- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
vamossi
tag
hi!
következő gondom van: laptopom vinyóján vészesen fogy a hely és jelentős hely felszabadításra nem nagyon van már módom! arra gondoltam szerzek egy vinyót, belenyomom egy külsős hdd házba és arra mentegetek! szerintetek ez jó megoldás? egyéb megoldás is érdekelne, illetve milyen külső hdd házat ajánlotok??
előre is köszi -
Norbo03
őstag
Newm lehetséges h a vinyó PIO müdban megy? Sztem ellenőrizd le. A lelassulás oka lehet az is h nem kellet volna felrakni az IDE SW drivert a Windows-os mellé mert lehet h bekavart. Mert pl az Nforce3-aknál nem kell felrakni az IDE drivert mnert csak bekavar és lassít. A kattanó hang lehet pl attól is nagyon melegszik. Futass le egy test progit as vinyódon. Pl HDTune-t kilöki ha hiba vagy gond van avinyóval.
-
L4D1K
őstag
Hali!!
Remélem tud vki segíteni...a gépem pár napja csúnyán lelassult(étsd ezalatt windows betöltése 2-3perc eddig 1 perc volt) és emelett a vinyó is érdekes hangokat produkál. Felpörgő hang(mint a cd-romnál) majd erőteljes kattanás és ezt ismételgeti változó ideig. A progaramok, játékok egyaránt lelassultak. Nem tudom mi lehet vele ..szoftveresen nem találtam gondot. Plz vki tudna tanécsot adni ez ügyben?
Konfig: Samsung SATA 120Gb 2.6os celeron+fél giga Kingston ddr400
Előre is köszönöm. -
Norbo03
őstag
Crc hiba lehet sok mindentől. Pl egy rossz kábeltől de nálad már biztos nem ettől van mert már kicserélted. De lehet pl Memória hibától vagyis a memória a hibás ezért hibásan írja fel az adatokat a vinyóra és ezért CRC hibát érzékel. Vedd ki a ramot egy rottling radirral óvatosan radirozd meg a memóriának az érintkezőjét mert lehet h egy kicsit bevan oxidálódva. Futass le egy Memtest-et és nézd meg h ír e ki ibát. De futass le egy vinyótesztet is Pl HDtune-t.
[Szerkesztve] -
rene85
aktív tag
Helló! végre volt időm kicserélni a kábelt, de az everestben az uata crc error rate még mindig 14 maradt. A problémát viszont újra ellenőriznem kell, az volt a baj, hogy crc errort produkált a vinyó, ha kitömöríteni akartam rajta, a másik vinyón viszont kitömörítette hiba nélkül ugyanazt a filet.
-
-
Jarod1
veterán
válasz
JagdPanther #366 üzenetére
kem hasonlo problemam van csak 1 80-as maxtor wincsivel,
ott megal a bootolás hogz megtalálja ay összes neghajtot, majd kiírja ellnőrizzem az IDE kábeleket,
csak ugy szokott elindulni ha kikapcsolom a racket.. -
Norbo03
őstag
Hát ha se a windows nem látja se a bios és már próbáltál más kábelt is akkor nem lejhet h totál elszállt a winyó? Vagy esetleg próbáld ki másik gépbe mert az is lehet hogy az IDE vezérlőd ment tönkre. Jah amugy a winyó pörög tehát megy attól függetlenül hogy nem látja?
[Szerkesztve] -
SimS
senior tag
Heló mindenki!
A minap este kinyomtam a gépem szemét...majd reggel mikor bekapcsoltam volna, 1 winyóval kevesebbem volta helyzet a következő: van egy rendszer 80GBom meg egy másik 40GB (mind2 maxtor) - és a 40es nem akar látszódni...a motor felpörög, de se BIOS se windóz nem ismeri fel (hardvernek meg nem is látja) - már próbáltam más kábellel táppal, jumperrel eddig semmi se segített
-
mr_ricsi
veterán
válasz
tyutyu1983 #385 üzenetére
''Tudnátok nekem olyan programot mondani, amivel meg lehet nézni, hogy mennyi bad sector van a merevlemezemen?''
Arra vagy kíváncsi, hogy mennyi fizikailag hibás szektor van a lemezeden, vagy hogy az oprendszer hány szektort jelölt hibásnak(BAD).
Ugyanis e kettő nem feltétlenül egyezik meg. -
hiper
tag
Hi! Találkozott valaki olyan problémával, hogy ha a gépet újraindítom, akkor Sec Slave 160GB Samsung EIDE HDD-t (nincs rajta op) nem ismeri fel gép, csak ha kihúzom a tápot és bekapcsolom ismét a gépet?
- ha csak hibernálom, majd újraélesztem a gépet akkor rendszerint megy.
- ha egyszer felismerte, akkor rendesem megy, csak ha újra kell indítani akkor gáz.
A HDD kb 2 hetes, először a 300W-os tápra gyanakodtam, de cseréltem egy 400W-osra, de ua.
Próbáltam UDMA (Dis,1,2,3,4,5)-t de a probléma fennállt.
Köszönöm -
tyutyu1983
tag
Hello! Tudnátok nekem olyan programot mondani, amivel meg lehet nézni, hogy mennyi bad sector van a merevlemezemen?
-
catskull
csendes tag
Ajánlom hogy legyen humorok mivel több mint negyed millió forintot hagytam náluk múlt éten. Vagyis minden onnan van, először amikor érdeklődtem, hogy mi lehet vonogatták a vállukat. h csinálnak egy vinyó tesztet.
De most úgy néz ki memória... ti mit mondtok? -
mr_ricsi
veterán
válasz
catskull #379 üzenetére
''Nem próbáltam ki másik kábellel egyelőre, sztem visszaviszem gariba, szopjanak a boltban vele
Memóriára gyanakszom egy másik topicban is ezt mondják.''
Humortalanabb boltokban fizettetni szokták, ha csak szopatják őket. (Vagyis, ha a vinyó jó, és a hibát a te géped okozza.) -
catskull
csendes tag
Nem próbáltam ki másik kábellel egyelőre, sztem visszaviszem gariba, szopjanak a boltban vele
Memóriára gyanakszom egy másik topicban is ezt mondják. -
catskull
csendes tag
error found copying between word pairs #39431957 and #39431253
és ezt más számokkal még jópárszor....
faqban semmi infó róla, valaki? -
Norbo03
őstag
válasz
catskull #374 üzenetére
Ha CRC error hiba van az lehet kábelhiba is tehát sztem próbáld ki másik kábellel is.
Mod: Most egy kicsit jobban utána néuztem és talán lehet még memória hiba is. A CRC hiba pedig keletkezhet attól is hogy a memóriának a taltalma hibás és igy hibásan lesz ki írva a winchestre.
[Szerkesztve] -
catskull
csendes tag
maxblast idosan lejött, de sajna a SATA merevlemez problémákban írt hsz-omhoz híven crc erroros.
Aki tudja olvassa el azt pls, tanácstalan vagyok... -
catskull
csendes tag
powermax disket akar kreálni nekem viszont nincs 1.44-em
most mi a fa????? -
mr_ricsi
veterán
válasz
JagdPanther #366 üzenetére
''azt mondták ez valszeg sectorhibás.''
Nem, ez valami komolyabb gond lehet.
Nézd meg a vinyód SMART-ját pl. a HDsentinel progival, illetve teszteld a vinyót a Maxtor powermax progijának ''advanced'' tesztjével. -
Coyote86
csendes tag
-
JagdPanther
aktív tag
az mitől van hogy tegnap bekapcsoltam a gépet(előtte szimplán kikapcsoltam, nem nyult hozzá senki) és nem ismerte fel a winchester-t(maxtor diamond max9 160 gigás). lehuztam a dvd irot akkor felismerte de az xp indulása után lefuttatta a chekdesk-et és talált vmi nem tom sok hibát sok fájlban. utána kikapcsoltam a gépet egy időre és megint ugyanez volt: nem ismerte föl a vinyot, utána igen, de chkdsk után jött csak be az xp asztal. azt mondták ez valszeg sectorhibás. mitévő legyek???
-
mr_ricsi
veterán
''A csere szerintem is a legjobb lenne, csak azt nem tudom, hogy egy ilyen vinyót (ami elvileg teljesen használható) kicserélnek-e nekem garanciában.''
Akkor biztosítsd be.
Másold tele párszor a vinyót adattal, majd töröld le. Ezzel valószínűleg szaporodni fognak az átirányított szektorok, míg végül elfogy a tartalék, és a SMART sárgáról pirosra változik. -
ebux
csendes tag
válasz
mr_ricsi #361 üzenetére
A csere szerintem is a legjobb lenne, csak azt nem tudom, hogy egy ilyen vinyót (ami elvileg teljesen használható) kicserélnek-e nekem garanciában.
A vinyókat úgy szereltem be, hogy kimaradt köztük két winchesternyi hely. A hőmérsékletük kb. 39-40 fok volt, ami 45-47-ig felment, ha sokat másoltam egyszerre. -
mr_ricsi
veterán
''A HDTune szerint a Reallocated Sector Count sárga volt, ami elvileg azt jelzi, hogy a határérték közelében van. A hibakeresése sehol se mutatott hibát, bár néha eléggé lelassult.''
A vinyód felületén hibás szektorok vannak, amelyek helyett a pótszektorokat állított üzembe a vinyó. (Erre utal a menet közbeni lassulás is.)
Ha a pótszektorok teljesen elfogynak, a hibás szektorokra fognak az adatid kerülni, és megsérülnek, olvashatatlanná válnak.
Szerintem ezt így nincs értelme tovább használni, csere.
És a jövőre nézve: hogy vannak beszerelve a vinyók? Rendesen tudnak szellőzni? Nem fűti az egyik a másikat? -
ebux
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat/véleményeteket szeretném kérni egy döglődő winchesterrel kapcsolatban. Kb. két hete vettem két Hitachi 160-as sata-s winchestert, valamint egy Abit NF8 V-2-es alaplapot. A két winchesterből raid 1-es tömböt csináltam az alaplapi raid vezérlővel. Szépen és jól működött minden, átmásoltam a régi winchesterről mindent, mikor egyik nap a raid vezérlő kiirta, hogy szétvált a raid tömb, valamint bootolás után a raid drivere miatt néha elszállt kék képernyővel a windows.
Ekkor lefuttattam a Hitachi teszt programját (a raid még be volt kapcsolva, de már nem voltak tömbbe a winchesterek), ami a következőt írta ki az egyik winchesterre:
0x73 defective device excessive shock
Miután megvolt melyik winchester a hibás kikapcsoltam a raid-et az alaplapon, majd gondosan letöröltem az adatokat a hibás winchesterről. Ezután kiváncsiságból lefuttattam újra a teszt programot és mostmár semmilyen hibát nem jelzett. A HDTune szerint a Reallocated Sector Count sárga volt, ami elvileg azt jelzi, hogy a határérték közelében van. A hibakeresése sehol se mutatott hibát, bár néha eléggé lelassult.
A kérdésem az, hogy most vajon a winchester hibás, nemsokárra el fog romlani, vagy semmi baja sincs csak az alaplapi raid vezérlő túl érzékeny?
Üdv,
Ebux -
-
Coyote86
csendes tag
-
Coyote86
csendes tag
válasz
Coyote86 #352 üzenetére
BalazsR!
Azt hiszem megvan a hiba forrása: NCQ! Egy másik prohardver topicban találtam. Valakinek ugyanilyen vinyóval, ugyanez a hiba!
Két napja tesztelem, és lekopogom, működik...igaz kicsit lassabb lett a vinyó, de megéri...most már merem ajánlani!
Itt a kép, ami megmutatja, hogyan tudod kikapcsolni:
www.kepfeltoltes.hu/view/060316/ncq_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egyszerűen az enable command queuing elől pipa ki, és OK!
Hajrá, és sok szerencsét hozzá!
Üdv
Coyote86 -
jack82
csendes tag
sziaztok!
Hallott már valaki, olyanról, hogy egy HDD jelszót kér a gép bootolásakor? Ha HDD nincs a gépban akkor lehet hsználni a PC, de beteszem nem.
Probáltam feltenni mindenféle OS-t, de semmi. PC pontosan felismeri, de formázni vagy épp nullázni sem lehet a gyári szoftverével, mert a progi lefagy! Hallottam olyat is hogy master jelszó kell, hozzá azt kell fetörni!
Ha valaki tapasztalt már ilyet vagy tud valami infót, kérem irjon vagy MSN!!
Elöre is THX!!! -
Coyote86
csendes tag
válasz
glacious #351 üzenetére
Persze....azzal kezdtem, hogy kikapcsoltam a raid-et
Az alaplap meg támogatja a sata 2-őt. Azért is vettem ilyet...
Most nézem hutil-lal a vinyót...és 48 bites lba bekapcsolva...stb...
Tényleg nem tudod, a hutil miért ad nekem egy ablakot, amikor a self-diagnostic pontot kiválasztom, hogy ''Test loop count number''? Ráadásul ide be kell/lehet írni valami, csak tudnám mit.. Ez mi a fene lehet...ilyen a samsung honlapon sincs..LOL
Üdv -
BalazsR
csendes tag
válasz
Coyote86 #347 üzenetére
Tegnap óta nem produkált semmit...
... várok...
Egyébként, Samsung-nál web-en vannak mindenféle detekt progik, csak azok formázzák a winch-et, ezért nem nagyon tudom most kipróbálni őket; de látom, hogy te naponta teszed ezt, szóval, ha van kedved/energiád akár ezeket is kipróbálhatod. Ki tudja...
Egyébként, hol vetted a bűnöst, csak nem egy ''Vizes'' helyen?
[Szerkesztve] -
Coyote86
csendes tag
válasz
Coyote86 #344 üzenetére
Na, legújabb fejlemény az, hogy megint win reinstall, csak a cd-s driverek+ legújabb ati meghajtó... és láss csodát...megint csinálja...
Tegnap óta jutottál valamire BalazsR?
Emberek...valaki segítsen, legalább ötletekkel a problémánkon!!!
A probléma újbóli leírása:
Samsung SP2504C vinyó win boot-nál (bootképernyő kis futó kék csíkkal) ütemes kerregésbe kezd...ezt változó ideig csinálja (akár 2 perc), majd utána simán beboot...
BalazsR-nél kiegészítve fagyásokkal, lassulásokkal...
A vinyóink smart értékei feljebb olvashatók...minden érték belül van...
UP!!!
Üdv mindenkinek
Coyote86
[Szerkesztve] -
ronaldo
őstag
up!
-
ronaldo
őstag
Szóval van egy ismerősöm...
Majdnem megtelt neki a főmeghajtója ,nem ez a gond hanem hogy egyik napról a másikra eltüntek neki az adatok a gépből! De még mindig olyasmit ír ki hogy tele lesz a vinyó nem sokára! Szóval elméletileg megvan minden csak gyakorlatban nem látja ezt.
Milyen progit kellene ráeresztenem? -
BalazsR
csendes tag
válasz
Coyote86 #340 üzenetére
ezek így vannak, ha megnézed az enyémet, azok is hasonlók. az adat oszlopot kell figyelni.
nem hinném, hogy hiba lenne engem csak az a nagy Hardware ecc aggaszt(ott, ezért is írtam ide), de más azt mondja, hogy ez normális. (egy másik samsung-on az 0 nekem)
[Szerkesztve] -
Coyote86
csendes tag
Na itt a screenshot darabolt verziójainak linkje( a chkdsk is):
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060311/hdd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060311/ever_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Kíváncsi vagyok mire bukkansz benne...
Sorry, ennél többet jelenleg nem vagyok képes a képekkel tenni...mert halovány lila gőzöm sincs róla hogyan kell fórumhozzászólásokba beilleszteni őket...LOL
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Coyote86
csendes tag
Semmi fagyásom nem volt...remélem nem is lesz...mert akkor robogok vissza a boltba pánikolni, mint a gyorsvonat...
De most furcsa mód újraindítás után megint szöszmötölt egy sort...de a scandisk meg nem talált semmit...érdekes...
Kezdek megőrülni tőle...
Remélem valaki hozzáértőbb is olvassa problémánkat...
Még valami...feltettem egy evereset-et...
És a smart tesztnél néhány értékre azt adja: rendben: az érték normális...pedig az érték mező megegyezik a legrosszabb oszlop odavágó tartalmával...
A legjobbakat
Coyote86 -
BalazsR
csendes tag
válasz
Coyote86 #336 üzenetére
Oks, majd megpróbálom, csak most nincs időm erre.
És, neked is véletlenszerűen fagyott? Néhányszor úgy, hogy az egér is oda ragadt, de volt olyan is, hogy megállt, még a kép is elment. Mostanában csak megáll.
Van, hogy 1 óra után, van, hogy 6 óra után; teljesen véletlen.
Gratula!
Remélem én is eljutok majd lassan arra a szintre! -
Coyote86
csendes tag
válasz
Coyote86 #334 üzenetére
Szevasz BalazsR!
Legeslegújabb fejlemény az, hogy ha a scandisk nem talál semmi hibát..akkor semmi baja...most normálisan kerregtetés nélkül bebootolt és láss csodát újbóli parancssori chkdsk futtatás nem talált semmit...
Úgyhogy valami összekutyulja a partíciós táblát...szerintem nálad is ez lehet a baj...most már csak azt kéne kideríteni, hogy mi az...és véglegesen megszabadulni tőle...
Hajrá, próbáld, nem veszthetsz
Üdv
Coyote86 -
Medv
csendes tag
Üdv mindenkinek....
Van egy 160-as SATA-s Samsung vinyóm. Két partícióban van, egyiken van windóz. Arra lettem figyelems egy pár hete, hogy drasztikusan lecsökkent a másolási sebesség, kb 5mb/sec környékére….. ennek kb tízszerese lenne rendben.
Betettem egy haver gépébe…. ott is ez volt a helyzet. Töredezettségmentesítettem, leformáztam, újra partíconáltam, 32k-ra állítottam a cluster méretet stb….. Kipróbáltam adat vinyóként….. teljesen rendben volt…. Ezen felbuzdúlván feltettem rá a windózt, és erre olyan tetű amilyen volt…….. hallatlan
Mit gondoltok, van valami megoldás...... vogy a halálán van? -
Coyote86
csendes tag
Szevasz!
De bizony, táp stimmel...Viszont legalább az alaplap nem...
Windows reinstall után vagyok már...és a scandisk a következőt találja még mindig (reinstall elött is ez volt):
-lefoglaltnak jelölt szabadterület a mesterfájltáblában
-lefoglaltnak jelölt szabad terület a kötet bittérképében
Furcsa mód, ezt csak a parancssoros futtatásnál írja ki...ha újraindítás utánira beállítottam javítási móddal, semmi baja...
Na erre varrjon valaki gombot!!!
Igen én is gyanakodtam már a Nav-ra mert elég sokat akadékoskodott, ezért is döntöttem a reinstall mellett...bár a másik gyanúsítottam az Easytune...sajnos már felkerült...LOL
NAV nincs is fent már...és kevesebbet csinálja, mint előtte...most csak kb 1 perc...előtte volt vagy 3...
Addig is üdv
Coyote86 -
BalazsR
csendes tag
-
Coyote86
csendes tag
Sziasztok!
BalazsR azt hiszem egy cipőben evezünk...nekem is hasonló problémáim vannak, az ugyanilyen vinyóval(samsung sp2504c) dettó alig 3 hetes gépben...bekapcsolás után 2-3 perc ütemes zakatolás windows boot képernyő alatt. Nekem utána nagyon nincs vele gondom, de ez idegesítő...és ráadsául csak kb. egy hete csinálja...
Az előbb valaki felvetette, hogy alaplap vagy táp...nekem Gigabyte K8N Sli-vel van chieftec táppal...nem igen hiszem h az lenne a baja. Jelenleg Checkdisc futtatás után vagyok...de mivel még nem kapcsoltam ki a gépet, így nem tudom a hatását...tudom LOL, de lusta vagyok hozzá...Ha változtatott rajta, természetes BalazsR kedvéért beszámolok...
Addig én is beállok a sorba a hasznos ötletekért.
Előre is köszi a segítséget.
A problémát még a samsung merevlemezek topicban vetettem fel...
Üdv
Coyote86
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Csak halkan jegyzem meg, hogy 98 alatt (szigorúan 28 bites LBA) a Promise kártyámon röhögve kezelem a 250GB-os partíciókat.''
Ez az info teljesen beleillik a korábbi 3 pontomba, ugyanis bármily meglepő, a 98 fel van készítve a 48bit LBA-ra!
Mindössze az ESDI_506.pdr állományába rakott az M$ korlátozást, mert a 16bites scandisk, defrag, format és fdisk nem tudja kezelni a 137GB-nál nagyobb vinyókat, és billyéknek egyszerűbb volt korlátozni, mint 4 progit újra megírni. (Jó, ez igazságtalan, mert mindegyiknek futnia kell dos alatt is, így mégsem olyan egyszerű újraírni őket.)
Ha olyan IDE drivert használsz, ami ezt az ESDI_506.pdr-t lecseréli (pl. Intel Application Accelerator driver), vagy megkerüli (pl. a Raid drivered), akkor minden további nélkül használni lehet a nagy vinyókat.
És még annyit, hogy a Raid kártyád saját biossal rendelkezik, így a 3. elem, a biostámogatás is meg van.
Ui: aki ezt olvassa, és Inteles lapon az IAA driverrel tenne egy próbát, az előtte a fagyi után automatikusan induló scandisket minden eszközzel írtsa ki, mert elszállíthatja a partició(ka)t a vinyón. (És soha ne használja a másik 3 progit sem.) -
mr_ricsi
veterán
''NE KATTINTSON A LETÖLTÉS GOMBRA, HA CSAK EGY SZÁMÍTÓGÉPET FRISSÍT...''
Mert az M$ erre felé szeretne terelgetni:''A Windows XP Service Pack 2 csomaghoz a legegyszerűbben úgy juthat hozzá, ha bekapcsolja a Windows XP Automatikus frissítések funkcióját''
De téged nem érdekel -ugye- hogy az M$ sávszélességet akar megtakarítani?
(Egyébként 250MB a csomag, ugye ezt is elolvastad?) -
lackó76
csendes tag
válasz
mr_ricsi #325 üzenetére
köcke az F1-et, de ez olvas6ó az általad belinkelt helyen (többek közt): NE KATTINTSON A LETÖLTÉS GOMBRA, HA CSAK EGY SZÁMÍTÓGÉPET FRISSÍT... ettől függetlenül letöltsem és telepítsem?
(jobban hiszek Nektek, mint egy honlap nyavajgásának, éppen ezért McKérdezem....)
Köci -
liksoft
nagyúr
válasz
mr_ricsi #326 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy 98 alatt (szigorúan 28 bites LBA) a Promise kártyámon röhögve kezelem a 250GB-os partíciókat. Elég a kártya drivere hozzá. Sőt, ha a bios tudja, akkor a 32 bites elérést letiltva (gáz, mert lassú, nincs CD csak dos driver-rel, nem tudok CD-t írni, stb....) a 98 alaplapi csatornán is kezeli a nagy lemezt.
Az viszont igaz, hogy ezek extrém esetek, csak szakember csináljon ilyent, mert különben igen durva adatvesztések lehetnek, és még profi sem fogja visszahozni azokat. -
mr_ricsi
veterán
''Amugy meg nalam tortent olyan, hogy XP alatt (Home SP2) regi alaplap driver volt fent (no LBA48) egy 120as szigettel hasznaltam, minden OK volt, radugtam meg egy 160ast, latszolag minden OK volt, tudtam ra masolni is. Igen am, de amikor kezdett kicsit telni es elerte a 128G-s limitet, nem tudott azon tul irni es mindenfele furcsa dolgokat kezdett muvelni, mar nem emlexem. A lenyeg az, hogy frissitenem kellett a drivert.''
Persze, hiszen a 48bit tökéletes működéséhez 3 komponens egyidejű támogatása kell:
1, alaplap biosa
2, OS
3, IDE driver -
megabit
csendes tag
Hello,
Ha szerinted hibas, akkor vegyel ujat
Amugy meg nalam tortent olyan, hogy XP alatt (Home SP2) regi alaplap driver volt fent (no LBA48) egy 120as szigettel hasznaltam, minden OK volt, radugtam meg egy 160ast, latszolag minden OK volt, tudtam ra masolni is. Igen am, de amikor kezdett kicsit telni es elerte a 128G-s limitet, nem tudott azon tul irni es mindenfele furcsa dolgokat kezdett muvelni, mar nem emlexem. A lenyeg az, hogy frissitenem kellett a drivert.
udv,
megabit
www.adatmentes.net -
TibiVan
tag
Zsir
Az EVEREST nek nem tudtam hogy van eféle opcioja tök jo.
Meg ez a Hard Disk Sentinel is tuti progi.
Ezek már segitenek a probléma megértésében.
akkor holnap jelentkezem este 10 után mert még csak egy másik gépen probáltam ki a progikat. -
lackó76
csendes tag
köcke a helpet, de 2 kérdés:
a.) Letöltöttem az sp2-t (btssp2.zip). Tulajdonképpen mi ez a progi azon felül, hogy esetleg látható lesz a 200-as vinyóm?
b.) Ha az xp a 127-nél nagyobb vinyót nem látja, akkor miért látja a 160-asomat?
Nem kötekedés, csak szőke a hajam...))
(Ui.: még nem tettem fel az sp2-t egyelőre, ha kiokítasz nagy vonalakban, hogy mire jó, miért jó, belevágok, és aztán meghívlak egy nagy mustáros sékre a mekibe
[Szerkesztve] -
TibiVan
tag
ö az van hogy most nem vagyok otthon holnap este tudok ránézni a vinyora ujra de akkor jol jönnének a jotanácsok (meg persze most is jo volt)
Szoval holnap 22:00 körül tudok eféle infot felrakni.
De addigis kösz mindent. -
Norbo03
őstag
-
TibiVan
tag
Értem Tenx esetleg tud valaki olyan progit ami kiirja emberi nyelven mi a gond mert müvelötem egy kicsit és lehet hogy csak tulmelegszik vagy ijesmi
és arra gondoltam hogy ebben az esetben ráálitok egy 12cm es ventit
Szeritetek? -
Norbo03
őstag
A SMART a vinyó ellenőrzője ami ellenőrzi nyersen szólva. Ha nem megy át a SMART teszten akkor ott már gondok vannak. Morp nkm az SP2 eszembe se jutott és lehet h igazad van rakja fel az SP2-őt meg az acces mode-t állitsa large-ra és sztem utána menni kell.. vasgy a regisztry-be kell beállitani a 48 bites LBA cimzést csak azt sajnos nem tom h kell mert még nem volt vele dolgom.
-
TibiVan
tag
Sziasztok
Halott már valaki HDD vel kapcsolatban valami S.M.A.R.T. problémárol??
Mert van egy 80Gb samsung ami az alaplap S.M.A.R.T. tesztjén nem megy át.
Na ezt mire véljem mert hogy azt se tudom mi a S.M.A.R.T.
valaki tud segiteni??? -
KisBundi
őstag
Csak hát ilyen jellegű probléma utalhat a rendszer instabilitására illetve közelgő összeomlásár. Nekem már volt ilyenem. Azt ne mond hogy megpróbálnál helyreállítani egy olyan rendszer ami lehet hogy hamarosan összeomlik.
Nekem már volt olyan is hogy szinte föl se tettem a rendszert de valamilyen okból úgy összeomlott hogy képtelenség volt elindítani a rendszert.
Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest