- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz
fornettisuti #41270 üzenetére
Ezt a legtöbb esetben azért teljesíti a Voda hálózata.
Még mindig senki nem mondta itt, hogy ez lesz a garantált.
De te hogyan képzelsz el egy fix sebesség korlátot, aminél nem lehet gyorsabb a sebesség? Egy olyan hálózaton ahol a legtöbb helyen (nyilván nem mindenhol) sokkal többet tud egyébként a hálózat, mint a beállított korlát?
Ezért lehet alapul venni, hogy nagyrészt meglesz a 3/3 sebesség, ahol nem, ott nyilván maga a voda is szar és azért nem lesz meg.
A gyakorlat meg majd kiderül bő egy hónap múlva.
-
dzf007
aktív tag
Mára megjavult a hívás perc számláló..Hozzáadtak +72 percet..Azaz ennyivel kevesebb lett..
-
4Grider
nagyúr
válasz
McLaca #41259 üzenetére
Két telefonon nézettem utána, ott nem találtak elküldött sms-t adott időpontban. Viszont Nokia buta telefon is küldött sms-t, ott az rcs-t nem feltételezem. Persze csak azt tudom megnézni a rendszerben, hogy pillanatnyilag miben van a SIM, lehet hogy akkor épp másik telefonba tették...
-
McLaca
őstag
válasz
4Grider #41227 üzenetére
Nálam sincs ott elküldött üzenetként, és nekem is telekomos SIM az alapértelmezett üzenetküldő. Akinek Telekomról, Yettelről ment el az SMS, valószínűleg nem használnak két SIM-et. Én még mindig az RCS azonosítási funkciójára gondolok, csak miért 70-es számra...? Egy OP 9 pro-ban van a SIM.
-
zelikocc
senior tag
válasz
csaszi75 #41257 üzenetére
Nem tudom milyen világban élsz, de felesleges itt offolnod. Semmilyen extrém felhasználás nincs abban, ha online akarsz játszani bármivel, vagy egyszerűen letöltesz egy teljesen átlagos mai játékot egy Xbox Series X-re a saját 100 GB méretével...
És ott van a felhő alapú játék is mint a jövő, esélytelen mobilnettel. Nem a sebesség miatt, hanem a stabilitás miatt. Tapasztalat.
Akárhány "G" is lesz, maximum csak megközelíteni tudják az üvegszál stabilitását, meghaladni soha. Nem véletlen üvegszál a betápja az 5G-nek is... ha lehet, akkor már miért ne közvetlenül az jöjjön a szobámba? Költői kérdés, nem kell rá válaszolni.
-
csaszi75
senior tag
válasz
zelikocc #41248 üzenetére
Te extrém konzol felhasználásról írsz
Azzal bármit ki lehet ültetni.. Nem mindenki öldöklős azonnali válaszidős játékot tol.
Nem kell, hogy elérje az optikát.. Habár kíváncsi leszek, hogyan fogják a szolgáltatók meglépni az 5G kövtkező lépcsőfokát..
A Yettel mobil only-ban tolja, elég jól elvannak és tolják a home cuccukat. Habár nem is értem, hogy miért nem vették meg ők az Invitelt/Digi-t még régebben.. -
csaszi75
senior tag
válasz
domper2015 #41208 üzenetére
Szerintem elavultak a készülékek. Cat20.. az S22u tudja, azon tuti minden megy..
Meg ugye a Yettelnek nincs vezetékes hálózata, hanem csak a mobil, nekik nagyot kell alkotni 5G-n.. Ennek megfelelően 4G-be már kevesebbet tesznek és az 5G-t tolják... Nem?
5G-s készülék kell neked is. -
csaszi75
senior tag
válasz
zelikocc #41194 üzenetére
Azon gondolkodtatok már, hogy Magyarországon hány közel országos (túlzással) lefedettségű mobil jellegű szolgáltató van?
- Telekom
- Yettel
- Vodafone
- Digi
- ......
- .........
- ............
Mivel a Telekom és a Yettel összeborultak a vidéki lefedettségben.. 20+20.. ugye? Jól tudom?
Így a Vodának van kevesebb sávszélessége, nem? S Vodának van valami "tornyos cége", amit nem vett meg a 16:00-iG
Google:
https://www.hwsw.hu/hirek/62843/nmhh-aukcio-spektrum-telenor-telekom-vodafone-frekvencia-arveres-900-1800.html
"A mostani eljárás eredményét is figyelembe véve 2022 tavaszától a szolgáltatók az alábbi spektrumcsomagok felett rendelkeznek:"
https://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2021/01/spektrum_22apr_v2.jpg?1611920295606 -
4Grider
nagyúr
Ez a térkép azokat a területeket mutatja, amiket a cellmappert használó önkéntesek bejártak. Csomó olyan terület van az országban, ahol nem annyira lelkesek a felhasználók, hogy ilyen alkalmazásokkal merítsék a telefonjukat és a mobilnet adatkeretüket.
Másik hasonló elven működő, de bázisállomásokat nem feltüntető térkép az nperf. -
csaszi75
senior tag
válasz
advance2 #41197 üzenetére
Van sok cikk a témában, aki akarja olvasgassa át..
A Telenor kérdésének hatására zárták ki a DIGI-t freki tenderból, és jogilag valóban igaza volt.. Mivel a régebbi tendereken volt ilyen feltétel:
"Drozdy Győző, a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese neve alatt olvasható az NMHH oldalán:
Javasolta a Dokumentáció kiegészítését a tulajdonosváltozás bejelentésének kezelésével és a korábbi versenyjogi szabályok megsértésének szankcionálásával.
A versenyjogi szabályokat kizárólag a Digi sértette meg a pályázók közül a kiírás szerinti elmúlt 24 hónapban, amikor felvásárolta az Invitel lakossági üzletágát, és a hatóság félrevezetése miatt 90 millió forintos bírságot szabtak ki rájuk."
https://index.hu/techtud/2019/09/13/digi_5g_frekvencia_frekvenciatender_telenor/ -
zelikocc
senior tag
válasz
csaszi75 #41241 üzenetére
Ha már van egy konzolod, akkor sok sikert az online játékhoz mobilnettel.
Nem csak hogy gyakori laggok és megszakadások lesznek, de ha elkezdesz letölteni egy 100+ gigás játékot a konzolra, akkor nagyon hamar a QoS áldozata leszel, plusz másoktól szívod el a sávszélességet, szóval elég hogy az egész cellán csak 1-2 ilyen konzolos ember legyen és máris borul a mindenki által elérhető sebesség... és akkor még a többi előfizető forgalma nincs is számításba véve...Nem tud versenybe szállni a mobilnet az üvegszállal. Ez tény, nincs mit tovább ragozni.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
csaszi75 #41241 üzenetére
A mobillal a nem a ping vagy az elérhető elméleti sávszélesség a legnagyobb baj, hanem hogy a többi cellában ülő userrel osztozol az erősen korlátos sávszélességen. Elég ha a szomszédodban néhány ember átvált a vezetékesről a mobil internetre és hirtelen harmadára fog visszaesni az addig elfogadható sebességű neted. Nem véletlenül vannak nevetségesen alacsony garantált alsó korlátok megadva az összes mobil adatcsomagban. Természetesen a vezetékes hálózaton (sőt az optikán) is vannak hasonló kapacitás korlátok, csak sokkal magasabban.
-
csaszi75
senior tag
Mihez hasonlítod a mobilt? Ahhoz a pár százezer előfizetőhöz, akinél tud az ADSL 10-20, ne adj isten 30 MBit/Sec-et? Akkor ugye nem kérdés, hogy miről beszélünk?
Az, hogy az optikai neten kap valaki 1-5 ms ping-et (mondjuk valami b,g,n WIFI-n keresztül biztosan nem..) a mobilon meg mondjuk 5-50 ms, esetel 100ms :>> ebből egy átlagos felhasználó nem sokat vesz észre..
Szóval amit írsz, hogy "technológiai sajátosságai" az kb 15 éve igaz is volt, csak most 2023--at írunk.
Neked milyen mobilnetes rendszered van otthon, amin rendszeresen netezel? -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Más szolgáltatók dolgait a saját topikban vitassátok meg!
-
bksgbr
tag
válasz
4Grider #41234 üzenetére
Igen, aktivációra gyanakszom én is, csak azt nem értem, hogy mit/melyik applikációt/szolgáltatást aktiválja, és ráadásul nem a fő számomként használt Telekomos számomat, hanem a Digiset. Pedig amint már említettem alapértelmezetten nekem a Telekomos számom van beállítva SMS küldésre.
(Melyik a NER-es virtuális szolgáltató? Akár privátban is küld már el, kíváncsivá tettél...) -
4Grider
nagyúr
válasz
Kenderice #41229 üzenetére
Van ner-es virtuális szolgáltató, akinek esetleg át lehet játszani jóárasítva. Őket nem fenyegeti a kitúrás. Persze kérdés, hogy mit kezdenek ekkora lefedettséggel, a Balatonra nem lehet elmenni nyaralni vele (bár sok helyen legalább nyugodt lenne a nyaralás, mivel a kutya nem tudna zavarni).
-
4Grider
nagyúr
válasz
bksgbr #41228 üzenetére
Tök érdekes.
Lekérdeztem a vállalati flottánk hívásrészletezőit Január elsejéig.
5 különböző telefonszámról ment ki összesen 6 db sms ebbe az irányba 01.20, 01.24, 02.01, 02.20 és 03.02-kor. Egyetlen hívószámról volt két küldés, azok egymás után mentek ki 15 másodpercen belül, az összes többiről tehát 1-1 ment ki. Ez nekem valami aktivációnak tűnik. -
zelikocc
senior tag
válasz
initio #41209 üzenetére
"és akkor júnus után kinek fizessek? Diginek? Vodának?"
"a körzetszám megmarad? vagy mint a tescomobil 31-ese ez is megy a vodához?"[link]
"- Telefonszáma nem változik meg, SIM kártya cserére nem lesz szüksége.
- Mobilszolgáltatója továbbra is a DIGI marad, ügyeit továbbra is a DIGI ügyfélkezelési pontjain intézheti" -
Kenderice
senior tag
válasz
advance2 #41213 üzenetére
Szerintem új szolgáltatónak biztos nem fogják tudni eladni.
Azok után, ahogy ki lett innen túrva a digi (ellehetetlenítés, folyamatos mindenbe belekötés, vegzálás, szőrszálhasogatás, van rajta sapka-nincs rajta sapka) egy új esetleges cég ezerszer is meggondolná belevág-e ilyenbe itt nálunk.
Nem akarnak a digi sorsára jutni pár év múlva, ismerve a hirtelen változó szélirányokat... -
4Grider
nagyúr
válasz
bksgbr #41222 üzenetére
Panaszkodott már erre a számra Telekomos és Yetteles is, ne kösd a Digihez.
https://www.telefonszamkereses.hu/szam/36707177844 -
Ginderek1
csendes tag
válasz
advance2 #41213 üzenetére
Szerintem,egyben adják el a Digi mobil tornyokat.Gondolom ezèrt kérik a Szulimán nevű torony èpítèsi engedélyènek a meghosszabbítását .Ha tudnak bèrelni frekvenciát,ès azon megy a beszèlgetès. A jelenlegi Digis 5 MHz- en ,meg már tűrhető,fapados mobilnet szolgáltatást lehetne .
-
bksgbr
tag
válasz
McLaca #41220 üzenetére
Ugyanerre a számra ment nekem is SMS még január 24-én reggel 8:40-kor a számlarészletező szerint, de ugyanígy vagyok én is vele, ritkán küldök SMS-t, és ha küldök is nem Digiről, hanem a Telekomos kártyámról. Basszus ki kellene deríteni, mi ez a szám, és hogy kerül bele már többünknek is a Digi számlájába, mert ez felettébb nyanús...
-
McLaca
őstag
Sziasztok,
kicsit más téma: a márciusi mobilos hívásrészletezőmben van egy SMS, amit én biztosan nem küldtem el, két okból sem: egyrészt nem küldök SMS-t ezer éve, másrészt ha mégis, akkor sem a digis SIM-ről. A címzett szám a vodafone-os 7177844 és állítólag éjjel 1:27-kor küldtem rá üzenetet. Előfordul, hogy olyankor még ébren vagyok, de ha mégsem, akkor a telefon repülő üzemmódan van. A szám nem hívható fel, és rákeresve mások, más szolgáltatónál is tapasztaltak ilyen éjjeli SMS-eket. Adalék, hogy játszadoztam az RCS beállításokkal az SMS alkalmazásban néhány hete, lehet, hogy épp akkortájt, aminél elvileg időnként történik SMS küldés. Na de miért pont éjjel és miért pont egy vodafone-os számra? A számra rákeresve, mások is tapasztaltak ilyet, más szolgáltatónál is.
Nem gondolnám, hogy valamit összeszedett a telefon, mert soha semmit nem telepítek "csak úgy", mailből, netről, akárhonnan, meg úgy egyáltalán, hónapok óta az emag appját leszámítva, semmilyen appot nem telepítettem a telefonra.Bármi ötlet?
-
4Grider
nagyúr
válasz
advance2 #41218 üzenetére
Nem, a Dunától keletre és nagyvároson belül csak Telekom mehet.
Ahol ezen a térképen nem csak B3-at vagy B20-t látsz, ott illene összejönni 40 MHz-nek:
https://www.cellmapper.net/map?Miskolc -
4Grider
nagyúr
válasz
advance2 #41216 üzenetére
Lehet, hogy a Dunától nyugatra laksz, ahol a yeti adja a Telekomosok 4G-jéhez az alacsony frekvenciát (B20) a Telekom pedig egy csomó helyen emellé csak 40 MHz-nél kevesebb saját frekit (B3 és kevés B1-et) nyomat. És ugye ezt a kettőt nem lehet CA-ba összehozni, csak ha egy RAN-ban vannak...
-
4Grider
nagyúr
válasz
advance2 #41214 üzenetére
4G+, amikor a telefonod úgy fog össze 2 vagy több frekvenciát, hogy minimum 40 MHz-nyi sávszélesség összejön. Nem minden telefon jelzi, pl. az amúgy sem a felhasználók agytornászására készült szifonok sem jelzik külön. Csak a Diginél nem volt (az egy és kicsi frekvenciablokk miatt) 4G+, a többieknél azért nagyobb falvakban már jó ideje van.
-
advance2
csendes tag
válasz
initio #41209 üzenetére
Azért valljuk be ha én lennék a tulajdonosa a vodának és a diginek én is pont ugyanezt csináltam volna. Az , hogy az elmúlt egy évben nem volt fejlesztés a digi háza táján, ez valószínű tudatos lépés volt részükről. Amennyiben eladják a jelenlegi hálózatot és szeretnének minnél több pénzt behúzni belőle, akkor valószínű egyben, működőképesen fognak továbbadni rajta, a meglévő frekvenciahasználattal együtt. Már az is lehet h van rá vevőjük
A kérdés h a leendő vevő számára vonzó e a magyar piac és tud e további frekivel bővíteni (tud-e még vásárolni, ha jól láttam most a 3 szolgáltató 32GHz-es tartományban nyert tendert, de ez gondolom csak a továbbításra lesz jó). Darabokban valószínű nem olyan jó biznisz, de javítsatok ki ha tévedek.
-
4Grider
nagyúr
válasz
initio #41209 üzenetére
Egyébként mostanában a yetinél ilyen CA konfiguráció fut a bázisállomásokon, ami spórol Samsungok esetén a CA-val. A bázisállomásokkal a yetinél folyamatosan játszanak, nagyjából havonta-kéthavonta új konfigot kapnak. Ezek szerint a szomszéd bázisállomásokkal CA-zó előző konfig nem jött be...
-
initio
csendes tag
Sziasztok! A digi téma teljesen lepadlózott. El sem hiszem. Évtized óta Digi-s vagyok, sőt még a lakóhelyemet is úgy választottam az évek során hogy ez feltétel volt (Szerverek stb.. ) FIXIP/NET/4xMOBIL Kb 16-ba kostál most a számla..
Most majd go a Vodafoshoz, ahol lesz LTE+ ami 3mib-et tud XD utánozhatatlan ez az ország XD ( sírjak vagy nevessek? )
Lehet hogy csak nekem tűnt fel, de mióta a románok átadták, és oda kell érni NÉGYIG, azóta egy kva, k**a*zott torony nem épült, egy fillért sem tettek bele. node a 14 mib -et 3-ra CSIKK-enteni...Más téma: tudom nem ide tartozó, (admin kérlek ne harapj, felnőtt emberek vagyunk)
Telenor/Yettel: Másnak is feltűnt a 4G+ akutt hiánya? az LTE-A mint olyan, csak nagyon ritkán, iszonyatos speedtest-es kínzásra tűnik fel. az 5G-vel nincs probléma, de csak egy eszközöm S22Ultra tudja... Győr és körzete ahol élek és mozgok, és itt tapasztalom.
( sokan élnek úgy hogy néznek de nem látnak, de az a "+" nekem fontos, és észre is veszem további eszközökön a különbséget )
Ezen Zárt láncú videóban bejárom a várost, és tesztelek:
https://youtu.be/WG5fb8H0xsQ
( A videó zártláncú, nem nyilvános, remélem világos hogy nem promotálni akarnék )
Szóval kérdések:
- Aki más régióban él: ott is ez a helyzet a 4G+ al?
- panaszom, hang, személyes, majd írott formában történő benyújtására a Yettel azt felelte hogy minden is jól működik, én vagyok a hibás, meg a szokásos gyermeteg-elmebaj miszerint cseréljek eszközt, kártyát, szívet, májat, vesét, tüdőt.... Miért állítják hogy rendben van mikor érezhetően nincs! ( a videóból is kiderül mindez )nekem külön appok monitorozzák a cella azonosítókat, band-eket, mindent is.
Van itt B1, B3, B20, B7, B8, B28 is (LTE/5G esetén is)
mi okozhatja a Yettel LTE+ akutt hibáját? ( 3 éve lakom itt, Győrben 13 éve élek, az LTE+ Telenor mindig rendben volt, egészen 2 hónappal ezelőttig )Digihez vissza: Ez ami történik, leírhatatlan. már a frekiverseny is gusztustalan volt, ahogy elbántak velük. Nyilván 5 Ft/perc és rahedli netet adni 2.000-ért megölte volna a másik 3-at, de könyörgöm, ki dönötte el helyettem hogy vodás legyek? ( ami megjegyzem hogy ha bárki AKART VOLNA IS akkor sem tudott volna, megbízhatatlanabb, agyon bonyolított, lassúbb netű, trehányabb, férgebb dolgot összehozni mint a voda...
Garantálják az árakat? ok, és akkor júnus után kinek fizessek? Diginek? Vodának?
és 24-től mi lesz velünk?
oké hogy a főszámok Yettelesek, ( mert ott a sima LTE is tud 140mb/s-t illetve az LTE+ tud 320m/s-t illetve az 5G tud 931m/s-t < saját mérések > )
de akkor is a másik 4 számom? a körzetszám megmarad? vagy mint a tescomobil 31-ese ez is megy a vodához?
mi a tényleges feleállás mire számítsunk igazából???
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Linux kezdőknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Tesla topik
- Battlefield V
- Azonnali fotós kérdések órája
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest