Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
válasz
littlekid #5551 üzenetére
Ez ennél egyszerűbben nem biztos, hogy megy.
Kezdésnek nézz utána mi azaz FTP, hogy kell csinálni, mi az a port stb.Lényeg, hogy a routeredben van a NAS-odhoz kiosztva egy belső IP cím, pl 192.168.1.123.
A router minden eszköznek kioszt egy ilyen címet amivel rácsatlakozol, de mindennek minden újracsatlakozáskor mást, ami éppen eszébe jut. Tehát kezdésnek be kell állítani a routerben, hogy a NAS-odnak mindig ugyanazt ossza ki.
Ezután a routered "forwarding" menüjében a NAS-od belső címe felé nyitni kell egy 21-es számú portot és beálíltani hozzá az FTP protokollt. Nagyjából ennyi.
Kívülről pedig úgy éred el, hogy beütöd a külső IP címed, pl 95.127.132.41 majd a végére :21. és már csatlakoztál is.
Persze magának a NAS-nak a menüjében is engedélyezni kell az FTP-t és beálíltani egy felhasználó nevet és jelszót, különben boldog boldogtalan hozzáfér. -
Markizmark
addikt
válasz
littlekid #5549 üzenetére
FTP-n eléred könnyen, de streamelni így nem lehet róla, le kell tölteni róla a filmeket az eszközre amin nézni akarod.
Nekem 325-ös NAS van, a "gyári" mydlinkcloud egy rakás fos és már nem is támogatott.
Saját megoldásom az az volt, hogy nyitottam a NAS felé a routerben otthon egy portot FTP hozzáférésnek és ennyi. Az otthoni IP címem nem változik, ha nem indítom újra a routert, tehát mindig elérem. Nagyjából ennyi, mindenhonnan elérem rajta a motyót. -
Markizmark
addikt
rossz topic, bocs
-
Markizmark
addikt
válasz
realmadrid #5525 üzenetére
-
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
NAS-omban mostanában látom a logban, hogy "nobody logged in". Ez mitől van?
Routerben nyitottam portot, hogy elérjem távolról is a NAS kezelőfelületét, de vagy csak jelszó (ha adminként vagyok) vagy név+jelszó mindenképp kell. Ha kipróbálom, hogy bejelentkezéskor a nevem nobody, akkor nem enged be, úgy mint pl FTP bejelentkezéskor az anonymous névvel.
Mitől lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- LED világítás a lakásban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hardcore café
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Nyaralás topik
- Milyen notebookot vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- BMW topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest