Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
válasz
Jégkokó #1110 üzenetére
Akkor az adott menüpont onclick eseményébe helyezd el a form2.show; parancsot.
Az összeadósnál a gomb onclick eseményébe tedd be ezt. edit4.caption:=inttostr(strtoint(edit1.caption) + strtoint(edit2.caption) + strtoint(edit3.caption));
ha valam nem világos szólj nyugodtan. -
Drótszamár
őstag
válasz
Jégkokó #1108 üzenetére
Mikor akarod hogy előjöjjön ? Tedd pl egy gomb onclick-jébe.
Ezt az összeadós dolgot kifejtenéd kicsit bővebben? Honnan vannak a számok ? Beolvasod őket? Edit-be jönnek az adatok ?
pl olyat lehet csinálni hogy label1.caption:=inttostr(strtoint(edit1.caption) + strtoint(edit2.caption) + strtoint(edit3.caption));
Feltéve hogy egész számokat írtak be.
Ja és lehet hogy az edit-nek text-je és nem captionja van. Ezt így fejből nem tudom hirtelen, és kb 2 hónapja nem delphiztem. -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Jégkokó #1103 üzenetére
Nem értem minek változókat bevezetni egy ilyen egyszerű feladatra (főleg h utána nem használod őket
), de ha már kellenek, akkor pontosabb a double vagy a currency.
Amikor kaptad azt a hibaüzenetet, akkor számok voltak a mezőkben? Mert ha nem akkor nem 0-t ad vissza hanem hibát, amit mondjuk egy try-except -el elkaphatsz és szólhatsz a kedves usernek h nem úgy van az. -
válasz
Jégkokó #1089 üzenetére
Van Delphi 2005 Personal, ami ingyenes otthoni és tanulási célokra. Sajna nem lehet letölteni, de átmásolhatod mástól, majd a Borlandtól legálisan lehet kérni regisztrációs kódot hozzá.
Hogy honnan tudnád megtanulni? Keress rá google-vel, millió oldal foglalkozik vele, még kezdőknek is. Remélem tudsz angolul...
Kezdésnek: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3092, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest