Hirdetés

Aktív témák

• supercow

őstag

ha csak 2 gép közé kell a kapcsolat akkor elég 2 kártya + 2 irányított antenna, ha több gép hez akkor 2 lehetőséged van:
    1. SAP (Software Access Point) - beraksz egy gépet ami szoftveresen kiszolgálja a teljes hálózatot és továbbítja a csomagokat. Ez lehet egy sima P166 is 64mb rammal és körantennával, legalábbis az ausztrálok ilyeneket buherálnak
    2. HAP (HArdware Access Point) - drága :) és hardveresen sztem nem nagyon lehet tuningolni, kivéve ha van külső antenna csatlakozója, akkor meg erősítéssel mehet.

Én használtan keresek kártyákat mert nekem csak 2 gép közé kell, de itthon sehol sem találtam, újonnan nem érdemes, használtan az ember könnyebben esik neki a forrasztópákával :)

Én azt nem tudom, hogy a műholdas parabola antennát lehet-e ilyesmire használni vagy nem? Tud valaki erről valamit? MErt a külföldi oldalakon nem nagyon utalnak erre és jó lenne tudni hogy a máshol selejtezett antennákat be lehet vetni ilyen célokra. :)

És még az is kérdés hogy egy ilyen teljesítményű mikrohullám mennyire károsítja azt aki az útjába kerül, mert ha felerősíted igenis figyelembe kell venned ezeket a szempontokat, nem is beszélve a hatósági dolgokról.

engem már nagyon érdekel mert Sződligeten van TVNET és rokon most költözik oda, úgy 5 km-re vagyok légvonalban és unom a modemezést :D talán egy jó antennával át tudnám lőni a jelet...

sc.

Aktív témák