Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Autóhifi
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rwin5
őstag
Valaki árulja már el nekem, hogy a küldetésnél ez, hogy "szakítsd meg 6 ellenséges hős fenntartott varázslatát" pontosan mi a szart jelent? Abbadonnal se engedte, meg OMni repellel sem tudtam, Bane ulty meg Pudge ulty gondolom lestunnolva de sose hozzák ki ellenem..
-
Lacccca87
addikt
Hát én nem ezt tapasztaltam
Amikor még játszottam vele eléggé tré volt.
Lefogtam valakit aztán várhattam hogy agyonüssék a kobrák.Ami még gond hogy körbezárni rendesen iszonyat nehéz volt mert össze vissza pakolta le a wardokat, és ezen felül a wardok össe vissza lődöztek ha több támadható ellen is volt a közelben.
Kicsit zavaró volt ez számomra.
-
MaciG
addikt
válasz
Lacccca87
üzenetére
"Néha még egy közepes support karaktert se tud egyedül kivégezni ugy hogy mindent eltolsz rá, és nem tankos supportra gondolok itt."
Nah ezt nem értem. Kap egy hexet, közben leteszem az ultim, majd ~5 sec lefogással úgy hogy lövik a kobrák simán kivégez elég sok hőst.
-
Lacccca87
addikt
Egyébként szerintem alapból kevés a DMG az utlinak. Én a hőst először HoN ba ismertem meg és szerettem bele mert tök használahtó volt , egyszerre tudtam vele suportolni, pusholni , és HEX + lefogás sem jött rosszul.
Amikor elérhető lett a Dota 2 és kipróbáltam a Rasta-t hát nagoyn elszmorodtam mert közelében se volt használhatóásnak.
Ha jól tudom kapott kisebb buffokat meg aztán nerf-et is de szerintem ez a hős gyenge, és nem azért mert azt várom el tőle hogy még 60 perc után is ugyanolyan erőt képviseljen mint a game első 30-40 percében, de sajnos ott se tud brillirozni jelenleg. Néha még egy közepes support karaktert se tud egyedül kivégezni ugy hogy mindent eltolsz rá, és nem tankos supportra gondolok itt.
-
MaciG
addikt
Azt jól látom, hogy shadow shaman kb a 30. percig nagyon hasznos tagja a csapatnak, utána meg szép lassan a ködbe vész? Mostanában szinte csak vele játszottam, mert nagyon megtetszett (pub, ~3300mmr) és ha kb. fél óra alatt vége lett a játéknak akkor szinte mindent behúztuk. Nyomattam a lefogást, csirkét , toltuk a tornyokat és közben meglett az agha meg néha refresher is. Ha láttam egyedül valaki akkor azt is meg tudtam ölni. De ha elhúzódott a játék, akkor már szinte semmire se voltam jó, mert ellenél ott a bkb, kobrák meg szinte már semmit se sebeztek. :S
-
piqla
őstag
na igen, jogos a dolog, de ha nem jatszok egyedul, akkor hogyan tudom feltuningolni a solo mmr-t?
-
_drk
addikt
3000 mmr-el szerintem felesleges egyedül pub-ozni! De még 2 ember is kevés! Haverral ketten mindent megpróbáltunk de egy idő után csak a rage lett belőle. Azóta vele csak normal game random draft így nagyjából fun.
Magyar dota ligában innen benne van valaki valamilyen csapatban?
-
lebesgue
tag
2.5k körül vagyok, de a lexikális tudásom megvan, szóval inkább a skill hiányzik.
Játszom 4k haverral is, szólóban is.
Tapasztalatom szerint 2k-nál az a csapat nyer, akinél kevesebb a full retard, az átlagnak szinte alig van fogalma arról, hogy melyik hős mire jó. Ettől függetlenül vannak 2k-n is olyan játékosok, akikkel jó együtt játszani, mert tudják a dolgukat.
4k-n szinte mindig mindenki teszi a dolgát. Egyéni skillben nincs akkora különbség, senki sem Dendi meg Sumail, inkább csak jobban értik a játékot, és főleg jobban pickelnek. -
.LnB
titán
Hogy én erre miért nem gondoltam mikor még játszottam. Mostanra az új accal tuti az Alliance-ba játszanék..
Mondjuk oda lassan a 3000-es accommal is bekerülhettem volna.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
piqla
őstag
válasz
szilva01
üzenetére
nem mondtam, hogy akkot venni jo, oszinten szolva ez a lehetoseg eszembe sem jutott korabban.
mivel nem voltam 3,5k kornyeken, ezert tapasztalatbol nem tudok irni, csak remenyemet fejeztem ki, hogy esetleg mas lehet a helyzet, de a jelek szerint nem igy van.
ha annyira nagyon akarnek masik accot, akkor mar csinaltam volna egy masikat, beikszelem, hogy jatszottam mar ilyet, aztan hajra, hatha magasabbra kalibal be; de igen, baromira zavarna engem is, hogy egyreszt nem a baromi regi steames accomhoz kotheto az a profil, es cseszbe az onerzetemet is.
viszont az meg kurvara lehangolo, hogy van ez a jatek, amire hobbikent, kikapcsolodaskent tekintek (ergo valahol csak elveznem kellene), de mindig akad egy-ket gyoker, akik nem hallgatnak (nem ertenek?) senkire es semmire, es nem fogjak fel, hogy minimalis csapatjatekkal mennyivel tobbet lehet kihozni az egeszbol.
-
szilva01
őstag
Erdemi hozzaszolast, amikor magyarazzatok magatoknak, hogy igenis akkot venni jo, meg a 3-3.5k carry majd turheto lesz? Nem tudom eldonteni, hogy ez kesz atveres vagy en vagyok helikopter?
En sem vagyok jo, nem is jatszottam nem is tudom miota, 3,6 korul vagyok, de soha meg sem fordult a fejemben, hogy ne sajat erobol jussak el valameddig. Mondjuk lehet en vagyok a kivetel, cod4-ben sem hekkeltem soha.
Szerk.: Hoki: Kani apem only kokban megedzodtem hogy oda jott a sok noob vagy med statot javitani.

-
Hokunda
senior tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Egyrészt egyetértek, viszont én ugyanígy vagyok a smurf accokkal is. Néha elég illúzióromboló mikor nyilvánvalóan magasabb mmres lejön a "kicsik" közé élvezkedni és örömködik - ha csapat - nek - annak, hogy szanaszét verik az alacsonyabban lévőket. A noobfromua-t ezért rühellem tiszta szívből, mert direkt propagálják is, mégha Miracleöket meg w33-akat lehet is nézni rajtuk.
-
Pocok256
veterán
Amúgy az account vásárlós dolgot nem itt kellene kibeszelni, mert azonkívül hogy illegális, tetejében mások játékát is tönkreteszed azzal, hogy olyan szinten játszol ahol semmi keresnivalód nincs..
-
Ragnar_
addikt
válasz
Inkv1zítoR
üzenetére
Abból nem igen lesz x2 mmr acc.. (Én Pl. rendkívül ügyesen lebuktam a rekalibrált mmremet a normál alá, és swapnál nem a peakre cserélte, hanem az aktuális alacsonyabbra, én azóta nem fizetek a Dotáért egy huncut petákot se
) -
-
piqla
őstag
nem ertek egyet azokkal, akik fikazzak a magasabb mmr-t vasarlokat. en szemely szerint nyilvan nem egy nyolcezres MMR-t vennek, hanem mondjuk 3-3,5k kozottit, ahol remelhetoleg a kerrinek van nemi fogalma arrol, hogy mit kell csinalni.
elobb is, volt egy randomolt magnus, aki nem hasznalta sem az empowered, sem pedig a polarity skilleket. baromira hasznos tagja volt a csapatnak, semmire nem reagalt, csak baromkodott. biztos vagyok benne, hogy vannak hasonlok mindenhol, de talan (remelhetoleg) kevesebb szamban fordul elo.
-
Pocok256
veterán
Vegyetek accot hoyg utána újra 2,5k ra essetek vissza
Nagy taktika 
-
szilva01
őstag
Inkabb bojlert vegyetek.
-
burny
aktív tag
Amikor többet játszottam akkor voltam 3.1K körül utána visszaestem a mostani 2.5-2.-ra.
Inkább játszok gyökerekkel 4k körül akik lemutolnak ha kihagyok 1 lasthit-et, vagy 3:01-nél nincs flying courier mint ahol most vagyok: legutoljára pickelek hogy tudjam counterelni a másik csapatot, de általában supportot hozok mert 4 carry jobb mint a 2. csapat szerint.
Folyamatosan wardolok, akár carry vagyok akár support.
0 kommunikáció, hero pick után kezdenek vitatkozni hogy ki melyik lane-re menjen.
De teljesen mindegy mert mindig lesz aki a meccs végén 0-tizenvalahányas stattal ott feedel világtalanul, jobb esetben a support lesz az nem pedig a szerencsétlen mid-es. -
Joezyka
senior tag
-
Lacccca87
addikt
Nagyon jó ötlet
Vegyél drágán egy 4-5-6K-s accountot egy ingyenes játékból majd szép lassan bukd le megint a saját szintedre. FuK Logic. 
Én most csak CSGO-t tudom felhozni példának. Sokáig nem játszottam vele bedobott középmezőnybe, aztán elkezdtünk haverokkal 2-3 as stack és lám elértem a Supreme-Global szintet ami valahol reális.
Nem mondom hogy az esetek 100%-ban jól működik az MM rendszer de eléggé ponos párosításokat végez az elréhető infok alapján. Az meg megint más hogy éppen lecsapódik egy toxic vagy troll player az adott szintre akit felhuztak a haverjai, vagy beesik egy smurf.
Utóbbival kapcsolatosan itt is bevezethetnék a prime account megoldást mint csgo -ban, ott eléggé megtisztította a kereső bázist. -
piqla
őstag
te is hasonlo mmr korul mozogsz?
en meg akar aldoznek is erre, de ahogy olvasgatom a forumokat, az attitud sajnos nem sokat valtozik kesobb sem.
az pedig biztos, hogy tudasom alapjan nem vagyok 4-5-6-7k. hozzaallasban szerintem igen, de tudasban messze nem.
min gondolkodsz, mit vennel?
-
piqla
őstag
multkor neztem dotabuffomat, orultem, hogy a normal skillbol felkerultem highba, majd rogton vissza. azota jatszottam kb. 40 meccset, es valami tortenhetett, mert az utolso 17 meccsbol 14-et vesztettem. supportkent jatszottam, voltak szar meccseim, de nem hiszem, hogy a nagy resze rajtam ment el.
kezd baromira elegem lenni, hogy mindig van, aki randomol vagy szarul pikkel, mondvan, hogy az unranked az ugysem szamit, azt le lehet szarni. viszont az unrankedben (szerintem) kevesbe fos a legkor, ezert nem is jatszom rankedet.mi az istent csinaljak? persze, keritsek haverokat, csakhogy 3 muszakban dolgozom, amikor mas jatszik, en alszom/dolgozom, amikor en jatszom, mas alszik/dolgozik.
mi a tokot lehetne csinalni? kezdjek el kerrizni, jobb ugysem lesz? kezd baromira frusztralo lenni a dolog.
-
rwin5
őstag
sok értelme nem volt a dotának tegnap, csak lossoltam

