- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
delphiben charbol az ascii kodjat az ord fuggvennyel lehet megtudni, forditva pedig a chr fuggvennyel.
ha csak ossze akarod hasonlitani a ket edit tartalmat, akkor azt csinalhatod egyszeruen stringekkel (az edit.text egy stringet ad vissza). tehat ilyen if mukodik:
if edit1.text = edit2.text then valami
vagy elmentheted ezek tartalmat egy string tipusu valtozoba es csinalhatsz vele valami bonyolultabbat.ezt az integralas dolgot nem teljesen ertem, ebben a kontextusban nem hasznaltam meg ezt a kifejezest..
masik dolog a programodban az application.terminate. szerintem hasznalj helyette close-t. utobbi vegulis meghivja az application.terminate-t viszont elotte vegrehajtodik az onClose event, amit tobbnyire akarsz (mar ha irtal hozza fuggvenyt ami lekezeli). szerintem mindenesetre szebb megoldas, raadasul leirni is rovidebb.
legkozelebb a forraskodot amit ide beillesztesz tedd programkod blokkba (a hsz irasakor lent katt a programkod gombra), ugy jobban olvashato.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest