- DUNE médialejátszók topicja
- Apple MacBook
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Logitech x-230 / z-3e 2.1 tapasztalatokat
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
Attól, hogy a memória kétszeres sávszélességgel mehet, attól még a processzor busza nem változik, marad ugyanannyi. A dual-channelnek nem itt van jelentősége.
pl.:
- Rakhatsz bele olcsóbb, fele sebességű ramokat.
- Integrált grafikus chip esetén az AGP texturázás kihasználhatja a nagyobb sávszélességet. -
danzi
tag
Nekem A7N8X Deluxe van, de nem vettem észre különbséget 1 ill 2 memóriamodul használata esetén... valamit elbaszok?
:D
DanZi -
Aram
tag
Köszike!
Aram -
Aram
tag
Sziasztok!
ASUS A7V133 tulajdonos vagyok. Igazából nem terveztem alaplapom cseréjét, de a most kapható Athlon XP procik fagynak ebben a régebbi típusú alaplapban, ráadásul a DDR memória árak is barátiak lettek, szóval rászántam magam a cserére.
A kérdésem a következő. A Dual Channel DDR, hogyan működik. Addig világos, hogy megduplázza az elméleti memória sávszélességet, de mindezt hogy teszi? Ha 2 db 512-es modult rakok bele, a felhasználható rendszermemória 512 MB, vagy 1024 MB lesz. Az elv úgy tudom, hogy hasonló a RAID 0 megoldáshoz, ezért érdekelne.
Köszönettel:
Aram
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest