Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
- Mini PC
- Milyen alaplapot vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Így van, mindenkit én is erre bíztatok!
Ilyenkor csontvelőt is kell adni? Tőlem 12éves koromban vettek, szegcsontból, mindenféle érzéstelenítés nélkül, hát mit mondjak, én nem biztos odafeküdnék mégegyszer, sajnos nem ájultam el a fájdalomtól, huh beleborsódzik most is a hátam.
Ettől függetlenül valószínüleg ha konkrét eset lenne és megmentenék vele egy embert válalnám újból, viszont ''vaktában'' nem biztos.
Lehet engem szívtelennek nevezni, de mégegyszer mondom, én átéltem, az nevezzen engem szívtelennek akitőmár vettek, az tudja miről bszélek, sajnos.
-
Chevotarevic
újonc
Sziasztok!
Sajnos elég mélyen benne vagyok a témában, a lehető legmélyebben. Csak egy kis korrigálást fontosnak tartok ESP úr szavaiban. Az őssejtkutatás napról-napra fejlődik. sajnos még ma is elég sokan azt hallják, hogy csípőcsontból nyerik a csontvelőt, ami természetesen nem zárható ki. de ez csak az esetek 10- max. 20%-át képezi. vagy, ha valaki nagyon ragaszkodik hozzá. manapság a a procedúra a következőképp zajlik: 3-4 napig az csontvelő gyűjtése előtt sejtnövelő injekciókat(reggel és este naggyon picike tűvel bőr alá) kap a donor. ez lehetővé teszi, hogy ne csontból kelljen kinyerni a szükséges őssejtmennyiséget, hanem az kikerül perifériára(vagyis a véráramba), és így egy remek kis gépezet ''kicentrifugálja'' a kellő őssejtmennyiséget. szerintem ez sokkal kevésbé tűnik brutális módszernek. persze a fertőzésveszélyel itt is számolni kell, mint minden egyes tűszúrásnál. de vegyetek csak elő egy gyógyszeresdobozt és nézzétek meg hány oldalban foglalják össze annak mellékhatásait. ja és ha már a gyógyszereknél tartunk, Andienek üzenem, hogy többszáz fehérvérsejted látja kárát a véred minden milliliterében ha beveszel mondjuk egy algopyrint. mégis egyből hozzányúlunk, ha fáj a fejünk. ezt csak a ''nem természetes'' kijelentés kapcsán írom.
Eszem ágában sincs kampányolni, csak mégis elgondolkodtató, hogy 4000 ember van mindössze a magyar donorlistán, pedig egyáltalán nem kerül az életükbe a dolog. a csontvelő -tapasztalatból tudom- újratermelődik. ehhez nem fér kétség. a véradást pedig sokszor ajánlják, mivel így valóban kizárhatók esetleges vírusfertőzések, és szó szerint frissül a vér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánik a memóriapiacon
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- További aktív témák...
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest