- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD FX
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Én szemezgetek ezzel a kamerával vagy az M2-vel. Érdekelne, hogy milyen a látható képe böngészőn keresztül. Nekem van valami lucky star IP camerám, ami 720p-t tud. De a képe attól még iszonyat pocsék, homályos, nem részletgazdag. Ennek mennyire jó a képe?
Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv: Katsu
-
Upo
addikt
Sima fat32, még a windows is kezeli az sd-t. A videók .264 kiterjesztésűek, AVC formátum:
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Baseline@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 1 frame
Format settings, GOP : M=1, N=30
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Variable
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : ProgressiveMPC-HC lejátssza, de nem lehet benne tekerni. Ha tudsz valamit amivel lehet akkor írd meg.
-
htc07
addikt
Osztom a kérdést, M2-vel játszok, nem igazán sikerül onvif-.es android app-okkal összehozni a kamerát.
A gyári app meg egy kalap...
Bónuszkérdés, az SD kártyán a felvételeket el lehet érni valahogy, vagy csak gyári app (vagy ha kiszedem)?
-
K-Peter
csendes tag
Üdv!
Valakinek sikerült iSpyba, Yawcamba vagy más 3rd party appba felvenni a kamerát? -
Upo
addikt
Az én appom nem kér régi jelszót, csak az újat kell egyszer beírni a mezőbe, és van egy pipa amivel meg lehet nézni hogy mit írtunk be. A te programoddal nem tudom megnézni, mert az M2-t nem ismeri fel, és nem enged be egyik menübe sem, mert nincs kiválasztva kamera.
Esetleg a pc-s szoftverből nem lehet átírni?
Vagy nincs a kamerában web interface? http://192.168.x.x:81 ?? Nekem ott is át lehet írni.Próbából raktam reggel egy 4-es sd kártyát a kamerába. Most kiszedtem, rádugtam a gépre. Sima fat32-re formázta a kamera, DCIM könyvtárban vannak a videók. Sima 1280x720 AVC Baseline@L3.1 videók, semmi trükkös formátum.
-
Upo
addikt
Nekem az M2-n admin, és üres a jelszó. A netcam appban a User settings alatt lehetett átírni.
Néztem ezt a 360eye appot, ott is van User Management, de felismert kamera nélkül nem lép be. Szerintem ott kellene átírni.Még valami amit találtam. Olvasgattam ip kamera ügyben, és úgy néz ki, hogy a kamera csatlakoztatása elég sajátosan van megoldva, bár ahogy nézem ebben az árszegmensben ez eléggé bevett gyakorlat. A csatlakozás varázslónál amikor elkezdi visszaszámolni a másodperceket, akkor kiad egy kis prüntyögő hangot. Az a poén, hogy ezzel adja át a kamerának az adatokat, amit a kamera a mikrofonjával vesz. Ha valakinek nem menne a csatlakozás, akkor meg kell nézni, hogy nincs-e véletlenül némítva vagy lehalkítva a telefon, és a kamerának se legyen eltakarva a mikrofonja, mert akkor nem csatlakozik.
-
-
Upo
addikt
Hopp, mit találtam!
Az M2-n megvan a soros port, és sikerült is root shell-t nyitni. [link]
Ahogy nézem, simán ki lehetne cserélni a hangokat benne akár magyarra, de engem először egy firmware dump jobban érdekelne. Ráadásul az ő kameráján újabb szoftver van mint az enyémen. Este ha lesz kis időm akkor neki is állok a sajátomnak. -
Upo
addikt
Az M1-en van webui?
http://192.168.x.x:81 címen bejön valami menü?
Az M2-n van, olyan mint ebben a cikkben: [link], ez egy Ingenic T10 chipsetes kamera.Az M1 gyanús hogy más, a 360eye és hasonló programokkal a régebbi chipes ip kamerák mennek, a letölthető SDK alapján legalábbis ez valószínű, a CameraDefine.h-ban ezek a típusok vannak:
int CameraType; // 0/1/2/3:solomon/rt5350/ar9331/hi3518eA T10 chipsethez nem nagyon találni még semmit, a régebbiek meg már szénné vannak hackelve, elég körülnézni http://www.openipcam.com/-on vagy https://ipcamtalk.com/-on.
Erről jut eszembe egy nagyon fontos dolog! Mindenki változtassa meg az alapértelmezett jelszavát a kamerának! Csak úgy poénból kipróbáltam, és néhány a youtube-os reviewk-ban ki nem takart azonosítót/qr kódot bepróbáltam a default jelszavakkal, és simán mennek a streamek. Valami wanscam kamera a gearbest videóból valami hordókat őriz egy udvaron a kínai időzónában, de van ahol egy ember ül a kanapéján a macskájával és tabletezik, stb. És ez gondolom nem csak nekem jutott eszembe, de nem bírtam ki amikor a videóban a QR kódot odatartotta a kamerába, vagy a szoftvert mutatja amikor rákeres a kamerára és ott van nagy betűkkel az azonosító. Van aki még a wifi jelszót is beírja a kamera előtt kikapcsolt elrejtéssel!
Ha meg fényképet/videót tesztek fel a kameráról, akkor ragasszátok le mondjuk szigszalaggal a kódot/azonosítót, vagy ne legyen rajta a képen! -
Upo
addikt
Kicsit "átnéztem" a kamerát.
Csináltam is pár képet róla, bár fekete tárgyról mobillal normális képet kihozni nem egyszerű.
-
Upo
addikt
Kicsit lassan indul be, először azt hittem hogy nem is jó. De aztán dumálni kezdett.
Rögtön nyomva tartottam a reset gombot, amikor bemondta hogy resetelve akkor elengedtem. Utána leszedtem az appot, kamerát hozzáadtam a qr kódjával, wifi jelszót beírtam és egyből csatlakozott. Azóta próbálgatom. Amúgy szép méretes darab, én azt hittem hogy akkora mint egy sima webkamera de óval nagyobb. -
Amu
tag
érdekes, mert utána reset és egyből ment más hálózatra is
most már csak azt kéne megoldani, hogy 2 telefonról is látható legyen
-
Amu
tag
66.-ik próbálkozásra csatlakozott.... semmit sem csináltam máshogy
-
Amu
tag
Sajnos én is azok táborát erősítem, akinek nem csatlakozik
akinek megy, az milyen titkosítást használ? -
kobandi
csendes tag
Sziasztok,
sajnos az én M2-es kamerám is hasonló problémával küzd, nem tudok csatlakozni az app-on keresztül.
Ha esetleg valaki tudna rá megoldást, nagyon megköszönném.Üdv,
-
Akkor még jó is, hogy nem engedte valamiért kosárba rakni és nem tudtam megvenni. Köszi mindenkinek!
-
Upo
addikt
-
Sziasztok!
Kültérre ti kitennétek ilyet?
Azt látom, hogy a hőmérséklet viszontagságok nem jelentenének akadályt, viszont IP védettség infót nem találtam neki és egyébként sincs említve kültéri használat a leírásokban.Még 6 óráig akciós Banggood-on az M2.
-
Upo
addikt
Én egy M2-t rendeltem. Ugyanaz az app, műszaki adatok is ugyanazok, függőleges bólogatásban tud tán pár fokkal többet. Nekem kinézetre jobban bejött mint az M1. Bevehetjük az M2-t is ide? Ha igen, akkor majd referálok ha megjön. Nov. 11-én rendeltem, azóta Back Orderen áll, de állítólag hétfőn jön meg nekik a készlet.
Az M2-nél írják az RTSP stream-et, az M1-nél nem láttam (banggood), de gondolom ugyanaz mind a kettőnél. Az M1-en működik az RTSP? Remélem az M1-nél csúszott félre a copy-paste és nem az M2-nél, azaz tudja mindkettő. -
bl4ze
veterán
válasz
Marcimanci #11 üzenetére
Én egy DIGI-s ZTE routert használok, 2mp volt a párosítás. Simán ment. SD kártya olvasás gondok vannak nálam a kamerával
-
Marcimanci
csendes tag
Sziasztok, én is hasonló cipőben járok. Itthon van egy Asus routerem és a kamerát táp alá helyezve a kamera csak serceg, nem mozdul, a telefonnal és a hálózattal semmi sehogyan sem kommunikál, a reset gomb sem izgatja. A szüleimnél a kamerát táp alá helyezve nekiáll mozogni és beszélni, de ugyanúgy nem tudok kommunikálni vele. Náluk TPlink a router.
Valaki járt már így? Meg tudta oldani?
Köszi -
bl4ze
veterán
Nem, nem tévedsz.
Nekem az SD kártyá résszel van gondom. Csak minden második próbálkozásra ismeri fel az SD kártyát, így sajnos nem menti a videótMár jeleztem a bangood és a digoo support felé is. Ez így nem kósher.
Már két féle SD kártyát is próbáltam : Samsung 8GB, Sandisk 8GB. Jelenség u.a.
Nagyon bosszantó -
mufflinca
csendes tag
-
mufflinca
csendes tag
Igaz, hogy a hátulján lévő RESET gombot nyomva is hangjelzéseknek kellene lennie? Nekem ott nem mond semmit, pedig az eladó azt írja:
1) Hold the press "reset" behind M1 until you hear "start resetting default ways"
2) Short press "reset" once after reset M1, you`ll here a special voice which means you have entered AP connection mode. -
mufflinca
csendes tag
Köszönöm a választ!
Pontosan úgy teszek, ahogy írod! Kétszer dumál a kamera. Egyszer a bedugás után és inicializál, forog és bólogat. Aztán egy kicsit később másodszorra, hogy lehetne csatlakozni. A keresés elindítása után meg már nem történik semmi. Visszaszámol nulláig és kiírja, hogy gyenge a wifi jel, vagy nem jó a jelszó. A kamera nem pofázik többször csak kétszer. UPC router van, ami 2.4Ghz-es. A free része 5Ghz-es. A jelszavas 2,4-es wifi-re csatlakoznék.
Hát, akkor kifogtam szerintem egy rossz kamerát. Megpróbálom megreklamálni.
-
bl4ze
veterán
Nekem 2 perc volt kb.
1. kamera bedug USB kábellel PC-re vagy egy telefon töltőbe. Elkezd pofázni.
2. Telefonon app megnyitása
3. Wifi Smart Link gombra kattintasz : kiválasztod a wifi-d SSID-jét, majd megadod a jelszót.
4. Elkezd a kamera beszélni, és bejön a kereső sáv, és amikor megtalálja pofázik a kamera - majd leáll, és jelzi is, hogy kész. Ennyi kb.Ha nem megy sehogyan, lehet hibás a kamera vagy valamit rosszul csinálsz.
5ghz wifi vagy 2.4ghz wifi-n próbálsz csatlakozni ? úgy tudom csak 2.4ghz kezel !!!
-
mufflinca
csendes tag
Sajnos még mindig nem sikerült párosítanom a kamerát! Nem értem! Valaki írja le légyszi szájbarágósan, hogy még is mit kellene csinálni?
- Az androidos progi "WIFI quick setup" gombjára kattintok. A router-em látja, az SSID-át kiválasztja a programban. A megfelelő wifi jelszavamat beírom és elkezdem a keresést. Most már 5. napja és nem talál semmit.- Mit kellene látnia? A routert? Akkor elvileg nem is kell kamera a program teszteléséhez? Vagy kell kamera és meg kell várni, míg a kamera hang a keresésre buzdít?
- Vagy a kamerát kellene megtalálnia? Akkor miért a router nevét és jelszavát kéri?
- Ha van a kamerában wifi, akkor miért nem egyből azzal kapcsolódik a telefon, minek keresi a router-t?
- Hogyan tudom kipróbálni, hogy most jó a kamerám, vagy hibás?Eddig három telefonnal és két wifi hálózaton próbálgattuk mindenféle verziókban, de semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M Ryzen 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest