MSC stream-et meg egy codec megoldja.
(http://www.worlddab.org/technology/dab/how_dab_works címről meritett infó továbbgondolása) -
cigam
titán
Ha ezekkel az USB-s kütyükkel csak a streamet adjuk át a gépnek, és a lényeget a proci végzi, miért nem tudják 1uttal a DAB+-os vételt?
-
cigam
titán
válasz
zhagyma #2173 üzenetére
Azért egy hivatalos állásfoglalás linkjének jobban örülnék mint 1-2 netboard-os hozzászólásnak.
Mit értesz"NHH frekvencia korlátozási előírásai" alatt? fnft? NHH oldalán nem találtam ilyen bejegyzést.
Nem kötözködni akarok, de egy ekkora cikire már lecsapott volna a média, ill kíváncsi vok mi lesz ebben a vizsgálatban.
-
cigam
titán
Egy sima analóg vételre alkalmas USB-s tunerért is elkérnek ennyi pénzt, vagy többet.
Azért a 10e Ftos Divx lejátszót ne keverjük össze a h.264 dekóderessel. Igaz MPEG4 mindkettő, csak a belseje más. Majd ha h.264 dekoder ic-ket is akkora volumenben ontják mint a mostani "divx" chip-eket, akkor az stb-k ára is csökkenni fog.
Az egésznek nem a piacnyerés a célja, hanem az, hogy 2012-re már mindenki képben legyen, időben szerezze be a vételhez szükséges eszközöket, mert nem lesz más formátumú földi TV adás. Mivel az áttérés még picit odébb van 2 év múlva ezek az eszközök a mostaninak a töredék árán beszerezhetőek lesznek. -
cigam
titán
válasz
wassermann #326 üzenetére
Ne temesd még azt a jó őreg detektorost.
Hiába implementálnak, nem 1-2 év alatt fog lezajlani a váltás. Amíg nincs egy elfogadott szabvány (világviszonylatban!) addíg nem sok vevő lesz. A készülékgyártók kivárnak, az adók meg hiába adnak, ha nincs hozzá vevő. Ez kb a 22-es csapdája. Ráadásul ezekből a szabványokból/ajánlásokból 1-2 évente születik egy "könnyebb, lágyabb, jobb" DAB,DAB+,DRMA problémát bonylítja, hogy egy 10M-ás multiplexbe gyúrják az egészet, és úgy sugározzák ki. Nincs is semmi gond egészen addig, amíg országos adókról van szó. Hogyan kerülnek bele a multiplexbe a regionális/helyi/kisközösségi rádiók? Hogyan lesz lekorlátozva a vételkörzetük? Vagy 1 mozdulattal az összes helyit belegyurod 1 multiplexbe, és a fél ország veheti őket? A multiplexek száma nem végtelen. Magyarország 8 televíziós, és 3 rádiós multiplexet kapott, ezekből kell gazdálkodni.
-
cigam
titán
válasz
marchellow #197 üzenetére
Kicsi a világ
Nekem is egyből beugrott ez az USB-s kütyü amikor kiderült, hogy h.264-ben kódolják az adást, de sajna csak kódoló van benn, dekódoló nincs. -
cigam
titán
válasz
marchellow #187 üzenetére
Haliho!
Vannak
Nekem is első generációs 2GHz-es mb van. Bár nálunk nem fogható a HD adás, és tunerem sincs, de hasonlókat tapasztaltam, mikor egy HDtrailer-t néztem.
Mivel az integrált VGA-ban nincs h.264 gyorsítás, mindent a proci végez, így 120-140% a terhelés. Nincs ez másként a dvb-t vétellel sem. A kártya a h.264-es stream-et átadja a gépnek, az meg dekódolja ahogy tudja.
Az iMac-el jobb eredményt tudsz elérni a gyorsabb proci miatt.Nemtudom milyen VGA van benne(ATI, vagy nVidia), ill azt sem, hogy az eyetv képes-e kihasználni a vga gyorsítók képességeit dekódoláskor. Egy próbát mindenképpen megér.
-
cigam
titán
válasz
wassermann #121 üzenetére
A HD adás? Az furi. Vagy a gyári program használni tudja a telepített codec-ek vmelyikét, ami tud h.264-et. Nincs véletlen fent a gépén a Cyberlink PVDVD8?
A http://www.dvbdream.org/ címen elérhető ingyenes vézőkével is tehetnél 1 próbát.
-
cigam
titán
"Teljes siker !
Hauppauge HVR-4000 kártyával, DVBViewerrel szépen jön az M1 HD és M2 HD is az UHF 38-ról.
Az UHF 51-ről továbbra is jön az eddigi négy adó.""Siker !!
Jönnek a HD-s csatik a meglévő négy SD mellé jött a plusz kettő HD. A kép jobb és bal oldalán wide módban két fekete sáv látható.""Itt egy felvétel az m1 hd-ről
felkonvertált régi film:
http://data.hu/get/460770/m1_HD_noevent_20080801_125338_.html"lóf@sz mi?
-
cigam
titán
Vkinek van már tapasztalata a bpi HD adással?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest