Hirdetés
- VR topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
up
senior tag
1. Én úgy gondolom, hogy a fenti országokban a marihuánát fogyasztók nagy része csak kedvtelésből fogyasztja és kevesebb az olyan, aki valamiféle menekülésként fordul a drogokhoz. Ez nem véletlen szerintem, az ott élőknek kevésbé kell megküzdeniük az élet nehézségeivel.
Pff, gondolod? Mindenesetre ez nem több tippnél. Még a nagy király USA-ban sem ér szart se a kemény büntetés, hiába ültetnek le több embert drogozásért évente, mint az EU összesen (annak ellenére, hogy az EU-nak 100 millióval több lakosa van). Én viszont úgy gondolom, hogy itthon is kedvtelésből, szórakozásból fogyasztják legtöbben. Ahogy a 600ezer alkoholista is csak töredéke az összes alkoholfogyasztónak.
2. A legalizálással tulajdonképpen könnyen átugorható egy probléma, ami valamilyen szinten érintheti mondjuk egy társadalom 20-30%-át is akár (ők lennének a marihuánafogyasztók, illetve pártolók). Igen ám, de ezzel egy olyan problémát generáltunk, ami mostmár a társadalom (másik) 70-80%-át érinti (ők lennének az ellenzők).
Csakhogy nem mindegy, hogy elvből ellenzik (mondjuk mert ''valaki'' azt mondja, hogy az ördöggel cimborál, aki ilyet használ), vagy pedig tényleg ellenérdekeltek benne. Szerintem az ellenzők döntő többsége elszégyellné magát, ha megértené, hogy miről van szó tulajdonképpen. Persze amíg direkt nem érti meg, és a falkavezérek mögött sípol meg ordít gondolkodás helyett, addig ennek a veszélye nem fenyeget.
+1. Nem véletlen, hogy ezekben az országokban is népszavazással tudták csak eldönteni a kérdést és ez jó is így, mert el tudják fogadni a születő döntést. Nálunk is csak így lehetne, de akkor nektek szerintem (ma) nem sok esélyetek lenne. És ezt (ma) el kellene fogadnotok.
El is fogadjuk. Ez természetesen csak népszavazással érvényesíthető. De pl. svájcban közvélemény-kutatás szerint a többség (5x%) támogatja a marihuána legalizációját, a teljes liberalizációt azért nem szavazták meg, mert a feltett kérdésben nem differenciáltak a drogok között (de még így is, MINDEN drog legalizációjára több, mint 20% azt mondta, hogy igen). És tudod, miért? Mert ők tudják, mi az a marihuána. Ellentétben az itthoniakkal. A mi társadalmunk - lehet sírni, de attól még igaz - , még valóban nem érett erre. Lehet, hogy nem is lesz. Ez mégis trend nyugaton, és nem a rosszabbak közül való.
De nem is a legalizálás a lényeg, engem pl. nem is érint a probléma. A gond a hangadó ellenzők (főleg ugye a tüntetők) minősíthetetlen hozzáállásával, viselkedésével van! Ugyanis fenntartom, hogy a véleményeket az embereknek joga van elmondani, és ezt más demokrata beállítottságú embereknek nincs joga kétségbe vonni, pláne megakadályozni!! El kéne már magyarázni a szélsőjobbos csürhének, a L88-nak meg a polgári nulláknak is, hogy nem lesz ez így jó. Ha a rendőrség erre képtelen, akkor másképp. Az Indexen már ''civil kezdeményezés''
is kezd alakulni erre, nem jogosan de teljesen érthetően.
Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
is kezd alakulni erre, nem jogosan de teljesen érthetően.