-
xavix13
őstag
Vállalkozó kedvű embereket keresek másodmagammal, esti, késő esti feedelésre 3k körül, lehetőleg ts3/skype-al.

Steamen Xirith néven vagyok elérhető. -
wikings2
őstag
ddos támadás volt szóval nem volt egyedi a mostani törtésén (ez így globalba nem válasz)

hát igen, jó az üzletpolitika, és nagyon okosan csinálják ezeket a szezonális compendiumos dolgokat is. mind régi mind új, ritka és kevésbé ritka cuccot is megtud forgatni 1-1 új kiadott szett meg item, és ugye minél jobban pörög a market annál több az bevétel
-
wikings2
őstag
Gaben most szedhette le a heti bevételt a market-adóból
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rwin5
őstag
válasz
Nuada herceg
üzenetére
AA.. végre mostmár nekem is .. már nem csekkolgattam, csak most hogy írtál

jó gémelést
-
rwin5
őstag
válasz
Nuada herceg
üzenetére
nem megy, de a CS GO-sem megy amúgy. Du óta nem megy kb a játék..
-
Nuada herceg
őstag
Nektek működik a dota?
Már lassan egy órája próbálunk játszani a haverokkal, de nem akar jó lenni.
Csatlakozás a játékirányítóhoz, bejelentkezés... De tényleg lassan 1 órája, ilyen még nem nagyon volt.
Max 5-10 perc. Lehet hogy bannolták az ip címünket?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rwin5
őstag
várható ma, hogy helyre jönnek a dota szerók? KB du óta nem lehet gamelni, pont mióta ráérnék

-
szekra
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Na igen, ezt mar en is tapasztaltam..

-
szekra
addikt
Villogok az avatarommal.

-
ZoPád
tag
válasz
xuldar
üzenetére
Nincs ingame vezetésük. Állítólag earlygameben Jerax hozta a döntéseket, lategameben Fata-, de ugye mindkettőt kickelték, Kuro valszeg túl passzív hogy átvegye.
Miracle- meg a lehető legrosszabb helyre került a shuffleben, neki egy olyan csapat kéne ahol mindenki tudja a helyét, legalább egy összeszokott support duo van.
-
xuldar
addikt
válasz
goodboy007
üzenetére
Jó, de a teljes csapat kicserélődött. Ramzes az oroszok ifjú titánja, tehetséges a srác, és még rendkívül fiatal.
Számomra a Liquid a legnagyobb csalódás. Posztonként nézve nincs gyenge pontjuk, még Bulba is felszívta magát. Miracle viszont egyértelműen visszaesett, sehol nincsenek az OG-ben mutatott godlike gameplayek. Mintha nem állna össze a csapat egy kerek egésszé.
-
lebesgue
tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Lil egy állat, szerintem ő volt az EU kvali MVP-je. Persze jó stratégia kellet, hogy gyakorlatilag ő is core hősöket játszon néha, pl. support Weaver a döntő meccsen, ami elég merész, de bejött.
Miracle- pedig nagy csalódás, egyáltalán nem hozta azt a szintet, amit sokan elvárnak tőle. Ami mutatja, hogy a Dota még mindig csapatjáték. -
_drk
addikt
LOL Európai scene cseppet átalakult! Se Secret,NAVI,Alliance,Luquid hol maradtak?

Olyan csapatok is vannak amiket még nem is láttam. Érdekes lesz ez a Major. végre van egy kis felpezsdülés! -
Иван
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ha jól tudom igen. Talán pont ugyan ez a roster (vagy volt egy csere?).
-
Иван
őstag
Görög Istenek jól tolták. Majoron tuti nekik drukkolok majd.
SHAZAM!
-
Иван
őstag
RIP puppey monitorja.
-
ZoPád
tag
válasz
jkrisztian
üzenetére
steamcharts.com
Lassan növekszik. Ha TI, Major vagy valami event van mindig megugrik persze -
jkrisztian
aktív tag
Tudtok valami statisztikai kimutatàsról, hogy hogyan alakul a jàtékosok szàma? Fejlődik egyàltalàn vagy egyre kevesebben jàtszanak? Az elmúlt 2 hónapban 4 dotàs cimboràm is inkább elkezdett lolozni. Eléggé elszomorító. Persze ettől még nem biztos, hogy ez a tendencia).
-
burny
aktív tag
-
piqla
őstag

mindezt az elso 8 masodpercben
-
Hokunda
senior tag
válasz
Joezyka
üzenetére
Szerintem is a játék egyik legnehezebb része, hogy ha rossz napot fog(sz)/ ki a csapattárs(ak), akkor kulturált keretek között maradni és esetleg megvitatni röviden, hogy mit csesztetek el, a saját hibákat elismerni és kommunikálni! Ha ezt huzamosabb ideig tartja valaki, szerintem is benne van a fejlődés lehetősége és egyszerűen alapból jobban áll hozzá a játékhoz.
Mondjuk tegnap pont ellentmondtam magamnak.
Azt soha sem fogom tudni feldolgozni, ha látszólag túlnyertünk egy meccset és a 4-es brancs átmegy retardáltba és bázison-tornyok mögött kezdi támadni az ellent a normális felhívás ellenére is és a midgameben 30-11-es kill előnyünkből (25. perc +14k networth) jön egy gyönyörű loss, mivel túl erősnek képzelték magukat a csapattársak és nem hitték el, hogy az az ES egy idő után azért meghízik, ha etetik random ráfutásokkal. Na akkor elszakadt a cérna és jött is 1-2 report. -
Joezyka
senior tag
én hozzád képest lejjebb vagyok, de én 3000-ről kezdtem anno, onnan szépen apránként lecsúsztam 2500-2600ig... MMR váltáskor 2700-ig jutottam, azt átváltottam és onnan másztam vissza 3090-ig. azóta nem játszottam.
Annyit változtattam, hogy próbáltam a normális játékosokat commendelni (ajánlani) és kevesebbet CYKA-zni meg anyázni. Így lett 2-3 olyan hét amikor kaptam heti 10 ajánlást és valahogy egyszer csak NEM totál világtalanokkal rakott össze, mint csapattársak.
-
EmptyParadox
senior tag
Én is szkeptikusan tekintettem a változásokra, viszont Purge egy videójában kifejtette a véleményét, és meggyőzött, hogy ez jó irány.
Talán a pro scene-be lehetne korlátozásokat bevezetni. -
Inkv1zítoR
tag
-
piqla
őstag
válasz
Inkv1zítoR
üzenetére
ertem, de ez azt is jelenti, hogy az eneminel is nagyjabol olyan szinten mozognak, nem?
namarmost mondom, olyan lazan gazolnak at rajtunk, hogy pff, eg es fold a kulonbseg.peldaul irom (AA), hogy veszek smokeot, stay together, teszek ratok +50dmgt, first kill sima ugy. erre mindenki elmegy kurvara mas iranyba, majd amikor egyikuk meghal, hatalmas pingeles ram, hogy miert nem stunoltam (AA-kent, tehat a "stun" is jo 4 masodpercet vesz igenybe).
es ilyenkor azert kicsit idopocsekolas, amikor a 15. percben mar vege van, egyik draga jo csapattars afk, de nekem azert ott kell ulni meg jo 25 percet...
gondoltam akkor eleg lesz, tobbet nem supportolok, kiprobalom magam kerrikent, aztan atgazolok egyedul mindenkin. eletem elso rampage ossze is jott, hogy ugyanazzal a hossel ket meccsel kesobb legyen valami 1.4 KDA aranyom. meh.
-
_drk
addikt
Ez casual friendly?
Pont ellentéte! Majdnem minden a pick-en múlik és hogy azt mennyire tudod kijátszani.
Már most minden hős szituáció függő. Ott van Bristlback például vagy Tide. Játék elején kap 1-2 bónusz szintet 1-2 kis itemet gyorsan ki tesz , nem tudják megölni. Viszont ha elején semmi farm semmi xp akkor majdhogynem bukó nem csak a hős az egész game is.Pub-ban meg sokszor csak pickel össze vissza a csapat, jó esetben van 2 support, mert azt nehéz megtanulni hogy 1 semmire nem elég, főleg ha meg is ölik az elején és wardra nincs pénze a szerencsétlennek. Azé kell legalább vagy 2 Friend hogy Ward, dust alapvető itemek mondjuk TP egyből ha kell a help. Alapvető dolgok meglegyenek egy csapatjátékhoz.
-
piqla
őstag
ranked mmr-t inkabb nem is mondom, dotabuffon viszont atkerultem (pontosabban oda-vissza valtogat, gondolom hataron vagyok) normal skillrol high skillre.
namarmost tudom, hogy nem igy mukodik, hogy normalban benak es highban mar TI6, de az utolso 7 meccsen, amiota van ez a normal-high valtakozas, olyan merteku szoporolleren vagyok/vagyunk, hogy azt nem tudom elkepzelni.de konkretan fingani nincsen idonk, mar bent is van az enemi T2-nel, sokkal osszeszedettebb a tamadas reszukrol, mi meg... csak allunk, mint a szerencsetlenek.
mikor lesz vege a losing streaknek?
mi ez a nagy kulonbseg szokas szerint a ket csapat kozott? -
szekra
addikt
Jó ez a stun time kiírás.

-
nepszter1
addikt
Van valami értelme ha egy játékost sokan reportolnak ?
Eltiltják vagy mi lesz a következménye ? -
lebesgue
tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Híroldalak: jD, gosu, liquiddota, reddit
Streamerek: Arteezy (gyakorlatilag minden nap streamel), Bulldog, Waga
Dota wiki, ha valakinek játékkal kapcsolatos kérdése van
Dotabuff, Opendota, ha statisztikákat akarsz nézegetni
Liquipedia, ha a bajnokságok állását akarod követni
Youtube: Dota WTF, Dotacinema, NoobFromUA -
szekra
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Szerintem Purge féle alap, én legalábbis anno innen indultam. Hasznos.
-
Pocok256
veterán
Lassan érdemes lenne frissíteni a Összefoglalót mi az amit mindenképpen szeretnétek ott látni ? Én a linkgyüjteményt mindenképpen felújítanám mert mióta meg lett szerkesztve azóta jó pár új honlap létrejött ahonnan infot lehet gyüjteni esetleg betennék egy két kiemeltebb streamert is. Valami ötlet mire lenne szükség ?

-
_drk
addikt
válasz
EmptyParadox
üzenetére
Ez a furcsa az egészben. Ezek be vannak jelentve? Nem tudom külföldön hogy mennek ezek a dolgok, de itt 10 perc alatt jönne a NAV

Se szülők se manager se semmi és azért a kisebb versenyek is 50 ezer dollár ami fejenként vagy 3 millió ftDe itt a legtöbb rinya a meg nem említett 10% Hát fix fizetés mellett, meg támogatás mellett annyira nem vészes, bár nem is voltak. De Universe meg ilyet meg se említ csak hogy nem volt elég try hard.
Lehet ő látta a gondokat és csendben tovább állt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Go Z1 Extreme 512/16GB
- ASRock P4i65PE Socket 478 Retro alaplap
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2, i5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, AAM SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Dell Latitude 5490 FHD, i5-8350U, 8GB DDR4,256GB SSD, AAM SZÁMLA(Vállalkozásoknak is!), 1ÉV GARANCIA
- Dell Latitude 7490 FHD, TOUCH, i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, AAM SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amikor még játszottam vele eléggé tré volt.
Mondjuk oda lassan a 3000-es accommal is bekerülhettem volna.