Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok!
Van egy PC-m Win7-tel, egy Samsung UE32EH5300 tv-m, egy TP-LINk TL-WR941N routeren keresztül kapcsolódnak, ide szeretnék valami DLNA okosságot. A gyári AllShare program nem az igazi, Mezzmo-val jól ment, de lejárt a 2 hét próbaidő, azonkívül próbáltam minden más programmal, de vagy el se indul, vagy szakadozik a film. Mindkét eszköz kábelen csatlakozik, szóval nem a wifi miatt szakad. Máshol a Serviio-t írták, hogy az jó meg ingyenes is, de nem bírtam végignézni vele egy filmet se, mindig baja volt. Valaki tudna írni működő megoldást, mivel, és konkrétan milyen beállításokkal jó?
-
suste
veterán
nem értem a kérdést
"telefonról/tabletről egy TV-re ki van rakva a képernyő képe"
Ezt hogy érted? Hogy van kirakva/összekötve a telefon, tablet a tv-vel?
Ha arra gondolsz, hogy a DLNA-val, akkor ezt nem jól érted, mert nem a képernyőt (képernyőn megjelenő filmet) jeleníti meg a DLNA, hanem az adott eszköztől olvassa be az adatot a tv. (tehát nem a telefon dekódol, hanem a tv)
Ahogy írtad, abból arra gondolok, hogy te a telefonról indítod el a filmet a tv-n. Ha nem így teszed, hanem a tv menüjében keresed meg a telefonon lévő filmet, és így indítod el, akkor simán tudsz a telefonnal webezni, vagy bármi mást csinálni. Persze az előfordulhat, hogy a webezés miatt belassul a film a tv-n, de ez már a telefon erőforrásain és a wifi kapcsolaton múlik. -
Abysmal
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy miközben telefonról/tabletről egy TV-re ki van rakva a képernyő képe, aközben lehet rajta Wifi-n netezni, vagy mivel a DLNA is a Wifire épül (ezt jól tudom, ugye?), ez így nem megoldható? -
zizou
tag
"Csak egy hozzászólást kellett volna visszaolvasnod és ott a válasz a mindenesre!"
Igen, láttam, de gondoltam rákérdezek konkrétan, nem szeretnék (megint) lukra futni, mint a 1043-as esetében
Egyébiránt tegnap felpakoltam a Mele-re a Serviio-t (egy kicsit masszírozni kellett, mert nem látta saját magát a hálózaton
), és meglepő módon megy!!
Sőt: viszi az 1080p, 3D cuccokat is
Mindenesetre ha lesz egy kis pénzem, veszek egy Asus-t, szimpinek tűnik (télleg, nem kell valakinek egy 82cm-es katódsugaras Pana tévé?)
-Z
-
zizou
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék… A felállás a következő:
- otthoni hálózat, 30Mbit-es kábelnettel
o sajna sok helyen 4 eres kábellel van megoldva -> max 100Mbites a háló…
o 2 db TP-Link router
- egy 1043ND, meg egy kisebb, nemtom a számát
- 1 db WDTV Live+Samsung (buta) tv
- 1 db LG Smart TV
- 1 db notebook
- 1 db asztali PC
- 1 db Xbox 360
- külső vinyók filmekkel, egyéb anyagokkal
- okostelefonok, tablet wifi-n keresztülNamármost ehhez a kavalkádhoz szeretnék én egy olyan megoldást, hogy minden file-t lássak mindenhonnan, magyarul kellene nekem egy olyan eszköz, ami minél kevesebb árammal, minél kevesebb pénzből és minél halkabban oldja meg a következőket:
- ellátja a SmartTV-t filmekkel (SAMBA-t nem látja, a DLNA-t eszi meg)
- az összes többi eszközt ellátja file-okkal (SAMBA)
- torrentet futtat
- (esetleg még wifi router feladatokat ellát az egyik jelenlegi router helyett)Próbáltam a 1043ND USB portját, de fel sem ismeri a 3TB-os vinyómat…
Az LG tv szépen megeszi USB-n keresztül a 3TB-os vinyót, a 1,5TB-os ext3-as vinyót, stb, tehát ilyen szempontból még ennek a legjobb a szoftvere, de nemtom, hogy kikapcsolt állapotban tud-e szerverként üzemelni?Vettem korábban egy Mele A2000-et, amire felraktam egy headless Ubuntu-t, SMB servert, torrentet (deluge). Ez utóbbi jól megy, a samba is egy ideig, de valamitől egyszercsak teljesen belassul
NFS-t nem támogat a proci miatt, DLNA szervert nem is próbáltam, az még lassítana a sambánJavaslat?
-
khorvat
senior tag
EMBER!!
Van egy tuti routered ami mindenre képes amiket írtál, minek neked egy plusz médialejátszó???
Gyere át ebbe a topicba és itt segítünk beállítani mindent:
[RT-N66U fóruma]Nekem is ilyen routerem van torrentezik, netet szét oszt wifi-n és kábelen, FTP server, web kiszolgáló, samba megosztásra képes, és mellette miniDLNA kiszolgáló!
Úgy mennek rajta a HD filmek mint kés a vajban úgy hogy minden fenti szolgáltatás is fut, szal szerintem megfelelő sávszélesség mellett mind2 TV-d képes kiszolgálni akár HD adással is!!!Ami kell hozzá a fenti fórum olvasása, egy kis szabadidő, 1 külsőHDD és egy custom Tomato firmware használata!
-
suste
veterán
Nem ismrerem ezt a Plex-et, de már sokszor írtuk itt, hogy nem minden DLNA eszköz működik együtt a másik DLNA képes eszközzel. Igaz hogy a DLNA szabvány, de elég nyitott, és minden gyártó kicsit máshogy használja.
Ha a saját szoftverében nem jutsz dűlőre, akkor lehet eszközt kell cserélned.
Azt már nézted, hogy más kliens látja-e rendesen a Plex-et? Pl telefon? -
NeoGara
csendes tag
Ez szép és jó, én sem örülök hogy a gépnek is kell búgnia a TV mellett.
De nincs külső tárolom, ezért akarom a gépet használni. -
suste
veterán
az a baj, hogy fogalmam sincs mi a célod
én pl örülök, hogy nem áll neki átkonvertálgatni a DLNA szerverem a médiákat
semmi értelme, mert akkor inkább eleve olyat töltök le, amit képes lejátszani a lejátszó (nálam a TV)
így helyet és energiát spórolok, nem is keveset
de pl a külön médialejátszót sem értem a mai világban, mert inkább költök egy jobb tv-re, és akkor nem kell külön eszközzel vacakolni (hely, hibalehetőség, kábelek, távirányító, stb)kb 14.000-ért kapni olyan routert, ami DLNA szerver is, és rálehet dugni USB-s tárolóeszközöket ("mellékesen" futtatható rajta torrent is
)
UTP-n vagy wifin összekötöd a TV-vel, és kész a tuti házimozide persze ez csak az én véleményem
-
NeoGara
csendes tag
Üdv!
Van egy LG42LM3400 Tv-m, hálózatra kötve.
Win8 intézőben bármilyen médiát át tudok rá irányítani, viszont a Plex media server nem dolgozik rendesen.
Hozzáadtam a filmeket, és a TV-n ha rámegyek a Plexre, kiválasztom a mappát és onnantól csak annyit ír hogy üres a mappa, mit tegyek? Plex-en belül semmi értelmes beállítás nincs. -
suste
veterán
"Van egy RT-N66U DLNA (pl. Samba)"
Ez így nem igaz, vagy nem jól írtad amit akartál.
A SAMBA-nak semmi köze a DLNA-hoz.Egyébként a DLNA szabványt minden gyártó kicsit máshogy értelmezi, ezért semmi sem biztos amíg ki nem próbálod
Alapesetben egyébként a TV-k csak adatot olvasnak a DLNA szerverről. A WIN-es mediaplayerbe integrált DLNA ami kivételt tud képezni....pl..... -
VGYke
addikt
Sziasztok! Van egy RT-N66U DLNA (pl. Samba) képes WiFi routerem, meg 2db Samsung B7000 TV (belső, DLNA) média lejátszóval.
Kérdésem: Ha vennék egy WD TV Live Streaming médialejátszót, ami szintén hálózat/DLNA "képes", akkor ha:
* a WD TV Live WiFi-n csatlakozik a routerhez,
* WD TV Live-ra rá van kötve egy médiával (filmekkel) megtömött HDD, (tehát a "hálózat" összes eleme látja a WD TV Live HDD-t),
* akkor máshonnan (pl. a második Samsung TV, WiFi csatlakozás, belső médialejátszó -DLNA keresztül) elindítva a lejátszást, a film "dekódolást" ki fogja végezni?
Magyarul a kérdésem: a WD TV Live csak hálózati tároló lesz, vagy "okosan", megbeszélve a butább médialejátszóval, átalakítja a filmet a butább lejátszó által emészthető formára? -
smule
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Az alábbi problémával fordulok hozzátok.Van egy Panasonic TC-L32E30E tvm.Amikor 1az1ben összevan kötve a pcvel a tv,akkor müködik a media server(Twonky).DE amikor routeren keresztül probálom,akkor nem megyInternet müködik a tvn.WIN7 64bit.PCn tüzfal kivan kapcsolva,CMDben sikeresen pingelte a tv IP cimét,szóval elméletileg müködnie kellene,de tv semmi servert nem talál.Valakinek valami ötlet?
Előre is köszönöm mindenkinek -
hunmyke
aktív tag
Tiszteletem!
Lenne egy kérdésem, hátha tud valaki segíteni.
Van nálam egy 3D-s LG 47lm620s tv támogatja külön a Plex-et ami eléggé szimpatikus, így felraktam egy 24/7-ben járó (win7-es) home szerverre a programját. Böngészőn keresztül szépen be is állítottam a könyvtárakat, be is olvasta a videókat .avi, .mkv minden szép, kivéve a 3D-s .mkv-kat. Valahol olvastam, hogy elvileg kezelnie kéne. De magában a böngészőben sem látom, hogy beolvasna valamit és a Tv is üresnek látja a mappát.Esetleg mit csinálhatok rosszul?
Tudna valaki segíteni ebben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest