Hirdetés
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
heavygrip
üzenetére
Hát, én 15 év alatt nem bírtam hozzászokni, úgyhogy ez már így marad
Csinálnak ezekben a játékokban gyönyörű szép nagy részletes pályákat, imádnám őket felfedezni - csak éppen ha rosszul időzítem a felfedezést, és nincs a végén checkpoint, akkor egy szerencsétlen mozdulat (akár nem is harc, csak beletolatás a szakadékba) simán lenulláz 10-15 perc játékot. Anno a Crysis 2 nagyon "erős" volt ebben. -
válasz
heavygrip
üzenetére
Elvi síkon nekem is nagyon tetszik, amit a reboottal és az utódaival csináltak, tele vannak jó ötletekkel, meg minden, csak épp játszani nem szeretek velük
Nekem nagyon bejött az a lassabb, taktikusabb játékstílus, amit a D3-ban kellett követni, ill. a Doom 2 a mai napig ott vigyorog a top 5 listámon - de nyilván nem kell, hogy megálljon az idő, meg ha a Doom 2-vel akarok játszani, akkor előveszem a Doom 2-t. Panaszkodhatnék, hogy miért nem csinálnak olyan játékot, ami azt az élményt adja, mint a Doom 2, csak modern köntösben, csak éppen fogalmam sincs róla, hogy az milyen lenne, úgyhogy elég feleslegesnek tűnik a dolog...
Mondjuk azt az egyet nem értem, hogy a nyomorult quicksave-et miért kellett az összes FPS-ből kiirtani, az sokat segítene az újabb Doomokban is. De ez megint ilyen széllel szemben pisálás, 15 éve nincs kb. semmiben, úgyhogy így jártam. -
Dare2Live
félisten
válasz
heavygrip
üzenetére
Én AGnél jöttem rá, hogy pörgős reflex játékban singleben is számít az FPS. 1080->3080 csere volt és hirtelen gond nélkül ment a nightmare. Annyira nem akartam elhinni hogy visszaraktam az 1080at... és hirtelen béna lettem.
Amikor kijött DA néztem a teszteket megvolt az érzésem, hogy ez nem az. Aztán megláttam az FPSeket és tudtam nem lehet az nem fogja tudni soha azt az élményt adni. Ettől még jó játék csak nem az amit reméltem.
-
Segal
veterán
válasz
heavygrip
üzenetére
"Állítasz a sebességen ki fejleszted a képességeidet aztán elég brutál módon lehet itt is darálni."
Csak ahhoz hogy kifejleszthesd a képességeidet, hosszan barangolhatsz az időnként már üres mapon hogy begyűjthesd az aranyakat meg a többi dolgot, mert ha fél percenként nem nyitogatod a térképet akkor tutira kihagysz felvehető dolgokat és ott utólagosan már nem lesz enemy.
Azzal még nem lenne semmi baj, hogy össze kell szedni dolgokat mert az eddig is volt, csak ugye eddig menet közben "szembejött" veled vagy nagyon max egy minimális kitérővel lehetett megszerezni. A TDA-ban viszont szándékosan úgy csinálták a dolgot hogy minden kavics alá be kelljen nézned és a pálya összes szegletébe elsétálnod.
Nekem itt kezdődik a probléma mert én egy Doomban darálni szeretnék és nem kincskeresőset játszani. Hiába tizen óra a játékidő, ha durván a 20%-ban csak a mapon bolyongasz a "semmiért".
Pont ezért hoztam fel pár hsz-el előbb a Serious Sam-es összehasonlítást, mert ott is brutál nagy pályák lettek az elődhöz képest, csak sokkal lineálisabb maradt az előre haladás és ott enemyvel van kitöltve a map és nem arannyal. Végeredmény szempontjából mind a 2 játékban bejárod az egész mapot, csak az egyikben lövöldözve a másikban meg sétaszimulátor módban töltöd el a játékidő nem kis részét. -
válasz
heavygrip
üzenetére
“Pl. Más játéknál ha pl nézel egy médium és egy ultra beállítást akkor kijön a megfelelő difi FPS terén,ami hasra ütés szerűen is kb 40 FPS, na itt 10 maximum... “
Ez sajnos tényleg így van. Én három VGA-n már próbáltam, és ez tényleg elkeserítő. Csak a felskálázási techeken lehet nyerni számottevő javulást.
Ez fekete pont nekik. Most benne vagyok a BF6-ba, ég és föld a kettő, ez pont eszembe is jutott a TDA kapcsán. -
válasz
heavygrip
üzenetére
"Ne az olyan tesztet olvasd ahol megvan véve kilóra a tesztelő brigád (mint a fent említett digitalfoundry) vagy a sok niname youtober.."
Ezt anno a TDA megjelenésekor is lehetett olvasni, hogy megvették kilóra a játéktesztelőket, mert amúgy sz*r játék. Azóta bőven 90% fölött az értékelések, pörögnek az eladások, biztos mindenki hülye, csak le van fizetve a fél világ. Nyilván amit épp te olvasol, ott nincs lefizetés.
Arra nyilván nem reagálsz, hogy melyik support a jobbik a kezdetek óta, talán emiatt is húzósabb az ár. Befejeztem.
-
válasz
heavygrip
üzenetére
Tök mindegy melyiket nézed, gyorsabb, és pont. Kompetitív játékoknál 30%-al is gyorsabb, fps-nél elég mérvadó.
5060 Ti-be jóval több a kakaó, hosszútávra elegendőbb, de ha valaki 2-3 évre tervez, jó a 9060 is. Minden pénztárca kérdése tényleg.
A szoftveres támogatásban a zöldek pedig mindig jobbak voltak, és ez aligha fog változni mostanában.
2K-ról indulunk, evés közben jön meg az étvágy, mindig jó ha ott a tartalék, és 2026 brutális lesz, olvadni fognak a kártyák.
Újabb játékoknál még jobban nyílik majd az olló az 5060 javára, pont a fentiek miatt. -
válasz
heavygrip
üzenetére
6600-al eleinte voltak bajok, nem véletlenől lehet/kell játékonként beállítgatni, h mi legyen ki/be kapcsolva. Most van egy kellemes beállítás, semmi OC, igazán ez az egy (OK, pár másik újabb gém is le van butítva kicsit), ami necces. 150k keretbe kb. ennyi fér, fiúk jogsira gyűjtenek (annak is enyém a 70%-a...
), ez meg annyira nem prio, hogy a játszós kereten túl a családi büdzsébe nyúljak, vagy mittomén 100k hitelt vegyek fel hozzá. -
válasz
heavygrip
üzenetére
Erős volt a mezőny, ahogy 2020-ban is. A zene kategóriában nálam a Silksong vitte a prímet, mégis az Exp 33 nyert ott is - persze nem érdemtelenül.
A Hades meg no comment…2020-ban nagyon-nagyon megérdemelte volna az Eternal.
Nekem a legnagyobb fájdalom hogy a KCD2 nem nyert semmit.
-
válasz
heavygrip
üzenetére
Ez nem ízlések és pofonok.
Ezek tények, és hidd el nemcsak más véleményével pedálozok. Ez az első olyan játék, ahol az FG latency terén szó szerint brutális, még 4x-esen is. Nem linkelek semmit, szerintem felesleges, mert úgyis az a mérvadó amit te tapasztalsz az AMD kártyádon.Én 25 éve fps-ekkel játszom nagyrészt, multiban sokszor lecsalóznak mert túl jó vagyok...páran tudjátok Eternalba mit és mennyit raktam.
Részemről lezárt ez a téma.
-
válasz
heavygrip
üzenetére
FG nélkül is bőven 60 fölött vagyok, azért játszom azzal mert nekem a látvány másodlagos, gameplay miatt játszom Fps-eket.
Egyébként azért kell reagálnom ezekre, mert ezek amiket irtok kb. 3-4 éves berögzött dolgok, a frame gen reszponzivitása eszméletlen sokat fejlődött, és erről nem csak én nyilatkozom hanem néha olvasni is kell tech híreket. A natív/upscaling szintén már lejárt lemez, natívon már e-sporton se igazán játszanak, egyre jobb az AI és alig látod a képminőség romlást.
El kell fogadni, hogy őrületesen fejlődik a technika, és ebben az AI-nak hatalmas érdeme van. A játékokat, hardvereket is ennek irányában viszik előre.
Egyébként igen, ez a játék visszalépés optimalizáció tekintetében Eternalhoz képest, de nem minden fehér és fekete.
-
válasz
heavygrip
üzenetére
Ha az adatlapodon lévő konfigod helyes, akkor értetlenül állok ezelőtt. Nekem ennél gyengébb konfigom van (4060 Ti), és 1440p mellett 100-140 fps-em van. (quality/dlaa)

Lehet hogy valami hátulról eszi az erőforrásaidat, mert ennek nem így kellene futnia.
Ajánlom figyelmedbe: https://www.youtube.com/watch?v=85oL6QGPBOk
Egyébként soha nem értettem, minek ide 200 fps, Draqu és minden pro is 90-100 fps-el játszik, akinek ez fontosabb mint a játékélmény, annak e-sport játékot kell játszani, ahol ez a mérvadó.
Ez egy single player/tech demonstráció videojáték, ne keverjük már a kettőt.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
heavygrip
üzenetére
Abyssal Forest-en vagyok túl megint egy fantasztikus pálya, nem is értem az elejére hogy rakhattak gyengébb mapokat, de gondolom a tutorial/felvezetés miatt de akkor sem lett jól megoldva.
Túl gyorsan nyomjátok, nem tudjátok így kiélvezni!
Sunrider987-nek gyakorlatilag tönkre lett vágva a hétvégéje.Hogy ez a pc-s verzió hogy lehet ennyire szar azt fel nem tudom fogni, én továbbra is az .exe file-al tudom csak indítani... Az a kemény hogy az xbox overlay amúgy meg kivételesen csipog ha kapok egy achievementet, igaz évek óta ki van kapcsolva...
De legalább nálam fsr, frame gen minden jól működik.
Viszont Present from compute beállítást offolnom kellett mert addig pár percenként fagyott esetleg nézz rá nem-e segít valamit.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
heavygrip
üzenetére
Ha nyomva tartod a pajzs dobó gombot lelassul az idő, most jöttem rá.
Van pc-d mégis boxon?!
Az ugrást tartani csak akkor lehet ha irányba ugrasz? Mert helyben állva nem látok klönbséget. Én is hamar beállítottam az auto runt.

Milyen irányba fejlesztetted a cuccokat? Fegyvereket én össze-vissza de a pajzsot és buzogányt igyekszem maxolni.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
heavygrip
üzenetére
Mi lenne az ellentmondás? Egy embernek több véleménye is lehet más-más szempontok alapján.
Az ostrom első része eddig a csúcs nálam, az a legjobb pálya, van egy olyan sejtésem hogy nem is fogják tudni megugrani a későbbiekben.
Most a Siege part 2-vel végeztem éppen, én csak simán 100%-on tolom, második nehézségen nekem így pont jó. Viszont érdekes én szerintem meg pont rendkívül kicsiket lehet ugrani furcsállottam is.
Én pc-n tolom, az aktuális konzol gen. nekem most kimarad, de ahogy láttam videókon a series s az nagyon homályos lett, de legalább 60 fps, tv-n sok a képjavító eljárás nehezebb is észrevenni mikor esik le.
Örülök ha neked is bejön akkor, én fenntartom hogy az Eternal-nál jobb de a 2016-nál nem kb. a kettő közé illik számomra. Doom rajongóknak nem érdemes kihagyni!
-
válasz
heavygrip
üzenetére
Ez mindig így volt, de 2025-ben rögzítették pl. Steam szabályzatban, hogy a játékok licenceit gyakorlatilag csak BÉRLED.
Ebből egyébként már volt balhé Amerikában de az EU-ban is. Ha most veszel 2025-től egy játékot Steamen, figyelmeztet is egy felugró ablakban erről.
Egyébként nyilván elméletben ez borzalmasan hangzik, de gyakorlatban azért nyilván ennek (egyelőre!) nincs nagy valóságalapja. Itt fölöttem írták, hogy volt már erre példa - igen. A Crewt kb. 1 éve kukázták Steamről, de emlékezetem szerint a Forzánál is ez volt.
Live service ide vagy oda, a mai játékok nagy részét szerverekről üzemeltetik, mindenhez kell internetkapcsolat, aminek a fenntartása PÉNZ. Ergo, ha valaki úgy dönt, hogy ebben már nincs üzlet, akkor vége.
Sz*rul hangzik, de gyakorlatban annyira még nem rossz azért a helyzet.
De alakul és formálódik a világ.
Nem drága az új Doom? Abszolút relatív dolog ez is. Egy 20 órányi kampányért 80 euros Steam alapárcédula drágább, mint az átlagos egyjátékos játékok.
No de mennyien dolgoztak ezen a videojátékon? Mennyi pénzért? Mennyi volt a marketing? Mennyit inflálódott a videojáték ára mondjuk 2005 óta?
A válasz egészen megdöbbentő szerintem, alig-alig. A két kezemen nem tudnám megszámolni, mennyi minden drágább lett relatívan, mint egy videojáték pl. 2005 óta. És nemcsak magyar példával lehetne pedálozni.
A fenti kérdésekből kiindulva, ez egy összetett és soha véget nem érő beszédtéma lehetne.
Pedig azért tudjuk, hogy ezek a fiúk nem keresnek sz*rul. És finoman fogalmaztam.
(most persze egy AAA fejlesztőcsapatról beszélünk).Nagyon bonyolult, érdekes téma ez.
Az biztos, hogy az MS-t nem hibáztathatom a Doom sikertelensége miatt majd, mert idén nálam eddig ők kapták a képzeletbeli pirospontjukat a Game Pass kínálatuk miatt.
-
válasz
heavygrip
üzenetére
Ez most az MS üzlet politikája. GPU/Cloud...
Már nemcsak az MS üzletpolitikája ez. Egyre nagyobb hangot kapnak újra azok az infók, hogy minden egyes megvett digitális játék soha nem lesz a tiéd, a licencet bármikor visszavonhatják. Ez igaz Steamre, UbiConnect, EA stb.
Azt hiszem egyedül a GOG van más helyzetben.Ennek tudatában, felmerül a kérdés, hogyha kiindulunk a 2025-ös évből, és szeretnél minden jó játékkal játszani, megéri-e egy GamePass előfizetés (töredék áron), vagy megveszed őket 60-80 euroért külön-külön.
Fordul a világ, egyre jobban úgy látom. Írom mindezt úgy, hogy Steam megszállottként mindent oda vásároltam/vásárolok 20 éve.
Arról nem beszélve, hogy a Dark Ages fórumja is tele van olyan topicokkal, hogy drága a játék, de már a GTA VI-ról is mondják, hogy méregdrága érte a 100 dollárnyi árcédula. Zárójelben jegyzem meg, nem hazai, hanem globális probléma.
-
-
wjbhbdux
veterán
válasz
heavygrip
üzenetére
id mindig jól optimalizál, de nem ősi hardverre.
Feltételezem, hogy az Indiana Joneshoz hasonlóan kikapcsolható lesz az RT, csak attól még kell hozzá hardver ami elviszi. Mert miaz ami ma nem visz RT-t? GTX1660 kártyák meg attól lefelé, hát az már kevés amúgy is.
Doom 2016 sem ment az akkor 2 generációval korábbi 780-as kártyákon már túl acélosan, nem hogy a középmezőnyön. -
válasz
heavygrip
üzenetére
A sugárkövetés ma már nem annyira rossz dolog, pláne DLSS vagy FSR mellett. Van ezzel kapcsolatban egy sztereotípia (sokáig bennem is élt), hogy az RT egy és ugyanaz a pocsék teljesítménnyel.
Ma már az a helyzet, hogy a 2k-4k világában már csak ez egy apró szelet, ami zabálja a gpu memóriát.
Ez a játék egy 2060-as rtx-en is elindul, ami már egy 7 éves VGA. Ez azért nem olyan tragikus. Forced RTX? Igen, az lesz, mert már a csapból is ez folyik. Én is nehezen fogadtam el eleinte, de sokat dob a látványon, még úgyis, ha nem ezt nézed. Az Eternalban nagyon tetszik egyébként a tükröződés, néha látom önmagam is minden kis tárgyról visszatükröződve, nagyon állat.

Teljesítmény kell? Ott a DLSS 4 performance, ami brutális. Szó szerint. Ha 3000-es kártyád van, már megérzed, a 4000-es még jobb, az 5000-esről nem tudok nyilatkozni, de elvileg az már örömtánc. Ma már ott tartunk, hogy egy DLSS4 Quality lassan tisztább képet ad a natívnál élesítés nélkül, és kb. 40%-al jobban futnak a játékok, ez egy nagy technológiai előrelépés

Gyanítom hogy a teljesítmény lesz a legkisebb problémánk, és erre majdnem a fejemet tenném rá.
Azért az id tech nem egy UE
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
s912
aktív tag
-
válasz
heavygrip
üzenetére
Két dolgot azért meg kell jegyezni itt az optimalizálás miatt: nyilván az id jól optimalizál (láttuk ezt már korábbi játékoknál), de szó szerint ki fog nyílni a játéktér és lesz hogy hordákat küldenek ránk, hogy ledaráljuk őket.
Szóval ha valaki felcsavarja a grafikát, kell oda kakaó.Én ha magamat nézem, i5 12400f, 16 GB DDR5 6000hz (gyenge pont, de a Stalker 2-t is elvitte 2k fullon), 4060 Ti 16 GB.
Ezen a konfigon megint csak jól kéne majd mennie 2k-n, azt pragmatizálom, hogy jobban, mint a fent említett Stalker 2. Az Unreal egy mocskos sz*rul optimalizált motor 4-es, 5-ös is, az Id tech egy másik dimenzió.
-
Segal
veterán
válasz
heavygrip
üzenetére
Most őszintén nem tökmindegy hogy deluxe-nak vagy prémiumnak hívják? Az eternalnal is 30 euro volt a különbség, meg itt is annyi és tutira lesz upgrade lehetőség is 30 euroért...
Aki meg sokallja az árat az vegye fanaticalon ott van rá 16% kedvezmény.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- CSS topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Arra nyilván nem reagálsz, hogy melyik support a jobbik a kezdetek óta, talán emiatt is húzósabb az ár. Befejeztem.
Újabb játékoknál még jobban nyílik majd az olló az 5060 javára, pont a fentiek miatt.
), ez meg annyira nem prio, hogy a játszós kereten túl a családi büdzsébe nyúljak, vagy mittomén 100k hitelt vegyek fel hozzá.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)