Hirdetés
Aktív témák
-
tojsz™
aktív tag
hi!
a winyom megadta magát valszeg!
az xp telepítésénél formáznám
gyors formázással elindul a telepítés aztán egyszercsak kiakad
ha lassú formázással akarom telepíteni akkor (mindíg ugyan ott) 48%-nál ( már a formázásnál) megáll
xp alól se tudom ''mélyformázni''
a HD TUNE elindul de kifagy amint a hibához ér
ennek kampec?
gyorsan
gyorsan
mer még van rá 1 hónap gari
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Hali! Remélem tudtok segíteni.
Egy 80Gb-os PATA Samsung vinyóról van szó. Hűtve volt.
Tehát egyszer csak azt veszem észre hogy az xp csak 4 perc alatt tölt be. mondom ez kicsit sok, wtf
A vinyó két részre volt osztva. Látszanak a betűjelei de ha rákattintok akkor fél perc várakozás után kiírja hogy nem elérhető. A beépített disk management-el megnéztem, a fájlrendszert nem látja, unknown-nak írja, de a partíció méretét jól ismeri fel. Windows XP telepítő szintén unknownnak írja. acronis disk directorral nem tudtam megnézni mert a partíciók analizálásánal megállDe szereztem partitionmagicet, még azzal megpróbálom.
A vinyót formázni sem lehet, ez aggaszt a legjobban. Gyors formázásnál kiír valami hibát. Rendes formázást látszólag engedi, az xp telepítő és a disk management is elkezdi, de 15 perc alatt sem ér el 1%-ig a 2 gigás partíción ami elég gyanús nekem.
Megnéztem két másik gépben, ugyanígy viselkedik.
Jelenleg már nem érdekelnek a rajta lévő adatok, mert pótolhatóak, de azért új vinyót nem szívesen vennék. Tudtok segíteni? -
scang
senior tag
sziasztok.
nem tudok életet lehelni, vagyis inkább windózt telepíteni egy 160gb-os pata samsungra.
adattárolásra remek, legalábbis úgy fest, de a win nem megy fel rá, hibákat ír ki, crc, meg hasonlók.
evereset a következőt írta ki:
ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 10 1 1 25689 Várható
meghibásodás: Közelgő adatvesztés jósolható
nos mit jelent ez?
dobhatom ki a vinyát? -
cs_zsolt
csendes tag
Üdv,
nekem is van 1-2 gondom, amire kéne ötletelni:
- 80Gb Samsung + 40Gb Maxtor (ez utóbbi jó régi)
- kb egy hete sípoló hang a vinyó(k) működése közben
- ma reggel akadozással indult (egér nem megy, lassan vált meghajtót), majd spontán újraindulás (kb 2 éve nem volt ilyen
- Maxtor biosban sehol!
- nagy para, kis várakozás, majd maxtor visszajött. Ekkor gyors másolgatás.
A gyanúm szerint akkor ő a sípolós, ezért le ís húztam.Viszont újraindítás csak Samsunggal, és a sípolás megint hallatszik!
Szal akkor mi lehet a gond? Dobjam ki mindkettőt?
HUTIL aszondta a Samsungról hogy kutyabaja....
ha valakinek van ötlete, szívesen venném. -
liksoft
nagyúr
Igen, a drive úgy érzékeli, hogy a működéshez szükséges fordulatszámot lassan éri el. Valószínűleg nem először lépte már át az időlimitet a felpörgés, így határérték alá ment a számláló (visszafelé számol). Bár a legrosszabb értéket tárolja itt, de ez egy folyamat eredménye. Lehetett akár hibás tápcsatlakozó, és ha a hiba megszűnik, akkor nem szokott további gondot jelenteni. De jó lenne a hiba okát kideríteni.
-
Jarod1
veterán
Sziasztok A HD tune EZ hozza a vinyómra? EZ felpörgetési idő akarna lenni?
-
törölt tag
válasz
tomcsi23 #1787 üzenetére
Hali. Kösz a segítséget. Bár még nem jutottam sokra.
Lefuttattam ismételten pár benchmark tesztet.
Íme az eredmények:
[link]
[link]
[link]
[link]
Ja, és a tápom most nemrég cseréltem, 450 Wattos. Táphiányom bizonyosan nincs, mert nem sok cucc van a gépemben, sőt most még a tunerkártya is le van lőve.
Ja és külön csatlakozón van a vinyó. -
tomcsi23
veterán
válasz
liksoft #1785 üzenetére
1-1,5 hónapnál nem állt többet sosem, akkor ment pár órát a gép, aztán vissza az asztal alá. Ez elég fura jelenség, abszolút nem is gondoltam rá, hogy ez is probléma lehet. Simán betudtam, hogy eddig bírta (most olvasgattam a vinyókról és az eddigi ''megbízható Samsung'' képét igencsak átformálták a hozzászólások). Persze, nem örülök neki, szerencsére a fontos adatok megvannak több helyen is, csak azért a 60 giga kimazsolázgatott letöltésért lenne kár, bár tegnap még pár mappát átmentettem egy másikra vincsire (csak elfogyott a hely).
Köszi szépen az infókat.
ps: Ez esetben a többi vinyóval is lehet ilyen jelenség? Mennyi idő kell egy ilyen tapadáshoz? Együtt van használva a másikkal (250-es samu), így állni is együtt állt, de az teljesen rendi (még).
-
liksoft
nagyúr
válasz
tomcsi23 #1781 üzenetére
Valószínűleg a hosszú állás alatt a fejek a felülethez tapadtak. Elindult ugyan, de deformálódott fejszerelvénnyel. Durván fel tudja húzni a felületet. Ha valamit még le tudsz menteni, versenyt futsz az idővel. Ha nagyon fontosak, akkor vidd olyan adatmentőhöz, aki a hibás fejszerelvény cseréjével tud menteni (van tiszta tere). De lehet, hogy már semmi nem segít. A választék a 99% és a 0 között van, látatlanban többet nem tudok mondani.
-
törölt tag
Üdv!
Nekem is asszem vinyó problémám van. A kicsike egy Maxtor 120 GB 2Mb cache (6Y120L0), és a problémám az, hogy miatta akadozik a gépem játék közben. Titan Quest alatt például, miközben CD-ről játszom. De még Sacred alatt is, ami viszont teljes egészében vinyóról megy, viszont nem egy mai darab. Töredezettség-mentesítés nem használ, Ultra-DMA 6-osban van, a lapozófájlt rendszeresen töredezettség-mentesítem, és próbáltam kikapcsolt prefetch-csel is, de hiába. A vinyó teker a játék beakad, ez így nem jó.
Ja és a dvd-író külön IDE kábelen van, és a vinyó is, dvd is masterban.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tomcsi23
veterán
Üdv Fórumtársak!
Ma kapcsolom be a gépet (hosszú szünet után), szkendiszk hibát jelezve javítgat, nézem, hogy olvashatatlan könyvtár -> bejegyzés törölve. Ilyenből 2. Aztán második indításra újabb 5. Mondom:Megnézem hutillal, error-hegyek a felületi tesztnél. Később már a vindóz is akadozik, majd beáll (rendszervinyó a drágám ''Samsung SP0812N'', 6+70-es partíciókkal).
Semmi előjel, előtte időnként végigment a hutil is, teljesen rendben - közel 2 évet. Használva átlagosan, de sosem melegedett még üzemire se, külső sérülések kerülve. Igaz, hogy közel egy éve már szinte csak állt, most a bios-elem is lemerült, de nem hiszem, hogy emiatt lenne. Áttettem másik kábelre, tápra, de ugyanaz. Örüljek, ha még valamit leszedhetek róla? -
mr_ricsi
veterán
válasz
Stylewars_kp #1771 üzenetére
''csak a maxtor 80 -gb-et hagytam bent de még mindíg nem ismeri fel!''
Talán rossz a vinyó. -
End20
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kisebb-nagyobb problémám! Remélem itt végre találok valakit aki tud valami felhasználhatót mondani!
Szval két winyó van a gépemben, mind akettő 80G-s, az egyiken van a windows, a másik meg most lett betéve egy másik gépből. Nah most, ezn átrakás közben fedeztem fel h az egyik IDE tüskéje benyomódott, elvittem, megcsinálták,újra kellett forrasztani...
De itthon ugyanazt a problémát/at véltem felfedezni. pl a tömörítésk és be is sokkal lassabb, játék közben 5-20 másodpercenként elkezd tölteni a winyó aztán megy tovább minden, de a másik winyón pl ugyanannak a cuccnak a tömörítése simán megy, szval nem a rendszerrel van a baj... de másolásnál is, maikor pl erről a ibás winyóról másolok és elindítom az internet explorer-t, annak CPU használata felugrik majdnem 100%-ra... :S
Szval kb. ennyi infót tudok adni arról h mi is van, remélem tud valaki segíteni... előre is nagyon köszönöm!!! jó lenne ha nem menne kukába, legalábbis nem kéne félretolnom ezt a winyót (eddig a másik gépben sztem tökéletesen működött, egy windows futott rajta és nem volt ilyen, és ehhez hasonló gond...)
üdv. End -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Stylewars_kp #1774 üzenetére
külön kábelen!
-
Jarod1
veterán
válasz
Stylewars_kp #1771 üzenetére
a jumpert a Cable-select pozícióba tedd.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Stylewars_kp #1756 üzenetére
''slavén wan mellete mesteren egy másik vinyó és slavén egy dvd író. mi lehwet a probléma?''
Ha egy régi IDEkábelre 1 master és 2 slave egység van csatlakoztatva, akkor az a kábel nem lehet bedugva az alaplapba. -
fpatrik
csendes tag
válasz
lazydog #1767 üzenetére
Szerencsére mindent le tudtam szedni róla. Egyébként nem zártam be a házba, mert én is tartottam tőle, hogy baj lehet. Ezért kiszedtem a ház elektronikáját és az asztalon a HDD elektonikával felfelé használtam. További gondom, hogy a házat odaígértem a sógoromnak, de ezek után inkább kidobom.
-
fpatrik
csendes tag
-
Jarod1
veterán
válasz
Stylewars_kp #1762 üzenetére
Vedd le mellőle a DVD írót és így próbáld
-
fpatrik
csendes tag
Emberek (és nők is!) segítsetek!!! Van egy ViPower VP-9054V külső HDD tokom, amiben most égett el a második winchester. Az első eset után minden hozzáértő (én csak amatőr vagyok) állította, hogy ezt nem okozhatta a ház. Sikerült vennem egy ugyanolyan HDD-t, mint amilyen előtte volt és kicseréltem az elektronikát, adatmentés, elektronika vissza. Most ez is elégett
. Ezek után ViPower kalapács alatt végezte, de nagyon kellene akár két elektronika is Seagate Barracuda 160GB, modell: ST3160023A -hoz. Minden megoldás érdekel
!!!
-
Jarod1
veterán
válasz
Stylewars_kp #1756 üzenetére
Hali..2 winyó 1 kábelen van?
-
tojsz™
aktív tag
hi!
van nekem egy maxtor 40Gb-os winyóm aminek az ide csatlakozójából
egy barom kitört egy tüskét!
amúgy működik rendesen
ez jelenthet-e gondot a továbbiakban -
Stylewars_kp
őstag
Hi!
Az a problémám hogy wan egy maxtor diamondmax plus 9-es 80 gb-s vinyóm és
rákötöm a gépre felpörgeti melegszik is de nem érzékeli! slavén wan mellete mesteren
egy másik vinyó és slavén egy dvd író. mi lehwet a probléma?
előre is köcce! -
Villy
tag
Hali!
Mit jelent ha a CheckDisk szerint filerekordszegmens hiba van a lemezen? -
Mosqa
tag
Hali! Egy kis hozzáértő segítség kellene... A winyóm egy Maxtor DiamondMax Plus 9 80 Gb, 3 éves és kb 10-szer volt formázva. A probláma az, h bármilyen hdd figyelő progit teszek fel, mindegyik azt mutatja, h nemsokára adatvesztés, vagy meghibásodás jósolható, a winyó viszon müxik rendesen. Az EVEREST a Reallocated Sector Count-ot észleli hibásnak, és ezt írja: Várható meghibásodás: Közelgő adatvesztés jósolható
. Most akkor tényleg be fog dögleni? Help pls! Előre is köszi! -
Genesis87
tag
válasz
Hequila #1747 üzenetére
Igen ám, de a winyó ugyanabban a gépben van benne, amiben volt. Az XP lemezkezelője azt írja ki, hogy idegen a meghajtó és nem lát rajta semmi adatot, ahogy említettem csak a formázás után lehetne használni a kérdéses vinyót.
Formázni meg nem kéne, mert tele van fontos adatokkal.
Próbáltam Partition Magic-el is, de abban nem találtam semmi opciót, amivel helyre tudnám hozni.
A válaszodat/ötletedet köszönöm!
Üdv.
[Szerkesztve] -
Genesis87
tag
Sziasztok!
Kicsit off lesz a téma, de remélem tudtok majd segíteni.
Szóval az lenne a problémám, hogy most telepítettem újra az XP-t. Az egyik winyó a gépben dinamikus lemezként volt a régi rendszerben és ezt a lemezt az újratelepített XP csak úgy ismerné fel, ha megformáznám. Azt gondolom mondanom sem kell, hogy tele van cuccokkal. Meg lehet menteni a lemezen lévő adatokat vagy valóban csak formázással lehet működésre bírni és elvesznek az adatok?
Segítségeteket nagyon megköszönném!
Válaszokat priviben és közösben is fogadom.
Üdv.:
Zoltán
http://apptransteam.extra.hu
Application Translator Team a szoftverhonosító csapat -
Jarod1
veterán
Szasztok, ! Ha Boot CD-ről indítom a rendszert és Formatálom a Rendszerparticiómat akkor NTFS-re formázza?
-
sksporky
tag
Mégis 40es volt benne és kicseréltem 80asra, a problémám megoldódott!Köszönöm liksoft!A régebbi (még quantum márkájú) nem gyorsult,de az ujjabb maxtor 20as igencsak gyorsabb lett!
A burst rate mit jelent az felment 76MB/sec-re(40es kábellel volt 8-12MB/s volt)?
A régi 20asomnak csupán 44xxkbyte(4MB) a burst rate-je!! -
sksporky
tag
amugy 2 winyó van bennt mind2 ata 100-at tud,a kábel sztem 80eres mert P4es laphoz adták(gondolom ahhoz már az jár
),a lap tudja a 133-at is a biosba nemtaláltam semmit sajna
De köszi a tippeket liksoft!
Valaki más? -
sksporky
tag
Hali!
Az Everest azt írja ki hogy a (ide-s winyóm van) max UDMA seb. 100,az aktív meg 33hogy tudnám a 100-at aktivizálni??
Köszi elöre a tippeket!
Amugy 20GB-s Firebal 541DX tipusú elég lassú sajna,nemtom hogy ez a probléma okozza e a lassúságot az atatátvitel vagy 20MB/s
[Szerkesztve] -
Richter36
őstag
Hello Guruk!
Ez mit jelent:[link] Kb ekkor fog bexarni a vinyóm? -
liksoft
nagyúr
Darabokban érkezett eszköz esetén fenntartom a kétségeimet.
Garancia is csak a letesztelt eszközre történhet még akkor is, ha a nagyobb részéhez nem nyúlunk.
Kimondom: Ha teljeskörűen nem tudjuk kontrollálni a helyzetet, akkor teljes jóhiszeműség mellett is csőbe húzhatnak.
Egy feltételezés csak, minden alap nélkül, kiélezve a rosszhiszeműséget: Mi van, ha pótolhatatlan adatok voltak a winyón? Fordított táp után egy kis lábkuszálás, postázás elektronika javításra. Utána nem indul, az előzőleg keletkezett zárlat végleg hazavágja a panelt. Ezek után már senki nem tudja bizonyítani ki ölte meg a winyót. (Tyúk - tojás.) Ki viseli az adatmentés költségeit? - Mégegyszer mondom, direkt kiélezett feltételezés, de sajnos hasonlóval élesben már találkoztam!!
A fentiek alapján lehetőleg írás is készüljön, adatokra garanciát nem vállalsz, valamint a teszteléshez az egész eszközre szükség van. Ha így nem jó Neki, vigye máshoz. Nem szabad belemenni meleg helyzetekbe, mert abszolut jóhiszeműség mellett is rámehet az ember gatyája a mai jogbiztonsággal rendelkező abszolut tisztességesvilágunkban.
-
liksoft
nagyúr
Nem Nálad, hanem javítás után. Elnézést, ha megbántok bárkit is, de ha valaki szétgyepál egy csatlakozót, nem biztos, hogy odafigyel a további üzemeltetésre is. Aki vigyáz a winyóira, ritkán kerül lábhiányos helyzetbe.
Találkoztam hasonló esettel, csak durvább volt. Aprópiacon vett valaki winyót, hogy tökéletes, csak levételkor a két szélső tüske letört, mondta az eladó. Szerencsére behozta a vevő. Így kiderült, hogy kibontották, és másik winyó elektronikája volt rajta.Több hasonló (nem ennyire durva) után én már csak magamnak és a kollégámnak hiszek. Senki másnak. Lehet, hogy durva és nem hozzám illő, de ez van. Tudod.... mentés során is buli amikor vissza kell fejteni a másik adatmentő cég mit csinált
, majd utána megküzdeni az eredeti problémával. Nem lenne egyszerűbb ha valaki nem boldogul vele, vagy az ügyfél visszakéri eredeti állapotában visszaadni?
Szerk: Teljesen eredetiben persze nem lehet, hiszen dolgozott vele, de legalább az eredeti panellal, pláne ha szériaszámos típusról van szó. De hányszor ment már az Ügyfél vissza az eredeti panelért (érdekes módon utána általában van sikerélményünk).
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
válasz
liksoft #1727 üzenetére
Ha működőképes volt, akkor minek kellett kicserélni a csatit?
Lábhiány, ha jól emlékszem. A működőképesség itt azt jelenti (gondolom), hogy nem kattogott, folyamatosan üzemelt.
Te is láttad működés közben?
Bizalmi ügy
Esetleg fordított tápot kapott javítás után?
Nehéz elképzelni, többször is ellenőriztem, hogy a csati stimmeljen. -
Rive
veterán
Kérdés.
Adott egy Deskstar vinyó (épp nincs nálam, nem tudok közelebbit), aminek a csatlakozósorát kicsit meggyötörték. Ez ugye nem nagy baj: az elektronikát antisztatba meg szivacsba csomagolva elküldték nekem, csatlakozósort jóóól kicseréltem (épp egy kattogós Quantum csatlakozósora volt kéznél - szerencse, hogy a misztikus világképen már túl vagyok), visszaküldtem, hurrá.
Azaz nem hurrá: az elektronika a vinyóra visszaszerelve meg sem moccant. Mikor - immár mechanikástul - ismét kézbe kaptam, észrevettem, hogy az 5V betáp biztosítékja elhalt. Csere után a vinyó felpörgött, de azonnal kattogni kezdett, és rövidesen le is állt. Azóta is ezt játsza.
Eredetileg a vinyó működőképes volt.
Valami vélemény, ötlet az esettel kapcsolatban?
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Ez fizikai olvasási hiba. Eltüntetni a felülírásával tudod, ami nem azonos a formattal. Ments le róla mindent, majd a gyári tesztprogrammal (Powermax) írd felül az egész felületet. Ha megjavul, akkor íráshiba volt, ha nem akkor fizikai felületi. Ide tartozik egy hibás írás miatt sérült servo is. Nézd meg a tápellátást, és a hűtését, hogy minden rendben van-e?
-
Jarod1
veterán
Sziasztok nekem ezt találta a HD tune, Ez a hiba megszűnik formatáláskor?
[link]
[Szerkesztve] -
tototos
addikt
Megoldódott a vinyó gond. Egy formatálás megoldodotta a bad sectorokat. Ez előbb is eszembe juthatott volna és nem ment volna 4 napig folyamatosan a gép hibákat keresve.
-
liksoft
nagyúr
válasz
tototos #1714 üzenetére
Ott valami oltári nagy gáz van. A fontos adatokat kimentetted?
Ha logikai bad sector van csak a winyón (tehát nem fizikai sérült vagy a servo hibás, akkor kicsit visszaolvasva megtalálod. [link]
Szerk: Viszont a hiba okát ki kéne deríteni, mert ismételten hibás lehet. Vagy ha a zárójeles hibák vannak, akkor gari vagy kuka. Esetleg servo sérülése esetén ha egy csoportban van a hiba, akkor az aktív partíciós területből kivehető. Ehhez viszont már nem tudok programot.
[Szerkesztve] -
tototos
addikt
Tudtok olyan progit mondani amivel ki tudom iktatni a vinyón a bad sectoros részt? Mert a laptop vinyója 1 gigája bad sectoros.
-
Cloud_s
aktív tag
Erre nem tudja valaki a választ? [link]
-
liksoft
nagyúr
válasz
tototos #1701 üzenetére
Szia!
Ha fizikai sérült a winyó, akkor felületi anyagleválás lesz, ha a fej a sérült felülethez ér. Így a fej és a felület is folyamatosan romlik. A folyamat lavina szerű, nem szabad gyötörni. A fontossági sorrendnek megfelelően kell lementeni az adatokat másik eszközre, majd elfelejteni a winyót. -
Stehe
aktív tag
Szia!
Köszönöm a linket, lefuttattam a HDTuen nevű progit, és nem talált Bad Sector(Damaged részt), viszont ha arra a meghajtómra akarok ghostolni, BadSectorosnak írja, és ha a dosban lefuttattom a Scandisk-et, az első szektor ő is BadSectornak jelzi!
Akkor most melyik proginak lehet hinni? Én a Scandisknek hinnék inkább, mivel Dos alatt mégiscsak stabilabb, vagy lehet, hogy a kora miatt Bad-nek nézi, miközben nem az, csak a Boot Sectort a ghost szúrta el?
Köszi! -
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 120-as Samsung vinyóm, amit két gépben is használok, vagyis mobilvinyóként üzemel. Azonban időnként elszáll rajta a fájlrendszer, és az intéző ilyenkor kiírja, hogy formázzam a lemezt, és nem is lát rajta semmit. Csak a Getdataback segít, aztán formázás. Nem tudja valaki, hogy mitől sérül meg a fájlrendszer?
Korábban azt hittem, hogy a mobil racknek rossz a kábele, és ez okozza a hibát, de most már mobilrack nélkül is produkálta. Vkinek ötlet??? -
Stehe
aktív tag
Hali!
Van olyan program, amivel meg lehet állapítani, h. egy vinyó badsectoros-e? Ghostolni szerettem volna egy másik vinyóra, és az elején elkezdte számolgatni a badsectorokat, pedig a vinyó fél éves, mozdítva még nem volt. Samsung, van még rá gari, de ez miatt vissza lehet vinni? Néha a másolás lelassul 3mb/sec-re, más problémát nem tapasztaltam(meg persze h. nem lehet rá ghostos partíciót tenni)!
Nem tudom, h. az eleje tényleg BS-os-e, vagy pedig, mivel más vinyó partícióját akartam rághostolni, esetleg a Ghost szúrta el a Boot Sectort!!
Köszi! -
tototos
addikt
Hello!
Most hoztak nekem egy laptopot hogy rakjam újra. Lementettem róla amik kelletek, de mentés közben kiadkadt a gép. Újraindítottam és a windowsba sem akrt belépni. Újraraktam a windowst. Több partíció volt a gépen így a d-re próbáltam kimenteni az adatot. Az a baj hogy a d-n rengeteg bad sector van. Mondta a tulaj hogy leejtette a laptopot, ezt látni is lehet rajta. Szerintetek mivel tudom kiszűrni a bad sectorokat, hogy oda ne tudjanak írni?
Aktív témák
Hirdetés
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- janacsi: Kasztrendszer?
- One mobilszolgáltatások
- Computex 2025: háznézőben a Chieftec-nél
- SONY LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest