Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
válasz littlekid #5551 üzenetére
Ez ennél egyszerűbben nem biztos, hogy megy.
Kezdésnek nézz utána mi azaz FTP, hogy kell csinálni, mi az a port stb.Lényeg, hogy a routeredben van a NAS-odhoz kiosztva egy belső IP cím, pl 192.168.1.123.
A router minden eszköznek kioszt egy ilyen címet amivel rácsatlakozol, de mindennek minden újracsatlakozáskor mást, ami éppen eszébe jut. Tehát kezdésnek be kell állítani a routerben, hogy a NAS-odnak mindig ugyanazt ossza ki.
Ezután a routered "forwarding" menüjében a NAS-od belső címe felé nyitni kell egy 21-es számú portot és beálíltani hozzá az FTP protokollt. Nagyjából ennyi.
Kívülről pedig úgy éred el, hogy beütöd a külső IP címed, pl 95.127.132.41 majd a végére :21. és már csatlakoztál is.
Persze magának a NAS-nak a menüjében is engedélyezni kell az FTP-t és beálíltani egy felhasználó nevet és jelszót, különben boldog boldogtalan hozzáfér.[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Markizmark
addikt
válasz littlekid #5549 üzenetére
FTP-n eléred könnyen, de streamelni így nem lehet róla, le kell tölteni róla a filmeket az eszközre amin nézni akarod.
Nekem 325-ös NAS van, a "gyári" mydlinkcloud egy rakás fos és már nem is támogatott.
Saját megoldásom az az volt, hogy nyitottam a NAS felé a routerben otthon egy portot FTP hozzáférésnek és ennyi. Az otthoni IP címem nem változik, ha nem indítom újra a routert, tehát mindig elérem. Nagyjából ennyi, mindenhonnan elérem rajta a motyót.Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Markizmark
addikt
rossz topic, bocs
[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
NAS-omban mostanában látom a logban, hogy "nobody logged in". Ez mitől van?
Routerben nyitottam portot, hogy elérjem távolról is a NAS kezelőfelületét, de vagy csak jelszó (ha adminként vagyok) vagy név+jelszó mindenképp kell. Ha kipróbálom, hogy bejelentkezéskor a nevem nobody, akkor nem enged be, úgy mint pl FTP bejelentkezéskor az anonymous névvel.
Mitől lehet ez?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest