- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen széket vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
zsolti75 #2799 üzenetére
Nem, azt írom, hogy a két processzor a maximális terhelésem amit bír ugyanannyi hőt termel. Nyilván az újabb ilyenkor nagyobb számítási kapacitással rendelkezik. De ez teljesen mindegy mert azt írtad, hogy csak a 6 magosok fűtenek. Nem, mert ha ráküldesz valamit ami kitolja maximumra a 6 magos CPU-t ugyanannyit hőt fog termelni mint amennyit egy korábbi 4 magos termelt maximum teljesítményen.
A magok száma abból az egyszerű dologból ered, hogy ugyanakkora helyre egyre több tranzisztort tudnak betuszkolni, de az órajel emelésének a korlátját már elérték lassan 15 éve (pl. ezen nem várt korlát elérése volt a Windows Vista bukásának a fő oka anno). Így egy dolog maradt, hogy egyre több és több magot raksz ugyanabba a prociba. -
zsolti75
senior tag
válasz
kardkovacsi #2798 üzenetére
Azt írod, hogy a 6 magos max teljesítménye = a 4 magossal, ezért ugyanannyi hőt termel, mivel mindkettő 45W.
Ez igaz a névleges órajelre turbo nélkül. (egyébként gyártó és típusfüggő a max TDP)
Mint fentebb írtam a 6 magosok tartós terhelésen épp a névleges +1-200 mhz-t bírják, míg a 4 magosok vígan elmentek max+turbo órajelen.
Sajnos gyakorlati tapasztalatból beszélek, nekem mint aki többnyire egy szálas alkalmazást használok nem nyerő a 6 magos. Van koléga aki renderel, neki speciel jelentős előrelépés.
Ja és az ölben való használat is felejtős ez is tapasztalat -
zsolti75
senior tag
válasz
kardkovacsi #2796 üzenetére
6 magosokról beszéltem, a 4 magosoknál ritkább a probléma, de előfordul ott is.
-
lamazonia
tag
válasz
zsolti75 #2791 üzenetére
előző munkahelyemen volt 5520 is, meg a saját 7520-am.
7520 még mindig megette a "klaszikus dockolót", amit jobban szerettem. viszont ceffet szar hurcibálni.
5520al semmi baj, amíg be nem kapcsol a vga benne. addig szerintem az 5520 jobb, bár a webcam megoldása gyakran zavart.
ha valami el indította az nvidiát benne, onnantól a 7520 volt a menő. az 5520 használhatatlanul túl melegedett
-
zsolti75
senior tag
válasz
Gumikacsa94 #2788 üzenetére
Nem ismerem azt a programot amit használsz, tuni kellene, hogy egyszálas vagy több szálas.
A laptopok rákfenéje mindig is a hűtés volt és lesz.
Amit említettél 8750-es procit, én még nem találkoztam olyan laptoppal ami képes lenne ezt hűtve tartani. Ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy felpörög a 6mag 4Ghz-re kb 10 másodpercig, utána fokozatosan csökken az órajel, fél perc terhelés után már csak 3-3,4Ghz, 1-2 perc mulva meg épp hogy a névleges körüli 2,7-2,9Ghz-et tudja tartani. Vagyis ha olyan a felhasználási terület, könnyen lehet, hogy egy régebbi pl.7820-as processzorral jobban jársz, ami akár órákig is tartani tudja a 3,8Ghz-et.
Példának a 5520-ast írtad ami szerintem nem tartós nagy prociterhelésre van kitalálva, én inkább 7520-ast néznék, vagy valamelyik konkurens workstation terméket (HP Lenovo). -
soldi3r
veterán
válasz
Az 5520-at en nem erlotetnem. Az a teljesitmeny egy olyan vekony hazba nem valo. Vagy 7520, vagy ZBook G5.
-
yanna
addikt
válasz
Szerintem itt kérdezd meg.
-
Gumikacsa94
csendes tag
válasz
kardkovacsi #2787 üzenetére
Sziasztok! Valaki tudna segíteni?
Elsősorban egy erős gépet keresek mix&master-re, ami borzasztó terhelést tud rakni a gépre, főleg proci és ram terén.
Egyik ismerősöm ajánlotta a Dell Precision 5520-at (I7 7820HQ proci, 16 GB RAM, stb, 512GB M.2, m1200 vidikártya). Az a kérdésem, hogy kb ugyanolyan áron lenne, mint egy Acer Predator Helios 300 (32 GB RAM, 512 SSD, i7-8750h, nVidia GeForce GTX 1050 Ti, stb.), és az utóbbiban jóval erősebb rendszer van (legalábbis nekem úgy tűnik).
Szerintetek melyiket érdemes választani? Vagy valaki megtudja magyarázni miért érné meg az Acer helyett ugyanannyiért egy Dell-es workstation? -
válasz
kardkovacsi #2784 üzenetére
Igen ezt láttam és hát elég combos az ára még.
Vagy az én pénztárcám nem elég vastag. -
Quadro M5000M kártyát keresek, ha esetleg tudtok valami jó beszerzési forrást azt (akár privátban is) nagyon megköszönném.
-
Sajnos az új 15" Precisionok "hibája" hogy nem tudja a nagy teljesítmény mellett keletkezett hőt igazán elvezetni és emiatt sorra mennek benne tönkre az alkatrészek. Ha mindenképp 15" akkor hp-zbook.
-
soldi3r
veterán
válasz
kardkovacsi #2780 üzenetére
Haaat, a mi gepeinknek eleg sanyaru sorsa van. Esetenkent zsiros kezzel, gepek tetejen stb... De gond nem igazan van veluk.
Azoknak a Preciknek a gondja a hutes. A 7530 kb 10mm-rel vekonyabbra sikerult, mint az M4800. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi #2778 üzenetére
Még egy dolog. 4 elhasznált laptop (már nézegetem az ötödiket ami vagy 7530 vagy 7540 lesz) én két dolgot szűrtem le
Amit a laptopok nem szeretnek az a hordozás, vicces de tényleg így van illetve a meleg amit egy idő után együtt jár velük mivel halad a kor a szoftverek egyre "éhesebbek" lesznek és emiatt sokkal többet megy a gép és jobban melegszik. Amint az asszony megkapja a levetett gépem egyből örök életű lesz, az E6500-ás 11 éves laptop még mindig tök jól működik a pincében linux szerverként egy laptop hűtővel.Ezért ha valaki tartós gépet akar az ne cipelje csak néha. Nálam az összes gép otthoni meg munkahelyi használat alatt is volt és az összes Dellemnek volt garanciális problémája. Jellemzően a kijelző elhalt mindegyikben, illetve a mostaniban a videó kártya pluszban (az alaplap proci, nvme cserét nem venném ide mivel már úgy jött a refurbished gép, hogy hibás volt csak 5 perc után állt meg ezért átment az általános teszten).
-
kardkovacsi
senior tag
Én eladom neked 380-ért az enyémet
, 4K 6920-as proci 512-es NVMe SSD, főleg, hogy majdnem ennyibe került nekem újonnan (manufacturer refurbished) nettó
Viccet félretéve ez a 4K-es kijelző elég problémás. Gyönyörű színei vannak, de hajlamos beégni, a betekinthetősége nem valami jó, emiatt ha ülsz a gép előtt akkor a két szélén már picit más színeket látsz a más szög miatt. Szokni kellett az elején.
Ha nem sürgős a dolog én néznék a helyedben az ebayen egy refurbished gépet, kicsit többért már újat kapsz. Igaz a 4K-ra vadászni kell mert ritka. -
piul
csendes tag
válasz
kardkovacsi #2776 üzenetére
Szia! épp 3 éves 7510-es gépet néztem ki magamnak, mikor olvasom a hozzászólásod.
380-ért kínálják a 4k-s kijelzővel( 4k videók szerkesztéséhez kellene)
Többi topiktárstól is kérdezem, szerintetek nem éri megvenni? Sok vele gond? -
kardkovacsi
senior tag
válasz
lamazonia #2775 üzenetére
Bementem, megnézték, rendelnek alkatrészt és kijönnek majd.
Ettől a függetlenül ez a next business day addig működik amíg olyan cucc romlik ami általában el szokott és tartanak belőle itthon raktáron.
Péntek délutánra nem csak a kijelzőm hanem a belső AMD videó kártya is letérdelt, a Dell onboard diagnosztika szerint. Bejelentettem, rendelnek alkatrészt de csak külföldön van így egy hét mire megjön.Mondjuk ez a Precision 7510 elég beteges gép nálam. Volt már alaplap procival cserélve, az NVMe SSD-t is cserélték már, most kijelző meg videó kártya. Lassan a házon kívül nem marad semmi ami eredeti lenne benne. Remélem ez nem lesz 3 hét mint amikor procit kellett cserélni alaplappal együtt.
Viszont néztem az új 7540-est, lehet rendelni 8 magos procival. A csúcs proci 85%-al nagyobb számítási kapacitású mint az enyém amiben 3 éve a leggyorsabb proci volt (i7-6920).
-
lamazonia
tag
válasz
kardkovacsi #2774 üzenetére
dell zöld számot nem hívunk sajnos. c szervízhez küldenek, rögtön ugrik az onsite. és nagyon kekkecek.
amíg tart a humansoft, addig lesz dellem.
mindig pontosan, gyorsan, és jól szervizelnek. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
kardkovacsi #2773 üzenetére
No "megoldódott". Ma reggelre beégett a tegnapi weboldal amit néztem nagyjából a kijelző 10%-ra meg rebeg az egész elég durván. Így besétáltam a Humansoft szervizébe mutattam mi a probléma. Igen, ez új kijelző a laptopot meg megtarthattam (kell a munkámhoz). Ha megjön a kijelző kijönnek és cserélik az alkatrészt.
Fekete pont viszont a Dell zöld számának, többször próbáltam hívni őket, mindannyiszor 7-8 percig hallgattam a zenét de senki nem vette fel. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
lamazonia #2772 üzenetére
Az ok tudom, hogy működik az NBD. Már többször kellett az elmúlt 10 évben. A kérdés inkább arra vonatkozott, hogy beégésre érvényes-e a garancia. Azt se szeretném, hogy akkor kijönnek megnézik ja bocs erre nem jótállunk én meg ott égek, hogy kicibáltam valakit hozzám.
-
lamazonia
tag
válasz
kardkovacsi #2771 üzenetére
Nah, nbd garancia:
-humansoft felhív, azzal indítasz hogy itt a servcie tagem: x1y.....
-szar a kijelzőm
1-2 napon belül kijönnek(már az új kijelzővel), megnézik, konstatálják hogy tényleg szar, és rögtön be is szerelik az újat. onsite.
max ~1 órát kell helyben nélkülöznöd a gépet.dell nbd garancia rulz ...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
lamazonia #2770 üzenetére
Igen NBD garancia van rajta. Csak érdeklődtem, mert napi használatban van a gép, kell a munkámhoz. Az a kontakt jó lenne. Olyan szerviz kéne ahol ránéznek, hogy ez akkor tényleg cserés-e és megrendelik az alkatrészt (4K kijelző tuti nem lesz itthon, ahogy anno alaplap se volt amikor megnyekkent benne) majd visszaviszem egy fél napra és kicserélik.
-
lamazonia
tag
válasz
kardkovacsi #2769 üzenetére
dell nbd garid van gondolom, helyedben közvetlen a humansoftot hívnám, ha még léteznek.
ceffet jó fejek és rugalmasak. a dell latitude forumba van egy csóka, aki ott dolgozik, ha gondolod megkeresem neked. de nélküle is tökéletes szerviz tapasztalataim vannak.(nem úgy mint a chsbe/c-szervizbe... chsbe ne vidd, inkább dobd egyből a kukába)
-
kardkovacsi
senior tag
Sziasztok.
Van egy Precision 7510-em 4K-s IGZO kijelzővel. A kijelző néha enyhén rebeg a szélén bizonyos színek esetén de ami a legjobban idegesít, hogy alul a taszkbár egyes helyeken beégett a kijelzőbe. Nem tudjátok erre jár garancia?
Van itt esetleg valaki aki szervizes, hogy erre szoktak cserélni? Van még 6 hét garanciám akkor addig kicseréltetném.
Amúgy ultragáz ez az IGZO 4K kijelző ha valaki vesz gépet felejtse el a 100% color gamut és a gyönyörű színek ellenére. -
lamazonia
tag
na erre már én is kíváncsi vagyok, mivel elgondolkodtam hogy lecserélem a jelenlegi röcsögém.
precission 7520
honosított garancia: Onsite Service After Remote Diagnosis november 24, 2017 november 24, 2020
M.2 1TB PCIe Class 40 SSD
Intel Core i7-6820HQ
32GB, 2x16GB, DDR4 2400MHz Non -ECC SDRAM
m2200 vgaszép állapot, aranyos kis gép.
elgondolkodtam egy vékonyabb modellen + 2-3 asztali otthonra, amire vpnezek.kb. hogy tudnék kiszállni belőle? amikor megvettem még használt autó árba volt.
-
Gergello
addikt
Notebook beárazás topic miért szünetel ?
Valaki beárazná: Köszi.
Dell Precision M6600
17"
Intel Core i7-2620M
NVIDIA Quadro 3000M
Memória: 2x 4 GB M471B5273DH0-CH9
SSD 120 GB KINGSTON SV300S37A120G
Akku: wear 16% capacity 93%
Átlagos esztétikai állapot. -
Francia91
veterán
válasz
petyus_ #2763 üzenetére
A GPU-t egyszerűen lehet ellenőrizni, ki kell belőle szedni, és ha anélkül megy az integrálttal, akkor ott van a hiba. Más a kérdés persze, ha a processzor ment gallyra (bár ilyenről életemben nem hallottam még, pedig javítok laptopokat sokat), mert abban van az IGP
Szervizt nemtudok ajánlani, de tudom ajánlani KillHates kollegát, végtelenül korrekt, és nagyon érti a dolgát. Sok gépet küldtem már fel hozzá javíttatni, amihez én kevés voltam, de Ő rendbe vágta
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy 5 éves M6800am. Múlt héten egyik nap nem kapcsolt be, nem reagált semmire. Elvittem a laptopszakiba, 4 napig nézték, most azt mondják, hogy vga vagy processzor lehet, de nekik nincs hozzávaló raktáron, úgyhogy vigyem el valahova, ahol meg tudják nézni.
Tudnátok ajánlani szervizt? Humansoft elég messze van, úgyhogy ha nem muszáj, nem oda vinném.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Precire van olyasmi mint a tpfancontrol? A 7530 az asztal/idle-ben is eléggé melegíti a billentyűzet tetejét. Ez azért van mert passzív módban megy kb. Ugyanakkor alig hallani, ha kicsit pörög a vanti, tehát nekem jobb volna, ha menne a venti picit folyamatosan. Cserébe nem lenne meleg a gép tök zavaróan és feleslegesen.
A Dell Power Managerben már beállítottam "Cool"-ra a sémát. Sokat nem segített...
A DellFanCMD tool netán?
-
Bodor
veterán
válasz
soldi3r #2757 üzenetére
2 jó okom is van rá.
1: Az a tapasztalatom, hogy az okostévék médialejátszó képessége eléggé gyenge, pl. nem biztos, hogy tudnak ISO fájlból vagy BD mappából rendesen lejátszani filmeket, esetleg nem jól kezelik a feliratokat, menüket. nekem a PC-hez képest kompromisszumot jelent.
2: Dts hd master audio képes házi-mozi erősítőm van jó hangfalakkal, a tv hangja ezzel nem ér fel, de lehet hogy ez megoldható, ha a tv optikai hangkimenetét használom.(egyébként nem az LG-re esett a választás, hanem egy Panasonic FZ800-ra)
-
Bodor
veterán
válasz
Száguldo #2755 üzenetére
Akkor ezek szerint ezt a tv-t nyugodtan vehetem , simán rá tudom kötni HDMI-vel és le fogja játszani az UHD filmeket?
Köszönöm a választ!
-
Bodor
veterán
Sziasztok! Segítségeteket kérném egy Precision M4800-as ügyében.
A kérdés az lenne, hogy a HDMI kimeneten le tudok vele játszani 4K felbontású filmeket? 4k-s oled tv-t kötnék rá és így szeretnék filmet nézni.NVIDIA Quadro K2100M 2 GB video kártya van benne és
Mobile QuadCore Intel Core i7-4910MQ, 3700 MHz proci.Köszönöm ha tudtok segíteni.
-
r0b3r
senior tag
válasz
lamazonia #2752 üzenetére
Mármint milyen frissítést? Bios?
Csütörtökön kicserélték az én gépem is... a boot idő katasztrófa, van vagy 2-3 perc mire használatra kész és munka közben is lassabbnak érződik, mint a korábbi i7 4770-es.
Igen sajnos a cég német központjából küldik az előre konfigurált Win 10-et...azt kell használni. -
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Munkahelyi gépeknek kaptunk Dell Precision 5820-as új gépeket, Windows 10-el. Sajnos eddig nagyon nem vagyunk megelégedve velük. Attól most tekintsünk el, hogy a régi gépeink i7 4770-esek voltak win 7 64-el, így nem történt nagy előrelépés...sőt. A boot idő a sokszorosára növekedett pl. De az a hibajelenség kifejezetten bosszantó, hogy a gép valamelyik ventilátora állandóan felpörög és percekig nagyon hangos. Majd néhány perc csend és újra kezdi, mindegy, hogy terhelésen, vagy anélkül.
A 3db eddig beüzemelt gépből 2 csinálja ugyanezt. Garanciális szervizben nem mi vagyunk az illetékesek, csak ötletekre lennék kíváncsi, hogy mi lehet a probléma, hátha valaki már találkozott hasonló jellegű hibával a típusnál. Az egyik gépen mintha a videokártya hűtőjét hallanánk, de nem biztos, mert ha levesszük a gép oldalát, abbahagyja.
Szóval jó vásár volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest