-
PROHARDVER!
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #874 üzenetére
Nyugodtan elhiheted komoly szoftver van a vasra téve jelenleg talán a legjobb az összes player közül.A dune jó lejátszó kétségtelen de az egyébb dolgokat figyelembe véve a többiek(popi vagy a Mede8er) bizony előrébb tartanak.
-
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #870 üzenetére
Med 800/1000 fogad merevlemezt csak az utóbbi nem túl szép viszont el lehet dugni a szenzort pedig előre lehet vezetni.Popi A400/410 jó lejátszó de ahogy olvasom még mindig vannak apróbb bugok persze folyamatos a terméktámogatás szóval e miatt nyugodtan meg lehet venni. Leginkább komolyabb megjelenítőhöz érdemes megvenni a 410-et.
-
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #864 üzenetére
Biztos hogy viszi hiszen ezeket a legtöbb médialejátszó viszi.A full BD3D és a BD3D ISO ani a kritikus pont a 3D-s lejátszás kapcsán.
Egyébként a forgalmazó fórumán fel tudod tenni a kérdéseidet.
Amennyiben dunet veszel nézd meg a hivatalos forgalmazók listáját ha szükséged van a későbbiekben termék támogatásra. -
dh66e
veterán
válasz
Botos Marci #856 üzenetére
Nincs hivatalos You Tube a Dune lejátszókra ill.netes tartalmak is kb a nullával egyenlőek.amennyiben ez fontos a számodra akkor másfele nézelődj.(Mede8er lejátszók,Popcorn A400 esetleg A410).
nfsu17 kolléga kb jól összefoglalta a differenciákat különbség még az usb csatlakozók 2 vs 3 db, külső táp vs belső táp esetleg az esztétikai megjelenés ami még felhozható a Base3D javára persze ez egyéne válogatja. -
dh66e
veterán
Nálam a saját fiókot nem tudja megnyitni,gondolom bug,de nézzétek meg ti is.
-
dh66e
veterán
Az emplexer nálam kb egy éve van fent a B1-en sót ott van mellette a 2 verzió is ami erősen beta,nem hiszem hogy az okozná,de a zappiti is miért tenne ilyet ezek vagy működnek vagy nem de persze lehet nem szeretik egymást....
Azt tenném a helyedben hogy törölném a rendszermemóriát ( ezt formázd is le mert maradhat rajta szemét) és a flash memóriát is ha engedélyezve van majd nyomj neki egy teljes resetet és felrakni egyenként a két alkalmazást egy pár nap különbséggel.Aztán meglátod.
Mondjuk Fw-t írjatok ilyenkor hátha egy beta és gyári a bug. -
dh66e
veterán
válasz
kruplishal #712 üzenetére
Nem tudom hogy amit felraktam ide az működik e most nézd meg.
-
-
dh66e
veterán
2 külső vinyó van a dune-ön azokat szeretném hálózaton elérni .A notin meg vannak osztva könyvtárak látom is a Dunere csatlakoztatott usb-s vinyókat de másolni TC-ben egy örökké valóság.Egy külső vinyó pedig a routerre van lógatva a leöltések miatt.
Azt se tudom hol álljak neki.a windowsban,a dune-ön vagy a routeren a dolgokat?Hogyan osztok ki fix ip-t a dunenek a routeren stb stb stb.
Egyáltalán melyik a stabilabb gyorsabb az SMB vagy az NFS lejátszás ill másolás tekintetében?
Mint írtam win8.1 pro van a laposon ott hol lehet jelszót generálni?Tudom neked win7 van szóval aki win 8-al rendelkezik az elmagyarázhatná ezt a részét.Sajna a win7 nem játszik erre a laposra annyit sikerült megoldanom hogy egy progi segítségével a start menüt win7-re varázsolta így legalább megtalálom azt amit kell.
Szóval a nulláról kellene elmagyaráznia valakinek. -
dh66e
veterán
Igen és folyamatosan fejlesztik a csatornákat is érdemes átböngészni mert elég sok mindenhez hozzá lehet férni pl.you tube bár azt most nem tudtam működésre bírni pedig ment mikor először felraktam a plex-et..
Most nézem hogy nekem simán http-n csatlakozik és az iso-t elvileg csak smb vagy nfs-en keresztúl támogatja a plugin.
Ráadásul nassal is kommunikál szóval van benne potenciál.
Sajna a hálózati dolgokhoz teljesen ...vagyok.nem tudok rájönni hogy kellene ezeket beállítani. Valaki tudna segíteni ebben.Win8.1- Dune smb ill nfs megosztás létrehozásában?Azt se tudom melyik a jobb vagy mhez kell ez vagy az.Megajándékoznám egy poresz pluginnal. -
dh66e
veterán
Bocsánat én értettelek félre.
Igen a Magyarul adja be az infók nagy részét csak ott van gond ahol a cím nincs a kedvére.Nálam egy ilyen fordult elő de ott rossz nevet adtam a filmnek.
A beállítások (a dune-ön) és az infó oldal is magyarul van csak a főoldal és a szűrők nincsenek lefordítva ahhoz nem fértem hozzá.
Próbáld ki, olvass vissza tettem fel képeket is nemrégen ott látszik hogy is néz ki a dolog.Közben látom hogy iso-ra is van megoldás hát erről nekem nem volt infóm egy deka sem.Nagyon kellett ez a topic anno.
-
dh66e
veterán
válasz
adodaniel #665 üzenetére
Akkor passz azt hittem hogy a fórumot lehet olvasni csak a terméktámogatási oldal van zárva.Viszont a vásárlás előtti kérdések az nyitott topic(lehet kell regelni nem tudom) ott is kérdezhetsz mint "leendő "vásárló.
Mondjad mire vagy kíváncsi és megnézem neked.Sajnos ez dune.hu-nál így működik nem látom én sem sok értelmét.#666) blakey
Tegnap feltettem a Plex alkalmazást (emplexer) és nagyon jól működikAkkor megérte szenvednem vele.
Talán jövőre lesz egy okosabb változata majd csak kevés az ideje a szerzőnek.Nekem is nagyon bejön csak az iso-t sajnálom hogy nem megy vele.
-
dh66e
veterán
válasz
adodaniel #663 üzenetére
Sehogyan.
Olvasni tudod a cikkeket,csak hozzászólni és letölteni nem lehet onnan.Azért a topicban sok minden megtalálható,használd a keresőt.A többiben segítünk mi.
Azért rákérdeznék az eladótól hogy nincs e meg neki a reg kártya vagy a számla.Ez utóbbi azért jó mert ha "jó helyen" vette de nincs meg a kártya hátha elég a dune hd-nek egy reg kiadáshoz. -
dh66e
veterán
-
dh66e
veterán
válasz
adodaniel #657 üzenetére
Amennyiben a plazma kalibrálva van és a HD nézése van preferálva akkora BT709 az ajánlott.
HDMI színmélység:8 vagy10 bit(12 felesleges)
Az alap képi beállítások:
Videó mód:1080p%0 vagy 60Hz
Képarány :auto
Képfrekvencia:14/50/60 HzEjelhar
Köszönjük! Tuti hasznos lesz valakinek.
-
dh66e
veterán
Tisztelt publikum!
Elkészült az emplexer katalógizáló magyarítása.Remélem hasznos lesz annak aki használni szeretné.
1.A Plex Media Server letöltése
2.Emplexer leírás
3.Emplexer letöltése -
dh66e
veterán
"Audió kodekek: AC3 (Dolby Digital), DTS (dekódolás is), DTS-HD (dekódolás is), Dolby TrueHD (csak továbbküldés), Dolby Digital Plus (csak továbbküldés), MPEG, AAC, LPCM, WMA, WMAPro, FLAC, többcsatornás FLAC, Ogg/Vorbis; nagyon magas minőségű audió támogatása (192 kHz / 24-bit-ig)"
Nem tudom te hogy vagy vele de ha ez van fent a dune-hd magyar oldalán akkor én eszközölnék egy szervizt vagy cserét a fentiekre hivatkozva.
-
dh66e
veterán
Ennél csak a beállításokat kell végrehajtani egyszer a plex szerverén és a pluginban.
1.Plex media szerver telepítése pc-re.
2.Mappák létrehozása a pc-n filmek,sorozatok, zenék, képek részére vagy meglévő mappát jelölünk ki a plex számára.
3.Plex media server elindítása a pc-n, port hozzáadás kézzel vagy automatikus módban beállítások megcsinálása..
3.Plugin telepítése a dune-re ,és a beállítások megcsinálása mint minden pluginnál.
4.Dune újraindítása-emplexer elindítása és betölti a mappaszerkezetet.
5.Örül.Plex Media Server letöltés
Természetesen itt lecsekkolható telepítés és beállítás után hogy hogy néz ki majd a könyvtárak és azok tartalma.Aztán már csak a plugint kell telepíteni ha kész lesz. -
dh66e
veterán
Nem tudom majd te megmondod.
Komolyra fordítva én nem használtam ezeket a bórító-infó megjelenítő szoftvereket soha időm se volt rá.Ez olyan egyszerű mint a faék ezért ezt használom.Nem biztos hogy jobb és az sem hogy rosszabb mindenki eldönti maga hogy használja e vagy sem. -
dh66e
veterán
Persze.
Ez az Emplexer plugin(végleges verzió) mely a plex media server-rel van összeköttetésben. A plex .com oldalról letölti az ember beállítja pc-n telepíti a plugint a dunere megadja a port számot és kész is.Pillanatok alatt beolvassa a médiákat.Szuperül lehet konfigurálni akár több helyről is le tud szedni média infókat.Nem kell varázsolni a címekkel sem a hagyományos torrent címekkel vígan elboldogul.
Az előzmények:
Newloran2( egy brazil srác) a szerzője ő közben már egy újabb változattal foglalkozik több kevesebb sikerrel az nem jó mindennapi használatra viszont ha kész lesz akkor az már magyar lesz mert elküldtem neki a fordítást.Már régóta tervezem hogy lefordítom és kiismerem csak nem volt rá időm.Nemsokára elérhetővé teszem számotokra a magyar verziót csak még küzdök pár dologgal.Ez teljesen más mint az oroszok által írt pluginok..
Jó hír hogy NAS tulajoknak is működhet a dolog ehhez csak a megfelelő plex cuccot kell lketölteni a honlapról.Viszont nas híján nem tudok támpontokat adni a beállítással és használattal kapcsolatban.
Kísérleti jelleggel van you tube meg pár alkalmazás még nem minden működik a régió kód miatt de fejlesztik becsülettel.
Abszolúte tökéletesen működik a plugin nem okoz semmilyen kárt a dune-ökben szóval jó szívvel ajánlom a figyelmetekbe.
Leírást készítek majd hozzá bár tényleg nagyon egyszerű a használata. -
dh66e
veterán
válasz
Technoman #610 üzenetére
Jómagam teljesen meg vagyok elégedve vele nem véletlenül foglalkozom a pluginokkal sem.Nekem tökéletes.Egy mai player semmivel nem tud többet az én számomra mint a közel 4 éves Smart B1.Sőt!
Valóban sok riliz pocsékul van összerakva de ilyenkor én túllépek rajta szedem más forrásból.Ez benne van a pakliban.Az is igaz hogy volt olyan BD ISO amivel a dune meg se nyikkant a kis wd-tv gen2 meg vígan elvitte-Szóval van amit nem szeret ezt el kell fogadni és túl kell rajta lépni. -
dh66e
veterán
válasz
Technoman #608 üzenetére
Ezért van a topic.Nemcsak a polírozott részeket kell ismernünk a rozsdás rész is nagyon sok mindent elárulhat egy playáról.
Biztos vagyok benne hogy a dune fw-k nem naprakészek és bizonyos rilízekkel meggyűlhet a bajuk.Ez ellen sokat nem tudunk tenni csak az ujramuxolást tudom ajánlani vagy egy másik rilíz beszerzését..
Most csekkoltam le egy olyan mkv-t amin csak lestem a kódolása miatt,dune bele sem szagolt persze,de nem is vártam el tőle.. -
dh66e
veterán
válasz
festina10 #602 üzenetére
A reg kártyával szabadon kószálhatsz a dunehd.hu-n és könnyebben eléred a letölthető szervizfájlokat és pluginokat ill a leírásokat ezekhez valamint direktbe kérdezhetsz a forgalmazótól.
Nem kötelező de ha ugyanannyiért vagy kis különbséggel veszed akkor szvsz megéri hivatalos forgalmazótól beszerezni. -
dh66e
veterán
Szóval működik akkor a HDMI CEC nálad!
A tv-d távjával mit akarsz a dune menüjében? Ez nem világos.A DTS-re:
Erre most akadtam rá!
"Ráadásul a jelenleg kapható Connect-en MŰKÖDIK a DTS/DTS-HD dekódolása!"
Egyetlen esélyed az hogy visszaküldöd a connectet oda ahonnan vetted és veszel itt egyet.Ráadásul reg kártyád is lesz. -
dh66e
veterán
Olyat én nem használtam szóval nem tudom hogy ahhoz képest mi a lassú vagy a connect fw-je bugos.
Menüben bekapcsoltad a hdmi-cec-t gondolom.
Itt tudsz visszajelezni a Dunenek vagy rákérdezek én a hdmi cec problémára dunehd.hu-n.
szerk.
korábbi fw-vel kipróbáltad? -
dh66e
veterán
Köszi hogy megírtad hasznos lehet esetleg valakinek.
Mikori fw van rajta? Esetleg azt nézd meg hátha van frissebb és megoldódik a lassúság.A B9 beta fw-vel elég fürge lett a smart B1 készenlétből kb 3 sec alatt bejön a főképernyő de a navigálás is gyorsabb lett valamivel.
A hdmi cec probléma meglepett a smart B1-en működik régebbi és újabb fw-vel is.Gondolom azt is javítják idővel. -
dh66e
veterán
válasz
Technoman #548 üzenetére
Nagyon fontos mielőtt felteszed a pluginokat hogy egy minimum 2gb rendszermemóriát létrehozzál.Ez pl egy pendrive ami mindig rá van csatlakoztatva a dunere.A dune-ön Beállítások-Egyéb-Rendszermemória alatt tudod létrehozni.Az eszköz legyen leformázva mielőtt csatlakoztatod.
Ezután bármiről felrakhatod(sd kártya,pendrive ,külső vinyó,) -
dh66e
veterán
Szóval volt full reset is-ekkor törlődik a cache is.
Rendszermemória van telepítve?Amennyiben van akkor lehet azt is törölni kéne és újrarakni.Nem tudom hogy megoldja e szóval csak ha nem bánod hogy mindened törlődik(pluginok,jelszavak stb) akkor ugorj neki.Dorian
mediadoktort próbáltad?
-
dh66e
veterán
válasz
dondusfi #512 üzenetére
Kb két hete néztem rajta videókat akkor még működött a dolog.Le is játszotta nagyrészt a videókat amiket lekerestem.Azóta lehet volt változtatva valami.
A zappiti-s kérdésedre.
Szerintem tovább vihető a kód hiszen egy külön szoftvert vettél meg,de ha érdekel akkor megkérdezem a forgalmazónál(dunehd.hu) mit tudnak erről bár te is megteheted ahhoz nem kell reg kártya szám..
Egyébként a többit jól értelmezed nekem is ez jött le annyi még hogy 720p-ig bárhonnan lejátszhtóak az otthon tárolt videók.Meg a felhő szolgáltatásukra lennék még kíváncsi. -
dh66e
veterán
Működik, de kimerül az egész a keresőben.Nem listáz nincs hozzáférésed a saját dolgaidhoz.Persze ha csak keresni akarsz a you tube-on akkor tökéletes.
(#506) rgeorge
Először csinálj gyári resetet Beállítások fül alatt megtalálod.Amennyiben van rendszermemória csatlakoztatva a dune-re akkor azt is töröld és rakd újra.
Mindenkinek!
Ezt olvastátok?
Fizetős Zappiti Dunek-re.[link] -
dh66e
veterán
válasz
Jackie_Chan #503 üzenetére
-
dh66e
veterán
válasz
Jackie_Chan #497 üzenetére
Amennyiben Base 3D-ben gondolkodol és használtan vennéd legyél körültekintő.Figyelj arra-bizonyos szériánál- hogy csak a HDI által javított terméket keress.Korábban szó volt itt erről.Olvass vissza.
(#501) fireman123
Nagyon úgy néz ki hogy az az oldal elhalálozott. -
dh66e
veterán
válasz
holden72 #487 üzenetére
Egy dolog volt ami szembetűnt a txt állományok olvashatóak.Mást nagyon nem vettem észre mert elég bugos a fw-csak próbára adták ki saját felelősségre a tesztereknek.Erre az fw-re az oroszok már írtak is egy teszt plugint ami felhőből teszi elérhetővé a médiatartalmakat ami nem hangzik rosszul.
-
dh66e
veterán
you tube v 0.9.11
Nálam nem stabil nem hajlandó elsőre lejátszani minden videót ilyenkor csak az újraindítás segít. -
dh66e
veterán
-
dh66e
veterán
Születni tudni kell-hát még forgalomba kerülni.
Na nem mintha nagy menüs lennék,de néha ott is talál érdekességet az ember.
Jut eszembe egy régi dolog megint foglalkoztatni kezdett.Vajon miért nem képes a dune b1 lekapcsolni a külső hdd-imet?
Beállításoknál nem a készenlét van belőve mégis ég a led a vinyón ha kilövöm a lejátszót. -
dh66e
veterán
-
dh66e
veterán
satmen és meke11
Az a playlist csakis azért készült- a dunehd fórumon ecsetelve-hogy az új felhasználók boldoguljanak.
Annyi a dolgotok hogy ami tettszik abból a playlistből és persze működik is azt berakjátok a sajátotokba figyelve arra hogy a group id-k megváltoztak pár esetben.Akinek nincs benne újdonság az törölheti nyugodtan és a sajátját használja.
A you tube jelenleg padlót súrol természetesen már küzdenek a probléma megoldásán az oroszok ha lesz frissítés akkor elérhetővé teszem.
Sajnos a licensz köteles alkalmazások mind ilyenek ugyanis senki nem nézi jó szemmel hogy bitorolják a taálmányukat ezért állandóan belepiszkálnak így törnek pl a dune tulajok orra alá borsót.Ez van.. -
dh66e
veterán
Sziasztok!
Itt gyűjtöttem össze a pluginokat,leírással.Elérés(letöltés) sajnos csak reg kártyával viszont olvasható minden leírás reg nélkül is.Esetleg ha van olyan plugin ami ittt nem elérhető szóljatok és felteszem oda ahonnan bárki letöltheti.
[dunehd fórum] -
dh66e
veterán
Kicsit megváltozott a myiptv.
Megváltozott a csoportok (group_id) kiosztása-új csoportok kerültek bele(3D,Online Filmek) a playlist mappában van egy playlistminta .txt fájl azt ki kell másolni pc-re majd törölni a pluginból.
Aki ezt felteszi a playlistminta alapján írja át a lejátszási listáját hogy rendben beolvassa a dune. -
dh66e
veterán
Szerviz lesz ebből.media-doktor
-
dh66e
veterán
Valami biztos van ez nem normális működés nézd meg működés közben hogy mennyire melegszik ill próbáld ki másik pennel is.Szervizben meg tudják nézni hogy mi nem smakkol.Elektronkával foglalkozó személyek meg tudják nézni vagy szervizbe viszed.
(#401) liszi70
Ezt gyeniko írta nemrég a médiaplayeres topicban:"Dune Smart D1 kikapcsolja a Sharkoon házban lévő HDD-t készenlétben is".
.
-
dh66e
veterán
Tudásban nincs különbség ugyanaz a szoftver van mindkettőre.Ebből a szempontból mindegy melyiket veszed.
Amennyiben fontos a kinézet akkor egyértelmű a Base 3D jobban mutat egy nappaliban a tv alatt,ennek ugye van kijelzője is és usb csatlakozóból egyel több van.(#398) liszi70
Le kell próbálni.(#397) Dorian
Meg kéne azt nézetni valakivel nehogy elfüstöljön az usb aljzat az alaplapon.
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Nos itt egy újabb plugin főleg azoknak akik szeretnek jókat nevetni.
A népszerű Just for laughs gegparádé mostantól dune-ön is élvezhető.
Jó szórakozást hozzá!
astrago
Letöltés:
Just for laughs plugin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Gumi és felni topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- BestBuy topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- PlayStation 5
- Bitcoin topic
- ASUS RT-AC86U: hiánypótló darab a gyártó Wi-Fi útválasztóinak sorában
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest