- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Gaming notebook topik
- Véletlenül kikerült az FSR 4 forráskódja a GitHubra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
Attól, hogy a memória kétszeres sávszélességgel mehet, attól még a processzor busza nem változik, marad ugyanannyi. A dual-channelnek nem itt van jelentősége.
pl.:
- Rakhatsz bele olcsóbb, fele sebességű ramokat.
- Integrált grafikus chip esetén az AGP texturázás kihasználhatja a nagyobb sávszélességet. -
danzi
tag
Nekem A7N8X Deluxe van, de nem vettem észre különbséget 1 ill 2 memóriamodul használata esetén... valamit elbaszok?
:D
DanZi -
Aram
tag
Köszike!
Aram -
Aram
tag
Sziasztok!
ASUS A7V133 tulajdonos vagyok. Igazából nem terveztem alaplapom cseréjét, de a most kapható Athlon XP procik fagynak ebben a régebbi típusú alaplapban, ráadásul a DDR memória árak is barátiak lettek, szóval rászántam magam a cserére.
A kérdésem a következő. A Dual Channel DDR, hogyan működik. Addig világos, hogy megduplázza az elméleti memória sávszélességet, de mindezt hogy teszi? Ha 2 db 512-es modult rakok bele, a felhasználható rendszermemória 512 MB, vagy 1024 MB lesz. Az elv úgy tudom, hogy hasonló a RAID 0 megoldáshoz, ezért érdekelne.
Köszönettel:
Aram
Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest